Jump to content
Bob
Verberg

Branche gegevens t.b.v. ondernemingsplan

vraag

Hallo, Voor mijn ondernemingsplan betreffend een onderneming voor de fabricage van een nieuw type fiets-bagagekar kan ik geen geschikte branche gegevens krijgen. Heeft iemand tips voor het verkrijgen van dit soort gegevens of hoe ik zelf een marktonderzoek kan uitvoeren? Bob

Link to post
Share on other sites

4 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Hoi Bob,

 

Voor het product wat je beschrijft zijn uiteraard geen specifieke branche gegevens beschikbaar. Wel kan je kijken naar de algemene cijfers binnen de branche (bijv. op de site van het Centraal Bureau voor de Statistiek www.cbs.nl)

 

Daarnaast is het belangrijk bij het uitvoeren van een marktonderzoek om je doelgroep te bepalen. Je zou dan eens kunnen kijken naar de grootte van deze groep, waar bevinden deze mensen zich en wat besteden ze per jaar gemiddeld.

 

Wat ik zou doen is praten met ondernemers, je wil immers een nieuw product op de markt zetten. Ga naar de plaatselijke fietswinkel en vraag naar zijn mening en interesse. Pak de telefoon en bel een aantal van dat soort winkels op in Nederland. Dan krijg je al snel een beeld over de markt en hoe groot deze is!

 

Succes!

Reflex


Leer alsof je eeuwig leeft, leef alsof het je laatste dag is!

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Ben het helemaal met Reflex eens, je zou bijvoorbeeld ook kunnen kijken naar verkoop cijfers en afzet gebieden van die aanbind tandem voor kinderen (als je enig idee hebt waar ik het over heb ;)).

 

Ik bedoel, ga opzoek naar producten die mogelijk dezelfde doelgroep hebben. Zodra je weet welke bedrijven dat doen dan kan je van hun vast wel informatie loskrijgen over de omvang, koopkracht, etc. van hun doelgroep.

 


HL-er van het eerste uur (& proud of it)

follow me on twitter http://www.twitter.com/dhettema

fuk spelvouten

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Het is goed mogelijk dat dergelijke specifieke branche gegevens gewoon niet bestaan. Dat moet je dan zelf onderzoeken. Vraag een paar grote fietsenwinkels hoeveel van dergelijke karretjes ze verkopen, of probeer via de producent of importeur gegevens los te krijgen, http://www.burley.com/

 

BTW, ik heb al bijna 10 jaar zo'n karretje, eerst voor mijn kinderen, nu voor de hond. Wil je wat vertellen over jouw productidee? (oppassen dat je geen geheimen prijsgeeft) Dat vinden wij leuk op HL. 8)

 

Groeten,

Nils


Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

Iedere vrijdag in Utrecht, gratis uurtje "sparren" met ervaren ondernemers en investeerders. www.innosquad.nl

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Hallo Nils, mijn product idee betreft een opvouwbare lichtgewicht tweewieler bagagefietskar die is voorzien van een innovatief stabilisatie/kantel mechanisme. Dankzij dit mechanisme kan deze kar, net als bijv. een éénwieler bagagefietskar met de fietser in de bocht mee hellen.

 

Verder combineert deze kar, ondanks een relatief smalle wielspoorbreedte en een hoog zwaarte punt, de positieve rij eigenschappen van zowel de één- als de tweewieler fietskar. De fietskar is onder alle omstandigheden zeer stabiel!

In een later stadium kunnen ook verschillende andere soorten fietskarren worden ontwikkeld.

 

Op het stabilisatie/kantelmechanisme word binnenkort een Europees patent verleend. Ik ben nu werkzaam aan het prototype en het ondernemingsplan waarmee ik ook het nodige kapitaal voor de verdere realisatie van mijn plannen hoop te kunnen aantrekken.

Startech 2002 heeft al een aantal interessante contacten opgeleverd! Op mijn website www.stabilex.com vind je meer details, het prototype is hier nog niet te zien!

 

(Ik hoop dat het doorlinken is gelukt)

 

Groeten, Bob

 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 7 leden online en 133 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept