Jump to content

Rene_2002

Senior
 • Content Count

  61
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Recent activities

 1. Ja Uitgaande van een eenmalige financiele vergoeding, ja dat moet wel lukken. Ik ga natuurlijk wel het liefste voor de hoofdprijs, een hele hoge financiele vergoeding. Beetje, vandaar ook mijn vraag 'Kent er iemand voorbeelden van het geschetste scenario?'.
 2. Hallo, Ik heb een goed idee voor uitbreiding van een bestaand product van een ander. Met de ander bedoel ik de aanbieder van het bestaande product. Ik kan het bestaande product niet zelf op de markt brengen. Om toch gewin te halen uit het idee lijkt bekendmaking van het idee aan de ander de enige mogelijkheid. - Hoe benader je deze zonder dat deze er met het idee van door gaat? - Hoe bescherm je het idee? - Kent er iemand voorbeelden van het geschetste scenario? Alvast bedankt!
 3. Klopt Maar ga er van uit dat elk frutzeltje wat ze onder welk recht dan ook vast kunnen leggen, vast gelegd hebben. Verder is het natuurlijk verre van slim om een bestaand concept te kopieeren, maar wat denk je dat er gebeurt als je het kopieert. Er komt een leger advocaten langs met 1600 of meer dagvaardingen waar je kunt verschijnen, en over 85 jaar krijg jij van de rechter gelijk. tot die tijd hoef je alleen maar 2000 advocaten in te huren, en de proceskosten voor te schieten. Maar hoe zit dat dan in elkaar bij televisie-shows (programmalicenties)? Op dezelfde wijze?
 4. Dus als ik bijvoorbeeld een hamburgertent wil beginnen met als mascotte een clown (dat vinden de kinderen zo leuk). En als ik toch bezig ben verkoop ik ook wat patat. Dit alles in een leuke verpakking met een surprise erin. Hoewel het naar McDonalds neigt is het dat niet want mijn clown heet anders en dus de tent ook, tevens gebruik ik andere kleuren. Kortom, een McDonalds heeft geen bescherming op het concept maar wel op de look van de clown en de naam?
 5. Hallo, Is het mogelijk om (bedrijfs)concepten te patenteren? Bijvoorbeeld het concept van Preston Palace: Bij Preston Palace betaalt u niet voor wat u eet of drinkt, maar u betaalt de lengte van uw verblijf. Vrij eten en drinken dus. Met volle teugen genieten. En een prijskaartje kunt u zelf heel simpel in de gaten houden. Het tarief is namelijk van te voren vastgesteld. Alvast bedankt voor uw reactie!
 6. Hallo, Ik vroeg mij af of je BTW moet afdragen wanneer je diensten levert aan bedrijven op de Antillen. En als je dat moet afdragen aan wie, de Antillen of Nederland. (Waar moet je rekening mee houden als je diensten levert aan de Antiliaanse bedrijven?) Alvast bedankt!
 7. Vandaar dat er nu ook een extra vraag bij staat. Namelijk: maakt een achtervoegsel de naam onderscheidend? De naam wordt dan bijvoorbeeld: HighLife software.
 8. De namen HighLife en HighWise heb ik verzonnen voor mijn vraag... ik zit in een zelfde soort situatie als het voorbeeld.
 9. ------------------------------------------------------------------------ | Nieuwe vraag | ------------------------------------------------------------------------ Hallo, Stel er is een bedrijf met deze gegevens: Bedrijfsnaam: HighWise Lokatie: midden Nederland Activiteit: Informatie Technologie Nu wil ik een bedrijf starten met deze gegevens: Bedrijfsnaam: HighLife Lokatie: Oost-Nederland Activiteit: Software De namen komen een beetje (klank) overeen (maar je schrijft het anders), de lokatie is niet het
 10. Ja, dat weet. Maar ik weet niet hoe het er inhoudelijk uitziet. Hierbij denk ik ook aan structuur, taalgebruik, enz.. Graag zie ik daarom ook een voorbeeld.
 11. Ik sta op het punt een website aan te bieden aan een bedrijf. Deze website kan men zelf beheren. Ik maak alleen zelf een layout en zorg ervoor dat alles zo staat ingesteld dat men er direct mee aan de slag kan en mee kan blijven werken. Er kan hier gedacht worden aan een eenmalige + een jaarlijkse vergoeding. Dit bovenstaande wil ik contractueel vast gelegd hebben. Ik hoop dat ik nu specifiek genoeg ben en dat je me verder op weg kan helpen. Bedankt!
 12. Hallo, Ik ben opzoek naar een contract welke ik als voorbeeld kan gebruiken. Bijvoorkeur een contract binnen het ICT domein... het leveren van een CMS bijvoorbeeld. Kan iemand mij aan dergelijk (CMS) contract helpen? Alvast bedankt!
 13. Ik zal een schets geven van de situatie. - Bedrijfsnaam gerelateerd aan IT. - Werkzaamheden, bedrijfsprocessen koppelen aan IT service. - Enig personeelslid, misschien in de toekomst meer. - Toekomst: van eenmanszaak naar BV. Maar nu wil ik toch een beetje naar buiten treden als groot bedrijf... om klanten vertrouwen te geven dat ik ook grote opdrachten/klanten aan kan. Wederom alvast bedankt!
 14. Hallo, Ik heb de forums afgezocht en gezien dat er over mijn vraag al meerdere vragen over gesteld zijn. Er kwamen echter meer meningen dan antwoorden vandaar dat ik de vraag anders wil stellen. Ik zou graag willen weten welke functie men als oprichter eenmanszaak op een visitekaartje zet. Ik zou het mooi vinden als iedereen eens kijkt in zijn verzameling visitekaartjes, kaartjes die je ontvangen hebt van een eenmanszaak oprichter. Wat heeft die persoon als functie op zijn kaartje staan? Alvast bedankt!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept