Jump to content

lmuilkens

Newbee
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

Company info

 • Location
  Apeldoorn
 1. Dag collega ondernemers, Ik heb sinds 2003 een eenmanszaak. (en werk nog parttime voor de baas) Deze eenmanszaak wil ik vanaf 1-1-2013 gaan overdragen aan mijn vrouw. (De handelsnaam wordt wel veranderd, de activiteiten vrijwel niet) Wij zijn in juni 2012 getrouwd en wonen sinds 2005 samen. Sinds juli 2009 voert zij werkzaamheden uit binnen de onderneming maar ontvangt hier geen loon/vergoeding voor. (dus nu ruim 3,5 jaar) Zij heeft al die tijd nog parttime gewerkt voor een baas. Als ik de zaak overdraag aan haar per 1-1-2013 is er dan fiscaal gezien sprake van geruisloze doorschuiving rekening houdend met de voorwaarden die daarbij horen? Moet ik hier zelf melding van doen bij de belastingdienst? Heeft iemand hier toevallig ervaring mee? Ben erg benieuwd!
 2. Op een of andere manier moet je inderdaad meer afstand kunnen nemen van je eigen bedrijf. Als je altijd maar met je eigen business bezig bent staar je jezelf op een gegeven moment blind. Het zou misschien verstandig zijn om iemand anders vanuit een ander invalshoek naar je bedrijf te kijken. En waarom zou je altijd kiezen voor een professioneel bureau? Desnoods zet je er een of meerdere commercieel bedrijfskundige studenten op die moeten afstuderen of een opdracht moeten zoeken.
 3. IK heb me vanmiddag weer een advertentie laten aansmeren voor € 120,00 op deze website. Uiteraard met wat extra regels tekst en website. Ik vroeg me eigenlijk af of iemand hier wel eens van had gehoord, en of dit nou wel zo verstandig van me is geweest. [titel ververst - mod]
 4. Hallo Allemaal, Even een hele praktische vraag, ik weet niet of deze hier op het forum past maar ik probeer hier toch antwoord op te krijgen. Stel dat ik aan een klant een product lever, dan zoek ik dus in mijn softwareprogramma de artikelcode op en dan hangt daar een bepaald prijskaartje aan vast. (verkoopfactuur) En hoe kan ik nou snel en makkelijk controleren of ik niet teveel betaal voor datzelfde product bij mijn leverancier. (inkoopfactuur) De prijs kan immers afwijken van mijn softwareprogramma, waardoor mijn marge geleidelijk minder zal worden. Denk hierbij aan kortingen, prijswijzigingen e.d. Nou kan ik wel steeds alle verkoop en inkoopfacturen met elkaar vergelijken, maar dat kost natuurlijk veel tijd als je veel bestellingen hebt. Verder weet ik dat dit softwarematig mogelijk is, maar dan heb je weer apparte modules nodig voor je software. Wie kan mij helpen, of heeft hier een mening over. Leon Muilkens
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept