dewaard

Junior
  • Aantal berichten

    19
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door dewaard

  1. Je bent absoluut niet te veeleisend. Ik heb iedere dag te maken met verschillende klanten, waaronder de spreekwoordelijke bakker op de hoek, maar ook bijv. overheidsinstellingen en andere internetbedrijven. Iedere klant heeft zijn eigen verwachtingen en eisen en dat is maar goed ook. Je moet alleen wel beseffen dat je budget ook moet passen bij je wensen. Als je genoeg budget hebt dan kan Net Collective je een eigen dedicated server aanbieden, met de exacte (software) configuratie die je wenst. Dat is wat de bovenkant van de markt doet en die hebben daar ook het budget voor. Ik krijg echter de indruk dat je op zoek bent naar een goedkopere oplossing. Als je niet het budget hebt voor een dergelijke high-end oplossing dan zal je toch moeten kijken naar bedrijven zoals IS en Protagonist. Je kiest heel bewust voor ASP hosting en dat betekend dat er maar een beperkt aantal hostingproviders beschikbaar zijn die aan jouw wensen voldoen. Ik heb nog nooit van deze bedrijven gehoord. Ach, dat valt wel mee hoor. Ik ben blij dat er een groep mensen is die kritisch zijn en willen weten waar ze voor betalen. Net Collective biedt wel een ander type hosting aan (Linux/PHP), maar ook wij moeten het hebben van veeleisende klanten die bewust kiezen voor een uitgebreide configuratie.
  2. Zoek naar een provider die betrouwbaar en solide overkomt. Bel even op, dan weet je gelijk of ze goed bereikbaar zijn via de telefoon. Kijk vooral naar wat je nodig hebt. Veel mensen kunnen dat niet goed inschatten en bestellen een te klein of te groot pakket. Een goede provider kan je (objectief) helpen met het selecteren van het juiste pakket. Daar zijn verschillende goede redenen voor. Ten eerste biedt een eigen server je vrijheid die je op een gedeelte server niet hebt. Het is jouw systeem en jij bepaald (evt. in samenwerking met de beheerder) wat er mee gebeurd. Daarnaast is het vaak goedkoper om een eigen server te nemen wanneer je een hele grote website hebt (denk aan (tien)duizenden bezoekers per dag). Wanneer je ambities hebt om hosting aan te gaan bieden aan klanten is een eigen server ook een goed idee. Tot slot kan een eigen server de oplossing zijn in situaties waar je specifieke software wil gebruiken (zoals ASP), maar geen serieuze provider kunt vinden waar je terecht kunt voor een reguliere shared hosting oplossing. Eerder is dataverkeer al genoemd. Dataverkeer is ook duur om in te kopen voor providers, maar sommige providers rekenen idiote bedragen aan klanten die hun limiet overschrijden. Bedragen als 15 euro of meer per 1GB zijn niet ongewoon. Waar je verder op kan letten is de bereikbaarheid van het hostingbedrijf, want die laat soms te wensen over. Verder draaien voor providers een verouderde configuratie, zoals een PHP versie van 2 jaar oud. Als je serieus bezig bent kan je daar natuurlijk niets mee. Er zijn nog veel meer tips en addertjes onder het gras. Er zijn in dit draadje al wat links genoemd (zoals http://www.hostwise.nl) waar je meer informatie vind over de selectie van een degelijke provider.
  3. Dat is jammer. Hosting in de VS is wel goedkoop, maar als het om de prijs gaat ben je nog beter af wanneer je direct zaken doet met een Amerikaanse provider. De snelheid en betrouwbaarheid van hosting aan de andere kant van de Atlantic is helaas niet optimaal. Als er iets mis of kapot gaat kunnen ze niet altijd direct ingrijpen, vanwege de fysieke afstand. Dit is wel een interessant artikel wat betreft hosten in het buitenland: http://www.hostwise.nl/articles/article.php?id=15
  4. Dat is waar. Dergelijke middelen zijn handig wanneer je even niets anders bij de hand hebt. Wanneer je op een serieuze manier websites maakt moet je gewoon zorgen dat je zowel op Linux als op Mac en Windows kunt testen. Ik werk zelf met Mac en Linux. Internet Explorer 6 emuleer ik via Virtual PC of test ik op een Windows computer (op Mac OS X kun je alleen 5 gebruiken). Dat is de enige manier om compatibility met meerdere browsers te testen.
  5. Ach, termen als 'innovatief' hebben vaak een groot bla bla gehalte. Dat komt omdat zo'n term te pas en te onpas wordt gebruikt en iedereen zichzelf vernieuwend en briljant vindt. Je geeft weinig informatie over wat je precies gaat doen, dus ik kan moeilijk aangeven of ik dat innovatief vind. Wel kan ik oordelen over mijn eigen bedrijf. Onze diensten zijn op zich niet innovatief. We zijn een redelijk conservatief bedrijf dat degelijke IT diensten aanbied. Natuurlijk blijven we wel bij de tijd en werken we altijd met de nieuwste technieken en methodieken, maar dat maakt een bedrijf nog niet innovatief. Het bedrijf mag dan wel niet innovatief zijn, maar onze projecten en ideeen zijn dat vaak wel. We hebben een aantal degelijke en zelfs bijna saaie producten, die gewoon goed werken en doen waar ze voor bedoeld zijn. Daarnaast voeren we eigen, nieuwe projecten uit en zijn we nauw/uitvoerend betrokken bij projecten voor klanten en partners. Dat zijn vrijwel altijd bijzondere en innovatieve projecten. Zijn we dus innovatief? Ja en nee. Conclusie: wanneer je jezelf wilt voordoen als een innovatieve onderneming dat staat niets je in de weg, maar houdt het wel nuchter en vermijd al te veel gebakken lucht. Ik zal tot slot nog een voorbeeld geven van een vernieuwend project waar we aan meewerken. Het gaat om een voetbalportal, http://www.supportersworld.nl. Het concept portal bestaat al lang. Voetbal sites zijn er ook al genoeg. Toch voegt deze site iets toe en is hij daarom vernieuwend. De site is nog vollop in ontwikkeling, maar er bestaat afgezien van supportersworld.nl nog geen website die op een vergelijkbare manier supporters van verschillende clubs bij elkaar brengt en toch een eigen plekje geeft op de site. Ik moet hier trouwens wel aan toevoegen dat het idee voor deze site niet van Net Collective afkomstig is maar van een partner (we houden zelfs niet eens van voetbal). Wij zijn alleen verantwoordelijk voor de techniek en hebben onder andere geadviseerd bij de opbouw en structuur van de website.
  6. Ik heb geen duidelijk antwoord, want net als ieder ander begrip zijn vallen deze termen zo ruim uit te leggen als je wilt. Innovatief: Vernieuwd; Je doet iets wat nog niet wordt gedaan of je past een bestaande werkwijze op een nieuwe manier toe. Technostarter: Een jong bedrijf (<3 jaar) dat zich bezig houdt met techniek. Dat kan van alles zijn, zoals ICT, Chemie, Technische geneeskunde, Robotica, et cetera.
  7. Volgens mij na 1 januari 2005, maar ik ben geen expert op dit gebied. Je hoeft 'alleen maar' 18.000 euro op je bankrekening te hebben (of diezelfde waarde in goederen op de balans hebben staan) ten tijde van de oprichting (daarna maakt het niet meer uit). Verder heb je te maken met notariskosten en kosten voor de inschrijving van de KVK, maar dat mag geen probleem zijn wanneer je overweegt om een BV op te richten. Wanneer je dus een goede reden hebt om een BV op te richten is de drempel nu al niet zo hoog. Je kunt natuurlijk ook altijd een lege BV kopen, maar ik zou het gewoon op de reguliere manier doen. Ik denk er ook wel aan om van mijn bedrijf een BV te maken, maar wil daar voorlopig nog even mee wachten. Je moet overigens wel rekening houden met het feit dat je ieder jaar een jaarverslag moet publiceren. EDIT: nog even voor de duidelijkheid: die 18.000 euro hoeft in de praktijk maar 1 dag op de balans te staan, namelijk ten tijde van de oprichting.
  8. @tjitte: heb je mijn bericht goed gelezen? Daar stond precies hetzelfde advies in ;-)
  9. Protagonist is OK en niet duur, maar verwacht ook dat je krijgt waar je voor betaald. Het zijn redelijk sympathieke mensen en de service is redelijk. Verwacht alleen geen perfecte uptime en een zeer actuele hosting configuratie. Ook zou ik even goed uitzoeken of ze hun servers wel in .nl hebben staan. Ze bieden overigens wel .NET hosting aan en ik denk dat ze helemaal geen slechte keuze zijn wanneer het budget beperkt is. Heb je een hoger budget dan raad ik je echter aan om nog even rond te kijken. Protagonist is een middemoter wat betreft kwaliteit en service, maar in hun prijsklasse zijn ze een hele goede keuze. Overweeg overigens ook eens de mogelijkheden van een eigen server. Dan kan je de extra kosten weer terugverdienen door andere sites te hosten en je kunt het beheer, colocation en de hardware evt. aan ons uitbesteden....
  10. Je kunt beter de volgende 'screendump services' gebruiken, want ze zijn ook uitstekend en bovendien gratis: http://www.danvine.com/iecapture/ http://www.danvine.com/icapture/ Als web ontwikkelaar is een van mijn specialiteiten het ontwikkelen van standaard compatile XHTML/CSS sites (netcollective.nl is nou niet echt een goed voorbeeld op dat gebied, maar er wordt binnenkort een nieuwe site online geplaatst). Ik adviseer je om gebruik te maken van deze combinatie, want op die manier krijg je een site die niet alleen in de browsers van vandaag, maar ook in de browsers van morgen uitstekend werkt. Bovendien kunnen mensen met een handicap en zoekmachines je site op die manier beter lezen, waardoor je site uiteindelijk meer bezoekers zal krijgen. Het volgende boek moet je gewoon hebben gelezen als je je in dit soort onderwerpen interesseert: http://www.zeldman.com/dwws/
  11. Dat heb ik niet. Kun je dat misschien toelichten?
  12. Een belangrijke voorwaarde bij het kiezen van nieuwe een bedrijfsnaam is de beschikbaarheid van een domeinnaam (het liefst in meerdere extensies). Ik heb zelf een tijdje geleden de domeinnaam marketingbox.nl vastgelegd, met als doel om er in de toekomst een leuk concept aan te koppelen. Misschien is dat wat voor je, maar als ik je verhaal goed doorlees is dat niet wat je zoekt. Bijna alle namen die je opnoemt hebben zo'n hippe marketing uitstraling. Dit soort namen is erg modegevoelig (weet je nog dat ieder nieuw bedrijf een tijdje 12 voor zijn naam zette;12move;123blabla). Ik ben absoluut geen fan van dergelijke namen. Ze maken een gladde indruk en komen over een als een puur marketing product. Dit is een kwestie van smaak en is een persoonlijke perceptie, maar ik denk dat je het in een andere hoek moet zoeken als je een naam wilt die over 10 jaar net zo krachtig wordt gevonden als nu. Persoonlijk vindt ik Mutare erg sterk. Veranderen (wanneer ik mijn Latijnse woordjes tenminste nog goed in mijn hoofd heb zitten). Als je product veel met verandering te maken heeft lijkt dat mee een krachtige naam die ook over tien jaar nog niet is afgezwakt. Ik zit in de domeinbusiness (mijn hostingbedrijf dan), dus ik heb meteen even gekeken of die domeinnaam nog beschikbaar is. Helaas is mutare.com al bezet, maar je kunt altijd uitwijken naar een .biz domeinnaam. Afhankelijk van het type bedrijf begint dat namelijk al een serieuze extensie te worden. De .nl variant is overigens nog gewoon beschikbaar.
  13. Ik heb hele slechte ervaringen met de Postbank. Dat is een bank waar ik als ondernemer niet snel zaken mee zou doen. De ABN-AMRO bank is een betere keuze. Ik ben een tijd penningmeester en later voorzitter geweest van een vereniging die haar rekening bij de ABN had en met die bank valt uitstekend zaken te doen. Maar de bank waar ik mijn zakelijke en persoonlijke rekeningen heb lopen is de Rabobank. Deze bank is flexibel, communiceert prettig en niet onbelangrijk: hun internetbankier mogelijkheden zijn uitstekend. De laatste tijd waren er wat probleempjes met de compatibiliteit van Rabobank Internetbankieren met Safari, maar dat zien we even door de vingers. Definitly Rabobank dus! Ik vraag me af of de keuze voor je bank ook iets uitstraalt richting je klanten. Ik geloof van wel. Een Posbank rekening zie ik niet zoveel en associeer ik met kleine eenmanszaakjes die gewoon de priverekening van de eigenaar gebruiken (puur een associatie, no offence!). ABN zie ik ook minder, maar maakt bij mij een serieuze indruk. Rabobank zie ik veel blij kleine en middelgrote bedrijven en komt ook serieus over. Ik denk dat het grootste gedeelte van mijn relaties gebruik maakt van de Rabobank. Is dat toeval of niet? Wel handig natuurlijk, want op die manier kun je sneller geld ontvangen en versturen. Nog een laatste interessante vraag: welke bank adviseren jullie voor (off shore) genummerde rekeningen? ;) ;D
  14. Een van onze klanten heeft osCommerce een tijdje gebruikt en die is redelijk enthousiast. Zelf ken ik het systeem niet goed genoeg om een oordeel te vellen over de vraag of het voldoet aan jouw specifieke wensen, maar we leveren het wel bij onze hostingaccounts (via een installer). Om eerlijk te zijn: ik ben in de afgelopen jaren nog nooit een echt goed open source script tegen gekomen dat is geschreven in PHP. Als professionele PHP ontwikkelaar kijk ik natuurlijk op een andere manier naar zo'n script dan veel gebruikers en er zijn uiteraard een aantal open source systemen die in veel situaties voldoen. Begrijp me niet verkeerd: ik heb geen hekel aan open source en geef zelfs af en toe software vrij onder een open source licentie. Verder ben ik een fanatiek Linux en Mac gebruiker en pluk ik elke dag de vruchten van het werk van programmeurs die ervoor hebben gekozen om hun software onder een open source licentie vrij te geven. Het probleem waar mijn klant die gebruik maakte van osCommerce tegen aan liep treedt op bij 99% van de open source PHP scripts die beschikbaar zijn: wanneer je iets grondig wilt aanpassen loop je keihard tegen een muur op. Kleine aanpassingen gaan meestal wel, maar omdat veel open source scripts rommelig zijn geschreven moet je eerst uren besteden aan het leren kennen van de bestaande code voordat je iets wezenlijks kunt veranderen. Moraal van het verhaal: wanneer je gebruik wilt maken van open source software moet je het nemen als het is. Mijn klant wilde osCommerce gaan ombouwen om het te gaan gebruiken om abonnementen te verkopen op een van zijn diensten en dat was niet mogelijk met de standaard configuratie. Uiteraard is het een goede zaak wanneer je de tijd en kennis hebt om bugs en problemen op te lossen in de software die je gebruikt en dat moet je vooral doen. Als de standaard configuratie van een slordig systeem als osCommerce echter niet doet wat je wilt moet je er rekening mee houden dat het aanpassen van het systeem meer tijd kost dan het ontwikkelen van een nieuw systeem met dezelde mogelijkheden.
  15. Net Collective biedt uitstekende hostingdiensten, maar wij maken geen gebruik van Windows servers. Ondersteuning voor ASP.Net is in de toekomst mogelijk, maar op dit moment zijn we daar nog niet ver genoeg mee om het buiten een testomgeving aan te bieden. Dit is een lijstje van sites waar je kunt zoeken wanneer je op zoek bent naar een Windows hoster: http://www.hostwise.nl (binnenkort wordt daar een interview geplaatst waar onder andere ondergetekende informatie geeft over de verschillende besturingssystemen op hostingservers) http://hosting.pagina.nl http://www.webhosters.nl/ Ik kan je eigenlijk geen echt advies geven wat betreft een goede Windows hoster, want daar heb ik zelf weinig ervaring mee. Vraag echter wel goed door wanneer je contact hebt met een mogelijke provider, want er zijn veel provider die op het eerste gezicht professioneel over komen, maar uiteindelijk een hele slechte dienst aanbieden. Wat je ook kunt doen is zelf een server plaatsen, want dan heb je niet te maken met een hostingbedrijf. Wanneer je het budget hebt en meer informatie wilt kun je altijd even contact opnemen. P.S. Vraagje: wordt dit bericht als reclame gezien en waar trekken jullie de grens van wat wel en niet toelaatbaar is op dit forum?
  16. Marketing begint bij het op orde hebben van je organisatie en goed werk afleveren. Net Collective bestaat nu bijna twee jaar en de organisatie begint volwassen te worden en steeds effectiever te opereren. Goed werk afleveren doen we altijd al en dat begint nu zijn vruchten af te werpen. Moraal van het verhaal: zorg dat je je klanten tevreden houdt en dan gaan je klanten reclame voor je maken. Ik geloof sterk in krachtige marketing. Het resultaat daarvan is niet op korte termijn meetbaar, maar als je consequent een vast marketingplan blijft volgen. Mijn expertise is online marketing, zoals zoekmachine optimalisatie en het ontwikkelen van websites. Offline marketing methodieken waar ik goede ervaringen mee heb zijn gericht adverteren en potentials gewoon opbellen. In de toekomst willen we ook gaan werken met mailings. Waarschijnlijk zijn daar al veel topics over geopend, maar wat zijn jullie ervaringen daarmee?
  17. Wij zijn bezig om dit voor een klant uit te zoeken en uiteindelijk ook te bouwen. De techniek wordt eventueel in eigen beheer ontwikkeld, maar misschien ook in samenwerking met een partner zoals TinTel. Onze expertise is software ontwikkeling (met name Java en PHP), maar ook de facilitatie van vergelijkbare diensten en advies over digitaal ondernemen. Op dit moment zijn we nog in de beginfase en binnenkort gaan we beginnen aan een uitgebreid adviesrapport waarin de verschillende mogelijkheden worden besproken. Uiteraard is het mogelijk om ook jullie in dat traject mee te nemen en desgewenst is het mogelijk om via een subsidie (een gedeelte van) de advieskosten te laten vergoeden! Neem even contact op wanneer je meer informatie wilt.
  18. De enige pagina waar je niet omheen kunt is de index pagina. Andere pagina's zijn afhankelijk van het type website en de doelgroep. Ik zou je graag een lijstje met onderdelen geven, maar dat is helaas niet mogelijk. Ik denk dat je het beste wat marktonderzoek kunt gaan doen. Wat doen je concurrenten? Om te bepalen welke onderdelen essentieel zijn kan je het beste nadenken over wat bezoekers verwachten van de website. Als je denkt dat bezoekers eventueel contact zouden willen opnemen plaats je een e-mail formulier, als je denkt dat bezoekers graag nieuws willen lezen plaats je een nieuwsscript. Misschien is dit antwoord een beetje flauw, dus hier nog wat tips: - Plaats als dat kan een telefoonnummer - Noem indien mogelijk en gepast prijzen op je website - Een contactformulier is veel beter dan een link die het e-mail programma opent
  19. Open Source is een ideaale aanpak voor heel veel projecten. Alleen moet je daar wel de volgende kantekening bij maken: Open Source projecten slagen alleen als er genoeg animo is bij developers. Dat wil dus zeggen dat een forum, zoals phpBB of yabb, of bijvoorbeeld een portal als PostNuke makkelijker te realiseren is dan een project waarvoor minder animo is. Algemene projecten hebben dus meer kans. Wil je een dergelijk project via de Open Source methode aanpakken, dan kan je het beste een uitbreiding/hack schrijven voor bijvoorbeeld PostNuke, dan dat je een nieuw systeem gaat bouwen. Dan heb je veel meer kans om opgepikt te worden door een enthousiaste developer. Over het gebrek aan commercieel of marketing inzicht bij developers wil ik een ding zeggen: dit gaat niet voor iedereen op en bovendien zullen veel Open Source ontwikkelaars het accepteren als er sturing is door bijvoorbeeld een usability specialist wat betreft de organisatie van het systeem. En is Red Hat niet een van de weinige winstgevende IT bedrijven? Dus het kan wel. Vanuit Net Collective heb ik veel contact met de Open Source community en probeer ik af en toe ook mijn steentje bij te dragen. Maar naar mijn inschatting kan je een project als dit beter samen met een gemotiveerd bedrijf doen, dat samen met jou het concept verder uitwerkt en de technische kant verzorgt. Als je hier interesse in hebt dan kunnen we daar zeker over praten ;)
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.