marleentje

Junior
  • Aantal berichten

    15
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door marleentje

  1. Nou ja... het resultaat blijft steken op 5000 euro.. Dat is een probleem.. Het jaar daarvoor was het nog geen fulltime onderneming toen was het 8000 euro... Nu is het bedrijf enorm gegroeid.. (vanwege de stap van slaapkamertje naar kantoor in de schuur bij het huis). De omzet is enorm gegroeid, maar door investeringen en kostenposten die door toename van het werk ook toenemen is de winst maar "weinig". Hij zegt dus "je zit voor jan jeweetwel te werken". Over die adviezen van hem, ik ga dat dus niet vragen, want dan betaal ik me blauw.. dat doe ik nu al.. vandaar.. we willen ook switchen naar een administratiekantoor met een man en vrouw die zeg maar zelf ook in de avonduren zijn begonnen en nu een fulltime onderneming hebben.. Zij hebben meer inlevingsvermogen in ons bedrijf ook.. Die andere vent had het toen ik begon al over een auto van de zaak :-X wat heb ik daar nou aan als ik thuis werk en klanten bij mij komen! Iig wilde ik zsm die jaarcijfers weten omdat ik een pand op het oog heb.. Maar ja.. ik weet nu echt niet wat ik moet doen.. Bovendien is het ook nog zo dat bij 2003 het tegoed aan inkomsten van 2002 is gerekend.. Maar de tegoeden van 2004 worden bij 2005 gerekend.. Dat betekent dus wel dat als je dat ook bij 2004 legt, er dus een winst staat van 9000 euro ongeveer.. Zucht.. Ik wordt ook zo moe van die boekhouder.. die zegt dus "stel er komt iemand om 100 boekjes te kopieren.. dan moet je dus kijken wat het aan materiaal etc. gaat kosten voor de klant, maar ook hoelang je er over gaat doen." Maar ja.. ik kan natuurlijk niet gaan zeggen van "oh klant, ik doe er een uur over.. dus dat is zoveel voor je boekjes + mijn uurtarief van 60 euro".. Om maar even een onlogisch voorbeeld te nemen.. zo werkt het bij geen ene copyshop/drukkerij. Die vent kan lekker praten.. hij heeft een pc en een boekhoudprogramma en hup kassa.. rekenen maar voor de klant! :-[
  2. Jij denkt als een consument. Misschien moet je toch eens wat basisinfo over boekhouden opzoeken. Vooral het verschil tussen een balans en een lopende rekening is van belang. Dan snap je ook beter wat die boekhouder allemaal mompelt. Is echt de moeite waard. ;) ja sorry hoor.. ik weet et allemaal niet zo.. ik heb daar niet zoveel kaas van gegeten.... maar ik zal je advies opvolgen... en wat denk je dan van deze zin: Maar ja.. als ik geen winst had.. of geen opbrengst/omzet, kortom geld uit de onderneming. had ik ook geen machine gekocht.. Is dat ook stom bedacht.. :-X
  3. Mm... tja. dat weet ik dus niet... In principe is die machine gekocht van wat er aan winst op de rekening kwam.. Geen verlies hoor, maar minder winst dan het jaar daarvoor terwijl de omzet bijna verdubbeld was... Maar ja.. als je moet investeren.. en nu zegt de boekhouder van "ja zo gaat het niet goed". Maar ja.. als ik geen winst had.. of geen opbrengst/omzet, kortom geld uit de onderneming. had ik ook gene machine gekocht.. :-[ ik wordt er zo hopeloos van..
  4. oh ja het begint me iets meer te dagen :D Het zat nl. zo, gister bij de boekhouder geweest. En het resultaat van vorige jaar viel echt tegen. We hebben veel geinvesteerd en dat gaat dus allemaal van je winst af.. Terwijl wij zoiets hebben van "als ik iets koop van 10.000 euro, dan heb ik dat toch ook verdient?".. Het is nl. ook weer niet zo, dat ik zowieso 10.000 op de rekening heb, waar dan nog es extra m'n winst bijkomt zeg maar... Ik weet niet of dat tot "dom denken" behoort... Maar goed.. de winst was iig erg tegengevallen >:(
  5. Ik heb het gevoel dat het een beetje een"domme" vraag is voor dit forum.. maar ja.. ik snap het niet helemaal.. Stel: Ik investeer dit jaar in een machine van 10.000 euro. De machine koop ik, dus er gaat 10.000 euro van m'n winst af. Ik schrijf af over 3 jaar.. dus ik heb 3 jaar een investering van +- 3300 euro staan. Maar hoe wordt dat nou geboekt? Die 10.000 euro ben ik toch dit jaar al kwijt? Ik weet niet helemaal hoe ik dit moet zien.. Misschien dat iemand me dit uit kan leggen?
  6. Hoi, Ik stel vast een domme vraag maar ik weet gewoon niet hoe ik dit aan moet pakken. Ik ben 2003 begonnen met een copyshop/multimedia bedrijf.. eerst vanuit huis, inmiddels vanuit ene kantoor in de achtertuin. Ik heb nu de ultieme kans gekregen om een bedrijfspand een straat verderop te huren. Geweldig mooi pand, met garage voor belettering enz. Huur is prima te doen. Echter.. een "echt" bedrijfspand zal ook ingericht moeten worden. Ik heb nu ook een aantal softwarepakketten illegaal, die ik legaal aan moet schaffen en ga zo nog maar even door. Het probleem om geld te lenen is momenteel dat het eerste jaar een opstartjaar was.. ik heb nl. voortgeborduurd op een bedrijf wat zeg maar naar een fulltime baan draaide.. En toen ben ik samen met mijn vader een vof geworden en inmiddels werkt hij ook een aantal dagen in onze zaak ipv bij z'n baas. We hebben nu dus zeg maar 1 volledig boekjaar van ons bedrijf in huidige vorm beschikbaar, maar daarin zijn best veel investeringen gedaan, doordat we dus van parttime naar fulltime gingen enz. Grote winst is er niet geweest.. Dit jaar loopt heel goed.. Ik zit nu op 71% van de omzet van wat ik vorige jaar over een heel jaar had. Maar ik heb pas een apparaat aangeschaft van 10.000 euro... dus ja.. geld heb ik niet echt meer voor het oprapen... Hoe kan ik nou het best iets aan pakken om een financiering voor elkaar te krijgen. Ik heb al een rekening bij de postbank met een krediet van 10.000 euro. maar ja... je gaat eigenlijk weer opnieuw van start, dus er zal toch ook geld moeten zijn om e.e.a. te overbruggen. We zijn er van overtuigd dat ons bedrijf met deze verhuizing nog veel beter zal gaan lopen, we zitten dan immers ook op zicht en mensen weten dan sneller wat je doet en hoe.. etalages voor presentatie.. hebben we nu dus allemaal niet! Als je kijkt naar de groei die ons bedrijf heeft doorgemaakt doro van in huis boven op het slaapkamertje naar ene kantoor achter het huis te gaan.. dat is gewoon enorm! Maar ja.. maak dat de bank wijs... Iemand tips hoe ik dit nu het best aan kan pakken? Ik vind het gewoon enorm moeilijk om te zeggen "kijk ik denk dat te gaan verdienen"... ik verkoop geen product maar vooral diensten dus dan ligt dat heel anders... Nou ja. ik hoop dat jullie me misschien wat tips kunnen geven en niet boos op me worden vanwege mijn gecompliceerde vraag..
  7. tanx.. ik kreeg een beetje het gevoel gedwongen te worden alles prijs te geven. Ik ben ook wel van plan meer landelijk te gaan werken met die visitekaarjtes, maar dat is zoals ik al eerder noemde, pas als de nieuwe apparatuur in huis staat. Maar ik vroeg eigenlijk naar acties e.d. niet zozeer naar "wil iedereen die nog drukwerk nodig heeft z'n hand op steken" Er zitten natuurlijk ook best nadelen aan landelijk werken. Daar wil ik nu nog even niet naar toe.. Zit midden en verbouwing enzo.. Ik kan nu wel gaan blaten "je kan bij mij voor zoveel euro binnen 3 dagen je vis. kaartjes in huis hebben" maar ik kan het nog niet waarmaken.. dus ja.. dan nog maar ff niet..
  8. Nou neem me niet kwalijk, maar ik heb ook nog sociaal leven enzo :) Ben nu pas weer online dus.. Dat ik m'n website even niet wilde laten zien heeft niks met mijn kwaliteiten te maken. Ik kom uit een regio met veel dorpen en je weet wat er in dorpen gebeurd.. roddelen dus.. Ik zit er niet op te wachten dat bekenden van mij (of concurrenten) hier gaan lezen hoe of wat..
  9. dit is wel een ECHT forum zeg.. ik sta versteld van de vele en snelle reacties :) Op welke materialen maken jullie visitekaartjes? Ook op kunststof? -> nope.. je bedoelt zeker het "creditcard" idee? Nu in principe op 220 grs papier/karton wel of niet gesatineerd (dat laatste voelt dunner) Binnenkort wordt dat dikker. Ik wil me meer gaan richten op familiedrukwerk: geboortekaartjes, verloving/trouw en dat soort dingen. Tegenwoordig wil men al gauw een "eigen" ontwerp of iets origineels door mij ontworpen dan.. Als ik kijk naar de kosten van kaarten onbedrukt (al gauw 2 euro) en dan nog de drukkosten (bij een drukker), kan ik daar best onder gaan zitten. Het rottige is alleen dat ik van te voren niet in kan schatten hoe het zal gaan. Ik krijg wel steeds meer de vraag naar dat soort dingen, dat wel. En ja.. idd zoals ik al eerder zei "via via" krijg je gewoon de beste reclame..
  10. heel goed idee.. Maar ik denk zelf dat wanneer ik er achter kom dat er een nieuw bedrijf is geopend het al te laat is.. Meeste mensen hebben toch wel al voor de opening kaartjes?
  11. Als ik het goed begrijp richt je bedrijf zich dus voornamelijk op ondernemingen, stichtingen en verenigingen? -> ja dat vooral, maar ook particulieren vormen toch wel een redelijk deel van onze klantenkring.. maar ja.. de "grote" zijn natuurlijk wel bovenstaanden. Het probleem met de kleuren is dat mensen thuis op hun HPtje een proefafdrukje maken. Copyshop werken met Lasertechnieken, dat is altijd anders qua kleur. Maar goed.. wij maken dan meestal de kleuren in het digitale bestand ZO dat ze zoveel mogelijk overeen komen met het printje van de klant. Als ik mijn nieuwe apparaten heb kan ik zeker een kwaliteitsgarantie geven! Zeker op gebied van snijden en verloop in de printjes. Dat laatste is nl. het probleem met printen.. je afdrukken verlopen altijd iets. Dus dan heb je bijv. bij het ene kaartje rechts 4 mm wit en bij de andere 3. Het is qua prijs algemeen bekend dat drukken veel duurder is.. Bij ons komt de min. afname voor vis. kaartjes waarschijnlijk op 25 (want zoveel gaan er uit een vel). Dus ja.. dat is dan veel toegankelijker lijkt mij! Bij een drukker moet je er minstens 250 nemen (meestal) en dan zit je ook nog 3 weken te wachten!
  12. Ik ben zelf wel bekend met het maken van reclameborden.. Je kunt het beste je tekst + logo uit snijfolie laten maken. Dat gaat zeer lang mee en is relatief goedkoop. Nou hoppa op je bord en klaar! Er zijn veel verschillende soorten folies.. ook reflecterend bijv... Mocht je toch liever schilderen kun je mallen laten maken met spuitfolie. dat is weer net wat anders.. Heel dun folie waar je dan dus idd overheen schildert/spuit en dan komen je letters op het bord.
  13. Ja, de beste reclame is mond tot mond reclame.. Dat zeer zeker! Onze sterke punten zjin: -snelle levering -zeer goede kwaliteit -klantvriendelijkheid -service, ook na aflevering van het product Wij doen nog het stapje extra zeg maar... Maar snelle levering EN kwaliteit is in de grafische wereld toch wel heel belangrijk!
  14. haha.. nou ik blijf liever ff anoniem nog! Binnenkort ga ik wel investeren in machines, zodat visitekaartjes (en alle andere soorten kaartjes, ook bijv. gerild) dus via mijn copyshop op max 360 grs papier kunnen worden geleverd in zeer korte tijd :) (lees enkele uren) Het lastige is dat de drukte binnen m'n bedrijf zeer onregelmatig is.. er zijn bepaalde vaste klanten, ook verenigingen enzo, maar qua particulieren en "nieuwe" klanten is het maar afwachten.. Ik ben ook niet iemand die zo maar ff heel zekertjes ergens binnenstapt en zo'n verkoperspraatje houdt :) Linkje op je auto -> heb ik al sponsor het plaatselijke volleyball-team met nieuwe shirts -> zoveel geld heb ik nou ook weer niet bel voor een afspraak en kom dan pas langs -> ja.. maar ik ben dan altijd zo'n kluns met m'n verhaaltje doen.. haha.. dat is het probleem :) ALS ik eenmaal voor iemand zit dan weet ik em zo binnen te halen. Dan straal ik het enthousiasme voor m'n werk wel uit en weet ik ze te overtuigen... maar ik moet eerst over de drempel :)
  15. Het zit zo: Ik heb een bedrijf.. gespecialiseerd in kopieerwerk ( dus van visitekaartjes tot clubbladen posters enz. ) en multimedia producten, dus bijvoorbeeld websites enzo. Nu wil ik graag wat nieuwe klanten benaderen.. alleen heb ik geen id hoe. Bij telefoon heb ik altijd et idee dat ik stoor. Bij brieven heb ik altijd et idee dat ze niet gelezen worden.. En ja.. zelf langsgaan lijkt me ook best moeilijk (zomaar zonder afspraak).. Misschien hebben jullie id-en voor leuke acties/aanbiedingen of benaderingen ofzo?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.