ChristopheL

Junior
  • Aantal berichten

    14
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

  • Jij bent:
    ondernemer

ChristopheL's trofeeën

  1. Laat mij toe nog wat te verduidelijken - in al mijn technisch enthousiasme leg ik vaak teveel de nadruk op producten, hun innovatieve waarde en hun verkoopsgemak - daardoor verlies ik de andere kant van het aspect, namelijk het financieel aspect uit het oog. Wij hebben idd een distributienetwerk op het moment, maar de stock die we hebben wordt direct verkocht waardoor wij dan een week in het ijle zitten en klanten moeten afschepen totdat er terug nieuwe stock voorradig is. Dit is het euvel dat we willen verhelpen Plus het feit dat vele fabrikanten op onze know how en positie in deze niche markt rekenen om de verdeling in Europa op ons te nemen. U kunt zich gaan inbeelden dat wij dan niet moeten afkomen - goeiemiddag, een karton van die, twee stuks van die, .... we spreken wel degelijk over grote stockvoorraden dat wij direct naar ons clienteel kunnen uitleveren. Ook wil ik specifieren dat de IT sector niet is zoals bv de meubelindustrie of iets dergelijks - wanneer een klant iets besteld dan MOET hij dat direct hebben - wachttijden zijn onbestaande. Betreffende regelingen treffen met de fabrikanten - eveneens is kopen op factuur etc etc onbestaande - prepayment is de enige manier van zaken doen.
  2. Het schijterig resultaat We hadden toch besloten om eens te gaan informeren bij de bank en ons zinnetje door te drijven - eens kijken wat er uit de bus kwam. Na ons niet meer dan twee weken aan het lijntje te hebben gehouden kwamen zij tot de volgende conclusie ** prachtige cijfers - ze waren verbaasd dat wij "jonge" mensen dat hadden verwezenlijkt in slechts twee jaar - zelden gezien. ** Idd - een uitbreiding was noodzakelijk om te kunnen bijhouden aan de steeds stijgende vraag van ons clienteel maar dan - de kers op de taart - de opmerking die gans mijn geloof in enige vorm van gestructureerd beleid deed in elkaar vallen. "Mijnheer, ik ken die producten niet, dus ik vrees dat ik uw voorstel dan ook niet kan verdedigen tov een kredietcomissie" Is dat nu niet iets om over te janken ! ze loven je daar eerst de hemel in, laten je gedurende twee weken in het ongewisse over het resultaat en dan krijg je dat op je bord. Ik kan je garanderen dat ik niet goed ben van deze manier van werken, ik neig zelfs meer naar een depressie over te gaan dan wat anders. Wij hebben ook ons geluk geprobeerd bij de investeerders - maar ofwel zijn ze in verlof ofwel hebben ze geen tijd. Eens te meer (voor mij dan toch) dat er nog verre van steun is voor de KMO in de technologiesector ! een schande !
  3. Vreemd want de Adult Industrie over Inet is nog steeds een van de meest lucratieve zaken die er bestaan Zelfs in tijden van nood blijven de inkomsten van dergelijke bedrijven stijgen. Dus je zal vast wel iemand vinden die zich zal inlaten met je project.
  4. Ik ben nog redelijk nieuw hier - maar ik kan maybe wel al dit toevoegen Hoewel het idd vaak raar kan doen om je plannen etc voor te leggen aan iemand in de vrees dat deze weg zal lopen ermee, is dat idd een risico dat je moet nemen. Vergeet ook niet dat je het plan nog altijd tot uitvoering moet kunnen brengen. Als je "investeerder" achter je rug door probeert je idee te stelen dan zal deze ervoor moeten zorgen dat hij het ook net als jij kan uitvoeren tot een succes Just my two cents !
  5. Het is reeds onze tweede boekhouder - en ik kan jullie verzekeren, vooraleer die mens tevreden is !! Bij onze eerste uitbreiding een jaar geleden hebben wij moeten aanpassingen maken all-round vooraleer deze zijn zegen gaf (hoewel dat eigenlijk niet nodig is, maar ik luister liever naar wat die mens te zeggen heeft) Dat is het hem net - de ganse frustratie - hoewel EN de boekhouder zijn volledige zegen geeft EN een econoom ok zijn volledige green light op heeft gestoken blijven we financieel tegen het aspect "IT" opbotsen. Het plan mag nog zo solide zijn als het maar kan - IT krijgt men niks - punt !
  6. Op dit alles kan ik zeer simpel gaan antwoorden de merken die wij gaan vertegenwoordigen rekenen op ons voor EUROPESE bedeling. Hoewel er nu reeds overal in Europe kleine distributeurs zitten van die items, wordt alles gecentraliseerd via ons. Dus daarop kunnen wij al een zekerheid bieden Als we dan alles eens geografisch gaan bekijken, dan zien we dat Belgie ongeveer de kleinste afzetmarkt mogelijk is. Dus wij hebben ons eigen verdeelkanaal in NEderland (2 keer zo groot en een afzet die zeker drie keer zo hoog ligt wegens de meer innovatieve instelling van Nederlanders - het is dus zo dat jullie altijd al meer vooruitstrevend waren) en een eigen verdeelkanaal in Frankrijk (maakt deel uit van de G7 en staan serieus achter op die markt, dus is voor ons een nieuw en volledig in te nemen terrein). Dus rekende op alleen al die twee landen kunnen wij inhet slechtste geval onze omzet verdrievoudigen. Maar aangezien we spreken over Europa hebben we ook nog Duitsland (groot en zeer kapitaaldriftig land), Spanje, Italie, ........ We hebben een team van verkopers die ongeveer alle Europese talen machtig zijn dus de markt daar gaan bedekken is niet echt een probleem. Globaal gezien moeten wij onze omzet kunnen verviervoudigen op zijn slechtst, wat voor ons positieve aspecten zijn. Onze omzet bedraagd nu jaarlijks (hoewel dit sechts ons tweede jaar is en het dus een wat schatten blijft daar er nog niet echt een gemiddelde balans is) 300.000 € Veel mensen zeggen dan direct van : dat is een peuleschil, dat is niks Hou er dan wel aub even rekening mee dat wij 1) gestart zijn met een kapitaal van welgeteld 1000€ (laatste salaris) 2) iedere vorm van betaling die binnenkomt, direct weer wordt besteed aan materiaal. Punt twee zorgt voor een grote vertraging en een verlies van clienteel - we kunnen ze niet allemaal bedienen op tijd doordat we telkens met stocktekorten zitten. Betreffende terugbetalingen - Boekhoudkundig werd ons altijd verteld een noodplan op te stellen met allemaal monsterlijke bedragen voor betalingen allerlei (2 keer zoveel elektriciteit - telefoonkost - onvoorziene onkosten - .......) en moesten we rekening houden dat - via prive investeerders - we het dubbele aan interesten zouden terugbetalen en zelfs eventueel contant ! Dus je ziet dat we echt alle mogelijke noodscenarios hebben voorzien !
  7. Misschien ter aanvullende info Wij hebben net nogmaals (een mens kan nooit genoeg zekerheden hebben in het leven) alles besproken met onze boekhouder Deze is razend enthousiast over het gehele plan ! Natuurlijk beslist deze ook niet over het financiele en wist hij ons ook te vertellen dat het zeker niet makkellijk zou worden ! Toch is dat al ergens een drijfveer voor ons
  8. Dan zal ik eens kijken of ik in contact kan raken met die mensen dan Thanks voor de raad in ieder geval
  9. Dat zou idd een moeglijkheid zijn ja, voor ons zelfs een zeer welkome mogelijkheid - maar helaas groeien investeerders // partners // .... en dan nog voor dergelijk kapitaal niet aan de bomen Wij zijn tot ongeveer alles bereid om dit tot een geslaagd einde te laten komen. De aangehaalde site bespreekt telkens Nederlandse bedrijven en investeringen in bedrijven in Nederlandse regios, dus ik denk dat ik - als Belg - daar niet veel mee kan doen :-[
  10. Zekerheden ? het feit dat wij bekende merken kunnen leveren aan de rest van Europa, beschikken over een distributiekanaal in Belgie, NEderland en Frankrijk, zullen beschikken over een eigen transportdienst, 4 keer meer marge hebben dan de normale distributiekanalen, .... zijn in mijn ogen zekerheden We hebben een degelijk financieel plan opgesteld, maar telkens botsten we op een opmerking a la "het is voor de IT" Ik gaf me lijf en leden in het verkopen van mijn plan, maar telkens botste ik op die ene muur.
  11. Hou u goed vast - het gaat om 250.000 euro dit kan veel lijken maar als we soreken over Europese distributie moeten we wel degelijk de nodige stockvoorraden hebben.
  12. In Belgie (hebben ze mij weten te zeggen) mag je bij maximaal 3 banken ten rade gaan en daarna is het zowiezo niks. Zoals reeds eerder vermeld, ik heb dit alles eens besproken met collegae van mij en die mense hebben allemaal hetzelfde meegemaakt. Volgens onderliggende bronnen zou dit alles Lernout en Hauspie als oorzaak hebben. Een IT bedrijf dat als een van de eerste een contract had afgesloten met Microsoft - dus gegarandeerde winstmarges - maar door wanbeleid volledig overkop is gegaan. Nagenoeg iedere Belgische bank had daar wel aandelen in en die zitten dus nu allemaal met rechtszaken om zo hun geld terug te krijgen. Vandaar : ze zijn iet of wat allergisch aan de term "IT" voornamelijk als we dan nog met iets nieuws of innoverend aankomen. Het over de grens proberen was idd een van mijn mogelijkheden maar daar ik totaal niet verwend ben met de buitenlandse financiele instellingen schrikt mij dit wat af.
  13. Hello Vooraleerst - ik heb de Belgische nationaliteit. Nu sedert twee jaar hebben wij een IT gerichte zaak maar enkel met innoverende producten enig in Europa. Doordat wij nu reeds een zekere naam hebben worden we meer en meer gecontacteerd door fabrikanten van overal in de wereld met de vraag hun producten te distribueren in Europa. Tot zover kunnen we zeggen van ; hey, dat is leuk, is een teken dat je zaak goed draait. Nu recentelijk hebben wij ook overeenkomsten gesloten met een Nederlands en Frans bedrijf voor export zodat ook wij in die gebieden ons volledige productengamma op de markt kunnen brengen. Duitsland is de volgende stap. Ook hier kunnen we zeggen van : dat is cool, nice going, blah blah. Temeer te weten dat wij onze zaak hebben gestart twee jaar geleden met een startkapitaal van welgeteld ons laatste maandsalaris van mijzelf en mijn vrouw Dus wederom de reactie van iedereen : dat is knap, dat is goed blah blah. Wij werken 18 uur daags voor onze zaak en hebben in die twee jaar tijd nog geen enkele dag verlof genomen en ik denk dat ik daarom ook een bescheiden succes heb geboekt. Nu reist echter het probleem : na overleg met een econoom blijkt dat wij slachtoffer worden van het petersyndroom : wij kunnen niet meer volgen. Er zijn teveel bestellingen en de nodige stock ontbreekt ons om direct te kunnen uitleveren naar onze klanten. De logische stap voor ons was dan natuurlijk : we breiden ons distributiecentrum volledig uit, groot warehouse, contact nemen met alle fabrikanten en tot zover verliep alles vlot - wij hebben in onze sector de major fabrikanten in onze handpalm en moeten maar met de vingers knippen en wij hebben het materiaal voor handen. Ook reeds de nodige prospectie uitgevoerd bij ons resellerklanten in Belgie en Nederland en die lopen warm. Ik moet er waarschijnlijk geen tekening bij maken dat deze stap wel een immens kapitaal vergt puur om onze stock aan te leggen.(alle fabrikanten in die sector werken met pre payment) We hebben een volledig plan opgesteld maar nu blijkt dat de bankinstellingen in Belgie bijna direct neen zeggen tegen een voorstel voor de IT sector. Indien wij dan de opmerking aanhalen dat het niet puur IT is maar een nevenbranche in wat we bijna de enige zijn krijgen wij deksel op de neus met de opmerking "dan is er geen vraag naar". Dit is dus voor ons een straat zonder einde en wij worden er bijna depressief van. Wat voor ons eigenlijk de kers op de taart van ons twee jaar zware arbeid zou moeten zijn wordt nu bijna onze ondergang. Wij hadden gedacht een prive investeerder te vinden door hem woekerpercentages aan te bieden maar dit ook zonder resultaat. U begrijpt dus dat wij ten einde raad zijn - de evolutie van ons bedrijf staat op de helling en indien wij niet meegroeien stikken we gewoon. Onze Nederlandse collega had ons verteld dat Nederland op dat gebied iets vooruitstrevender was (vooral naar steun in de IT toe) maar omdat de Nederlandse economische markt mij onbekend is kom ik hier ten rade. Kan iemand mij helpen ?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.