Jump to content

Colin Richardson

Newbee
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • Gender
  Male
 • Location
  Groningen
 • First name
  Colin
 • Last name
  Richardson

Register

 • How did you find us:
  zoekmachine
 • You are:
  ondernemer in spe
 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  www.kvk.nl
  www.bela
 1. Ik heb een passie voor ondernemen, niet specifiek voor een bepaald product. Ik run dit bedrijf samen met een Chinese man die verstand heeft van zaken doen op de Chinese manier. Hierdoor kunnen wij zeer goede prijzen krijgen van de fabrikanten (voor westerlingen wordt vaak een te hoge prijs gevraagd door de fabrikant). Een aantal detaillisten heeft ook al zeer positief gereageerd op onze prijzen en fietssloten. Ik heb verstand van zaken als het gaat om producten welke ik in handen heb en gelijk kan verkopen maar niet met de verkoop van producten die er twee maanden over doen om in mijn bezit te komen, vandaar mijn vraag op dit forum.
 2. Toelichting op ons probleem: Wij importeren zijde en andere kledingproducten per vliegtuig, het importeren van fietssloten kan eigenlijk alleen per zeecontainer. Mijn vraag is nog steeds of het dan realistisch is om contracten af te sluiten met detaillisten aangezien de order pas twee maanden later geleverd kan worden.
 3. Hallo Higherlevel bezoekers, Ik heb een importbedrijf dat producten uit China importeert. Per vliegtuig importeren is geen probleem, alleen willen wij nu ook fietsproducten per container importeren en verkopen aan detaillisten. Probleem is dat het twee maanden duurt voordat de betreffende producten in China zijn geproduceerd en verzonden zijn naar Nederland. Wij willen contracten / te ondertekenen offertes gaan opstellen en aanbieden aan deze detaillisten. Mijn vraag is of dit wel realistisch is aangezien de detaillisten twee maanden moeten wachten op hun goederen. Mochten jullie dit niet haalbaar vinden, zijn er mensen met goede ideeen? Met vriendelijke groet, Colin Richardson
 4. Geachte ondernemers, Ik zit eraan te denken om samen met een Chinese compaan bepaalde goederen uit China te importeren. Dit is niet zomaar een idee, we hebben al veel uitgezocht en hebben een aantal innovatieve ideeen bedacht om goed te kunnen concurerren met al bestaande importeurs/groothandels. Wij hebben al fabrikanten in China benaderd en retailers gevonden met een grote interesse. Ons probleem is als volgt, wij hebben ons geprofileerd tegenover de fabrikanten als een proffesioneel bedrijf zodat wij zeer veel konden afdingen van de CIF prijs van de goederen. Dit heeft als nadeel dat wij de fabrikant niet al te veel kunnen vragen omtrent importprocedures. Nu hebben wij al veel informatie kunnen vergaren van het Internet / zakenvrienden / etc. en hebben wij binnenkort een afspraak met een internationaal consulent kvk. Waar wij zeer weinig over hebben kunnen vinden is de procedure bij de haven Rotterdam. Mijn vraag is dan ook of mensen hier iets vanaf weten en/of weten waar ik hier informatie over kan vinden. Zo vroegen wij ons af of er extra kosten zijn bij de haven als we onder CIF voorwaarden importeren? Kunnen we gewoon onze container uitladen vanaf een bepaalde plek? Verschilt dit per rederij? Bij voorbaat dank. Colin

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept