Jump to content

VRM

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Male
 • Address
  Middachtenstraat 46, Lichtenvoorde, 7131BD, Netherlands
 • First name
  Marcel
 • Last name
  Vreus
 • Company or organization name
  Vreuls IT-Dienstverlening
 • How did you find us:
  via een kennis

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Lichtenvoorde
 • Branch
  Industrie & bouw
 1. Je kunt je compagnon vragen het bedrijf te verlaten of jij natuurlijk!!. De mogelijkheden daarvoor hangen echter af van jullie samenwerkingsovereenkomst. Je kunt een onafhankelijke derde inschakelen die bepaald hoeveel geld en/of spullen jouw compagnon meekrijgt als hij besluit jullie bedrijf te verlaten. Overleg wel met je belastingadviseur/administrateur hoe dit boekhoudkundig goed te verwerken. Marcel.
 2. Mijn probleem is niet het geld maar het feit dat ik moet betalen. Het zijn namelijk niet mijn schulden maar worden het wel gemaakt ondanks een huwlijk op basis van huwlijkse voorwaarden. Als het mensen zouden zijn die van mij geld krijgen omdat ik een dienst en/of goederen had afgenomen krijgen ze direkt geld.Geen probleem. Ik weet dat het waarschijnlijk niet het meest verstandige is wat ik kan doen maar het is voor mij een principe kwestie geworden waar ik waarschijnlijk toch aan het kortste eind ga trekken..zucht.... Wat gewoonweg frustreert is dat mensen die er een zooitje van maken er blijkbaar toch altijd mee wegkomen en andere opzadelen met het probleem.
 3. Aha..helder en wat ik dus al geconcludeerd had. Er is echter zoveel info te vinden in steeds andere bewoordingen dat ik er steeds weer hoop uit put. Ik wil graag weer van start maar niet met het risico dat ik alles weer kwijtraak om niet bedrijfseconomische redenen.
 4. Edward, Ze doen voorkomen alsof ook prive schuldeisers NIET aan de BV kunnen komen. Terwijl ik daar toch aan ben gaan twijfelen na alle reacties op dit forum. Ik heb ze gebeld om dit na te vragen omdat er expliciet "goederen van de BV" staat en aan ze gevraagd wat met de de waarde van de aandelen gebeurt. Zij zouden hierop terugkomen, ben dus benieuwd.
 5. Heb niet weer meer info gevonden op de website van RJC. Een van de velen die met LTD handelen als ik het goed begrijp. Vooral de laatste zin viel mij op. Geld dit ook voor een BV dan??? Ik heb ze een mail gestuurd en zal hun reactie ook hier posten. PRIVĖ- AANSPRAKELIJKHEID; Er is geen privé-aansprakelijkheid. Zowel zakelijk als privé-vermogen zijn volledig gescheiden wanneer de onderneming haar schulden niet kan betalen, is de ondernemer hiervoor NIET privé aansprakelijk.. Zelfs bij een faillissement blijft het privé van de ondernemer onaangetast. Voor de door – en herstartende ondernemers is het belangrijk te bedenken dat ook omgekeerde privé-schuldeisers van de ondernemer zich niet op de goederen van de vennootschap mogen verhalen.
 6. vermogens). Daarvoor zal een titel moeten zijn. Onbreekt die titel, dan is een beslag al snel als onrechtmatig aan te merken en kan de beslaglegger aansprakelijk worden gehouden voor die onrechtmatigheid. Toch een vraag maar wat bedoel je met "een titel".
 7. Bedankt, duidelijk. Hoe groot is de kans dat een deurwaarder beslag legt op de bedrijfsrekening. Zal een deurwaarder dit bijvoorbeeld altijd doen als er verder niets te halen valt (geen bezittingen en een inkomen door een hoge allementatie verplichting dat rond de 1200 euro netto ligt?? Bij mijn beste weten, kan ik in het slechtste geval nog een tweetal deurwaarders verwachten voor samen ongeveer 5.000 euro. Naar mijn idee en van mijn advocaat ben ik niet verantwoordelijk voor die schulden en heb ik ook nergens getekend. De praktijk heeft echter uitgewezen dat de rechter anders kan beslissen en ik alsnog die rekening zou moeten betalen. hoe (on)terecht dan ook. Om te voorkomen dat ik straks alles kwijt ben, probeer ik een risico inschatting te maken. hoewel ik weet dat een deurwaarder tot 5 jaar een vordering kan komen incasseren is een half jaar wachten voor mij geen onoverkomelijk probleem.
 8. OK..bedankt. Maar hoe komen mensen erbij dan dat het oprichten van een BV absoluut prive en zakelijk van elkaar scheidt. Ik begrijp dat als je nalatigheid, fraude, onbehoorlijk bestuur je ook prive aansprakelijk gesteld kan worden. maar als je prive in de problemen komt, dan kunnen ze dus alsnog aan je zaak komen.
 9. Beste Forumleden, Ik heb net een echtscheiding achter de rug. Op zich niets bijzonders want ik ben niet de enige:-). Het probleem is dat mijn ex-echtgenoot in de WNSP zit. In de huwlijkse voorwaarden heb ik toendertijd alles goed geregeld en alles gescheiden gehouden. Nu het huwlijk is ontbonden komen er deurwaarders naar mij toe voor openstaande rekeningen uit de huwlijkse periode. Zij zijn van mening dat ik deze moet betalen. Nu heb ik inmiddels een 5-tal zittingen gehad waarbij de rechter mij 4x in het gelijk stelde en ik de rekening niet hoefte te betalen. Echter 1x maal werd ik in het ongelijk gesteld op basis van het redelijkheids principe zoals de rechter dat noemde. Nu wil ik niet te veel in details treden omdat dit volgens mij niet uitmaakt voor mijn vraag. Indien wel, zal ik meer toelichten. Ik ben door dit alles mijn eenmanszaak (2 man personeel) kwijtgeraakt maar wil opnieuw beginnen en heb alweer een redelijke orderportefeulle. Ik wil starten in de vorm van een BV om zo aansprakelijkheid (mits behoorlijke bestuur etc) uit te sluiten en om ervoor te zorgen dat prive schuldeisers niet aan mijn zaak kunnen komen. Als ik nu een BV opricht, kan een deurwaarder die een vordering op mij heeft, beslag leggen op de bv of goederen uit de BV. Volgens mij niet echter de BV vertegenwoordigd natuurlijk een waarde in de vorm van een aandelen kapitaal. Kan een deurwaarder bijvoorbeeld mijn aandeel (100%) van de BV verkopen om zo de vordering te innen of kunnen ze hier nooit aankomen en alleen beslag leggen op een deel van mijn inkomen uit de BV. Alvast bedankt voor jullie info, Marcel
 10. Hi Mod, OK, niet opgelet/niet geweten dat url's niet mogen. Gr. marcel
 11. Hallo KRD, Wij zijn op dit moment bezig een webwinkel in te richten [eigen site verwijderd] Wij gebruiken een standaard webwinkel geschreven op de nieuwste technologie .NET en volledig werkbaar via skins. Zo kan een designer de website voor je wijzigen cq. aanpassen aan jouw huisstijl. Als je interesse hebt, wil ik je wel in contact brengen met de leverancier. [prijs info verwijderd] [edit]Ik heb je bijdrage enigszins gewijzigd. Reclame voor je eigen site of voor je anonieme leverancier draagt weinig bij aan dit onderwerp.[/edit] Groeten, Marcel
 12. Hallo allemaal, Ik vraag mij het volgende af. Ik heb 5 jaar lang een eenmanszaak gehad, deze is door priveomstandigheden-Scheiding om zeep gegaan met alle financiele ellende van dien(zoals zo velen). Ik ben als gevolg daarvan een tweetal jaar geleden in loondienst gegaan, maar het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan. Ik overweeg nu een BV op te richten waarin ik mijn activiteiten ga uitvoeren. Als ik naar het financiele plaatje kijk kan ik beter een eenmanszaak starten maar dat wil ik niet gezien eerdere ervaringen. Ik accepteer meer kosten en daarmee minder winst vanuit de BV. Een strikte scheiding tussen prive en zakelijk heeft voor mij de hoogste prio gekregen. Ik ben van plan om de BV naast mijn loondienstverband uit te bouwen en ik wil niets aan loon/salaris uit de BV onttrekken. Nu lees ik overal dat een DGA een minimaal salaris van 38.000 euro moet hebben. Dat is leuk maar ik zou dat eigenlijk niet willen maar al het geld dat verdient wordt in de bv laten zitten. Mijn vraag: Zal de fisucs accepteren dat er alleen maar vennootschapsbelasting betaalt wordt en geen loonkosten aan mij als DGA. De bv zal zoals het er nu uitziet een nettowinst per jaar maken van 15.000 euro en ik wil dit eigenlijk laten zitten om zo reserves op te bouwen. In het kader van de echtscheiding. Als mijn ex erachter komt dat er vermogen wordt opgebouwd cq meer inkomsten zijn in een BV dan kan zij vragen om een allementatie herberekening. Of op zijn hollands gezegd ze heeft nog recht op 10 jaar allementatie, dus ze zal de helft willen of in ieder geval meer. Is dit juridisch af te schermen cq. te voorkomen. Kortom ik wil hard werken maar niet voor een ander:-) Alvast bedankt voor alle info, tips en verwijzingen, Marcel
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept