Jump to content

Buunky

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Doetinchem
 1. Alle banken die met iDeal werken zijn over het algemeen vaag. Medewerkers die ik aan de telefoon krijg moet ik vaak nog uitleggen wat iDeal inhoudt. Met name ABN komt met het excuus dat iDeal pas net begonnen is. Mijn gevoel zegt toch dat de rabobank mij het meest vertrouwen geeft en ik denk ook de meeste ondersteuning biedt met het gebruik van iDeal. De kosten zijn te verwaarlozen in het verschil met ING.
 2. ING en de Postbank rekenen ook kosten bij een girale creditering op de rekening courant die je nodig hebt bij iDeal. kosten; 0,14 €. Uiteraard nog niet te vergelijken bij de kosten die de Rabobank rekent, maar toch. Wil je trouwens toch creditcards accepteren bij ING, dan moet je ook nog een aansluiting maken met TWYP+. Eenmalige entreekosten € 400 en abonnement € 125 zijn hier torenhoog. Bij ING ben je trouwens pas goedkoper uit als je meer dan 1000 transacties maakt; Rabo: 0,81 per transactie (rabo-rabo) ING: 0,89 (bij 0-500 transacties) 0,84 (bij 501-1000 transacties) 0,79 (bij 1001-meer transacties)
 3. Ik onderzoek de betalingsmethodes om de klant straks de keuze te geven in de manier van betalen die hij of zij fijn vindt. Die manieren moeten voor de klant makkelijk zijn, maar het is ook van belang dat wij geen risico lopen en geen rompslomp aan papierwerken hebben. Nu ik contact heb gehad met de Rabobank het hele gebeuren rond de eenmalige incasso een stuk helderder geworden. De klant heeft bij een eenmalige incasso / machtiging geen recht tot storneren, dat doet de bank. Maar de bank doet dit alleen wanneer de klant onvoldoende saldo op de rekening heeft staan of als de rekening van de incassant opgeheven is. Wel moet je als ondernemer een goede status hebben bij de bank en minimaal 1 jaar een rekening hebben lopen. Maar deze eisen werden ook al beschreven in het topic waar jij naar verwees, Nathan. Net zoals dat er een financiële controle wordt uitgevoerd a.d.v. het Bureau Krediet Registratie. Aangezien het aantal orders en orderbedragen is dit een goedkope en volgens mij een veilige betaalmethode. Wij zullen dit waarschijnlijk toepassen naast iDEAL en betalen onder rembours.
 4. Ik had verwacht dat er bij een eenmalige incasso veel meer haken en ogen zaten, maar aan jouw antwoord te zien Edward kan ik als ondernemer al mijn voorwaarden vastleggen en zo het risico verminderen. Ik zal aan de hand van jou tip nog meer informatie zoeken bij NVB. Ik zal dan wel een rapportage van mijn bevindingen aan jou maken Nathan ;)
 5. Ik ben momenteel allerlei betalingsmogelijkheden aan het onderzoeken, maar ik loop echter vast bij de eenmalige incasso. Ik wil namelijk weten wat de rechten en plichten zijn van een ondernemer als hij gebruik maakt van deze betaalmethode. Wanneer mag bijvoorbeeld de klant zijn incasso weer terugstorten? Hoe kan ik als ondernemer voorkomen dat dit gebeurd en dat ik dus zo mijn geld misloop? Zijn er ook juridische stappen mogelijk als mij dit overkomt en moet ik eventuele zaken vastleggen in mijn leveringsvoorwaarden? Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.
 6. Zojuist heeft de Rabobank bekend gemaakt dat iDeal is gelanceerd. Op de algemene site www.ideal-betalen.nl is te zien welke site deelnemen aan het ideal betalingssysteem.
 7. Ja zoals de Rabobank de Internetkassa hanteert met de creditcard-functies hanteren de ING en Postbank TWYP om creditcard betalingen mogelijk te maken naast iDeal. Zeg maar als een aansluitmogelijkheid. Die abonnementskosten liegen er niet om, doe mij dan maar de RaboInternetkassa. Dat is als ze besluiten iDeal ooit een keer te lanceren.
 8. Ik heb gister de Postbank gebeld over informatie over iDeal, de tarieven zijn inderdaad bij 0-500 transacties 77ct, bij 501-1000 70ct en bij 1001-1500 is het 0,60ct. Dat is de enige informatie die zij mij konden geven, op al mijn overige vragen kon niemand binnen het bedrijf een antwoord op geven. Want volgens mij is het addertje onder het gras bij de ING en Postbank dat je voor een volledig betalingssysteem met creditcards etc, je wel TWYP nodig hebt. De tarieven, eenmalige aansluitkosten en abonnementskosten zijn nog schrikwekkender, dan het hele Rabobank-iDeal gebeuren. Als je als commercieel bedrijf iets wilt verkopen, dan lijkt het me toch wel belangrijk dat je ook je medewerkers inlicht met de nodige informatie. Postbank en ING denken daar blijkbaar anders over.
 9. Bedankt, dat is voor mij een duidelijk antwoord op mijn vraag.
 10. Maar dat zou toch qua transacties veel te duur worden, uitgaande van gewoon internetbankieren iDeal. Je betaald dan het volgende als ik het goed zie; PSP Rabobank totaal eenmalige aansluiting; 150 250 400 vast maandtarief; 30 80 110 tarief per transactie; 0,25 0,25 (+0,56)* 1,06 * zijn de kosten voor bijschrijving. Klopt het beeld wat ik heb met de "realiteit"? Als dit zo zou zijn, dan is het toch veel voordeliger voor mij om alleen te contracteren met Rabobank iDeal?
 11. ik heb eigenlijk een vraag die betrekking heeft op het systeem Payment Service Provider. Momenteel ben ik druk bezig met het zoeken naar een geschikt betalingssyteem voor mijn webshop. Nu ben ik alleen nog redelijk onbekend met de PSP-systemen. De meeste van de aanbieders zoals Bibit, Ogone, Buckaroo etc. heb ik bezocht voor de nodige informatie, maar het is mij nog steeds niet duidelijk wat deze providers doen. Zij nemen dus de betalingsfuncties over voor mijn onderneming, maar betaal ik alleen tarieven aan deze aanbieders of betaal ik naast hun contract ook nog eens de tarieven van de financiele instellingen die hier op zijn aangesloten? Eerlijk gezegd lijkt mij dat laatste een beetje dubbelop, maar uit hun informatie wordt ik niet wijzer. Klein voorbeeldje: Sluit bijvoorbeeld Buckaroo een contract af met het iDeal systeem en betaal ik dan alleen Buckaroo of Buckaroo en de Rabobank? Alvast bedankt voor de moeite.
 12. Weet iemand van jullie of er al meer tarieven bekend zijn van andere banken die deelnemen aan iDeal? zover ik weet en gezien heb hier op het forum heeft alleen Rabobank haar tarieven gepubliceerd. Ik ben vanuit het eerste opzicht wel positief over de invoering van iDeal, het zal zeker het vertrouwen eerder winnen van de consument dan dat een ander 'nog' onbekend betalingsysteem van andere fabrikanten. Waarschijnlijk zullen wij binnen de onderneming iDeal ook gaan implementeren, maar natuurlijk is het wel van belang wie het beste pakket aanbied. Bij de informatie van de rabobank wordt er ook gesproken over de mogelijkheid van het verbinden van iDeal aan een PSP, wat heeft dit eigenlijk voor nut aangezien een PSP systeem of iDeal allebei een betalingsfuncties voor de onderneming overneemt?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept