Jump to content

jouri

Junior
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  KvK
 1. Bedankt voor jullie reacties. Die gesprekken worden door mijn klanten aangevraagd en meestal komen daar kleine werkzaamheden op uurbasis uit, waar ik dus eigenlijk altijd bij in schiet. Ik ga hier nog maar eens over nadenken. In ieder geval bedankt.
 2. Goedendag, Ik heb een webdesign bedrijf. Regelmatig heb ik kennismakingsgesprekken en offerte gesprekken met nieuwe klanten, die tijd breng ik niet in rekening. Maar nu heb ik ook regelmatig gesprekken met bestaande klanten om na een tijdje eens te praten hoe de site loopt en wat er eventueel nog verbeterd zou kunnen worden. Kan ik dat soort gesprekken doorberekenen aan mijn klanten? Weet iemand wat gebruikelijk is? Alvast bedanktt.
 3. Het is mij nu helemaal duidelijk! Bedankt!
 4. Bedankt voor jullie reacties! Het volgende: Als ik aan het urencriterium voldoe (zodat ik voor de zelfstandigenaftrek in aanmerking kom) en ik daarnaast een kleine part-time baan heb. Betaal ik dan veel belasting over die kleine part-time baan? Want de heffingskorting geldt dan voor mijn bedrijf en die korting geldt dan dus niet voor mijn part-time baan als ik het goed begrijp. Ik wil er een baantje bij gaan zoeken, maar als ik daar weinig aan over houdt, dan is het niet lonend om daar aan te gaan beginnen.
 5. Dat bedoelde ik niet helemaal. (mijn vraag was misschien een beetje onduidelijk). Ik heb maar een klein bedrijf met een kleine omzet en de inkomsten via een eventuele part-time baan zijn ook niet zo hoog dat ik in die hoge belastingschaal kom. Er staat mij iets van bij, dan je maar voor 1 baan heffingkorting o.i.d. kan krijgen, waardoor je bij een 2e baan die heffingskorting niet krijgt en dus veel belasting moet betalen. ("Vroeger" toen ik nog geen eigen bedrijf had, had ik ook tijdelijk 2 banen, waarbij ik bij de 2e baan bijna niks overhielt na de belasting.)
 6. Al een aantal jaar heb ik een eigen bedrijfje, waar ik fulltime mee bezig ben. Nu ben ik aan het overwegen om er een part-time baan bij te gaan zoeken. Alleen weet ik uit het verleden dat als je een 2e baan hebt je daar erg veel belasting over moet betalen en daar erg weinig aan over houdt. Kan iemand mij vertellen of dat nog steeds zo is? Of weet iemand waar ik meer informatie daarover kan vinden?
 7. jouri

  BTW berekenen??

  Voor zover ik weet hoef je dan geen BTW af te dragen. Kijk eens op: http://www.belastingdienst.nl/common/dl/vermindering_van_BTW_voor_kleine_ondernemersob2011z6fd.pdf
 8. Als mij zoiets zou gebeuren, zou ik dit in ieder geval aan de klant vertellen. Ik zou er niet mee kunnen leven dat ik iemand "belazer", maar misschien ben ik wel te eerlijk. Die klant zal waarschijnlijk meteen akkoord gaan met jouw prijs van 1900. En zal dit zeker waarderen.
 9. Bedankt voor de reacties. Ik kan er dus wel vanuit gaan dat de laatste versie eigenlijk wel veilig genoeg is om te gebruiken en dat ik dus wel regelmatig de updates in de gaten moet houden. Ik ga er verder mee "spelen", want ziet er best wel leuk uit.
 10. Als dit niet de juiste plaats is voor deze vraag, dan hoor ik het wel. Ik ben al een tijdje aan het "stoeien" met de opensource Mambo. Dat lukt aardig en vind het een mooi pakket. Maar nu heb ik de volgende vraag: Is Mambo wel veilig of zitten er beveiligingslekken in? Is de standaard installatie voldoende of moet je nog beveiligingspatches installeren? Ik heb gezien dat bepaalde mappen op de server schrijfrechten hebben, kan iedereen hier zomaar data naartoe schrijven of is dit goed beveiligd? Ik hoop dat iemand hier ervaring mee heeft en mij kan vertellen hoe het met de beveiliging zit. Alvast hartelijk dank.
 11. Hartelijk dank voor de info! Voor de domeinnaam is het dus niet nodig om mijn bedrijfsnaam te registreren. Kan iemand mij wel vertellen wat het voordeel voor mij is als ik mijn bedrijsnaam wel registreer bij "Benelux-merkenbureau" of is dit alleen nodig als je net een bedrijf opgezet hebt of een groot bedrijf hebt?
 12. Hoi, Sinds een aantal jaar heb ik een webdesign bedrijf en uiteraard ook mijn bedrijfsnaam als domeinnaam met verschillende extenties. Nu zat ik wat info te lezen over het registreren van je bedrijfsnaam bij "Belenux-Merkenbureau". Ik zag dat de kosten hiervoor 240 euro excl. b.t.w. zijn voor 10 jaar registratie. Nu vroeg ik mij af of het verstandig is om dit te doen of is het eigenlijk overbodig? Ik heb wel eens de vraag gekregen van bedrijven die graag mijn domeinnaam wilde kopen, omdat ze de naam mooi vinden. Ik wil niet het risico lopen dat is mijn naam moet afstaan aan iemand anders, want al mijn klanten weten mij te vinden onder mijn bedrijfsnaam. Dus graag hoor ik van jullie of jullie mij adviseren om mijn bedrijfsnaam te registreren bij "Belenux-Merkenbureau" of dat de KvK-inschrijving voldoende is. (mijn bedrijsnaam is overigens geen merk)
 13. Die voorbeeld brief ziet er goed uit!! De brief had ik inmiddels al helemaal klaar, maar heb wel een aantal dingen uit jouw brief gebruik. De brief heb ik aan een aantal mensen laten lezen, zodat ik er zeker van ben dat alle spelfouten etc eruit zijn. Erg bedankt voor je voorbeeld, hier heb ik zeker wat aan gehad!! Hoe ik aan mijn klanten kom? Eigenlijk komen alle klanten via mon-op-mond reclame en het overige kleine percentage via een advertentie die ik wel eens zet en via internet.
 14. Hallo deskundigen, Ik ben echt heel blij met jullie adviezen. Jullie hebben een andere kijk op mijn situatie, waardoor ik er ook weer anders tegenaan kijk. Een adviesbureau inschakelen is voor mij te duur en helaas heb ik geen mensen in mijn omgeving die mij hier advies over kunnen geven. Dit forum is voor mij dus heel handig. Inmiddels ben ik bezig met een onderzoek wat een redelijk tarief is om te vragen en welke inkomsten ik nodig heb om er een normaal salaris aan over te houden. De totaalprijzen voor nieuwe klanten (nieuwe websites) heb ik inmiddels wat omhoog gedaan, ik moet nog even afwachten wat de klanten van de offertes vinden. Verder ben ik bezig met het maken van de brief om mijn klanten op de hoogte te brengen van mijn nieuwe uurtarief. Een van de argumenten die ik noem is dat het uurtarief de laatste jaren zeer minimaal gestegen is, maar mijn kennis daarentegen wel vele malen groter is geworden. De ingangsdatum voor het uurtarief zet ik denk ik op 1 november. Waarschijnlijk zullen veel klanten voor die tijd nog contact opnemen om voor het huidige tarief wijzigingen uit te voeren. Mochten jullie nog andere tips/adviezen voor mij hebben, dan zijn die van harte welkom.
 15. Beste Dennis, Daphne en Annedien, Vanmorgen een vraag gesteld op dit forum en voor het eind van de ochtend al zoveel reacties! Zoveel reacties had ik niet verwacht. Heel hartelijk dank. Ik heb al jullie reacties gelezen en zijn voor mij heel waardevol !!! Ik heb besloten om na lange tijd toch mijn uurtarief te gaan verhogen. Bestaande klanten ga ik een zakelijke brief sturen waarin ik uitleg waarom het uurtarief omhoog gaat. Waarschijnlijk doe ik dit binnenkort of per 1 januari. Ik weet nog niet precies hoe hoog het gaat worden, maar ik zat zelf te denken aan 30 euro excl. b.t.w. per uur. Dus een verhoging van 7,50 euro per uur. (Het uurtarief verdubbelen vindt ik veel te veel). Wat betreft de korting op het uurtarief: Jullie hebben wel gelijk, dat ik dat eigenlijk niet moet doen, maar ik kan verder niets bedenken om het aantrekkelijk te maken om een soort onderhoudscontract af te sluiten. Alle beveiligingsupdates worden namelijk door de providers geinstalleerd en problemen met een website komen eigenlijk ook niet voor. Dus een soort wegenwacht hulp is voor mij niet mogelijk. Ik moet dus iets anders gaan verzinnen om vaste inkomsten te genereren. Wel heb ik even zitten denken om bijvoorbeeld aan te bieden om een gevraagde aanpassing bijvoorbeeld binnen 1 dag te doen met een onderhoudscontract en anders wordt dit binnen 3 dagen gedaan. Maar dit is eigenlijk ook geen optie, omdat klanten van mij gewend zijn dat kleine aanpassingen eigenlijk dezelfde dag of de volgende dag gedaan worden. En als ik met vakantie ben kan ik die tijd niet nakomen met het onderhoudscontract. Zoals jullie kunnen lezen is het voor mij erg moeilijk om daarop iets aantrekkelijks te verzinnen, maar ik geef niet op!!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept