Jump to content

Marien

Senior
 • Content Count

  44
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • Address
  Ziedewijdsedijk 112, Barendrecht, 2991VR, Netherlands
 • First name
  Marien
 • Company or organization name
  EnergyBoost.nl
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  < 18
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geen

Company info

 1. Top, zoiets dacht ik ook al. weet ik genoeg :)
 2. Ik heb iemand die geinterreseerd is in mijn goederen. Iemand in ijsland, die zegt dat hij een VAT Free business heeft. Ik heb alleen ervaring met verkoop aan particulieren momenteel, maar op deze manier kan ik toch geen btw verlegd doen aan zo'n iemand? Ik heb toch gewoon een VAT nummer nodig? En al zijn zakelijke gegevens. Anders ben ik dadelijk het haasje omdat ik geen btw doorgeef, op een verkoop wat zodadelijk opeens een particulier blijkt te zijn?? ik zal wel al iets hier er over http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/zakendoen_met_het_buitenland/zakendoen_buiten_de_eu/btw_berekenen/btw_berekenen_bij_export_van_goederen_naar_niet_eu_landen/btw_berekenen_bij_export_naar_niet_eu_landen het maakt dus niet uit of het een particulier is of een onderneming, buiten de eu kan je verlegd verkopen? Toch betalen klanten altijd de nederlandse btw bij mij, of ze nu internationaal zijn of in de eu zitten?? Graag jullie tips, of ervaringen. gr. marien
 3. invoerrechten zijn 9% over het gehele bedrag inclusief verzendkosten. Over die verzendkosten, ik zal me daar nog wel in verdiepen, maar ik vraag me af hoeveel de kosten zijn van het versturen naar een adres. moet dan eventjes die lijst bekijken.
 4. Zelf doen ze weinig in export. De quote die ik heb gekregen was inclusief de kosten voor aflevering tot de stoep. hele lijst met kosten en documenten etc stond in de aanbieding. Het echt versturen kost volgens mij maar iets van 250 dollar ofz naar nederland toe, terwijl de hele afhandeling de rest was. de duur was 27 tot 28 dagen. Zelf heb ik ook geen ervaring met export en import, en zeker niet met een pallet.
 5. XTcommerce gebruik ik zelf, heerlijk systeem.
 6. ik heb hun het uit laten zoeken om zo goedkoop mogelijk te laten versturen. die prijs was voor lucht transport. ik ben +/- 500 dollar kwijt voor normaal transport via de zee, duurt wel 27 dagen. maar een betere prijs iig.
 7. Vraagje, Ik krijg net een quote voor het versturen van een pallet met snoep, dat ongeveer 550 kilo weegt. Blijkt dit rond de 1500 dollar te zitten :o :o. Is dit een beetje normale prijs ? Het lijkt me wel erg veel of ben ik gewoon niets gewend :o :o Andere die hier ervaring mee hebben, of ongeveer een prijs weten voor zon pallet te versturen uit de US naar Nederland toe, wat aardig wat weegt?
 8. ik vraag me af hoe je zult overleven met voorraad behoud van zulke producten, spul dat iedere shop aanbied, en waar je mee blijft zitten wanneer het oud nieuws is geworden. Ik zat zelf ook aan zon toko te denken, maar ben er vanaf gestapt aangezien het risico te groot was. oc-shop was ook ten onder gegaan ( enkele jaren geleden ) omdat ze teveel oude spullen op voorraad hadden.
 9. Dus koop je wat uit de US als bedrijf. Dan hoef je alleen het bedrag ex btw te betalen. Zodra het hier aankomt, komt de nederlandse btw eroverheen, en de invoerrechten. De nederlandse btw valt gewoon terug te krijgen.
 10. Stel, je koopt wat in Amerika, wanneer je een btw nummer heb, hoef je dan geen BTW te betalen? Waarom krijg je dan toch een toeslag van UPS O.i.d ? ( dit gebeurd mij alleen als particulier btw ). Maar kan dit wel gebeuren als je als bedrijf iets koopt uit Amerika ?
 11. Daar moet ik de harmonised system code voor weten, of de precieze inhoud van ingredienten zei zon persoon van de douanetelefoon.
 12. Een soortgelijk product word al verkocht in Nederland, dus het is eigenlijk al goedgekeurd, daar maak ik me geen zorgen om. Alleen die invoerrechten etc wat me vooralsnog onbekend is. Iemand anders zegt van: mijn transportbedrijf doet dat allemaal regelen. Maarja die importeerd grootte hoeveelheden drank ( geen alcohol ). Als ik ga beginnen dan worden het toch echt pakketten via bijvoorbeeld UPS, doen hun dan ook de invoer regelen wat betreft de te betalen belasting en de invoerrechten ? of krijg ik gelijk een vette rekening thuis gestuurd, als dat je normaal als particulier ook vaak een rekening thuis krijgt wanneer je iets in het buitenland koopt, en je geen sample op de invoice laat zetten.
 13. True, maar ik probeer eerst zoveel informatie te vinden op het internet, van mensen en instanties.
 14. Ik had de Kvk een emailtje gestuurd, en het enigste dat ze me konden vertellen dat ik een maatwerkgesprek kon krijgen, voor uiteraard 30 euro per uur. Ik wil ze best wel eventjes een belletje geven, maar als ze me hetzelfde antwoord geven dan heb ik daar helaas niets aan.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept