Jump to content

guru

Senior
 • Content Count

  82
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  anders
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 1. ik sta op het punt software te verkopen aan een klant in roemenië. moet ik deze btw laten betalen of niet hij is in europa, maar ze zitten nog niet bij de EU kan op 2 manieren: mijn klant als prive persoon en mijn klant als bedrijf.
 2. Iedereen wilt altijd graag meedelen voor hoeveel hij een domeinnaam heeft gekocht of verkocht. Post dan ook eens een keer de desbetreffende domeinnaam erbij, zodat iedereen kan zien aan de naam waarom jij er zoveel voor hebt kunnen vangen. Wellicht dat sommige jongens hier weer handel in zien en actief naar dit soort pakkende domeinen op zoek gaan. dus jij zegt dat de rede dat een domeinnaam veel waard is door online reclame komt. hoe bedoel je dit precies, want naar mijn mening hebben de voorbeelden die je opnoemt puur het mechanisme: hoe meer je betaalt/biedt, hoe hoger je komt te staan en dus heb je een betere visibiliteit. Staat los van je domeinnaam. Verder als je het over rankings hebt in de zoekresultaten, dan is het een combinatie van keywords, opbouw van de site en hoeveel andere kwalitatieve sites naar jouw site linken. Ook dit kan ik met een willekeurig domein doen. Online reclame is natuurlijk heel breed, daarom vraag ik je ook om jou om jouw redenering wat uitgebreider uit te leggen van wat je precies bedoelt.
 3. Vandaar dat ik hem maar eerst vraag wat precies de domeinnaam is die hij heeft gekocht, want als die niet speciaal, erg pakkend of erg kort is, dan is 200 dollar dus wel veel, want een domeinnaam registreren is slechts tientjeswerk tegenwoordig.
 4. Ze komen er vanzelf wel achter, dus dat je het terug moet betalen is vrijwel zeker. En als je het van tevoren zelf even aangeeft, dan kan je nog gelijk even een wit voetje halen bij je oude werkgever. Je wordt er zelf in ieder geval zeker niet armer van.
 5. €200 euro voor een domeinnaam ??? Dan moet het wel een hele goede domeinnaam zijn. Post 'm is zou ik zeggen. Ik blijf het veel geld vinden.
 6. Wellicht heb je naar het algemene nummer gebeld. Je kunt beter naar een ander nummer bellen. Tevens heb ik een mailadres erbij gezet. Hier heb je wellicht meer succes. Telefoon: 020 6522570 Openingstijden: op werkdagen van 9:00 – 17:00 uur Email: ideal@mail.ing.nl
 7. Als je gewoon de flow bekijkt dan zou je inderdaad denken dat er niet veel verdiend wordt en je je moet specialiseren als webshop. Toch wijst de praktijk anders uit. Er zijn tig webshop die gewoon een algemeen assortiment hebben en die heel goed boeren. Dit vanwege de enorme groei van online shopping. En deze groei die zal nog zeker verdubbelen de komende jaren. Daarentegen kan er beter gezegd worden dat je juist geen winkel in het centrum moet beginnen, want daar gaat het helaas echt goed mis.
 8. Aan zo'n omzetcijfer heb je helemaal niets.. hoeveel is de retailmarge op zo'n ding? Als je voor een miljoen aan mp3 spelers verkoopt met 2 procent marge ben je nog niet erg happy lijkt me ;) met zo'n omzetcijfer bedoel ik niet te zeggen dat je er goed op verdiend maar dat er enorm veel vraag naar is en dat die vraag nog flink gaat stijgen. de retailmarge kan best goed zijn, ligt eraan wat je strategie is. een mediamarkt wilt altijd knallen en de goedkoopste zijn. dixons daarentegen doet dit niet en toch maken ze goede omzetten. goedkoop is niet altijd goed en daarnaast heeft een mediamarkt slechts enkele goedkope lokkertjes maar de rest van het gamma is gewoon normaal te noemen. marges zijn er dus nog gerust wel te maken want als ze er alleen 2% op maken dan zegt een mediamarkt heel leuk: ik wordt aan het einde van de maand afgerekend op mijn winsttarget en daarmee ga ik niet winnen en dus neem ik het niet op.
 9. Bij de ING vond ik altijd dat ze eerst willen zien dat je geld hebt en dus geen starter moet zijn die voor geld aan komt kloppen. Bij de Postbank vind ik het persoonlijk niet fijn dat er onpersoonlijk wordt gehandeld. Je hebt een balie met personeel en dat is het. Daarentegen hebben ze dat bij de ABN AMRO wel die persoonlijke benadering. Ik zou dus voor deze kiezen. Rabobank heb ik helaas geen ervaring mee, echter heb ik verhalen van andere gehoord dat het daar soms een administratieve rompslomp is.
 10. Er zijn diverse zogenaamde "vrije" beroepen. Die zijn vervolgens vrijgesteld van BTW en hoeven zich soms ook niet in te schrijven bij de KvK. Waarschijnlijk heb je hiermee te maken. Dat je dus een factuur zonder btw krijgt kan dus heel goed kloppen.
 11. guru

  21% BTW?

  Die Belgen ook altijd....ahum ;D
 12. Als je elk kwartaal aangifte doet dan heb je vrijwel de belangrijkste gegevens bij de hand en is zo'n jaarrekening zo te maken. Als je dit in een programma doet of bij een administratiekantoor dan hoeft dit niet eens zoveel extra werk te kosten. En het is wel zo handig dat alles goed is afgesloten, want de belastingdienst zal maar eens bij je langs willen komen, dan moet je het toch allemaal in orde maken. Dus als ik jou was zou ik die ook gewoon bijhouden elk jaar.
 13. 0800-0543 De belastingtelefoon. Bel ze, desnoods onder een andere naam. Stel ze alle vragen en je weet het gelijk precies. Je hoeft er niet eens de deur voor uit. Succes!
 14. Sommige producten zijn volgens jou achterhaald. Toch wordt er nog voldoende van deze producten verkocht. Om een voorbeeld te noemen. De mp3 spelers markt verwacht men in 2009 op een grootte van 1 miljard euro. Niet echt achterhaald lijkt me.
 15. guru

  Btw betalen of niet?

  Stel dus als je een dvd koopt als particulier in Duitsland en stel die kost: 10 euro ex 1.60 euro (16% btw duitsland) dan krijg ik gewoon een factuur van 11.60 euro (correct?) en hoef ik geen pakbon te tekenen voor bevestiging van ontvangst(correct?) Stel ik koop hetzelfde product als bedrijf en op factuur mij btw-nummer: dan krijg ik een factuur van 10 euro (correct?) en moet ik dan dus wel een pakbon te tekenen als bewijs voor hem (correct?) en die dvd komt dus niet door de brievenbus (correct?) Wanneer is de vermindering van btw dan wel van toepassing, want ik hoor vaak zat mensen zeggen dat ze het in het buitenland hebben besteld als particulier omdat die btw wegvalt. Of is dit alleen bij landen buiten Europa. (even ter zijde dat er invoerrechten moeten worden betaald natuurlijk, gaat mij even om de btw)
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept