Jump to content

Sanne Roemen

Senior
 • Content Count

  90
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Ohjee, zoveel. Boing

Company info

 • Location
  Nijmegen
 • Branch
  Financiering & bankwezen
 • Branch 2
  Life sciences
 • Branch 3
  29
 • Website address

Vision

 • I'm looking for people who
  ik zoek geen mensen, ik vind mensen. Of ze vinden mij.
 • My opinion about entrepeneurship
  ondernemerschap is alles. Is vragen stellen, uitdagingen vinden, handen uit de mouwen, dóen.
 • My opinion about innovation
  als je niet innoveert, onderneem je niet...
 1. Hoi. Ik heb een draadje uit 2012 gevonden dat aan dit onderwerp lijkt te raken maar het bevat geen antwoord op mijn vraag. Vandaar even een nieuwe aangemaakt. Stel: er zit een webdesigner in het bestuur van een stichting die geld inzamelt voor een goed doel. Stichting heeft Anbi status. Stichting heeft uiteraard een website. En huurt voor het ontwerpen, bouwen en later ook onderhouden van die website voornoemde webdesigner in. Ik weet dat het technisch lijkt te mogen. "Bestuursleden die tevens een uitvoerende functie vervullen, kunnen daarvoor wel een beloning ontvangen;" Bron: http://anbi.nl/algemene-regelgeving/ In de code wijffels vind ik geen aanknopingspunten. Voor mijn gevoel is het grijs gebied. Je moet de belangen van de stichting vertegenwoordigen, als er een conflict ontstaat wegens jouw dienstverlening aan de stichting, welk belang kies je dan? Ik ben heel benieuwd naar jullie visies hierop.
 2. Ik sluit me hélemaal bij Ilja aan, maar probeer toch even mijn eigen ding te zeggen.... Afgunst en jaloezie kom ik niet zo heel vaak tegen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik een paar jaar geleden flink met de bezem door mijn vriendenkring ben gegaan en diegenen over heb gehouden waar ik bewondering voor heb en energie van krijg. (Ongeveer). Dus misschien kom ik het daarom niet zoveel tegen. Wat ik wel heel erg veel hoor is hoe 'dapper' het is dat ik voor mezelf ben begonnen. Dat ik dat zomaar 'durf', de zekerheid van een baan opgeven en dan het risico van zelfstandig ondernemerschap. Net als bij Ilja, de mensen hebben het waarschijnlijk goed met me voor en wensen me het beste toe. De meeste mensen die dat zeggen zijn trouwens geen vrienden maar familie of vage kennissen. Ik wil wel even kwijt waarom ik daar enorm kwaad van kan worden, want dat heb ik zelf pas sinds kort scherp. (Eerst vroeg ik me altijd af waarom me die opmerking zo stoorde!). Het lijkt alsof de werkelijke boodschap is: 'stel nou dat je niet slim, doortastend, creatief, verantwoordelijk, ondernemend, etc... genoeg bent om het te redden?'. Of 'nu is er niemand die voor je zorgt, kán jij dat wel?'. Ik chargeer nogal hier hoor, maar dat is mijn vertaling. Weet je wat ik véél enger vind: een baas die loopt te pronken met mijn resultaten. Ergens werken waar ik keihard werk, terwijl mijn collega de ene 'zakenlunch' na de ander heeft en hetzelfde verdient. Ergens werken waar ik zó op straat kan staan en dan niets meer heb. Voor een werkgever briljante dingen verzinnen waarna die werkgever kan zeggen 'dit hebben WIJ' verzonnen. Mensen moeten aansturen die alleen maar op hun volgende vakantie zitten te wachten en die het geen bal kan schelen of de klant geholpen is met wat wij maken. Opdraaien voor andermans fouten. Oh en ook heel eng: loonstrookjes, pensioengaten, levensloopregelingen. Yugh. Uhmmm maar dit gaat eigenlijk niet meer over afgunst. Of misschien wel. Misschien zijn zij er wel jaloers op dat ik die stap heb 'durven' zetten en er inderdaad een succes van maak. Dat betekent dus eigenlijk dat ze een beetje boos zijn op zichzelf, of vinden van zichzelf dat zij ook op zo'n manier het heft in eigen hand zouden moeten nemen. En als je me dan vraagt hoe ik omga met jaloezie, dan is dat het antwoord: ik geloof dat negatieve gedachten of gevoelens over anderen eígenlijk gaan over de manier waarop je naar jezelf kijkt. Die mensen zijn dus niet blij met zichzelf. En daar hebben ze alleen maar zelf last van. Zo, dat was de vrijdagmiddag 'rants and raves' van oomph.
 3. Hier http://www.oomph.nl/cadeautjes/rss_basics.pdf (stond ook in de eerste post, maar misschien wel handig om nogmaals te vermelden). Ik heb de link hetzelfde gelaten omdat er door anderen ook nogal naar doorverwerzen wordt.
 4. Ha Ronald, goed dat je me achter de broek zit. Ik ben er nog niet aan toegekomen helaas, maar dit hemelse hemelvaart weekend gaan er een hoop ToDo's van mijn lijstje gedaan worden. [edit] ik heb het maar gelijk gedaan. Taekema, over de google startpagina, ronald's links naar rss info en opmerking over technische uitstraling rss, nils over google desktop, kees over thunderbird en firefox. Dat heb ik overgenomen, verwerkt en jullie namen staan in de inleiding. De overige punten vind ik een apart artikel waardig, dat staat in mijn langere termijn ToDo's. Dank allemaal voor de input!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 5. wow heren wat een input. Als ik het zo zie kan ik nog wel even aan het schrijven blijven. Ronald, wéér nieuwe dingen om uit te pluizen. Interessant.
 6. Hoi Willem, Dank voor deze tips, daar had ik nog niet over gehoord. Er staat een ander artikel in de pijplijn over toepassingen van RSS, en dan zet ik deze tips op mijn verlanglijstje. Ik wilde me in dit artikel even beperken tot de basics van het lezen van RSS.
 7. Ik heb een stuk geschreven over het lezen van RSS. Ik kom in mijn omgeving regelmatig mensen tegen die er wel eens van gehoord hebben, maar niet zo goed weten wat ze ermee kunnen en hoe het dan allemaal werkt. Zonde, want deze techniek vergemakkelijkt het organiseren van je informatiestromen aanzienlijk. Het bespaart mij in ieder geval uren werk.. Voor degenen die nog helemaal blanco zijn: Elke internetter heeft een aantal websites waar ze regelmatig terugkomen om te kijken of er al iets nieuws op staat. Je moet er zelf aan denken af en toe bij die websites te gaan kijken of er iets veranderd is. Soms is er niets veranderd, soms is niet zo duidelijk wát er veranderd is. Surfen kost op die manier best veel tijd. Zou het nou niet handig zijn als de websites aan jou melden wanneer zij iets wijzigen? Dat is precies wat RSS doet. Waar het om draait is, dat wanneer je een internet browser of software gebruikt die RSS kan lézen, je altijd een signaal krijgt wanneer er iets nieuws gepubliceerd is op de betreffende site. En als je dan op het linkje klikt, ga je ook meteen naar dat nieuws toe. Voor eigenaars van websites is RSS een goede manier om je bezoekers op de hoogte te houden van wijzigingen. Je kan RSS feeds rond thema's aanbieden, of van bepaalde pagina's van je site, zoals het nieuws. Nog mooier, wat HigherLevel ook doet: bied een RSS feed op een zoekwoord aan: zo kan degene die daar informatie over zoekt metéén zien wanneer er iets nieuws over dat woord geschreven wordt. In het artikel bespreek ik de verschillende manieren waarop je op dit moment RSS kan lezen: met een plug-in voor je webbrowser, met standalone software, op speciale websites en via je e-mail inbox. Feedback op het artikel is van harte welkom en ik ben ook benieuwd naar jullie mening over de toegevoegde waarde en de toekomst van RSS. Ik denk zelf dat er over een tijd geen website meer is die geen rss feed aanbiedt. Het artikel staat hierhttp://www.oomph.nl/cadeautjes/RSS_basics.pdf
 8. Qua uitstraling vind ik de nieuwe inderdaad een behoorlijke verbetering. Ik weet niet wat je in je opdrachtomschrijving hebt gezegd over uitstraling, sfeer, impact? Daar ben ik wel benieuwd naar. Zoals ik zei ik vind het een hele verbetering máár het kán natuurlijk altijd beter. Als jouw schoen wringt op het gebied van uitstraling dan zou ik je adviseren om er een zéér professionele grafisch ontwerper nog eens naar te laten kijken en een nieuwe interface te laten ontwerpen. De bouwer moet dan de kans krijgen tegen meerprijs de nieuwe interface op de database te implementeren. Als je probleem zit in de functionaliteit, dan zou ik je willen adviseren om even een stapje terug te zetten en je programma van eisen en wensen tegen het licht te houden en eventueel door een externe partij een nieuw functioneel ontwerp te laten maken. Vervolgens kan je de bouwer vragen of hij die functionaliteiten wil toevoegen. Ik zie wél in de nieuwe site een aantal technische fouten, maar het zou kunnen dat ze die nog op gaan lossen, aangezien hij nog niet af is.
 9. Ow het lijkt me onwijs leuk als het een keer in Haarlem is maar op de tweede vrijdagen van de maand kan ik nooit.
 10. En als je erheen wilt als 'weter', iemand die ongeveer 'weet' hoe dat moet met zoekmachines, dan betaal je 190! Hm.
 11. Gek is goed en leuk. Sommige mensen zullen dit artikel niet verrassend vinden inderdaad. Sommige mensen zullen het recht uit het hart vinden. Anderen vinden het geleuter. Veel mensen vinden het wel verrassend want die zien netwerken als een ding, of een activiteit, of een knop die je aan zet als je geld wilt verdienen of een baan zoekt. Dus als je het geleuter vindt, of niet interessant, of 'ach dat weet ik allang', of 'ik denk er anders over' dan mag dat natuurlijk.
 12. GEweldig ding, maar ik heb het niet nodig. Ik ben zo klein dat ik al in alle standjes in zo'n slaapzak kan, ik kan er in kleermakerszit in zitten 'sochtends met koffie en als ik het warm wil hebben dan schuifel ik gewoon al zaklopend naar de pot. Je moet mijn slaapzak eens zien, de puntjes aan de onderkant zijn versleten. Daarom voor mij ook geen dons. Wat ik echt innovatie zou vinden is als de onderkant gewoon wat breder uitloopt en die puntjes versterkt zouden zijn. Nee, maar ik vind hem kwa leukheid wel een toppertje.
 13. Op het Nederlandse weblog over netwerken postte Annedien Hoen een verrassend artikel over netwerken. Of niet-netwerken. Mijns inziens een inspirerend verhaal en een eye opener. http://netwerken.blogspot.com/2006/03/netwerken-bestaat-niet.html
 14. Voor het gedeelte dat je / je webbouwer zelf kan doen is het artikel over zoekmachine aanmelding geactualiseerd en geplaatst op Naar Vorenhttp://www.naarvoren.nl/artikel/zoekmachines/. Daarnaast ben ik het er 100% mee eens dat een goede combi van SEO en SEM nodig is voor optimaal resultaat.
 15. Het voordeel van betalen met een creditcard is dat de aangeschafte producten extra garantie hebben (vind ik wel prettig) en inderdaad, dat je door jou gedane betalingen kan terugdraaien. Mensen die het eng vinden begrijp ik wel, maar denk hier eens aan: je zit in een restaurant en betaalt met je creditcard. Wat weerhoudt de ober ervan om je cc nummer en het driecijferige nummer op de achterkant op te schrijven en vervolgens het hele internet leeg te kopen? Over froude gesproken... Ik koop al jaren op internet, altijd met cc en ik heb nog nooit problemen gehad. (en dit ga ik dus wél even afkloppen) ;D
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept