Sanne Roemen

Senior
  • Aantal berichten

    90
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Sanne Roemen

  1. Hoi. Ik heb een draadje uit 2012 gevonden dat aan dit onderwerp lijkt te raken maar het bevat geen antwoord op mijn vraag. Vandaar even een nieuwe aangemaakt. Stel: er zit een webdesigner in het bestuur van een stichting die geld inzamelt voor een goed doel. Stichting heeft Anbi status. Stichting heeft uiteraard een website. En huurt voor het ontwerpen, bouwen en later ook onderhouden van die website voornoemde webdesigner in. Ik weet dat het technisch lijkt te mogen. "Bestuursleden die tevens een uitvoerende functie vervullen, kunnen daarvoor wel een beloning ontvangen;" Bron: http://anbi.nl/algemene-regelgeving/ In de code wijffels vind ik geen aanknopingspunten. Voor mijn gevoel is het grijs gebied. Je moet de belangen van de stichting vertegenwoordigen, als er een conflict ontstaat wegens jouw dienstverlening aan de stichting, welk belang kies je dan? Ik ben heel benieuwd naar jullie visies hierop.
  2. Ik sluit me hélemaal bij Ilja aan, maar probeer toch even mijn eigen ding te zeggen.... Afgunst en jaloezie kom ik niet zo heel vaak tegen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik een paar jaar geleden flink met de bezem door mijn vriendenkring ben gegaan en diegenen over heb gehouden waar ik bewondering voor heb en energie van krijg. (Ongeveer). Dus misschien kom ik het daarom niet zoveel tegen. Wat ik wel heel erg veel hoor is hoe 'dapper' het is dat ik voor mezelf ben begonnen. Dat ik dat zomaar 'durf', de zekerheid van een baan opgeven en dan het risico van zelfstandig ondernemerschap. Net als bij Ilja, de mensen hebben het waarschijnlijk goed met me voor en wensen me het beste toe. De meeste mensen die dat zeggen zijn trouwens geen vrienden maar familie of vage kennissen. Ik wil wel even kwijt waarom ik daar enorm kwaad van kan worden, want dat heb ik zelf pas sinds kort scherp. (Eerst vroeg ik me altijd af waarom me die opmerking zo stoorde!). Het lijkt alsof de werkelijke boodschap is: 'stel nou dat je niet slim, doortastend, creatief, verantwoordelijk, ondernemend, etc... genoeg bent om het te redden?'. Of 'nu is er niemand die voor je zorgt, kán jij dat wel?'. Ik chargeer nogal hier hoor, maar dat is mijn vertaling. Weet je wat ik véél enger vind: een baas die loopt te pronken met mijn resultaten. Ergens werken waar ik keihard werk, terwijl mijn collega de ene 'zakenlunch' na de ander heeft en hetzelfde verdient. Ergens werken waar ik zó op straat kan staan en dan niets meer heb. Voor een werkgever briljante dingen verzinnen waarna die werkgever kan zeggen 'dit hebben WIJ' verzonnen. Mensen moeten aansturen die alleen maar op hun volgende vakantie zitten te wachten en die het geen bal kan schelen of de klant geholpen is met wat wij maken. Opdraaien voor andermans fouten. Oh en ook heel eng: loonstrookjes, pensioengaten, levensloopregelingen. Yugh. Uhmmm maar dit gaat eigenlijk niet meer over afgunst. Of misschien wel. Misschien zijn zij er wel jaloers op dat ik die stap heb 'durven' zetten en er inderdaad een succes van maak. Dat betekent dus eigenlijk dat ze een beetje boos zijn op zichzelf, of vinden van zichzelf dat zij ook op zo'n manier het heft in eigen hand zouden moeten nemen. En als je me dan vraagt hoe ik omga met jaloezie, dan is dat het antwoord: ik geloof dat negatieve gedachten of gevoelens over anderen eígenlijk gaan over de manier waarop je naar jezelf kijkt. Die mensen zijn dus niet blij met zichzelf. En daar hebben ze alleen maar zelf last van. Zo, dat was de vrijdagmiddag 'rants and raves' van oomph.
  3. Hier http://www.oomph.nl/cadeautjes/rss_basics.pdf (stond ook in de eerste post, maar misschien wel handig om nogmaals te vermelden). Ik heb de link hetzelfde gelaten omdat er door anderen ook nogal naar doorverwerzen wordt.
  4. Ha Ronald, goed dat je me achter de broek zit. Ik ben er nog niet aan toegekomen helaas, maar dit hemelse hemelvaart weekend gaan er een hoop ToDo's van mijn lijstje gedaan worden. [edit] ik heb het maar gelijk gedaan. Taekema, over de google startpagina, ronald's links naar rss info en opmerking over technische uitstraling rss, nils over google desktop, kees over thunderbird en firefox. Dat heb ik overgenomen, verwerkt en jullie namen staan in de inleiding. De overige punten vind ik een apart artikel waardig, dat staat in mijn langere termijn ToDo's. Dank allemaal voor de input!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  5. wow heren wat een input. Als ik het zo zie kan ik nog wel even aan het schrijven blijven. Ronald, wéér nieuwe dingen om uit te pluizen. Interessant.
  6. Hoi Willem, Dank voor deze tips, daar had ik nog niet over gehoord. Er staat een ander artikel in de pijplijn over toepassingen van RSS, en dan zet ik deze tips op mijn verlanglijstje. Ik wilde me in dit artikel even beperken tot de basics van het lezen van RSS.
  7. Ik heb een stuk geschreven over het lezen van RSS. Ik kom in mijn omgeving regelmatig mensen tegen die er wel eens van gehoord hebben, maar niet zo goed weten wat ze ermee kunnen en hoe het dan allemaal werkt. Zonde, want deze techniek vergemakkelijkt het organiseren van je informatiestromen aanzienlijk. Het bespaart mij in ieder geval uren werk.. Voor degenen die nog helemaal blanco zijn: Elke internetter heeft een aantal websites waar ze regelmatig terugkomen om te kijken of er al iets nieuws op staat. Je moet er zelf aan denken af en toe bij die websites te gaan kijken of er iets veranderd is. Soms is er niets veranderd, soms is niet zo duidelijk wát er veranderd is. Surfen kost op die manier best veel tijd. Zou het nou niet handig zijn als de websites aan jou melden wanneer zij iets wijzigen? Dat is precies wat RSS doet. Waar het om draait is, dat wanneer je een internet browser of software gebruikt die RSS kan lézen, je altijd een signaal krijgt wanneer er iets nieuws gepubliceerd is op de betreffende site. En als je dan op het linkje klikt, ga je ook meteen naar dat nieuws toe. Voor eigenaars van websites is RSS een goede manier om je bezoekers op de hoogte te houden van wijzigingen. Je kan RSS feeds rond thema's aanbieden, of van bepaalde pagina's van je site, zoals het nieuws. Nog mooier, wat HigherLevel ook doet: bied een RSS feed op een zoekwoord aan: zo kan degene die daar informatie over zoekt metéén zien wanneer er iets nieuws over dat woord geschreven wordt. In het artikel bespreek ik de verschillende manieren waarop je op dit moment RSS kan lezen: met een plug-in voor je webbrowser, met standalone software, op speciale websites en via je e-mail inbox. Feedback op het artikel is van harte welkom en ik ben ook benieuwd naar jullie mening over de toegevoegde waarde en de toekomst van RSS. Ik denk zelf dat er over een tijd geen website meer is die geen rss feed aanbiedt. Het artikel staat hierhttp://www.oomph.nl/cadeautjes/RSS_basics.pdf
  8. Qua uitstraling vind ik de nieuwe inderdaad een behoorlijke verbetering. Ik weet niet wat je in je opdrachtomschrijving hebt gezegd over uitstraling, sfeer, impact? Daar ben ik wel benieuwd naar. Zoals ik zei ik vind het een hele verbetering máár het kán natuurlijk altijd beter. Als jouw schoen wringt op het gebied van uitstraling dan zou ik je adviseren om er een zéér professionele grafisch ontwerper nog eens naar te laten kijken en een nieuwe interface te laten ontwerpen. De bouwer moet dan de kans krijgen tegen meerprijs de nieuwe interface op de database te implementeren. Als je probleem zit in de functionaliteit, dan zou ik je willen adviseren om even een stapje terug te zetten en je programma van eisen en wensen tegen het licht te houden en eventueel door een externe partij een nieuw functioneel ontwerp te laten maken. Vervolgens kan je de bouwer vragen of hij die functionaliteiten wil toevoegen. Ik zie wél in de nieuwe site een aantal technische fouten, maar het zou kunnen dat ze die nog op gaan lossen, aangezien hij nog niet af is.
  9. Ow het lijkt me onwijs leuk als het een keer in Haarlem is maar op de tweede vrijdagen van de maand kan ik nooit.
  10. En als je erheen wilt als 'weter', iemand die ongeveer 'weet' hoe dat moet met zoekmachines, dan betaal je 190! Hm.
  11. Gek is goed en leuk. Sommige mensen zullen dit artikel niet verrassend vinden inderdaad. Sommige mensen zullen het recht uit het hart vinden. Anderen vinden het geleuter. Veel mensen vinden het wel verrassend want die zien netwerken als een ding, of een activiteit, of een knop die je aan zet als je geld wilt verdienen of een baan zoekt. Dus als je het geleuter vindt, of niet interessant, of 'ach dat weet ik allang', of 'ik denk er anders over' dan mag dat natuurlijk.
  12. GEweldig ding, maar ik heb het niet nodig. Ik ben zo klein dat ik al in alle standjes in zo'n slaapzak kan, ik kan er in kleermakerszit in zitten 'sochtends met koffie en als ik het warm wil hebben dan schuifel ik gewoon al zaklopend naar de pot. Je moet mijn slaapzak eens zien, de puntjes aan de onderkant zijn versleten. Daarom voor mij ook geen dons. Wat ik echt innovatie zou vinden is als de onderkant gewoon wat breder uitloopt en die puntjes versterkt zouden zijn. Nee, maar ik vind hem kwa leukheid wel een toppertje.
  13. Op het Nederlandse weblog over netwerken postte Annedien Hoen een verrassend artikel over netwerken. Of niet-netwerken. Mijns inziens een inspirerend verhaal en een eye opener. http://netwerken.blogspot.com/2006/03/netwerken-bestaat-niet.html
  14. Voor het gedeelte dat je / je webbouwer zelf kan doen is het artikel over zoekmachine aanmelding geactualiseerd en geplaatst op Naar Vorenhttp://www.naarvoren.nl/artikel/zoekmachines/. Daarnaast ben ik het er 100% mee eens dat een goede combi van SEO en SEM nodig is voor optimaal resultaat.
  15. Het voordeel van betalen met een creditcard is dat de aangeschafte producten extra garantie hebben (vind ik wel prettig) en inderdaad, dat je door jou gedane betalingen kan terugdraaien. Mensen die het eng vinden begrijp ik wel, maar denk hier eens aan: je zit in een restaurant en betaalt met je creditcard. Wat weerhoudt de ober ervan om je cc nummer en het driecijferige nummer op de achterkant op te schrijven en vervolgens het hele internet leeg te kopen? Over froude gesproken... Ik koop al jaren op internet, altijd met cc en ik heb nog nooit problemen gehad. (en dit ga ik dus wél even afkloppen) ;D
  16. Ohk. Sorry. Even frames daargelaten, je weet zo inderdaad niet meer naar wie je nou moet luisteren. Als ik je site goed zie heb je zo'n 22 pagina's. Als ik jou was, zou ik een html versie van de site bouwen zonder fratsen. Dus gewoon 'kaal', ten behoeve van screenreaders (webbrowsers voor gehandicapten o.a.) en zoekmachines. Er dan voor zorgen dat mensen na het intikken van je domein zelf kunnen kiezen voor html of flash en in je root in de robots.txt file zetten dat de flash site niet geindexeerd mag worden door de zoekbots. De html site moet met metatags en tekstopmaak geoptimaliseerd worden voor de zoekmachines. En klaar is klara. Hoeft niet duur te zijn maar het moet wel GOED gebeuren. Dus geen half werk. Ik hoop dat je hier wél wat aan hebt. Ik kan je eventueel wel aan offertes helpen maar dan moet je me even een priveberichtje sturen, anders ga ik spammen.
  17. Sorry, maar jouw kennis heeft een kleine update nodig. Frames zijn niet meer van deze tijd, en zitten de zoekmachines wel degelijk in de weg. Een aantal redenen om geen frames te gebruiken: -De belangrijkste reden is dat zoekmachines 'struikelen' over frames. Het is op zijn minst erg onvoorspelbaar hoe een zoekmachine daarmee om gaat. Bij frames is de route die de zoekbot af moet leggen ingewikkelder en is de kans groot dat hij een aantal (belangrijke) pagina's overslaat. De zoekmachine kan daarnaast geen rekening houden met frames als hij een link naar een subpagina van de site zou maken. Hetzelfde gebeurt als een bezoeker een bookmark / favoriet maakt van een subpagina van de website. -Gehandicapte gebruikers (blinden, slechtzienden, motorisch gehinderden) maken vaak gebruik van speciale browsers om te internetten. De browser moet ook goed de website structuur kunnen volgen. Deze software reageert ongeveer hetzelfde als een zoekmachine robot. Dus ook deze software 'loopt vast' in een frameset. Soms leest een 'screenreader' (een voorleesbrowser zeg maar) in een website die met frames gebouwd is, alleen de navigatie voor, maar je kan er niet mee navigeren. -Minibrowsers (zoals op smartphones en pda's) kunnen vaak niet met frames overweg. Redenen om wél gebruik van frames te maken kan ik tegenwoordig echt niet meer verzinnen.
  18. Ik heb vanaf de zijlijn geïnteresseerd meegelezen. Dit vind ik een fantastische uitkomst Ilja, dat heb je inderdaad goed gedaan en daar kan ik dan weer van leren. REUSje.
  19. Ja maar een klant kan een contract ook niet eenzijdig 'aanpassen'. Eerst zeggen ja ik wil wat jij te bieden hebt voor de prijs die je ervoor noemt, en dan als je zo'n beetje bijna oplevert zeggen dat hij nog maar 60% wil betalen. Dat gaat natuurlijk ook niet. Kortingen moet je in het offerte stadium bedingen, niet achteraf.
  20. 42: the answer to the question about life the universe and everything 47: zou oud word ik en geen jaar ouder
  21. Leuk al die Zen gardens. Of: hoe ga je offtopic in een offtopic topic. ;D
  22. Gretha, bij mijn beste weten is dat inderdaad genoeg. Datum, project, werkzaamheden, van ... tot... totaal uren. En je mag alles wat je doet voor je zaak als werkuren aanrekenen. Ook eventuele reistijd naar klanten, tijd die je besteed aan uitzoeken van dingen, vaktijdschriften lezen, administratie, telefoontjes, netwerken, acquisitie etc etc etc.
  23. Klein tipje van Duct Tape Marketing. http://www.ducttapemarketing.com/weblog.php?id=P385 Hoewel een persbericht niet altijd tot veel media aandacht leidt, raadt deze blogger je aan je persbericht ook per post naar je klanten te versturen. Gewoon in het format van je persbericht. Klanten onthouden na een tijdje dat ze datgene 'ergens gelezen' hebben, en krijgen het gevoel dat je veel publiciteit hebt, terwijl dat niet per sé zo hoeft te zijn. Geinig stukje.
  24. Bijzonder herkenbaar. En precies de reden dat ik voor mezelf ben begonnen. Degenen die mijn veelzijdigheid wisten te waarderen waren op één hand te tellen, maar zij zijn er wel bij gevaren. Nu ben ik zelf aan de beurt. En zoals Ilja zegt; inmiddels zijn mensen ook mij aan het waarderen (financieel ook ja) om mijn vanallesveelweten. De mensen die moeite met mij hadden konden mij vaak moeilijk plaatsen. Begon al bij dat ze sociale academie en informatica niet verenigbaar vonden. Welke hersenhelft doet het nou goed bij Sanne? Allebei? Dat kán toch helemaal niet? Ik heb de neiging gehad om die veelzijdigheid te bezegelen met diploma's. Als een soort bewijs aan mezelf en recruiters. Dat doe ik niet meer, hoewel ik cursussen nog steeds wel leuk vind. Wat ik ook meemaak, is dat ik mezelf eigenlijk ook elke keer weer verras. 'Oh, dat snap ik ook? Huh?'. Tenslotte: ik begin meer en meer een rode draad te zien, en te begrijpen dat er in mijn veelzijdigheid ook een soort van specialisme schuilt. Ik heb nog niet echt een woord gevonden voor dat 'specialisme'. Misschien is het 'versimpeling'?
  25. Discimus, bedoel je met 'jij' de topicstarter of bedoel je mij? Ik kan wel iets zeggen. Greenfielder noemt studenten als stagiair én als tijdelijke kracht. Dat zijn twee verschillende dingen. Van een stagiair mag je niet verwachten dat ze alles al weten en dat je er als ondernemer / opdrachtgever geen extra tijd in hoeft te steken. Ook niet als er een of ander bureau tussen zit. Wij werkten veel met studenten van het grafisch lyceum, en daar is mijn ervaring dat zij eerder hun leraren opleidden dan andersom :-) Maar dat betekent dus dat ze vakinhoudelijk ook nog aardig wat moeten leren en daar heb je als leerbedrijf een verantwoordelijkheid in. Een student inhuren op projectbasis of als tijdelijke kracht is een heel ander verhaal. Dan moet hij gewoon een rol vervullen met capaciteiten die hij al heeft en heeft hij een eigen verantwoordelijkheid. Dan is het gewoon een zelfstandige, tijdelijke kracht dus. Of hij nu student is of niet. Hij hoeft dan 'alleen maar' op dezelfde manier ingewerkt te worden zoals je alle nieuwe krachten inwerkt. Er bestaan al jaren 'studentenuitzendbureaus', dus ik denk dat daar wel een markt voor is.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.