Jump to content

doktersberg

Junior
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  kvk, belastingdienst
 1. Bellen met de belastingdienst helpt ook ;). Een auto kan gewoon op de stichting gezet worden.
 2. Hartelijk dank voor de reacties. Het is mij echter nog niet duidelijk of ik een auto op een stichting kan kopen. Heeft iemand hier een antwoord op?
 3. Voor een goed doel gaan wij een auto naar Afrika brengen. Hiervoor richten wij een stichting op. Ik heb 2 vragen hierover: Is het mogelijk om die auto op de stichting te zetten, waardoor we onder andere een lage (grijze) wegenbelasting betalen? De auto is uit 1988, dus voor de bijtelling moeten we uitgaan van de dagwaarde. Hoe wordt die bepaald?
 4. We ga meedoen aan een auto-challenge waarbij de opbrengst naar een goed doel gaat. Om de kosten enigszins binnen de perken te houden wil ik mensen de mogelijkheid bieden om te sponsoren. Een deel van dit geld zal gebruik worden om de kosten te dekken. Het andere deel zal naar het goede doel gaan. Er zal geen winst gemaakt worden. De omzet zal laag zijn. Sponsoring kan in de vorm van materialen, artikelen of in geld. 1) Is het in deze setting handig om een VOF te beginnen, zodat we BTW etc. kunnen aftrekken? Zodat we de opbrengst voor het goede doel maximaliseren. 2) Hoe zit het met sponsoring in materialen en artikelen? Moet dit bij de omzet gerekend worden? 3) Als onze restomzet aan het goede doel overmaken geldt hiervoor dan belastingvoordeel?
 5. Is het mogelijk om met een Ltd. in een VOF te stappen?
 6. Ik heb een VOF en een eenmanszaak. Is het verstandig om een factuur (voor uren) vanuit mijn eenmanszaak aan de VOF te sturen? Of moet ik vanuit de VOF rechtstreeks naar mijn priverekening overmaken?
 7. Dank voor alle tips. Moet je bij een VOF vennootschapsbelasting betalen? Op Wikipedia.org staat van niet. Op andere sites staat dat je wel moet vennootschapsbelasting moet betalen. Wat is het nu? Kan ik met mijn (nieuwe) op te richten eenmanszaak ook in de VOF stappen en daar alle inkomsten op laten binnenkomen?
 8. Wellicht heb ik het niet helemaal duidelijk omschreven. Mijn huidige eenmanszaak gaat over in een VOF, omdat dat bedrijf nu aardig loopt en de handelsnaam, KVK-nummer etc al bij bedrijven gecommuniceerd is. Ik gok dat ik nog maar even moet wachten met de nieuwe eenmanszaak totdat de VOF rond is. Het risico dat het UWV / belastingdienst een (fictief) dienstverband ziet moet ik dan maar even lopen.
 9. Het contract dat ik met mijn vennoot ga sluiten werkt met terugwerkende kracht over de inkomsten van mijn eenmansbedrijf. Ik denk dus niet dat een extra handelsnaam een optie is. Of wordt dat als een apart bedrijf gezien. Als het allemaal niet lukt dan plaats ik al mijn overige activiteiten onder inkomsten uit overige werkzaamheden. Nadeel is dan dat ik geen VAR-WUO (maar een VAR-row) krijg en werkgevers dus iedere keer moeten bepalen of ik een (fictief dienstverband) heb.
 10. Dank voor je antwoord. Als het echt zo is dat je maar 1 eensmanszaak kunt inschrijven, heeft er iemand dan een idee hoe ik dit het beste zou kunnen aanpakken?
 11. Geachte lezer, Ik heb 2 vragen : 1) Is het mogelijk om 2 eenmanszaken onder 1 persoon bij de KVK in te schrijven? 2) Is het mogelijk om een VOF en een eenmanszaak onder 1 persoon bij de KVK in te schrijven? Ik heb nu een eenmanszaak die binnenkort een VOF wordt. In de tussentijd wil ik niet al mijn inkomsten in de potentiele VOF steken. Ik wil hiervoor een constructie waarmee ik een WUO-VAR verklaring kan aanvragen. Kan ik daar nu dus nog een 2e eenmanszaak voor beginnen?
 12. Met veel interesse heb ik dit topic gelezen. Ik ben bijna overtuigd om een Ltd te begonnen. Mijn voornaamste reden is om de persoonlijke aansprakelijkheid binnen de perken te houden. Ik weet dat de 'echte' ondernemers hier lak aan hebben, maar als beginnend ondernemer is het wel een prettige gedachte om niet geheel persoonlijk aansprakelijk te zijn. Winst uit de onderneming zal er in het eerste jaar niet inzitten en alles wat er al verdiend gaat worden zal weer in de onderneming gestopt gaan worden. Is de Ltd hier dan een goede constructie voor of kan ik dat geld beter in een goede rechtsbijstandverzekering stoppen?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept