Totoro

Junior
  • Aantal berichten

    27
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Totoro

  1. Hoi, Ik ben op zoek naar een boekhouder/administratiekanoot in omgeving Rotterdam. Bij voorkeur iemand die ervaring /klanten heeft met zzp-ers in de creatieve sector. (webdesign, vormgeving etc.) Als iemand een goede boekhouder kan aanbevelen dan hoor ik het graag. Het gaat om oa aangifte doen van IB en het opstellen van een jaarrekening.
  2. Dank voor de aanvullende uitleg. Ik heb dit bij de opdrachtgever neergelegd. Omdat er geen clausules over schadevergoedingen staan in geval van ziekte wordt ik ook niet aansprakelijk gesteld. Mocht ik niet kunnen werken dan wordt het contract beeindigd.
  3. Ik ben al een maand in gesprek met de opdrachtgever. En ik denk dat als ik het tijdig aangeef ze een back up kunnen regelen, maar dan ben ik wel de totale opdracht kwijt denk ik. Mij gaat het erom dat ze de vliegticket voor me betalen en als ik dan toch niet kan komen of misschien vertraagd dan kost het hun ook geld.
  4. Ik ga voor een opdracht een paar maanden in het buitenland werken. Vliegticket, woning, vervoer wordt allemaal betaald door de opdrachtgever. Wat als ik onverhoopt ziek wordt en niet (op locatie) kan werken. Ik heb hier geen verzekering voor afgesloten. Ik heb een contract gekregen van de opdrachtgever en daarin kan ik niet vinden wat er gebeurd als ik onverhoopt niet op locatie kan werken. Kan er dan alsnog schadevergoeding op mij verhaald worden? Omdat het project vertraging kan oplopen. Kan dit als overmacht worden aangerekend? Of geldt dit alleen voor natuurrampen en aanslagen? Als ik op tijd aan het project wil beginnen dan moet het contract dinsdag rond zijn.
  5. Hoi, Nu weet ik niet of ik deze vraag moet stellen in dit forum of in Juridische Zaken, probeer het hier eerst. Heeft iemand hier ervaring met het tijdelijk werken in het buitenland als freelancer? Ik ben van plan om 3-4 maanden in Qatar te werken voor een buitenlandse opdrachtgever. Ik heb van de opdrachtgever te horen gekregen dat er belasting geheven wordt over het bedrag dat ik van hun ontvang omdat ik daar op locatie werk. Ik heb een freelance service contract, maar ben niet in loondienst bij het bedrijf. Maar ik moet ook aangifte doen van mijn buitenlandse inkomsten bij de Nederlandse belastingdienst. Daar wordt dus ook weer belasting over geheven. Wat kan ik doen om dubbele belastingheffing te voorkomen? Heb al op internet gezocht maar ik vind alleen informatie over mensen in loondienst en/of werken in het buitenland voor Nederlands bedrijf. Zijn er dingen waar ik rekening mee moet houden? Heeft het werken in het buitenland gevolgen voor mijn zorgverzekering, AOW etc.? Ik heb begrepen dat ik dan niet meer verzekerd ben in Nederland volgens de SVB maar die konden me ook niet een eenduidig antwoord geven. Als iemand informatie of tips weet hoor ik het graag. Alvast bedankt.
  6. Oeps, ik had al de winst ingevuld en op akkoord geklikt. Ik kan deze vraag niet meer onbeantwoord laten. Kan ik dan nog de vraag beantwoorden met nee en de volgende vraag: Loon zorgverzekeringswet €0 invullen? De belastingdienst is nu telefonisch helemaal niet meer bereikbaar.
  7. Ok, Bedankt allemaal :) Daar vul ik dus niets in.
  8. Dag Dennis, Bedankt voor je hulp. Dus als ik geen andere inkomsten naast mijn onderneming heb moet altijd nee invullen? Mijn winst is ook lager dan € 33.188 Bij de 2e vraag: loon zorgverzekeringswet moet ik gewoon de winst van 2010 invullen? Alvast bedankt.
  9. Hoi, Ik ben bezig met mijn inkomstenbelasting voor ondernemers 2010. Ik heb haast alles kunnen invullen maar stuit op een vraag die ik niet kan beantwoorden. nl. het gedeelte zorgverzekeringswet: Is het totale loon zorgverzekeringswet op uw jaaropgave hoger dan €33,188? ja/nee Bij meer uitleg vind ik alleen info over loondienst/werkgever etc. Ik ben niet in loondienst en heb geen jaaropgave van een werkgever. Hoe moet ik dit invullen of moet ik dit leeg laten? Ik heb al 2 keer naar de belastingdienst gebeld en blijkbaar weten ze het zelf ook niet zo goed. 1e keer werd ik 3 keer doorverbonden en toen wisten ze het nog niet, ze wilden me nog een keer doorverbinden maar ik had toen geen tijd om nog eens 10 minuten te wachten dus vandaag weer gebeld en daar wist de fiscale afdeling het niet ik zou weer doorverbonden worden maar de wachtijd was 30 min. Probeer het later nog een keer. Weet iemand hier wat ik moet invullen? Alvast bedankt.
  10. Bedankt. Ik heb even nagevraagd wat mijn partner heeft teruggekregen en volgens zijn administratie komt het bedrag niet overeen met wat in de brief van de belastingdienst staat. Nu maar ff nabellen hoe zij dan op dat bedrag zijn gekomen.
  11. Dag Joost, Ik weet dat er per kwartaal omzetbelasting is gedaan en het is in 1 of 2 kwartalen in een jaar dat er meer geinvesteerd is/voorbelasting betaald dan er aan BTW betaald moest worden. Dan krijg je inderdaad een bedrag dat de fiscus moet betalen in de overige kwartalen is dan weer de KOR toegepast. Het ging als het goed is altijd om BTW bedragen tot 1345 EUR na aftrek van voorbelasting. Ik zal nog even de details opzoeken.
  12. Hoi, Ik heb een vraagje over de KOR. Mijn partner heeft een brief van de belastingdienst gekregen dat hij de KOR onjuist heeft toegepast. Nu moet hij misschien alsnog de BTW terugbetalen. Nu vroeg ik me af wanneer je geen KOR mag toepassen. Ik ken het wetsartikel maar, ik snap niet waarom het onjuist is toegepast. Voor zover ik wet voldoet hij aan de eisen: * U betaalt, na aftrek van de voorbelasting, in een jaar € 1.883 of minder btw. * U hebt een eenmanszaak of u maakt deel uit van een samenwerkingsverband, zoals een maatschap of vennootschap onder firma. Bij een samenwerkingsverband geldt dat de deelnemers geen rechtspersonen mogen zijn. * U voldoet aan uw administratieve verplichtingen voor de btw, zoals het regelmatig boeken van de ontvangsten en het bewaren van uw facturen. * Uw onderneming is in Nederland gevestigd (deze voorwaarde geldt niet als u als buitenlandse ondernemer uitsluitend in Nederland prestaties verricht). Het ging om de jaren 2007-2009. Het te betalen BTW bedrag per jaar is lager dan € 1.345 na aftrek van voorbelasting. Ikzelf heb ook de KOR toegepast maar (nog) geen brief gekregen en we hebben dezelfde situatie: heb in die periode een parttime baan gehad. Mijn freelancewerkzaamheden heb ik als resultaat uit overige werkzaamheden aangemerkt. Mag je in dit geval dan geen KOR toepassen? We waren in die periode wel ondernemer voor de omzetbelasting.
  13. Bedankt Fred :) Ik heb de VAR niet naar mijn klanten gestuurd. Ze hebben er nooit om gevraagd, ik heb zelf een VAR aangevraagd om problemen te voorkomen/mocht er een klant naar vragen dan heb ik het. Ik zal dit jaar beter opletten en bij aanvraag WUO aanvinken.
  14. Ik heb aan het begin van het jaar een VAR aangevraagd en heb misschien in onwetendheid resultaat uit overige werkzaamheden aangevinkt. Verder niet meer naar gekeken totdat ik voorlopige aanslag wilde invullen. Niet echt slim van mij geweest. De belastingdienst heeft de VAR niet zelf aangemerkt als resultaat uit overige werkzaamheden. Ik heb verschillende klanten en maak kosten voor mn bedrijf, domeinnaam, webhosting, visitekaartjes etc. Moet ik hier nog iets aan doen om problemen te voorkomen?
  15. Bedankt voor de uitleg. Die versoepeling stelt dus niks voor. Ik zal toch even kijken of ik aan mijn uren kom als ik zelfstudie en andere niet betaalde projecten erbij reken. Heb namelijk ook diensten verricht in ruil voor een website Nu zie ik dat ik voor 2010 een VAR resultaat uit overige werkzaamheden heb aangevraagd ipv winst uit onderneming. Heel stom van mij dat ik daar niet goed naar heb gekeken. Kan ik dit nog terugdraaien? Maakt het wat uit als ik bij mijn belastingaangifte winst uit onderneming aangeef?
  16. Vanwege de crisis heeft de fiscus het urencriterium versoepeld. Maar wat betekent dit? Is het aantal uren verlaagd of mag je meer activiteiten aan je uren toevoegen wat voorheen niet kon? Zag in een voorbeeld urenadministratie (van Lancelots geloof ik) dat zelfs het schoonmaken van je werkplek als uren werd opgevoerd. Telt dit ook mee? Ik ben sinds 2010 begonnen met fulltime illustreren. Nu heb ik ondervonden dat dit best een lastig vakgebied is om klanten te vinden. Ik voldoe niet aan de 1225 urencriterium. Wel loop ik ondernemersrisico, als mn klanten mij niet of niet op tijd betalen dan heb ik geen inkomen. Ik investeer in computerapparatuur, vakliteratuur, webhosting etc. Moet ik bij mijn aangifte dan winst uit onderneming of inkomen uit overige werkzaamheden aanvinken. Zelf denk ik winst uit ondernemein want ik heb hiernaast ook geen andere inkomen.
  17. Ik heb me in oktober 2005 ingeschreven bij de kvk maar in augustus heb ik al een domein/webhosting aangevraagd voor mijn bedrijf waarvoor ik een factuur kreeg. Kan ik de betaalde BTW in de btw-aangifte van kwartaal 4 verekenen? Ik heb dit met mijn privérekening betaald hoe moet ik dat in mijn boekhouding vermelden?
  18. ??? Hoe zit het nou precies? Dus je mag apparatuur nog wel als aftrekpost opgeven maar kosten als huur en energieverbruik niet als je vanuit huis werkt?
  19. Ik moest aan de deur importbelasting of iets dergelijks betalen.
  20. Ik neem aan dat ik op alle spullen belasting moet betalen. Of zijn er uitzonderingen? Het gaat hier om boeken en tijdschriften gekocht via Internet.
  21. Ah, das duidelijk. Was een beetje verwarrend voor mij omdat ik soms hoor dat mensen om een btw-bon vragen vandaar de vraag. Ik heb een abonnement op een tijdschrift dat met mijn werk te maken heeft. Ik krijg hiervoor geen factuur/bon etc. Het gaat via mijn creditcard en het bedrag wordt van mijn rekening gehaald. (buitenlands tijdschrift) Hier zie je niet het bedrag incl btw en excl btw kan dit ook als factuur worden beschouwd? Ditzelfde geldt ook voor boeken die ik bij Amazon bestel, ik krijg wel een factuur maar ook hier staat geen bedrag incl btw en excl btw.
  22. Nog een vraagje, ik heb de spullen gewoon in een winkel gekocht. Ik heb alleen een kassabon als bewijs. Is dit voldoende bij een aangifte of moet ik een factuur of btw bon hebben?
  23. Bedankt voor de reactie. Ik heb op de site van de belastingdienst gekeken en heb begrepen dat de kosten die ik heb gemaakt als voorbelasting kan aftrekken. Nu gaat het om een bedrag van onder de 450 euro. Dus die kan ik bij aangifte inkomstenbelasting als kosten in een keer aftrekken. Ik neem aan dat ik dan een bedrag exclusief btw moet invullen bij de aangifte inkomstenbelasting omdat ik de btw al als voorbelasting heb afgetrokken. Klopt dit?
  24. Ik werk vanuit huis op mijn kamer en moet binnenkort een printer en andere kantoorbenodigdheden aanschaffen. Een nieuw bureau en ladekast heb ik ook pas gehaald. Nu is mijn vraag: Hoe en wanneer moet ik investeringen en afschrijvingen opgeven? Ik heb net mijn BTW nummer binnengekregen, daarbij ook gelijk aangifte omzetbelasting en opgaaf omzetbelasting. Moet ik mijn aankopen aan het eind van de jaar bij het invullen van inkomstenbelasting opgeven? Of kan ik dat gelijk wanneer ik aangifte omzetbelasting doe? Kan ik tijdschriften en boeken die ik voor mijn beroep aanschaf ook aangeven als investering?
  25. ah probleem verholpen. Was weer een of ander stomme bug van pc.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.