lennom

Senior
  • Aantal berichten

    36
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door lennom

  1. ;) dat zegt genoeg Ik moet bekennen dat deze case inmiddels is gesloten en dat de deal er flink op voorruit is gegaan t.o.v. het bovenstaande. details kan ik hier niet noemen ivm gevoeligheid, maar het ziet er nu echt veel beter uit! Dank gaat uit naar het adviesbureau Kaliber (mag ook wel eens gezegd worden), zonder hun was het namelijk nooit gelukt. om toch nog even terug te komen op jouw vragen: a. klopt b. aan het bedrijf (BV) c. ja, gedeeltelijk dank voor je aanvulling Nils. mocht je wat meer willen weten over de uiteindelijke deal pm me dan gerust. topic mag op slot.
  2. vóór dit voorstel wel, maar ik begin nu te twijfelen. :( ongeveer 125k het gaat om een product, met een succesvolle pilot (op kleine schaal) het product voelt inderdaad aan alsof het mijn eigen kind is, daar kan ik me volledig in vinden. en ik wil absoluut voorkomen dat ik als vader aan de zijlijn kom te staan. maar zijn de problemen die je noemt niet op te lossen door het stemrecht aan te passen? - stemmen bij nieuwe ontwikkelingen - overnemen macht bij conflict Bestaan er daarbij nog meer overduidelijke risico's waar ik serieus rekening mee moet houden?
  3. Komt het vaak voor dat een investeerder geld inbrengt als zijnde een (achtergestelde) lening met rente en daarbij ook nog een aanzienlijk percentage aandelen vraagt? voorstel van de investeerder is in dit geval: - 75% van de aandelen - geld wordt ingebracht als lening, met daarbij 40 a 45% rente (ivm hoog risico)
  4. transactionele of operationele mail. Dat blijkt de verzamelterm te zijn voor mails zoals een bevestiging of orderstatus. Het is volgens mij een vrij nieuw begrip, maar er bestaan zelfs bedrijven die hierin zijn gespecialiseerd vooralsnog heb ik de volgende partijen gevonden - WebPower - zie ook http://www.webwinkelvakdagen.nl/nl/programma/kansen_voor_transactionele_email - Measuremail - zie http://www.measuremail.com/onze-klanten/cases/case-sanoma-transactionele-e-mail En ook Tripolis Solutions (tip van DDJ) blijkt hierin gespecialiseerd te zijn.
  5. @Bas van Langen: klopt, als onbekende in een vakgebied heb je niet altijd genoeg overzicht en grip op de materie. Ik ben een fan van delegeren, maar wil toch altijd een bepaalde basiskennis hebben zodat ik de dialoog kan aangaan. Ook vakmensen zitten er wel eens naast, helemaal in een wereld die in een hoge versnelling vernieuwd. Ik sta zelf al met meerdere emaildressen in de mailinglijst. Daardoor kwam ik er al snel achter dat niet elke mail aankwam. Zo kwamen de mails b.v. nooit aan bij mijn telfort account (een account die juist vaak het tegendeel bewijst). Nadat er later ook door klanten werd bevestigd dat zij geen bevestigingsmail/factuur hadden ontvangen was duidelijk dat er iets niet klopte. De plaintekst oplossing met de te downloaden factuur ga ik zeker afwegen. Groot nadeel vind ik dat ik hierdoor de look&feel van ons bedrijf niet kan weergeven. Dus wellicht is een dubbele zending (plain en html) de oplossing. @ DDJ: Interessant om te lezen dat zelfs grotere jongens dit onderdeel uitbesteden. Dat zegt wel iets over de moeilijkheidsgraad. Ik ben me intussen verder aan het verdiepen en weet inmiddels dat er dmv een klein pixelplaatje wordt gemeten of de ontvanger de mail heeft geopend/aangeklikt. Het nadeel hiervan is dat door dit plaatje de mail wordt gezien als html. Daarbij kan iemand plaatjes blokkeren, waardoor er nooit kan worden gemeten (vooral bij Outlook schijnt dit veel voor te komen). De cijfers kunnen hierdoor behoorlijk afwijken van de werkelijkheid. mailserviceproviders bieden daarbij wel vaak API ondersteuning (o.a. mailchimp). Voor zover ik heb begrepen kan hierdoor het één en ander worden geïntegreerd in onze backoffice. Maar het feit blijft dat deze pakketten eigenlijk puur zijn bedoeld voor mailingen en niet voor het verzenden van een orderbevestiging of orderstatus.
  6. enorm bedankt voor alle reacties tot nu toe. ik krijg een steeds beter beeld waar de knelpunten kunnen zitten. er staan veel goede tips tussen, ik ga ze allemaal bespreken met ons mediaburo. enkele aanvullende vragen, voor de mensen die nog wat energie overhebben ;) 1. begrijp ik het goed en kan er op het technische PHP/HTML gebied weinig fout gaan bij het versturen van mail? of kunnen hier ook oorzaken zitten waardoor mail niet op de bestemming aankomt? 2. Waar kan ik controleren of ons IP adres (of de range) op de blacklist staat? 3. met mailsoftware kan worden gemeten hoeveel mensen de mail daadwerkelijk ontvangen/openenen. In ons geval zou dat ideaal zijn, maar hoe complex is het om een dergelijke functie te bouwen/programmeren? Doen deze bedrijven iets heel speciaals?
  7. Dag Allemaal, Onze single-product webshop hebben we ondergebracht bij een mediaburo, Achter de webshop draait een degelijke en overzichtelijk backoffice, maar we hebben een zwak punt ontdekt, namelijk 'de verzending van emails'. Een groot aantal klanten heeft ons inmiddels laten weten dat de bestelbevestiging nooit is aangekomen. De bestelbevesting is tevens de enige factuur die de klant ontvangt, dus absoluut belangrijk. Op dit moment wordt alles verstuurd vanuit de backoffice, maar schijnbaar is dit niet stabiel. Ik ben me inmiddels aan het verdiepen in mailsoftware die wordt aangeboden door b.v. - MailExpert.nl - getresponse.com - mailchimp.com Maar ik merk dat dit voornamelijk is bedoeld voor het versturen van mailings. Mijn vraag is; Hoe zorgt een bedrijf als Bol.com ervoor dat de standaard e-mails (lees: bestelbevestiging, verzendstatus, etc..) met 100% zekerheid aankomen bij de klant? is het gebruikelijk om een dergelijk mailsysteem te laten bouwen? of bestaan er misschien standaardoplossingen? ???
  8. Weet iemand hoe het precies werkt met btw over rembourskosten? Ik heb begrepen dat het deels verzendkosten zijn en deels betaalkosten. Dit staat er op de site van TNT: ============================= 0-10 kg --------> € 15,11 Deze tarieven zijn inclusief BTW Zeker Pakketzegel + Servicezegel Rembours à € 6,50 (BTW vrij) Daarnaast wordt 1% provisie over het remboursbedrag ingehouden ============================= Betekend dit dat ik alleen btw moet berekenen over de Pakketzegel? Of werkt het anders?
  9. Bedankt voor je reactie Ryan. Ik heb het eergisteren ook even met mijn boekhouder overlegd en hij vertelde inderdaad hetzelfde. Ook wanneer ik inclusief VAT inkoop en de btw niet terug kan krijgen moet ik er 20% btw over berekenen en daarna hetzelfde bedrag weer aftrekken als voorbelasting. Het terugvragen van de Engelse btw via de BD schijnt een erg traag proces te zijn wat zomaar enkele jaren kan duren. Ik ga nu inderdaad kijken of de verkoper kan leveren tegen het nul tarief. Dat is de snelste en makkelijkste oplossing.
  10. bedankt voor je reactie Atlas! Ik ga het even allemaal rustig nalezen en uitzoeken.
  11. Aha, en kan ik dit makkelijk zelf doen? Of is het slim om dit via de Boekhouder te spelen?
  12. Weet iemand hoe het precies werkt met de VAT die door Engelse bedrijven wordt vermeld op de factuur (invoice)? Is er een manier om deze btw terug te vragen? En op te nemen in mijn Administratie? Zie onderstaande bestelling (voorbeeld): Qty Price VAT Amount 1 £17.38 £2.61 £19.99 1 £3.04 £0.46 £3.50 Total: £23.49 Alle hulp is welkom!
  13. Heb jij hier zelf ervaring(en) mee gehad wd? Het zou betekenen dat het versturen van een persbericht zonder aankondiging bij voorbaat dus praktisch kansloos is. :-\
  14. Ik heb de site bewust niet genoemd in dit topic om te voorkomen dat het als spam wordt gezien. maar als handtekening kan het inderdaad geen kwaad ;) bedankt voor de tip!
  15. Toevallig zag ik gisteren een ontwerpopdracht bij Boomerang: Bedenk de Sinterklaaskaart van dit jaar. Wellicht een idee om zelf iets te ontwerpen en je product te promoten? Ben je niet goed in design, benader je vrienden, kennissen etc. die creatief genoeg zijn ;) leuke tip! ik ga er eens naar kijken... en laat ik nu net toevallig een vormgever zijn ;)
  16. Bedankt voor alle tips en reacties. De conclusie die ik eruit trek is dat het toch slimmer is om de persberichten alleen per e-mail toe te sturen. Bijkomend voordeel is dat ik zeker weet dat elke krant het bericht rond dezelfde tijd binnen krijgt. geen vertragingen per post o.i.d. Ik was al wel begonnen met het verzamelen van de juiste redactie gegevens. Het was dan ook niet mijn bedoeling om kranten zomaar een e-mail of brief te sturen. Met een duidelijke 'persbericht' vermelding neem ik vervolgens aan dat het niet wordt gezien als spam. Daarnaast zorg ik er voor dat het persbericht ook te vinden is op de site. Met de nieuwswaarde zit het wel goed René. Ik heb namelijk het leukste Sinterklaas Kado van 2008 bedacht ;) Bedankt allemaal voor de hulp! Ik ga ermee aan de slag...
  17. Dag Allemaal, Voor mijn recent gelanceerde website kan ik wel wat (landelijke) aandacht gebruiken. Vandaar het 'geniale' idee om een persbericht te schrijven. ;) Ik twijfel alleen over het versturen. Het voorlopige strijdplan is om de huis-aan-huis bladen het persbericht per mail toe te sturen. Echter de landelijke kranten wil ik eigenlijk per post informeren. Nette brief, handtekening eronder en flyer toevoegen, voelt allemaal net iets beter aan dan een 'eenvoudig' mailtje. Maar misschien zit ik er naast en is het toch slimmer om alle kranten een e-mail te sturen? Wat is jullie ervaring hiermee?
  18. Als je even googles vind je diverse uitgeverijen die boeken uitgeven vanaf 1 exemplaar. Laat ergens zo'n boekje drukken en dan heb je een boek en gelijk bewijs van datum waarop het boek is "uitgegeven". Waarom ben je zo bang dat dit zal gebeuren, is er iemand waarvan jij weet dat hij deze stappen gaat ondernemen ? Heb je er al eens over nagedacht om het boek als ebook gratis beschikbaar te stellen en hem eventueel tegen betaling als drukwerk te verkopen ? dat is inderdaad ook een slim idee, ik zal eens zoeken. en, nee ik ken niemand die dit van plan is (gelukkig ;)), maar bij een digitaal product is kopiëren zo ontzettend makkelijk, dat ik toch wat voorzorgsmaatregelen wil nemen. Het voordeel van een ebook t.o.v. een gewoon boek is dat je het binnen 1 minuut in je bezit hebt. Een dergelijke constructie met een ebook en een fysiek boek kan op zich wel, maar daarbij komt dat de handleiding die ik heb gemaakt bedoeld is voor (grotendeels) een jonge doelgroep. Een doelgroep die het gemak van downloaden (hoop ik) als een groot voordeel ziet.
  19. ja klopt ik ga het uitgeven, maar dan in digitale (ebook) vorm. dit had ik er bij moeten vermelden, excuus. Punt is dat wanneer ik het ebook b.v. morgen in de verkoop doe, persoon x het ebook kan kopen. De persoonlijke gegevens kan veranderen en een datumstempel haalt. Wanneer hij mij vervolgens beschuldigt van plagiaat, weet ik niet waar ik sta? Ik denk dat ik daarom even ga informeren bij I-DEPOT, zodat ik toch iets van zekerheid inbouw.
  20. nuttige site inderdaad, die van auteursrechten. maar als ik het goed begrijp hoef ik dus verder niks vast te leggen en gaat het auteursrecht automatisch in? wat ik me dan wel afvraag is, wanneer het (in het ergste geval ;) ) tot een rechtszaak komt en ik zit daar tegenover iemand die beweert dat hij het geschreven heeft, hoe bewijs ik dan dat hij niet de waarheid verteld? Ik las wel iets over persoonlijkheidsrechten, maar een handleiding kan iedereen schrijven. en eventuele persoonlijke details kunnen worden herschreven.
  21. Ik las in een aantal oudere topics dat het registreren van een "schriftelijk stuk" ook bij de Belastingdienst kan. De situatie is dat ik een handleiding heb gemaakt en deze wil vastleggen dmv een datumstempel, om op die manier het auteursrecht te beschermen. in eerste instantie dacht ik aan een Notaris (akte van depot), maar het schijnt bij de BD veel goedkoper te zijn. Wat raden jullie me aan? en bestaat deze optie überhaupt nog bij de Belastingdienst?
  22. Bedankt allemaal voor jullie reactie's. ...en Joost, bedankt voor je heldere uitleg! De betreffende accountant had ik als ware een test in arme genomen om mijn omzetbelasting te behandelen, maar nu ik dit weet zal dat ook het laatste zijn wat deze persoon ooit voor mij zal doen (prijsindicatie voor de omzet en IB belasting aangifte was trouwens 250 euro, is dit eigenlijk een redelijke prijs? het gaat om een AA accountant). Ik ga de komende week even zorgen dat ik mijn administratie weer in huis heb, zodat ik het zelf in kan vullen (uitstel was inmiddels al wel aangevraagd). En mocht ik er niet uitkomen dan pm ik je even Joost! Ik ben weer veel wijzer geworden! nogmaals bedankt! update: Ik heb inmiddels ingelogd bij de Belastingdienst (was alweer vergeten dat ik ooit een gebruikersnaam en wachtwoord heb ontvangen ;) ) Er staat netjes vermeld dat de omzetbelasting is ingediend, maar inderdaad geen spoor van een W-biljet.
  23. Ik heb er nog maar weinig uren in kunnen steken doordat ik gewoon fulltime werk had vorig jaar. Ik denk totaal een uurtje of 150 over heel 2007.
  24. Dag Allemaal, Ik heb een vraag over de aangifte IB 2007. Mijn situatie is alsvolgt; In het gehele jaar 2007 heb ik in vaste dienst gewerkt (fulltime). Daarnaast ben ik in januari 2007 officieel gestart met een onderneming (inschrijving kvk en belastingdienst). Van de Belastingdienst heb ik in januari 2007 ook direct een formulier ontvangen, genaamd "vaststelling belastingplicht". Hierin werd vermeld dat ik 'voorlopig' zou worden gezien als ondernemer voor de omzetbelasting en ik per jaar aangifte moet doen.De betreffende aangifte omzetbelasting heb ik vorige maand uitbesteed aan een Boekhouder. Tot zover geen probleem. Echter ik was in de veronderstelling dat ik de aangifte IB over 2007 gewoon zelf kon doen omdat ik nog niet wordt gezien als ondernemer voor de IB. Dit werd mijn inziens ook versterkt door het feit dat ik van de belastingdienst een IB aangifte formulier heb ontvangen welke gericht is aan mij persoonlijk en waar geen vermelding van de onderneming is terug te vinden. Van mijn boekhouder kreeg ik vervolgens de suggestie om de aangifte IB door hun te laten verzorgen. Want, zo zeggen ze, omdat ik een bij de Kvk geregistreerd bedrijf ben moet ik elektronisch een 'W biljet" invullen waarin de jaarrekening inclusief balans, prive-opnamen en resultaatrekening wordt opgenomen. Daarbij dien ik een jaarrekening op te laten stellen. Even ter verduidelijking; 2007 stond voor mi in het teken van opstarten. Ik heb daarom in dat jaar geen winst gemaakt maar wel kosten van +/- 1000 euro. Ik ben benieuwd wat jullie van het bovenstaande verhaal vinden. En of het verstandig is om de aangifte zelf te doen, of dat ik het toch beter kan doorschuiven naar mijn boekhouder. Alvast bedankt!!
  25. Op het moment speelt het nog niet, maar als ik een voorzichtige blik in de toekomst werp zal het zeker een punt op de agenda worden. Ik start januari zelf een onderneming. Het idee is dat er binnen enkele jaren en vennoot bij instapt (+ een omzetting naar VOF) Ik was vooral benieuwd naar het plichtmatige/juridische gedeelte van deze kwestie. Echter nu ik weet dat het puur gaat om de onderlingen afspraken tussen de venoten, voorzie ik eigenlijk geen problemen. Het voelt als een vertrouwenskwestie. En uiteindelijk is het toch de bedoeling dat je met elkaar een glansrijke toekomst tegemoet gaat ;) Mocht je het toch schriftelijk willen vastleggen, dan is het misschien een idee om het hele verhaal op papier te zetten, waarbij je specifiek vermeld dat jij bij een eventuele verkoop van het bedrijf recht hebt op een x bedrag. Handtekeningen van de venoten eronder en hup de kluis in...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.