Ga naar inhoud

hmms

Junior
 • Aantal berichten

  25
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

0

Registratie

 • Hoe heb je ons gevonden:
  zoekmachine
 • Jij bent:
  ondernemer
 • Tot welke leeftijdsgroep behoor je?
  19-24
 • Je bent voornamelijk geïnteresseerd in:
  ondernemen algemeen
 1. hmms

  Youngtimer - Parkeervergunning

  Dank allen!!
 2. Sinds kort heb ik als ZZP'er een youngtimer aangeschaft (omdat het kan). Ik woon in het centrum van een stad en heb dus ook een parkeervergunning aangeschaft voor deze youngtimer. Zou ik deze kosten (ca 200 euro) ook in kunnen boeken en als kostenpost "op de zaak"?
 3. hmms

  Conferentie met "medewerker"

  Het was zeker geen vakantie. Anyway, als er enige twijfel bestaat laat ik het maar zitten en voer ik dat niet op. Thanks!
 4. hmms

  Conferentie met "medewerker"

  Bedankt, helder. Ik last haar kosten erbuiten :)
 5. hmms

  Conferentie met "medewerker"

  Hallo, Ik ben ZZP'er en ben laatst voor m'n werk naar een conferentie in het buitenland geweest. Mijn partner wil graag op termijn full time met mij gaan werken aan m'n business. Om haar te "klaar te stomen" heb ik haar meegenomen naar die conferentie en dus ook ticket + toegangsbewijs voor haar betaald. Kan ik deze kosten volledig zakelijk aftrekken? Zij is geen ondernemer en factureert mij niet verder voor deze trip. Ik zie het als investering in de toekomst en het lijkt mij dat dit correct is om deze kosten op te geven?
 6. Hallo, vanwege een goeie deal wil ik graag mijn zakelijk werkstation in het buitenland (EU) aanschaffen. Dit kan gewoon met de fiscale voordelen (inv. aftrek etc)? Kan de BTW verlegd worden? Of is dit alleen van toepassing bij diensten binnen de eu? [verandering: titel]
 7. hmms

  2 maanden buitenland

  Goedemorgen! Ik ben van plan om in december en januari naar Thailand te gaan, om daar 2 maanden lang te wonen/werken. Werk in een coworking space en wonen in een Airbnb (ofzo). Momenteel heb ik daar geen klanten. Doel is horizon verbreden en netwerken. Kan ik de reis- en verblijfkosten opgeven bij de BD in zo'n geval? Alvast dank!
 8. hmms

  BTW USA

  Ca 1.500 euro
 9. hmms

  BTW USA

  Beste forumleden! Voor de admin 2016 ben ik bezig alles door te nemen. Vorig jaar heb ik een dienst geleverd aan een bedrijf in de US en heb daar 21% BTW over berekend. Dit was achteraf gezien niet nodig ( https://www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/diensten_in_en_uit_het_buitenland/ ). De betreffende BTW is vorig jaar al betaald aan de BD uiteraard. Nu zijn er volgens mij twee opties: 1. Het zo laten en me dus neerleggen bij het feit dat ik onnodig BTW betaald aan de BD (en de klant dus ook). 2. De factuur aanpassen in mijn administratie (met terugwerkende kracht en de betaalde BTW verrekenen.) Wat is fair en aan te raden? Alvast hartelijk dank!
 10. Hallo, Ik zit met wat vragen waar ik maar moeilijk een helder antwoord op kan vinden. Er lijken diverse waarheden te zijn. Daarom graag jullie advies: Over mij: Ik ben als ZZP'er bij de KVK ingeschreven en woon (momenteel) in Nederland. 1. Stel ik lever een grafische dienst van laten we zeggen 160 uur aan een bedrijf in Duitsland (bedrijf heeft BTW nummer), en voer dit project uit in Nederland. Dan reken ik 0% BTW (BTW verlegd). Klopt? 2. Stel ik vlieg naar Duitsland en voer het project daar uit, in laten we zeggen twee maanden tijd. Dan werk ik dus (tijdelijk) in Duitsland voor een Duitse klant. Reken ik dan nog steeds 0% BTW (BTW verlegd)? KVK en woonadres NL blijven aan. Ondertussen heb ik ook Nederlandse projecten tussendoor. 3. Hoelang mag ik in Duitsland werken als NL'se ZZP'er zonder me te moeten mengen in de Duitse inkomstenwetgeving? NB Ik houd hierbij een Nederlands woonadres, op papier. Alvast bedankt!!
 11. hmms

  Buitenlandse rekening factureren

  Bedankt Joost. Duidelijk! :)
 12. hmms

  Buitenlandse rekening factureren

  Niemand? :( Heb dus drie rekeningen liggen met: 100 euro (geen BTW) 110 euro (10% BTW spanje) 110 euro (10% BTW spanje) Deze rekening deel ik met m'n collega. Ik moet dus de helft naar hem factureren. Moet ik BTW rekenen?
 13. Hallo, Binnenkort ga ik samen met een collega ZZP'er naar Spanje voor een beurs (zakelijk). Ik heb tot nu toe alles betaald zoals het ticket, hotel en toegangsbewijs. Dit zou ik dan weer factureren naar mijn collega. Op de rekening van het ticket staat geen BTW en op het toegangsbewijs en het hotel staat Spaanse BTW (10%). Hoe moet ik dit nu qua BTW naar mijn collega rekenen? Geen BTW rekenen?
 14. hmms

  Betalen via particuliere bon

  Heb de BD gebeld. Aangezien het bedrag onder de 100 euro is, hoeft de bon niet op naam te staan en mag hij zo in de administratie. Bedankt voor de reacties.
 15. hmms

  Betalen via particuliere bon

  Bedankt voor je reactie. Voor een familielid heb ik die HD gekocht, ze wil het op de zaak aanschaffen, dus vroeg me de bon. Ik heb zelf met een prive rekening betaald (ja ben ondernemer). Heeft ze genoeg aan de bon die ik heb gekregen? (ze betaalt mij op m'n prive rekening en stopt de bon in haar boekhouding)

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké