Jump to content

hmms

Junior
 • Content Count

  28
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • You are:
  ondernemer
 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 1. Voor een project waar ik mee bezig ben zou ik graag iemand uit Oekraïne eenmalig inhuren die een digitale dienst voor me levert. Ze is echter niet ingeschreven als ondernemer en kan dus geen factuur sturen schreef ze me. Ik zou haar wel graag zakelijk willen betalen, dus dat ik het als kosten kan opdragen bij de BD. Kan dat? Het gaat om ca 800 euro.
 2. Jouw vergelijk is ook niet juist: Loondienst, tja dan weet je wat je per maand aan salaris krijgt en is dat dus makkelijk -per maand- te betalen (lees: aftrekken van je ontvangen salaris). Niet voor een heel jaar vooraf zoals bij ondernemers, bij wie het inkomen sterk kan wisselen per jaar. Een boekhouder betaal ik na verrichte diensten, niet perse gedurende het jaar. Ook hier is jouw vergelijking onjuist. Winkels vooraf betalen? Klopt. Wat heeft dat met een voorlopige aanslag te maken? Hoe dan ook. Bedankt voor je reactie.
 3. Maandje terug heb ik de voorlopige aanslag voor 2019 gekregen. Zorg en IB. Deze voorlopige aanslag kreeg ik vorig jaar niet en dacht dan ook dat ik deze voorlopige aanslagen stop had gezet (dus uitsluitend definitieve aanslagen). Al jaren betaal ik de IB en Zorg achteraf, definitief, dus halverwege het volgende jaar. Ik wil het liefst deze voorlopige ook overslaan, zodat ik volgend jaar de definitieve "gewoon" 100% betaal. Zo niet, dan krijg ik dus nu deze voorlopige en straks rond juli de (volledige) definitieve van 2018. Dat zijn een hele hoop euro's in enkele maanden. Verder zie ik het nut niet in van nu al belasting betalen voor dit jaar terwijl we nauwelijks begonnen zijn. Ik stuur m'n klanten ook niet alvast een factuur met de gedachte dat we wellicht weer zaken gaan doen dit komende jaar. Ik zet altijd voldoende geld opzij om de definitieve aanslag z.s.m. te betalen. M'n boekhouder melde dat ze hem op "nihil" kunnen zetten. Verstandig? Wat te doen?
 4. Sinds kort heb ik als ZZP'er een youngtimer aangeschaft (omdat het kan). Ik woon in het centrum van een stad en heb dus ook een parkeervergunning aangeschaft voor deze youngtimer. Zou ik deze kosten (ca 200 euro) ook in kunnen boeken en als kostenpost "op de zaak"?
 5. Het was zeker geen vakantie. Anyway, als er enige twijfel bestaat laat ik het maar zitten en voer ik dat niet op. Thanks!
 6. Bedankt, helder. Ik last haar kosten erbuiten :)
 7. Hallo, Ik ben ZZP'er en ben laatst voor m'n werk naar een conferentie in het buitenland geweest. Mijn partner wil graag op termijn full time met mij gaan werken aan m'n business. Om haar te "klaar te stomen" heb ik haar meegenomen naar die conferentie en dus ook ticket + toegangsbewijs voor haar betaald. Kan ik deze kosten volledig zakelijk aftrekken? Zij is geen ondernemer en factureert mij niet verder voor deze trip. Ik zie het als investering in de toekomst en het lijkt mij dat dit correct is om deze kosten op te geven?
 8. Hallo, vanwege een goeie deal wil ik graag mijn zakelijk werkstation in het buitenland (EU) aanschaffen. Dit kan gewoon met de fiscale voordelen (inv. aftrek etc)? Kan de BTW verlegd worden? Of is dit alleen van toepassing bij diensten binnen de eu? [verandering: titel]
 9. Goedemorgen! Ik ben van plan om in december en januari naar Thailand te gaan, om daar 2 maanden lang te wonen/werken. Werk in een coworking space en wonen in een Airbnb (ofzo). Momenteel heb ik daar geen klanten. Doel is horizon verbreden en netwerken. Kan ik de reis- en verblijfkosten opgeven bij de BD in zo'n geval? Alvast dank!
 10. hmms

  BTW USA

  Ca 1.500 euro
 11. hmms

  BTW USA

  Beste forumleden! Voor de admin 2016 ben ik bezig alles door te nemen. Vorig jaar heb ik een dienst geleverd aan een bedrijf in de US en heb daar 21% BTW over berekend. Dit was achteraf gezien niet nodig ( https://www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/diensten_in_en_uit_het_buitenland/ ). De betreffende BTW is vorig jaar al betaald aan de BD uiteraard. Nu zijn er volgens mij twee opties: 1. Het zo laten en me dus neerleggen bij het feit dat ik onnodig BTW betaald aan de BD (en de klant dus ook). 2. De factuur aanpassen in mijn administratie (met terugwerkende kracht en de betaalde BTW verrekenen.) Wat is fair en aan te raden? Alvast hartelijk dank!
 12. Hallo, Ik zit met wat vragen waar ik maar moeilijk een helder antwoord op kan vinden. Er lijken diverse waarheden te zijn. Daarom graag jullie advies: Over mij: Ik ben als ZZP'er bij de KVK ingeschreven en woon (momenteel) in Nederland. 1. Stel ik lever een grafische dienst van laten we zeggen 160 uur aan een bedrijf in Duitsland (bedrijf heeft BTW nummer), en voer dit project uit in Nederland. Dan reken ik 0% BTW (BTW verlegd). Klopt? 2. Stel ik vlieg naar Duitsland en voer het project daar uit, in laten we zeggen twee maanden tijd. Dan werk ik dus (tijdelijk) in Duitsland voor een Duitse klant. Reken ik dan nog steeds 0% BTW (BTW verlegd)? KVK en woonadres NL blijven aan. Ondertussen heb ik ook Nederlandse projecten tussendoor. 3. Hoelang mag ik in Duitsland werken als NL'se ZZP'er zonder me te moeten mengen in de Duitse inkomstenwetgeving? NB Ik houd hierbij een Nederlands woonadres, op papier. Alvast bedankt!!
 13. Bedankt Joost. Duidelijk! :)
 14. Niemand? :( Heb dus drie rekeningen liggen met: 100 euro (geen BTW) 110 euro (10% BTW spanje) 110 euro (10% BTW spanje) Deze rekening deel ik met m'n collega. Ik moet dus de helft naar hem factureren. Moet ik BTW rekenen?

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept