Jump to content

willy

Junior
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  Financiën / administ
 1. Interessant artikel, waarvoor dank. In mijn geval gaat het om software t.w.v. ca. 5000 euro.
 2. Omdat de regels nogal zijn aangepast is mij 1 geval wat onduidelijk geworden: Hoe zit het met het verzenden van een factuur aan een particulier (vanuit NL) naar bijvoorbeeld Tsjechië, of België. Voor zover mij bekend is dit nog steeds: gewoon 19% BTW erop, en verder simpelweg behandelen op dezelfde manier als een factuur binnen NL. (Dus geen ICL/ICP etc., en ook op je BTW aangifte gewoon onder 19%). Maar klopt dat eigenlijk wel?
 3. Omdat ik graag de kosten bespaar van een dergelijk bedrijf (in het verleden al veel te veel aan uitgegeven als eenmanszaak) en het om ongeveer 50% van de inkomsten van mijn bedrijf zou graag. Niet triviaal dus voor mij. Overigens zie ik dat nogal wat eenmanszaken bij Google Adsense hun advertenties hebben staan, maar als je hen vraagt hoe ze dat belastingtechnisch verwerken ze geen idee hebben eigenlijk (bedrijven die hun administratie toch echt zelf doen). Dank voor de uitgebreide uitleg. Als ik het goed begrijp is het factuur wat google (of een ander bedrijf wat creditfa
 4. De regels voor EU-BTW veranderen in 2010. Hoe zit zodadelijk het met credit-factuur inkomsten van b.v. Google Adsense (een bedrijf uit Ierland). - Krijg ik straks BTW op het credit-factuur dat zij aan mij sturen (sturen zij mij dus Ierse BTW?)? - Is Google Adsense een dienst? (ik lever iets aan hen, zij betalen mij, maar zij versturen het factuur). - Hoe geef ik die BTW aan? Bij de NL-belastingdienst? - Moet ik die BTW ook inleveren als ik kleine-ondernemer ben (KOR)? Alvast heel erg bedankt voor jullie reacties!
 5. Nog even als tip geef ik mee dat de belastingdienst altijd een uitdraai van je gesprek kan geven als je hierom vraagd. Voorkomt nog wel eens problemen als ze elkaar tegenspreken.
 6. Als kleine ondernemer (eenmanszaak met resultaat overige arbeit en KOR voor de BTW) krijg ik steeds meer vraag om te gaan leveren aan het buitenland. Nou zit ik te kijken wat slim is: gelijk wereldwijd of alleen EU. Wat komt er allemaal meer bij kijken (grof gezegd)... Ik zie alleen voor de BTW iedere 3 maanden ICL opgave (bij EU)? CBS ook als je klein bent? wellicht even een toevoeging: ik doe alleen advertisement voor het buitenland op basis van verkopen (leads/sales) als affiliate. Vandaar dat ik niet helemaal met de belastingdienst site uitkom.
 7. Hier had ik reeds heen gekeken, maar eigenlijk geen idee hoe ik dat netjes maak. Want zomaar 'computer afschrijvingen' grootboek als omzet boek ipv gewoon boek te maken lijkt me niet de oplossing (al kloppen de cijfers dan meteen).
 8. Nadat ik begin vorig jaar een laptop kocht en deze in mijn administratie netjes onder inventaris heb opgenomen... heb ik de laptop nu aan het eind van het jaar verkocht. Nu zit ik alleen even te kijken hoe ik dat moet boeken, want als ik direct van debiteur aan inventaris boek zie ik bij de btw-aangifte dat m'n omzet niet klopt met het btw-getal... Dus zal ik het eerst aan omzet moeten boeken... Maar hoe zorg ik er dan voor dat het netjes uit m'n inventaris gaat? Oftwel nu: Aankoop: 1600 Crediteuren credit 1500 Voorbelasting debet 51 Computer debe
 9. Eigenlijk vindt ik het vreemd/grappig dat er niet echt een eenduidig antwoord zo op komt... want je het het toch met grote regelmaat dat bedrijven als tradedoubler etc. aan particulieren geld overmaken voor de geleverde diensten. Hoe doen zij dat? Ik begreep inmiddels van een collega ondernemer dat een soort van "factuur inderdaad de oplossing was, tesamen met een kort contract dat het om iets eenmaligs + dat als de kosten vergoed moesten worden hij dat voor zijn rekening zou nemen". Eingelijk jammer dat er niet iets simpels voor bestaat, want kan me voorstellen dat dit best vaak voo
 10. Even een vraag waar ik even mee zit voor ik iemand vraag om me even te assisteren bij iets in de zaak. Een vriend van me heeft net wat kennis die ik nodig heb om een project van de grond te krijgen. Alleen nu is het jammere dat hij geen eigen onderneming heeft. Normaal gesproken zou ik hem anders kunnen inhuren, maar dat gaat me dus nu niet lukken. Maar om hem in te schrijven als personeel (voor hooguit 5 uurtjes werk) vindt ik wat te veel werk worden (en al geen ervaring mee ook). Nu vroeg ik me af: bestaat er een mogelijkheid om hem te bedanken voor zo iets o.b.v. een onkostenver
 11. @frelo Net ook gebeld naar de belastingdienst, die gaven hetzelfde aan aan frelo aangeeft (waarom verbaast me dat niets ;)). Zolang het zakelijk is, bestaat inderdaad gewoon die ruimte om het van de btw af te halen en bij de inkomstenbelasting in 3 jaar op de winst te laten drukken. Dank voor de reacties.
 12. Dus zowel aflossing als btw gewoon af te trekken begrijp ik? (ga het hoe dan ook nog wel even navragen bij de belastingdienst zelf, gaat nogal om wat geld als het fout blijkt te zijn natuurlijk)
 13. Puur de kosten, want heb alleen een lopende rekening met internetbankieren en een pasje nodig. Tegen de tijd dat we wat grotere zaken doen zie ik wel weer, maar met account managers ben ik nog nooit iets opgeschoten tot nu toe (ja, beetje reclame ontvangen). Maar toch grappig dat ik geen nieuwe namen van banken erbij zie komen, terwijl je als particulier behoorlijk wat banken hebt.
 14. meeste inkomen komen bij ons ook binnen op die manier (negatieve voorbelasting bij ons dus). Je kunt het ook nog met een tussenstap doen (bijvoorbeeld M4N), dan worden het weer gewone facturen aan jouw kant en stuurt M4N de credits.
 15. willy

  BTW-probleempje

  Als ik het zo lees heb je het factuur dus gehad, en heb je het netjes volgens het factuurstelsel ingevoerd (ook al was het nog niet betaald maakt niet uit). Als je het factuur nu niet kunt betalen, en de laptops nog niet hebt ontvangen lijkt me een creditfactuur vanuit de andere partij handig, waarna je de btw weer gewoon moet terug betalen. Lijkt mij de meest makkelijke oplossing, maar moet zeggen dat ik het geval nooit persoonlijk ben tegengekomen gelukkig dus ik kan fout zitten. Maar lijkt me dat dit soort gevallen best vaak gebeuren dus hoop dat ook nog iemand reageerd voor je di
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept