likwit

Junior
  • Aantal berichten

    19
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door likwit

  1. Ik zou het erg op prijs stellen wanneer iemand mij de belangrijkste verschillen kan opsommen tussen een ondernemingsplan en business case. Bij voorbaat dank :-*
  2. Ho ho, misschien heeft er nog wel iemand suggesties of gewoon wat te zeggen. De mods bepalen hier of een toic dicht gaat of niet >:( hihi....rustig maar. ik spreek niet voor andere nee, maar voor mij mag hij dicht omdat ik te weten ben gekomen wat ik wilde weten. Dit doen wij ook zo op een ander forum als er een probleem verholpen is.....maar misschien komt dat daar door de slechte websites zodat ze een btje ruimte vrijhouden....weet niet. in ieder geval....bedankt voor de reacties, ik ben geholpen.
  3. Dit topic kan dicht, ik heb al antwoord op mijn vraag. WIj zullen wel degelijk 25% eigen geld moeten meebrengen, dit omdat euretco (inkoopcombinatie) dit eist als je ervan lid wilt worden. Bedankt.
  4. bedankt voor je bericht! Ok, dat is goed nieuws. Ja het plan zit goed in elkaar, ook financieel gezien. Ik word hierbij optimaal ondersteund door de franchiseorganisatie. Zoals gezegd, nu 20 vestigingen en over 2 jaar 40 vestigingen! wij zijn wel heel jong (20 en 21), werkt dit in ons voordeel (rijk staat garant) of juist in ons nadeel? meer reacties altijd welkom!
  5. Eerder al gepost op higherlevel over mijn toekomstige schoenenwinkel. Het betreft een franchiseonderneming. Heel het plan is uitgewerkt....alles is rond, bijna alles dan! Het financiele plaatje: €170.000 nodig Volgens ingewijde hebben wij €42500 zelf nodig om de overige €127500 te lenen. Dit is dus 25% Stel nou dat wij 'slechts' 20% hebben en dus €32.000 eigen kapitaal. Is het dan meteen einde verhaal? of kan de bank dit door de vingers zien? De franchiseorganisatie heeft door het hele land in de grote plaatsen franchisepartners, en een aantal eigen winkels. Het is allemaal heel goed voor elkaar, en elke zaak loopt goed. Binnen 2 jaar verwachten ze op 40 shops te zitten totaal in Nederland. (nu 20 winkels). Zoals gezegd ben ik erg jong (20), en mijn broer die meedoet is 21. wat is mogelijk? Alvast bedankt voor de reacties!
  6. nog maar een vraagje. Welke rechtsvorm moet ik kiezen!! Ik ben 20 jaar, woon thuis, en heb geen spullen van grote waarde (geen auto etc.) Wat is wijsheid? bedankt!
  7. Bedankt! Ok, dus de 42% brutowinst is zo gek nog niet? en de 58% inkoopsprijs valt ook nog mee.... Ik zal binnenkort nog een telefoontje plegen, maar wat zijn nu de punten die ik allemaal moet vragen voor extra info?? Alles is welkom! Thanks! :)
  8. @ Extax! Ik weet dat de marge op schoenen bij nike tussen de 2.0 en de 2.2 ligt. Voor andere merken is dit 2.1 tot 2.4. Ik weet dus bijna zeker dat er wat tussen uit word gehaald door de franchise organisatie. Maar ik weet dus niet hoe ik hiermee moet omgaan, hoe ik dit naar voren moet brengen.
  9. Bedankt voor de reacties. Ik weet niet of ze zijn aangesloten bij de NVF, maar ze hebben 15+ winkels op A1 locaties in nederland. Hoe komen ze aan de omzet. Simpelweg huur van het pand X 10 te doen. in dit geval 60.000 x 10 = 600.000. Is dit raar of...? Onderzoek word gedaan door de franchisegever zelf in de stad, maar deze zien snel genoeg of er potentieel in zit. Willen binnen twee jaar 10 vestigingen erbij hebben vertelde ze. Het enige waar ik mij inderdaad zorgen om maak....de 58% inkoop, dit is dus de marge!? Op schoenen hoort normaal een marge van 2.0 to 2.4 te zitten, dit is inderdaad vreemd naar mijn idee, maar hier kan ik wel over onderhandelen? Tips en/of commentaar is nog altijd welkom! Bedankt!! ;D
  10. Bedankt voor je reactie. Het gaat om schoenen, denk aan Nike/ Adidas/ Puma etc. Sportschoenen. Meer informatie nodig van mij, laat het aub even weten.
  11. Ik heb sinds enige tijd contact met een franchise organisatie in de mode branche, ik wil een winkel openenen op A1 locatie in een stad met 100.000+ inwoners. Na gesprekken kreeg ik de volgende details voorgeschoteld. Kunnen jullie dit misschien doorlezen, en jullie mening geven? Ik zou het erg op prijs stellen! Zijn deze cijfers reeel? Omzet: 600.000 Inkoop 58% Winst 42% Nettowinst 10% Kosten 32% Kosten: Huisvesting 10% O.v. Huisvesting 1% Automatisering 0.7% FEE 4% Reclame 1% Afschrijvingen 2.3% Rente bank 2% Algemene kosten 1% Administratiekosten 1% Autokosten 1% Personeelskosten 8% Totaal 32% Wie-o-wie helpt mij! Vriendelijk bedankt! :) [titel ingekort - mod]
  12. Bedankt voor je reactie. Ik denk dat dat inderdaad een betere optie is....ik ga weer contact met ze opnemen en laat jullie natuurlijk de uitkomst weten.
  13. Hoi, Tijdje terug alweer mijn laatste post geplaatst, toen had ik nog in mijn kop zitten om een eigen schoenenwinkel te beginnen waar ik exclusieve schoenen ging verkopen.....echter, dit is niet makkelijk te realiseren omdat de schoenenleveranciers veel eisen stellen. Nu, een zeer geschikte franchise gevonden, mee gepraat.....en daar kwam uit rollen dat ik een X bedrag nodig heb om te starten (de rest leent de bank), dat is nu geregeld. Maar dan nu....waar begin ik. Ik wil een ondernemingsplan maken, maar welke details heb ik dan nodig. Ik wil namelijk 1 duidelijke email sturen naar de franchiseorganisatie, niet dat ik ze keer op keer moet mailen. Dacht zelf aan: Omzet die gehaald moet worden? tov. huurprijs van pand Gemiddelde inkoop paar schoenen? Gemiddelde verkoop paar schoenen? Bankgarantie? Waar gaat het geld heen van t startbedrag? Inrichting/ fees/ inkoop schoenen? Kan iemand mij op weg helpen, spookt van alles door me hoofd, en zet alles op papier....maar een mail verstuur ik pas wanneer ik weet wat ik moet weten! :) Alvast bedankt! MVG! ;D
  14. Heel erg leuk om te zien dat je ergens enthousiast over bent !!!! Als dat pand nu te huur (en al leeg) staat en jij wil er pas volgend jaar in ... en het zou nog te huur cq leeg staan ... zegt dat niet ook iets over de locatie ??? Een onderneming bestaat uit vele facetten. Bij een winkel is een locatie belangrijk. In jouw geval ga je voor een vorm van exclusieve distributie (je wil producten verkopen die niet iedereen mag/kan verkopen). In zo'n geval is dat aspect, de inkoop van deze producten, proiriteit nummer 1. Met goede,schriftelijk, afspraken op dit vlak ben je voor veel mensen een gesprekspartner, zonder deze afspraken blijft het een mooi idee maar zal het waarschijnlijk nimmer verder komen dan de planfase. Jij noemt in een van jouw posts Foot Locker .... dit bedrijf verkoopt exclusief enkele modellen van fabrikanten ... voor een andere distributeur zijn deze niet te verkrijgen. Dus mijn advies: werk allereerst je inkoopkant goed uit, verdiep je erin, hieruit zal namelijk ook prioriteit 2 komen .... hoe krijg ik de centjes bij elkaar om een voorraad in te kunnen kopen. Denk hierbij in 100 duizenden euro's .....(1 model inkopen .... maat 39-46 ... maatverdeling .......etcetc) Hoe ben je op het idee gekomen, waarom schoenen???? Succes en groeten Ard Bedankt voor je reactie!! Ja, over het verkoopgedeelte, en de contacten die je moet hebben, ga ik zeker aan werken, en wist van start af aan al dat dit het moeilijkste is. OVer de footlocker, voor de meeste mensen lijkt het alsof ze zeer exclusieve schoenen verkopen, dit is ook deels waar natuurlijk, maar hetgeen ik wil aanbieden, is vele malen exclusiever...modellen die je verder alleen op 10/15 plaatsen in nederland vind. Hoe ik hierin ben gekomen? Ik verzamel al een jaar of 2 schoenen...voornamelijk Nike en Adidas... kijk even op ebay....naar Nike Dunk SB , Adidas Anniversary, Adidas Adicolor....hier zul je zien wat ik vezamel, en wat ik wil verkopen. een andere leuke site is VINTAGEKICKS.COM....hierop staan schoenen die voor de kenner wel bekend zijn..maar voor de 'normale schoenendrager' niet herkenbaar zijn..... hierin moet ik natuurlijk een mix vinden...ik kan het niet alleen hebben van DE TOP!...maar wil ook merken als asics verkopen wat erg leuke schoenen zijn, en voor iedereen betaalbaar en acceptabel zijn. een beetje warrig verhaal naar mijn idee, maar ik moet snel weg...dus even snel wat getypt. hoii
  15. ja, daar ben ik allereerst mee bezig, ben nu aan het emailen met Asics, en heb een brief gestuurd naar Nike. Er zitten geen andere winkels die dit soort schoenen verkopen, terwijl er zeker vraag naar is, de populatie van zoetermee - 120.000. Maar dat is inderdaad wel het moeilijkste deel...het 'mogen' verkopen van deze exclusieve schoenen, daar ben ik dan ook al aan het achteraan gaan. bedankt!
  16. Hoi, het is geneens ons echte centrum in Zoetermeer. Het is wel het hart van het oude deel. Ik wil me hier graag vestigen omdat ik exclusieve schoenen ga verkopen, denk hierbij aan Nike, Adidas, Puma en Asics. Voor de leek, je hebt schoenen die je in elke stad kunt kopen bij elke winkel....maar, meestal net om de hoek van het centrum...in de kleine en goedkopere winkelstraat, daar liggen winkeltjes die de kenners weten te vinden....met nike schoenen die niet bij perry sport, daka sport, inter sport, en foot locker liggen, maar exclusieve limited schoenen. waarom net buiten de hoofdstraat? tuurlijk wil je er niet in, omdat het te duur is....echter, als je te ver van een centrum af zit, komt bijv. Nike om de hoek kijken, je hebt namelijk van de 'exclusieve' schoenen van nike bepaalde accounts....hoe langer je ervan lid bent, en hoe meer je verkoopt, hoe hoger je account, en des te exclusievere schoenen krijg je. bij zulk soort winkels, komt nike altijd even kijken, ze bekijken gewoon je hele pand...en natuurlijk de ligging! dus daarom is het van belang om net buiten het centrum te gaan zitten, maar niet tever ervandaan. daarom vond ik 'onze dorpstraat' een goede ligging hebben....2 km van het grote 'stadshart in z'meer' , maar toch een stuk goedkoper. maar nogmaals...kan iemand mij een hele groffe schatting geven van wat ik totaal per maand kwijt ben aan huur, gas/water/licht, verzekeringen, kosten van t pinnen etc etc. Bedankt!
  17. Hoi, Ik kan het alarm overnemen van de vorige eigenaar, net als C.V. en een aantal andere benodigde. Reacties nog steeds welkom op mijn vorige post :) Bedankt!
  18. Ok, bedankt voor de reacties. Zoals gezegd is mij oom makelaar (en dus degeen die het pand te huur aanbied), en ga hem dan ook om advies vragen. Nog even terugkomend op de huurprijs en andere kosten. Als je een hele hele ruwe schatting moet doen, waar zal ik dan niet bovenuit komen in totaal, dus met de verzekeringen, gas/water/licht etc. 3000 euro? Ik weet het namelijk echt niet, en ben wel benieuwd naar een schatting. het gaat om dit pand: http://www.woonactueel.nl/N008516/detail.html?id=6466676465656634&input_prijs=&type=huur&option=&pandtellertotaal=78&top=15 Alvast bedankt!! Tim
  19. Hallo, Nieuw op dit forum, hield het al een tijdje in de gaten, maar kon niks vinden over hetgeen ik nu wil weten....hoop dat jullie mij kunnen helpen. Ik ben van plan volgend jaar een eigen winkel te starten, nu ben ik al gaan kijken voor een winkelpand, en heb er een op het oog. De huur ervan bedraagt 1600 euro ex btw. de grootte (weet niet of dat van belang is) van het pand is 75 m2. Nu heb ik na zitten denken, welke kosten hier nog bij zullen komen? gas/water/licht....maar verder kom ik even niet. wat zijn nou kosten waar je zeker rekening mee moet houden? Ik wil dit even weten, zodat ik kan bepalen of ik misschien in een duurder pand kan gaan zitten. Ik ben namelijk 19 jaar, en heb al over heel veel aspecten nagedacht, maar hier loop ik even vast, nu hoop ik dat jullie mij kunnen helpen! :) Daarnaast wil ik graag weten, of er onderhandeld kan worden met de makelaar....dit vraag ik omdat de makelaar van het pand (heel toevallig) mijn oom is. Ik heb niet heel goed contact met hem, en heb hem er nog niet over aangesproken, maar wil even weten of er wat ' onderhandeld' kan worden, zeker omdat het mijn oom is :P lang verhaal...hoop dat jullie even tijd hebben! Bedankt!!!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.