Jump to content

Hendrik de Witte

Senior
 • Content Count

  36
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  anders
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  commercie en marketi
 1. Mijn vrouw is zzp als kraamverzorgster. Belastingdienst heeft gezegd dat ze geen btw mag rekenen op haar facturen. Nu heeft ze wel auto gehuurd diverse keren en btw betaald. Mag ze die terugvragen? Of moet ze voortaan zeggen dat ze 0%is dat de verhuurder geen btw aan haar mag vragen?
 2. Hoi, Ik heb een particuliere belastingvraag maar zie nergens goed forum hiervoor. De enige is belastingforum.nl maar die is niet ruimschoots bezocht. Andere ideeen? Anyway, mijn betreft onderstaande: Hoi, Afgelopen jaar heb ik zelf de aangifte ingevuld en dacht ik dat ik en mijn vriendin geld terug zouden krijgen. Echter wat bleek: ik kreeg een aanslag van ruim 7000euro betalen. Dat vond ik vreemd. Zeker omdat de aangifte uitsluitend op mijn naam binnen komt. Er staat op mijn aangifte alleen dat die aangifte van 7000euro betaald moest worden. Mijn vriendin zou geld (1500) terug
 3. Hoi. Ik heb een vraag. Of iets mag. Ik heb een stuk grond dat bij de gemeente in het bestemmingsplan als bosgrond wordt gekenmerkt. Er is een type boom die altijd groen blijft aan het blad. Mijn id ee: Ik wil mensen vragen om te investeren in meer groen om ons heen het hele jaar. Kale bomen zijn saai en niet leuk om te zien. Het verdienmodel: men moet 5 euro per maand betalen voor een bijdrage aan meer blijvend groen in het bos. Voor die bijdrage wordt geinvesteerd in15m2 groen......dat is de totale oppervlakte van het blad etc. van 1 boom. Eigelijk staat 1 klant voor 1boom. M
 4. Ok. Alvast bedankt voor deze reacties. Het moet geen professioneel restaurant worden! Puur voor de hobby! Ik wil mensen mijn smaken laten proeven. Maar wat nu als ik er geen geld voor vraag? Dus men mag gratis komen. Echter....mensen zullen me waarderen en zelf bepalen of ze wat willen geven. Welkomscadeau bijvoorbeeld? Een flesje wijn,.....enz. dus dat ik niets vraag voor het delen van mijn hobby. Mag het dan wel? Als dat niet mag betekent het in feite dat ik ook niet voor vrienden mag koken. Andere vraag hoe zit het als ik mezelf laat uitnodigen bij mensen thuis om te komen koken?
 5. Geachte heer/mevrouw, Ik wil thuis af en toe voor mensen....derden....klanten dus...lekker koken en wijn uitschenken. Ik wil daar geld voor vragen. Mag dat op particuliere basis of moet ik me inschrijven bij kvk? Is het juridisch toegestaan een thuisrestaurant te beginnen? Zo nee. Waarom niet. Zo ja.....aan welke regels en verplichtingen moet ik me houden? Gr.
 6. Hoi, Ik heb een idee voor een nieuw bedrijfje. Ik verwacht in eerste jaar een paar duizend euro te verdienen. Ik weet echter niet zeker of het gaat aanslaan en of er klanten komen. Dus ik wil eigenlijk mijn idee uitwerken en klanten te gaan zoeken. Dus het kan zo zijn dat ik dan al geld ga verdienen maar nog niet ingeschreven sta bij KVK en Belastingdienst. Mag dat?!
 7. bedankt voor jullie berichten. Voor nu laat ik nog even zo. Als het echt concreet gaat worden dan g ik op basis van bovenstaande reacties een verder verloop inrichten.
 8. Het gaat er mij om. Mag ik verschillende bedrijfsactiviteiten voeren binnen één eenmanszaak ? En zoniet: hoe op te lossen. Het gaat er mij dus niet zozeer om 'over het aantal eenmanszaken' dat ik mag voeren...........maar meer over het aantal verschillende bedrijfsactiviteiten. Het is slechts een voorbeeld hoor maar ik weet van sommige abeidsmiddelaars die ook specifieke verzekeringen gaan verkopen die aansluiten op bepaalde risico's in die branche........hoe doen zij dat dan ??
 9. Ik heb een vraag over mijn eenmanszaak. Momenteel doe ik vooral aan internetmarketing maar ik ben voornemens om mezelf ook te gaan richten op andere activiteiten maar wel gelieve allemaal binnen dezelfde eenmanszaak. Ik weet dat dit juridisch niet slim is maar het gaat allemaal om activiteiten die slechts een paar honderd euro per maand opleveren. - Zoals ik al zei verdien ik momenteel met enkele websites advertentieinkomsten; - Verder wil ik gaan verdienen aan arbeidsbemiddeling; - Verder ben ik momenteel particulier belegger in derivaten maar wil ook dit onder mijn eenmanszaak gaan
 10. Kan een privé-persoon uit het buitenland dan een factuur versturen ? Moet hij er 0% BTW opzetten omdat het buitenland is of omdat het een particulier is ?
 11. LET OP: de Amerikaan blijft in USA,.................dus das nog wel het meest moeilijke aan de situatie. Ook het uitbetalen lijkt me lastig.
 12. Hoi, Ik heb een internetbedrijf en heb het volgende idee: Voor de promotie van USA website wil ik nu een Amerikaanse student (particulier) wat werkzaamheden laten verrichten ter promotie van de site. Beloning wordt puur op prestatie. De kosten/vergoeding wil ik betalen vanuit een Nederlandse eenmanszaak. Mag dit ? En zo ja....hoe moet ik dit organisatorisch gaan regelen ? Ik heb namelijk echt geen idee.
 13. Hoi, Ik heb die thread ook gelezen maar blijft vreemd. Je zou zeggen dat de adverteerders aan Google betalen en dat Google daarover BTW afdraagt. Dat wat je als adsense gebruiker ontvangt is dat een vergoeding omdat ik er geen prijs voor afspreek met Google. Dus ook geen BTW hoef af te dragen. Ik heb de belastingdienst gebeld en die zeggen dat ik wel btw moet betalen. Ook zeggen ze dat je vrijwel zeker ingeschreven moet zijn bij de kvk/btw-nummer moet hebben. Het zou mooi zijn als hier eens duidelijkheid in kwam want ik lees op verschillende sites op internet nog steeds niet h
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept