Jump to content

clean-up

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  anders
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  46-50
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 1. Ik ben al een tijdje op zoek naar een goed "bekkende" naam voor ons schoonmaakbedrijf. Inmiddels draai ik al een paar maanden op mijn oude bedrijfsnaam die niets van doen heeft met schoonmaak. de activiteiten die ik onder deze naam deed zijn al een aantal jaren gestopt. De kvk inschrijving heb ik echter nooit opgeheven en gebruik ik nu voor mijn schoonmaakbedrijf. (bij de kvk is deze activiteit al vastgelegd) Omdat namen met clean of cleaning erg afgezaagd zijn wil ik een "fancy" naam. Na lang brainstormen kwam ik op de volgende namen. Rieel-Schoonmaak Riejeel-Schoonmaak of Schoonmaakdiensten of alleen Riejeel met als slogan "Gewoon ... Schoon !! Rieel is al in gebruik (wel voor andere activiteiten) en Riejeel is nog vrij. Wie heeft hier een mening over? ;) Uiteraard andere namen zie ik ook graag tegemoet. :)
 2. Inderdaad leuk dat iemand reageert en een kijkje in zijn eigen keuken geeft. Daarnaast ook niet te beroerd zijn om onderaan te beginnen. Omdat ik zelf altijd in een heel andere branche eigen baas geweest ben heb ik redelijk wat ondernemerservaring, maar specifieke kennis ontbreekt. Internet geeft veel informatie, maar een tijdje meelopen op de werkvloer is ook niet verkeerd.
 3. met corsdekort gesproken en daardoor heel wat wijzer geworden. het plan gaan we verder uitwerken, zoeken met google levert aardig wat op als je maar de juiste omschrijvingen weet. in de tussentijd zelf ook maar eens begonnen in de schoonmaak. zonder enige ervaring direct meewerkend voorman geworden. (dus toch volop carriëremogelijkheden haha)
 4. clean-up

  Onkosten en BTW

  over alles wat je factureert moet je btw berekenen. dus ook over onkosten die je doorberekend. de btw die je over je onkosten betaald kan je dan weer verrekenen met de te betalen btw. als er geen marge op je onkosten zit dan doe je een hoop administratie voor niets. betaalde btw is dan even hoog als te betalen btw. heb zelf ook in zo'n situatie gezeten, maar heb de gemaakte onkosten altijd met 10 % marge doorberekend, als bijdrage voor administratie en bankkosten.
 5. inderdaad gouden gids is niet meer van deze tijd. is dik en onhandig past niet door de brievenbus enz.enz. zoeken op google of anderen geeft veel meer resultaat. als de gouden gids bezorgd wordt zeg ik bedankt en leg hem vervolgens direct bij het oude papier voor de sportvereniging. zijn die ook weer blij.
 6. nogmaals bijlage invoegen uurtarief_schoonmaak.xls
 7. heb een paar bedrijven gebeld en ook offertes gevraagd maar dat valt toch niet mee. open kaart spelen heeft weinig zin, mensen geven eerder hun liefdesleven bloot dan hun bedrijfsgegevens. dus toch maar weer verder gespit op internet en daar kwam ik de volgende berekening tegen. (bijlage). is dit een reële berekening?. kan ik hieruit de conclusie trekken dat het tarief wat een schoonmaakbedrijf aan klanten berekend rond de 20,00 euro ligt. zijn er op dit forum ondernemers die een schoonmaakbedrijf inhuren?
 8. ben niet blond, maar gewoon slecht in engels. jammer dat al die websites dus in het engels zijn. zoek ik als nederlands bedrijf naar een evenementenburo dan klik ik deze sites als eerste weg. misschien is het toch handig om de websites 2 talig te maken, ook als je graag een internationale uitstraling wil hebben.
 9. btw kan je verrekenen met te betalen btw of terugvorderen. dus zal je moeten afschrijven zonder btw. 1000/1,19=840/3=280/12=23.35 per maand. voor 2006 dus 1 maand afschrijven en de rest over 2007-2009 dit lijkt mij de meest voor de hand liggende manier van afschrijven.
 10. offertes aanvragen is lastig. heb ik al geprobeerd maar 9 van de 10 willen komen kijken voor ze een offerte maken. voorheen was dat geen probleem toen ik mijn winkel nog had maar thuis valt er weinig te zien. de enige die online iets verstuurde gaf daarin alleen een totaalprijs voor de gevraagde m2 zonder specificatie van uren en of materiaal. daar was dus weinig uit te herleiden.
 11. mijn vrouw en ik willen graag een schoonmaakbedrijf beginnen, zelf ben ik jarenlang zelfstandig ondernemer geweest in de detailhandel. mijn vraag is? hoe kom ik aan informatie over prijzen van schoon maakwerk. hoe calculeer je oprdrachten naar m2 of naar uren en hoe moet je materialen doorberekenen. mezelf al suf gezocht op internet maar over prijzen van schoonmaakwerk is weinig te vinden.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept