Jump to content

John V

Junior
 • Content Count

  27
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 1. John V

  Webshop budget?

  Ik doe mijn boekhouding nu nog in excel en heb een boekhouder. Deze checkt alles en doet voor mij de BTW aangifte, kosten zijn tussen de 500 en 750 euro per jaar en zijn het (zeker bij de opstart) waard. Nu de omzet stijgt en dus ook de administratie rompslomp ben ik ook aan het rond kijken welk pakket eventueel bij mij past. Dit is zeker geen makkelijke keuze omdat ik ook zeker naar de kosten kijk. Mede door HL ben ik bij Osfinancials terechtgekomen, Zo op het eerste gezicht leek het niets maar hoe meer ik mij er mee bezig houd denk dat ik hier wel mogelijkheden in zie, zeker omdat het met waarschijnlijk niet al te hoge kosten ook aan mijn webshops te koppelen is. Ik weet niet niet of je er al was geweest maar kijk hier eens rond: http://www.osfinancials.org/ Oordeel niet te snel en neem er je tijd voor dan zie de vele mogelijkheden.
 2. Het hoeft niet zo moeilijk in het begin: -Inkoopboek=map met inkoopfacturen -Verkoopboek=map met verkoopfacturen -Giroboek=map met afschriften giro. Verder alles inkloppen in excel, verkoopboek, inkoopboek en giroboek. Een boekhouder zoeken voor controle en maken jaarrekening, de btw kan je of zelf doen of door je boekhouder laten doen....klaar.
 3. Ondernemen leer je alleen door te DOEN,niets meer en niets minder.Ik heb maanden zaken uitgewerkt en heel veel zitten denken, maar ben nu ruim een jaar geleden begonnen en ben evengoed genoeg hobbels tegen gekomen.Maar door daadwerkelijk te ondernemen ben je gedwongen beslissingen te nemen en leer je ook van je fouten! -Geloof inzelf -Kijk niet achterom -Leer van je fouten Dus hwjd, gewoon beginnen en je zal vanzelf zien wat er allemaal op het pad naar succes dwarsligt. Suc6,
 4. Kan dit via de rekening kruisposten??
 5. Ik heb een betaling ontvangen maar ik kan het niet leveren dus heb het bedrag terug geboekt.Hoe ga ik dit nu boeken,eerst een factuur maken en vervolgens een creditfactuur maken? Als ik een creditfactuur maak moet ik die dan in het inkoopboeke boeken? Alvast bedankt John
 6. Hmmm,toch iets om over na te denken.Als ik het zo bekijk dan zijn de 3 voorwaarden wel voor mij van toepassing.Ik zal volgende week eens contact opnemen met de belastingdienst en mijn boekhouder.Hij moet mij toch zeker op dit punt adviseren lijkt mij. Ik verwacht dit jaar een omzet van meer dan 10.000 euro en kom ik volgens mij nog steeds in aanmerking voor deze regeling.
 7. Vandaag bij de boekhouder geweest en hebben het o.a. over de kosten van de boekhouder gehad.Hij heeft mij duidelijk uitgelegd waar de pijn punten (uren)liggen en mij gerustgesteld dat gezien zijn ervaringen de kosten minder voor dit jaar lager zullen liggen. Mijn boekhoud kunsten zijn alleen maar beter aan het worden en hij verwacht dat de kosten,ondanks meer facturen op zo'n 60% van het afgelopen jaar zullen zijn.Hij heeft mij zeker een goed gevoel gegeven en ben weer een les wijzer! Ohh ja en heb ook mijn eerste jaar rekening ontvangen ;D Wat verrassend....verlies ::) Maar niet getreurt de vooruitzichten voor dit jaar zien er goed uit!
 8. Aangifte van de BTW per jaar dat is iets wat ikzelf ook in gedachten had,moet ik dan een verzoek bij de belastingdienst gaan indienen? Ik heb morgen een gesprek met de boekhouder en stel hem voor dat ik zelf de BTW ga aangeven en dat hij de jaar rekening mag maken.Dat het dan 500 euro kost,dat maakt mij niet uit. Ik doe,volgens mij,zelf al heel veel en de Btw aangifte is het probleem niet...wel de factuur die ik van hem krijg >:(
 9. Ik ben sinds mei 2007 bezig met het runnen van een webshop,de eerste maanden kreeg ik nog niet veel bestellingen maar het begint te lopen. Voordat ik startte kon ik bijna alle kosten wel redelijk inschatten alleen de kosten van een boekhouder niet.Ik heb een lokale boekhouder gezocht,afgesproken dat hij de BTW aangifte doet en de jaarrekening maakt. Zoals ik al melde heb ik nog niet veel bestellingen +/- 25 tot 30 en zo'n 30 inkoop facturen per kwartaal.Ik boek zelf alles in een excell sheet,splits de btw en de boekhouder checkt alles.De eerst keer had ik uiteraard wat foutjes gemaakt maar het is voor mij nu een appeltje eitje.De totale omzet van vorig jaar is ongeveer 4000 euro maar de kosten van de boekhouder lopen nu op naar zo'n 700 a 800 euro! Zijn de kosten van de boekhouder een beetje reeël(700 a 800 euro) met een uurtarief van 45 euro en een omzet van 4000 euro? Ik heb de afgelopen weken een kosten raming voor dit jaar opgezet maar ik weet niet wat ik ermee aan moet.De bestellingen lopen nu vrij rap op maar lopen dan ook de kosten van de boekhouder met dezelfde ratio op?? Ik heb morgen een gesprek met hem en wil het zeker bespreken maar weet niet of ik dan een beetje te voorbarig ben.Moet ik iemand anders zoeken....ik weet het even niet meer.
 10. Over het bezig zijn met mijn "zaakje" onder werktijd:ik heb een vast contract voor 36 uur en werk gemiddeld 42 tot 45 per week,ook thuis dus mijn werkgever doe ik aan werktijd niets tekort.Ik snap heel goed dat een werkgever er niet op zit te wachten dat zijn werknemers onder werktijd hun zaken doen. Dit doe ik nu ook niet,bellen doe ik met mijn EIGEN telefoon in mijn EIGEN tijd. Het budget,ik wil zeker de eerste jaren mijn vaste kosten laag houden en het moet wel een toegevoegde waarde zijn die betaalbaar voor mij is.Ik wil maximaal €20 euro aan een abo. uitgeven,de optie die MarktGrip gaf lijkt mij wel wat.
 11. Ik ben een parttime ondernemer en ik run een webwinkel naast mijn fulltime baan.Begin dit jaar ben ik daadwerkelijk van start gegaan en het gaat eigenlijk boven verwachting.Een van mijn grootste zorgen is dat ik pas rond 19.00 kan reageren op vragen en bestellingen die in mijn winkel gedaan worden. Ik zoek nu naar een goedkope manier om ook overdag mijn mail c.q mijn webwinkel te kunnen bekijken via internet.Ik zit op kantoor maar ik heb geen internet en moet dus een manier vinden om dit te checken. Kijkend naar de toekomst denk ik in de richting van een laptop maar deze vind in te lomp.Er zijn ook telefoons bijv. een HTC maar daar is het toetsenbord weer niet geschikt voor mij(te klein). Ik zoek nu iets zoals een subnoteboek of een palm foleo,ik wil alleen mijn mail checken en beantwoorden en mijn leveranciers benaderen om inkopen te doen. Wie oh wie kan mij op weg helpen om hier een betaalbare oplossing voor te geven.
 12. Lijkt mij duidelijk,ik ga een aanmaning sturen. Maar wat zullen ongeveer de kosten zijn voor een deurwaarder en wat gaat er dan allemaal gebeuren als ze niet gaan betalen.Wie draait er voor de kosten op als er van een kale kip niets meer te plukken valt?
 13. Maar welke stappen zal ik dan nu moeten ondernemen?Persoonlijk langs gaan heeft waarschijnlijk geen zin,bellen en mailen volgens mij ook niet. Het gaat om een bedrag van rond de €400 ,misschien voor vele een klein bedrag maar voor mij is het een groot bedrag.Zal ik nu een aanmaning via de post versturen en vervolgens een deurwaarder? Het is allemaal nieuw voor mij en weet nu niet hoe ik verder mee moet.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept