Jump to content

FdV

Junior
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Ja, dat is waarschijnlijk de enige optie. Bedankt.
 2. Ik heb een factuur over het hoofd gezien, en dus niet geboekt in Q1, en ook niet betaald. (de datum van de factuur is in februari) Nu heb ik de omzetbelastingaangifte van Q1 al gedaan. Hoe los ik dit op?
 3. FdV

  Ingewikkelde aangifte!

  Bedankt voor alle info. Ik ga kijken of ik er nu uitkom. Ik heb in ieder geval uitstel aangevraagd (voor de zekerheid).
 4. FdV

  Ingewikkelde aangifte!

  Ok. Enig idee waar ik die ontrekkingen en stortingen moet opgeven? Kom het nergens tegen in het programma.
 5. FdV

  Ingewikkelde aangifte!

  No even een vraagje. In een eerde bericht zeg je dat Eigen vermogen = winst + wat in in het bedrijf stort + wat ik opneem. Het programma van de belastingdienst zegt: Eigen vermogen Vermeld de boekwaarde van het vermogen dat u uit eigen middelen heeft geïnvesteerd in uw onderneming. Heeft uw onderneming afwijkend beginvermogen of is deze in 2006 gestart, dan moet u de boekwaarde aan het begin en het eind van het boekjaar opgeven. Wikipedia zegt: EigenVermogen = Activa - Schulden http://nl.wikipedia.org/wiki/Eigen_vermogen Wat is juist?
 6. FdV

  Ingewikkelde aangifte!

  Ik snap niet hoe ik dat zou moeten boeken. Moet ik onder "bank" in 2007 gewoon noteren dat het betrekking heeft op 2006, en in 2006 onder prive opnames verwijzen naar de afschriften van 2007?
 7. FdV

  Ingewikkelde aangifte!

  Het probleem is dus dat ik in 2006 niets heb opgenomen, maar mijn vennoot wel. Ik heb pas begin 2007 mijn aandeel uit de winst van 2006 opgenomen omdat wij de VoF pas eind 2006 met terugwerkende kracht hebben opgericht. Is het niet acceptabel dat ik om deze reden mijn opnames in januari 2007 beschouw als opnames voor 2006?
 8. FdV

  Ingewikkelde aangifte!

  Als ik dat zo doe komt het er op neer dat mijn collega een heleboel heeft opgenomen, en ik vrijwel niets. Terwijl wij hebben afgesproken 50% per persoon. Als we het zo doen heb ik in 2007 al een heleboel opgenomen (januari namelijk), en mijn collega niets (want hij had in 2006 al opgenomen).
 9. FdV

  Ingewikkelde aangifte!

  Klopt, maar wat ik in jan. 2007 heb opgenomen is zegmaaar wat ik in 2006 verdiend heb. In 2006 zelf heb ik zeer weinig opgenomen. Het probleem ligt wat ingewikkelder. Daar de VoF eind 2006 met terugwerkende kracht (per 01-01-2006) is opgericht (waardoor ik voor het eerst aandeel had in het bedrijf), heb ik vrijwel niets gedurende 2006 opgenomen, terwijl de andere vennoot wel veel heeft opgenomen gedurende 2006. Vandaar dat ik dacht dat het beter is om mijn opnames in januari 2007 bij 2006 te boeken, en ook zo in de aangifte en boekhouding te verwerken, zodat we allebei evenveel hebben opgenomen in 2006 (50/50%).
 10. FdV

  Ingewikkelde aangifte!

  Nog even over mijn vraag. Bij eigen vermogen hoort dus de winst (de helft van de winst met 2 vennoten), de opnames en de stortingen die ik vanuit mijn privé vermogen heb gemaakt. Ik heb in jan. 2007 een aantal bedragen opgenomen van onze bedrijfsrekening; deze kan ik gewoon van Eigen vermogen en Banktegoeden aftrekken als ik de opnames in de boekhouding van 2006 verwerk?
 11. FdV

  Ingewikkelde aangifte!

  Moet er allemaal bij
 12. FdV

  Ingewikkelde aangifte!

  Ik heb nu dit. Liquide middelen, banktegoeden begin boekjaar: "banktegoeden einde 2005" Liquide middelen, banktegoeden einde boekjaar: "banktegoeden einde 2005 + winst verrekend met opnames/stortingen + verschuldigde omzetbelasting" ----- Eigen vermogen begin boekjaar: "winst van 2005 verrekend met opnames/stortingen van 2005" Eigen vermogen einde boekjaar: "boekwaardes einde 2005 + winst 2006 verrekend met opnames/stortingen" ----- Schulden: omzetbelasting Nu is alles in balans. Alleen bestaan de banktegoeden uit dezelfde bedragen als eigen vermogen (behalve de opmzetbelasting dan). Is dat wel de bedoeling?
 13. FdV

  Ingewikkelde aangifte!

  Komt de winst van 2005 bij eigen vermogen begin boekjaar 2006?
 14. FdV

  Ingewikkelde aangifte!

  Het is toch wel acceptabel dat ik als eigen vermogen 01-01-2006 Euro 0,00 invul? --- 2004: Eenmanszaak wordt opgericht 2005: er komt een nevenactiviteit bij, aparte boekhouding, zelfde bankrekening eind 2006: we besluiten een aparte V.o.F. op te richten voor de nevenactiviteit. krijgt eigen BTW en KvK nummer. (per 01-01-2006). --- In principe was het startkapitaal dus het kapitaal van de eenmanszaak. Daarmee hebben wij de nevenactiviteit kunnen bedrijven. Hierdoor was het niet nodig geld in te leggen omdat er gedurende 2006 (tot we met terugwerkende kracht de V.o.F. registreerden) nog op de eenmanszaak werd gewerkt.
 15. FdV

  Ingewikkelde aangifte!

  Voor winst uit onderneming is er een apart gedeelte in het programma, waar aangegeven kan worden welk deel van de winst voor mij is. Ik heb nu dit: banktegoeden: omzet minus kosten plus verschuldigde omzetbelasting eigen vermogen: helft van de winst als boekwaardes 01-01-2006 heb ik alles op 0 Euro. schulden: omzetbelast + helft winst Ik heb toch mijn twijfels of hier überhaupt rekening moet worden gehouden met vennoten. ======= Mij lijkt dit de meest logische oplossing: banktegoeden: omzet - kosten + btw eigen vermogen: winst + inbreng/opnames (in mijn geval niet van toepassing) schulden: omzetbelasting Als ik het zo invul komt activa en passiva op hetzelfde bedrag. Voorraden zijn er niet.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept