Jump to content

Florens

Junior
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

-1

Personal info

 • You are:
  student
 • Gender
  Male
 • First name
  Florens
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  < 18
 • You are primarily interested in:
  innovatief onderneme
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. In de brief geef ik aan dat het ik domein graag wil overdragen. Nu is het wachten op antwoord. Kun je mij uitleggen waarom het bedrijf eventueel nog een zaak zou beginnen aangezien ik het al heb aangeboden en er in die twee jaar geen geld mee hebt verdient...
 2. Het heeft even geduurd, maar de brief is vorige week op de post gegaan. Nu maar wachten tot het desbetreffende bedrijf reageert. Mocht dat zo zijn laat ik het hier weten :).
 3. Geheimzinnig qua wat? Ik wil het domein nu aanbieden aan de merkhouder, maar wist zelf niet hoe ik dat het beste zou kunnen doen. Vandaar dat ik hier om hulp vroeg en deze heb gekregen.
 4. Waarom heb je het dan eigenlijk wel gedaan? Ik heb het domein aangekocht met in het achterhoofd een site over het apparaat te beginnen. Maar aangezien de berichtgeving hierover wat tegenviel en de informatiestroom minimaal was heb ik dit plan nooit verder uitgewerkt.
 5. Of het nu gaat om domeinkaping of niet, ik wil op een eerlijke manier van de domeinnaam afkomen. Mocht ik echt alleen maar voor het geld gedaan hebben, had ik er natuurlijk allang een pagina met veel reclame etc. op kunnen zetten. Echter heb ik dit niet gedaan om eventuele juridische stappen uit de weg te gaan. Een pagina met nieuws omtrent het apparaat had niet misstaan, nadeel is dat hier veel tijd in gaat zitten. Na alle reactie gelezen te hebben zie ik in dat het het beste is het domein aan te bieden aan het bedrijf. Geen eisen stellen komt nog altijd het meest professioneel over. Nu nog opzoek naar de beste manier om het bedrijf te contacteren. Een held in bellen ben ik niet, e-mailen lijkt mij minder professioneel overkomen dus blijft een nette brief richting het bedrijf over :).
 6. Ik heb de domein begin 2006 als particulier geregistreerd toen er wat kleine geruchten gingen over de eventuele komst van het apparaat. Pas halverwege 2007 is bekend geworden dat het ook daadwerkelijk op de markt zou komen. Mijn insteek is echter nooit geweest veel geld te cashen. Ik heb het altijd willen verkopen aan een particulier, maar ik merk dat deze zeer terughoudend en misschien wel bang zijn voor de eventuele gevolgen die het kan hebben. In mijn geval zijn deze gevolgen zoals ik nu kan inschatten op dit moment nul. Ik heb nooit geld verdient met het domein en wanneer het domein wordt opgeëist zal ik zonder slag op stoot meewerken.
 7. In 2006 heb ik een domeinnaam geregistreerd met daarin de merknaam van een grote speler in de elektronicabranche. In 2007 is het apparaat ook daadwerkelijk op de markt gebracht. Het bedrijf zelf heeft hetzelfde domeinnaam met diverse extensies doorverwezen naar haar webshop. Nu wil ik de domeinnaam die ik in handen heb met de .nl extensie aanbieden aan het desbetreffende bedrijf. Naar mijns inziens is dit voor beide partijen beter, een rechtzaak kost het bedrijf altijd meer geld dan ze het van mij kopen. Mijn vraag is nu hoe ik dit moet aanpakken? Zit het bedrijf überhaupt wel op de domeinnaam te wachten, aangezien ze tot op de dag van vandaag nog geen moeite hebben genomen het domein in handen te krijgen? En op welke wijze kan ik het beste contact opnemen met het bedrijf?
 8. Wij zijn nu ook enkele weken klant van Bizner en zijn erg tevreden. Binnen één dag is het geld dat je overmaakt naar een andere rekening binnen. Verder zijn de menu's overzichtelijk en zijn storingen nog niet voorgekomen.
 9. Het gaat om redacteuren die voor zijn site werken en nieuwsberichten posten. Als ik alles goed heb begrepen moet ik het volgende doen. Van alle berichten duidelijk aan kunnen tonen waar ze op mijn site staan en dat ik auteur ben. Verder moet ik natuurlijk alle gekopieerde berichten op de desbetreffende website aan kunnen tonen. Dan is het zaak om naar een advocaat te stappen die vervolgens voor mij een aangetekende brief verstuurd met een sommering de berichten te verwijderen en de gemaakte kosten te vergoeden. Is dit een beetje hoe ik te werk moet gaan?
 10. Er is nog een klein dingetje dat ik nog even zeker wil weten. De eigenaar van de website schrijft zelf niet op zijn website en de berichten worden dan ook gekopieerd door mensen die bij hem in 'dienst' zijn. Volgens mij is het echter zo dat de eigenaar van de website altijd de verantwoordelijke blijft.
 11. Aangezien het hier gaat om Google Ads haalt dat weinig uit.
 12. De nieuwsberichten op een andere manier opstellen lijkt me niet mogelijk aangezien het gaat om nieuws omtrent games en de console. Dit nieuws verkrijg ik via uitgevers, persberichten, perssites en andere buitenlandse websites. De kern van de informatie pluk ik eruit en daar omheen bouw ik vervolgens mijn eigen tekst. Ik ben inmiddels meer dan tien nieuwsberichten op het spoor die letterlijk gekopieerd zijn. Even voor de duidelijkheid. Het gaat er niet om de tegenpartij een poot uit de draaien. Je kunt je voorstellen dat wij, doordat de tegenpartij onze berichten kopieert gedeeltelijk geloofwaardigheid verliezen tegenover een groep bezoekers. De meest logische vorm is dan ook om de vergoeding zo op te stellen dat de kosten worden gedekt en er eventueel nog een klein percentage als tegemoetkoming voor de geleden schade over blijft.
 13. @TechNico Ja ik heb van alle berichten waar het om draait een screenshot. Daarbij kan ik van allen aantonen dat ik de auteur ben en daarbij komt ook nog eens kijken dat alle berichten op mijn website eerder zijn gepubliceerd. Op auteursrecht.nl heb ik al gekeken, maar daar wordt niet duidelijk aangegeven welke stappen je kunt ondernemen. Vandaar dat ik die vraag hier stel :).
 14. Beste HL-ers, Ik heb het forum al doorzocht op mijn vraag, in zowel nieuwe als oude onderwerpen, maar ik heb geen antwoord kunnen vinden. Het verhaal zit als volgt. Sinds twee jaar beheer ik samen met een vriend een eigen gamewebsite waarop we nieuwsberichten posten. Al lange tijd worden wij geplaagd door een andere website die onze berichten klakkeloos kopieert en op haar website publiceert, zonder bronvermelding. Ik heb al meerdere malen contact opgenomen met de eigenaar en deze gevraagd de berichten te voorzien van bronvermelding en dit niet meer voor te laten komen. Als antwoord kreeg ik vaak terug dat het ging om een incident en het niet meer zou gebeuren. Toen het alsnog doorging heb ik contact gezocht met de hoster van de website die mij liet weten de website offline gehaald te hebben. Tot onze spijt was dit niet gebeurd, of het was maar heel even. Tot op de dag van vandaag verschijnen en nog steeds gekopieerde berichten op de desbetreffende website. Voor ons is de maat nu vol en we willen stappen ondernemen. Waar het eigenlijk om draait is dat de gekopieerde berichten worden verwijderd, maar daarnaast worden onze teksten onrechtmatig commercieel uitbuit. Er wordt namelijk doormiddel van banners advertentie-inkomsten gegenereerd. Een eventuele schadevergoeding is hierdoor niet geheel ondenkelijk. Mailen naar de eigenaar van de website werkt dus niet. Welke andere stappen kunnen wij ondernemen tegen de eigenaar? En kunnen de eventuele bijkomende kosten verhaalt worden op de eigenaar?
 15. Bedankt voor de informatie :). Je kan ook nee tegen dat krediet zeggen, zoals ik zelf heb gedaan.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept