Jeracom

Senior
  • Aantal berichten

    36
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

  • Jij bent:
    ondernemer
  • Geslacht
    Male
  • Voornaam
    Ralph

Bedrijfsinfo

  • Branche
    Innovatie & concepten

Jeracom's trofeeën

  1. Heb al veel gelezen over pensioen in eigen beheer maar het blijft ongelofelijk complexe materie. Wordt met een nieuwe regeling hopelijk wat makkelijker. ??? Mijn situatie is als volgt; ik ben nu 37 jaar en buiten de drie jaar dat ik voor een werkgever heb gewerkt, nooit iets aan mijn pensioen gedaan. Nu heb ik sinds mei 2012 een Beheer BV en Werkmaatschappij. Ben enig aandeelhouder van de Beheer en deze heeft 100% van de werkmaatschappij. Ik ontvang salaris uit de Beheer en de Beheer ontvangt een management fee van de werkmij. Werkgeverslasten voor mijn salaris zijn zo'n 75.000 per jaar en ik schat dat er 25.000 euro winst op jaar basis is. Ik wil nu mij pensioen gaan regelen, voor wat het waard is met deze achterstand :(. Ik wil dit in eigen beheer doen om de liquiditeiten binnen de BV beschikbaar te houden. Ik ben handig met beleggen en zou dit deels zelf willen doen met beleggersrekening die ik alleen voor pensioen opbouw gebruik. Mijn idee is om de winst in de holding bijna volledig af te romen ten behoeve van het pensioen. Zodat de VPB nihil is. Mag je zo'n pensioen dotatie nu zelf bepalen op basis van beschikbare winst = beschikbare premie? Wat zou nu een logisch stappenplan zijn om dit op te tuigen? Is dit zelf te doen dmv een standaard pensioenbrief e.d.? Mijn situatie lijkt me namelijk zeer veel voorkomend. Alvast bedankt voor jullie adviezen
  2. Hallo, Ik heb mijn prive auto verkocht aan mijn Beheer BV. Prijs is tot stand gekomen door taxatie. Nu heeft de BV niet voldoende liquiditeiten bij aanvang om de 20.000 euro voor de auto te betalen. De BV blijft dit dus schuldig en lost maandelijks wat af. Hoe moet ik dit nu administreren? Nu staat er voor 20.000 euro crediteuren op de balans. Of kan ik dit beter in de vorm van een lening doen met een x percentage rente?
  3. Bedankt Dennis, Ik begrijp denk ik wat je bedoelt. Ik had dus eerst het te betalen bedrag moeten inboeken als verschuldigd en met de post op de bank moeten opgeven dat deze schuld is uitbetaald dmv salaris? Het volgende staat in Reeleezee en dat begrijp ik ook niet helemaal: De vier niet leesbare bedragen zijn alle vier hetzelfde. 1605 = te betalen netto loon 1001 = liquide middelen, bankboek Deze boeking in memoriaal is dus alleen ontstaan door het bedrag van de bank te boeken op 1605 (te betalen netto loon) Nogmaals dank!
  4. Hallo allemaal, Ik ben net overgestapt naar Reeleezee en ben mijn administratie aan het invoeren. Lukt allemaal vrij aardig en tot dusver tevreden over het pakket. Ik heb vanaf mijn bankafschrift netto loon op de rekening 1605 (Netto Loon) geboekt. Als ik nu de balans opvraag staan aan de passiva kant nu bij "kort vreemd vermogen" dit bedrag als "Netto te betalen lonen" terwijl het al uitbetaald is. Volgens mij zou deze post niet meer op de balans moeten verschijnen toch? Hoe zorg ik dat deze correct weggeboekt wordt? Alvast mijn dank!
  5. Dank voor de reacties tot dusver. Na wat meer gelezen te hebben op internet; Je dient als bedrijf zijnde een vergunning te hebben en je te houden aan de eisen van de AFM. Als je echter als particulier hypotheken zou verstrekken zou dit alles niet gelden en kun je gewoon je gang gaan. Ook de verplichting van max 50% aflossingsvrij zou dan niet gelden. Daarmee zou je als kapitaalkrachtige particulier dus de bank op een zijspoor kunnen zetten. Of zie ik dat verkeerd?
  6. Ik beleg al enige tijd in vastgoed (voornamelijk eengezinswoningen). Opknappertje opkopen, renoveren en weer doorverkopen, dat soort werk. Dit wordt de laatste tijd steeds lastiger omdat kopers amper nog een hypotheek los krijgen van de bank. De potentiële kopers hebben echter vaak een keurig modaal inkomen en vast dienstverband. Als ik de bank was had ik ze wel een lening gegeven. Zelf ben ik kapitaalkrachtig genoeg en overweeg ik zelf hypotheken te gaan verstrekken. Denk hierdoor ook een hogere verkoopprijs te kunnen realiseren en sneller te verkopen. Bovendien krijg ik nu van de bank 2,5% rente vergoeding en kan ik dan voor zo'n 6% uitlenen. Naast de algemeen bekende risico's van geld uitlenen vraag ik me af wat voor haken en ogen hier aan zitten. Krijg je bijvoorbeeld met de AFM te maken? Zijn kopers zeker van hypotheekrente aftrek? Kortom, kun je zomaar voor bank gaan spelen? De bank moet zich aan de spelregels houden die door de overheid zijn opgelegd. Moet ik dat dan ook?
  7. Hallo, Een werknemer van ons verdenken we van fraude (diefstal goederen en greep uit de kassa). De werknemer heeft zelf al zijn ontslag ingediend. Wij hebben nu een onderzoek ingesteld, verzamelen feiten en verklaringen van collega's. Hierna zullen wij ook aangifte doen bij de politie. Werknemer heeft nog 1 maandloon te goed. Mag dit door ons voorlopig worden ingehouden? Als we het uitbetalen zien we waarschijnlijk geen cent terug als de fraude bewezen wordt. Welke juridische stappen moeten wij nemen?
  8. Bedankt, zo denk ik er ook over. Maar als je wordt bedreigd door die lui ga je toch twijfelen. Ondernemersvraag? Tsja als je als ondernemer je bedrijf laat verbouwen blijkbaar wel, toch?
  9. Hallo, Heb een probleem bij een verbouwing. Aannemer is plots failliet, natuurlijk meer betaald dan er tot nu toe geleverd is. Dus dat geld zal ik naar kunnen fluiten. Echter nu willen onder-aannemers geleverde zaken (zoals CV ketel) weer op komen halen omdat zij niet betaald zijn. Zelf hebben wij deze facturen voldaan en kunnen dat ook aantonen. De loodgieter zegt dat de CV zijn eigendom blijft omdat in zijn leveringsvoorwaarden staat dat deze zijn juridisch eigendom blijven zolang er niet betaald is. De voorwaarden ken ik natuurlijk niet omdat ik alleen met de aannemer te maken had. Heb de onder-aannemers gemeld dat het diefstal is als ze onbevoegd spullen van het terrein halen en er aangifte zal worden gedaan. Wat zijn hun en mijn rechten?. Voor alle partijen heel vervelend.... :-\
  10. Bedankt voor de reacties. Er onderuit komen zullen we dus wel niet. Gaan wel proberen een betalingsregeling te treffen. De factuur is van 08-2010 en het betreft kosten die de verhuurder volgens een begeleidend schrijven is 'vergeten' door te berekenen. Overige service kosten zitten al in voorschotnota's en de verrekening daarvan heeft al begin 2010 plaatsgevonden.
  11. Het gaat mij alleen om de juridische kant. 'Zaken doen' gaat niet in goede harmonie dus als ik juridisch gezien niet hoef te betalen, zal ik het ook zeker niet doen.
  12. Hallo, Wij huren een pand in een winkelcentrum. Nu blijkt een deel van de servicekosten 2009 per ongeluk niet aan ons berekend te zijn door de verhuurder. Zelf hebben we dit ook niet gezien. Daarvoor kregen we in augustus 2010 alsnog een rekening. Ons boekjaar 2009 is al lang en breed afgesloten. Wat zijn onze rechten en plichten. Moet dit nog betaald worden of niet?
  13. Niet zo heel relevant voor de vraagstelling in deze topic, maar maak je geen zorgen over de kennis en kunde. Het antwoord is 3x ja. Weet niet uit welke terminologie je opmaakt dat dit niet zo is, maar ik probeer het een beetje simplistisch voor te stellen, zonder moeilijke branche specifiieke termen. Het gaat wel om een nieuwe winkel. Echter met meerdere partners die allemaal in de branche zitten of hebben gezeten. Iedereen heeft zo zijn taak en inbreng qua ervaring. De investering is ook zo goed als rond. Mijn inbreng zit meer in de marketing, administratie en klein beetje IT hoek. Van het hele business plan aan mij de eer om o.a. de e-commerce beet te pakken. Vandaar dat mijn vraagstelling zich toespitst op specifieke problemen op dat gebied. Het grotere geheel is er dus, maar dit zijn belangrijke details die goed uitgezocht moeten worden en in de begroting moeten worden meegenomen. Wat je schrijft over seizoen gebonden inkoop etc. klopt natuurlijk. Dat is ook het moeilijke (en uitdagende) in de branche. Maar door onze connecties met o.a. frame bouwers zullen we altijd een fiets kunnen leveren, maar soms niet van een specifiek merk. op=op en betekend wachten op volgend seizoen. De high end klant weet dit ook, en weet dus ook wanneer hij/zij moet bestellen. Door omstandigheden zijn wij nu al deels te laat voor modeljaar 2011 bijvoorbeeld. :(
  14. Excuses voor mijn late reactie, maar op de een of ander manier kreeg ik geen e-mail notificaties van HL meer??? Allereerst vind ik het erg boeiend om jullie visies te lezen en vooral het verschil in meningen over hoe de klant tot zijn keuze komt. Een ding moet wel duidelijk zijn. Het gaat niet alleen om een webshop, maar om een combinatie van webshop en fysieke winkel. We zijn bezig met een locatie in een regio waar echt nog ruimte is voor een gespecialiseerde fietswinkel. We richten ons op de high-end users. Losse onderdelen worden ook verkocht en de courante onderdelen zijn dus meestal voorradig. Deze kunnen ook concurrerend genoeg worden ingekocht om met de duitse postorders te concurreren. Het is de bedoeling dat de webshop meer als een catalogus werkt. Wat heb je nu aan zo'n folder die je in je handen geduwd krijgt? Klanten gaan lekker thuis achter de pc hun ideale fiets samenstellen, bewaren de configuratie onder hun accountnaam en komen vervolgens naar de winkel voor advies, meting en finetuning. Natuurlijk mogen ze ook direct vanuit huis in de webshop bestellen, maar verwacht niet dat dit heel veel zal gebeuren bij complete fietsen. Wel bij losse onderdelen uiteraard. Als een klant de winkel binnenkomt en zich nog niet op de site georiënteerd heeft, gaan we in de showroom ook achter de computer zitten en in dezelfde webshop met hem stapsgewijs zijn fiets opbouwen. Ook dat kunnen we opslaan of printen en kan hij/zij er thuis nog eens verder naar kijken. Eventueel nog wat aanpassingen doen en dan bestellen in de winkel of online. Virtueel en showroom worden dus naar elkaar toe getrokken. Om de vraag van Highhio te beantwoorden; wat mij betreft koopt men halve fietsen, waarbij bijvoorbeeld frame en voorvork zijn gemonteerd en de trapas erin geperst. Mogen ze thuis lekker de fiets zelf verder afbouwen. Vaak doen ze dit ook met onderdelen van hun oude fiets. De prijs voor een complete fiets zal echter wel aantrekkelijker moeten zijn verhoudingsgewijs. Ik geloof dat de vergelijking met Dell best wel op gaat. 90% van de mensen gaat achteraf niet meer aan z'n fiets zitten sleutelen, net als de computer gebruikers. Wel worden slijtage onderdelen (kettingbladen, banden etc. ) wel vaak vervangen voor duurdere versies waardoor er wel upgrading plaatsvind. Juist omdat een fiets meer emotie is dan een computer moet het visueel getoond worden in de configurator. Voor kleine onderdelen zoals derailleur, remmen, ketting etc is dit onzin, maar frame, velgen, banden, voorvork en zadel moeten toch wel zichtbaar zijn. @willie: productie van een geheel eigen merk is inderdaad duur, maar is ook niet de bedoeling. Het gaat om bestaande merken die worden aangepast. Hele fietsen of losse frames worden ingekocht van gerenomeerde merken, die hun productie meestal in Taiwan hebben. Er staat dus gewoon Trek, Cannondale of Scott op de fiets, maar de afmontage kan compleet anders zijn dan in de brochure van de fabrikant. Dat we met een dergelijk systeem gaan werken staat zo goed als vast. De praktische kant; het vinden van een applicatie die dit kan is lastiger! Na de tip van Vossie heb ik al met Magento gestoeid. Ziet er mooi uit en ben er nog lang niet uit wat het allemaal kan. Even een template aanpassen was al niet zo makkelijk. Uiteindelijk moet iemand met wat meer verstand de shop bouwen met de configurator. Liefst iemand die fietsgek is en ook bij ons in dienst komt, maar extern kan natuurlijk ook. Voor alsnog richten we ons nu op de vraag: welk platform, wie kan het maken en het belangrijkst: wat kost het?! Liefst zou ik dit topic dan ook ombuigen om deze vraagstelling beantwoord te krijgen. Marketing, inkoop, verkoop, kennis etc. hebben we wel voor elkaar. De IT echter niet, net als merendeel van de branche. En juist met dat laatste willen we een slag slaan. Edit: lees overigens net dit stuk over hoe de applicatie van Bieck tot stand is gekomen. Een traject van 8 maanden. Begin nu toch te vrezen dat dit heel erg duur zal zijn. Zeker met meerdere fabrikanten die elk jaar hun frame(kleuren) veranderen.
  15. +1 voor Msteer! Dat is ook de mening die ik toegedaan ben. Mensen willen producten die tailor-made, uniek zijn, speciaal. Zeker aan de bovenkant van de fietsen markt is hier behoefte aan. Fietsers identificeren zich met hun fiets. We hoeven daarbij niet de aller goedkoopste te zijn en juist door klant specifieke aanpassingen is de marge te vergroten. Denk ook eens aan frame kleuren, waarom vast zitten aan de kleuren die de fabrikant verzint, laat de klant zijn eigen paint design ontwerpen en hij heeft iets aparts. De HEMA is ook een goed voorbeeld, je eigen muismatje, t-shirt, of rugtas ontwerpen met de naam van de kinderen erop etc. Of kijk naar mini cooper; kun je ook zelf ontwerpen, heb wel eens gehoord dat er minstens 100.000 verschillende Coopers zijn. De fietsen branche staat aardig stil op dat gebied. @ Chrisine, zoals ik al aangaf richten we ons op de bovenkant van de markt. Juist voor "het weken zoeken op internet" willen we onze site inrichten. Nu heeft de klant de grootste moeite om te bepalen of derailleur A compatibel is met schakelsysteem B, of Cassette X past op ketting B. Op de site kan hij zijn fiets samenstellen die altijd klopt, vervolgens kan hij deze direct bestellen, maar bijvoorbeeld ook opslaan of printen en daarmee naar de fysieke winkel komen. Dan hebben wij al een aardig beeld van wat de klant wil en kunnen we verder adviseren (lees: tijd besparen in de winkel en zo veel mogelijk mensen efficiënt helpen). Zo'n site zal inderdaad wel wat kosten, maar wil er zelf ook wel energie insteken. Ben handig in Joomla, Virtual Mart, etc. Dus als een opensource oplossing gecustomized moet worden door een pro en ik er daarna zelf mee aan de slag kan lijkt me dat een prima oplossing. Uiteindelijk ben ik ervan overtuigd dat de site zich terug betaald en de motor is voor de sales.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.