Jump to content

positron

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • Address
  Luitstraat, Almere, 1312LK, Netherlands
 • First name
  Fred
 • Last name
  Leeflang
 • Company or organization name
  3DN
 • Website address
 • How did you find us:
  partner-site

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen

Company info

Vision

 • I'm looking for people who
  Beta Testers willen zijn.
 1. Die verhalen zijn al in dit board te lezen. Kijk bijvoorbeeld eens in de FAQ van Commercie & Marketing. Hoi Jeroen, Ja die had ik al door zitten lezen, ijzersterk stukje werk van webwolff! Echter, ik mis concrete voorbeelden. Zoals je kunt lezen in bovenstaande heb ik al wel degelijk nagedacht over verschillende manieren om mijn werk te marketen, webwolff's stukje is daar een welkome aanvulling op. Maar het geeft me geen concrete metrics over success rates. Ik heb al uitgevonden: - marktplaats: door verkeerde plaatsing waarschijnlijk, maar geen goede bron van leads voor een nieuwe website. - (niet genoemd in eerdere posts) vermelding op politiekdebat.nl geeft iets grotere en constantere stroom van bezoekers Waar ik echter nog meer ervaringen over zou willen horen van mensen die deze paden al eerder bewandeld hebben: - lokale middenstand: is deze goed te motiveren om geld uit te geven aan adverteren op nieuwe site? - Iemand al ervaring met pogen politici 'voor hun karretje te spannen'. Indien ja, wat zijn succes factoren? - google adwords: ik ben voornemens om eerst lokaal proberen op te zetten (in Almere) en daarvoor een adwords campagne op een relatief heel klein gebiedje te doen. Ervaringen hiermee?? - vrienden, familie & kennissen netwerk: zijn ze een goede indicator van succes? Dat soort zaken...
 2. Hmm. Een professor van mij heeft ooit eens een mooi verhaal verteld over een afstudeerwerkje van een student. Z'n afstudeer apparaatje kon staartdelingen doen en de professor probeerde natuurlijk direct door 0 te delen. Een onvriendelijke melding van het apparaat deed de professor besluiten dat het apparaatje niet 'idiot proof' was en dat natuurlijk iedereen dit zou moeten nastreven bij een ontwerp van wat dan ook, althans dat was het dogma welk hij vol ironie aanhaalde. De ironie lag in de terloopse opmerking die hij daarna maakte 'Kweekt een 'idiot proof' ontwerp geen idioten?'. Tja, wat is wijsheid zullen we maar zeggen. Als ondernemer heb je toch vaak niet een maatschappelijke motivatie of je bent al snel geen ondernemer meer, dus experimenteren met niet-zo-idiot-proof spelletjes waar mensen dus echt bij moeten nadenken doe je maar beter niet. Toch blijf ik het een nobel streven vinden om mensen te helpen hun hersenpan te gebruiken.
 3. Wat is het 3xO + O model? Neem aan dat de laatste O voor ondernemen staat? 8) Bijna goed. De drie o's zijn van: OctrooiOnderzoek HaalbaarheidsOnderzoek MarktOnderzoek De laatste O staat voor het ondernemingsplan dat voortvloeit uit deze onderzoeken. Tja. Hoewel ik wel de voor en nadelen van een haalbaarheidsonderzoek, marktonderzoek, ondernemingsplan ed. zie hebben bijna 7 jaar wonen en werken in de VS me toch een wat andere kijk op sommige zaken gegeven. Ik vergelijk Amerikanen en Europeanen wel eens door te zeggen 'Zet een Amerikaan en een Europeaan die beiden niet kunnen zwemmen naast het diepe zwembad en vertel ze dat ze hoe dan ook aan de overkant moeten proberen te komen (toch best wel vergelijkbaar met ondernemen dacht ik :) De Amerikaan plompt er direct in, zwaait wild met de armen en verzuipt in de meeste gevallen omdat 'ie immers niet kon zwemmen. De Europeaan gaat eerst met lesboek in de handen een half uurtje staan droog oefenen, rek en strek bewegingen en alles, springt dan in het water en verzuipt ook omdat droog oefenen niet 'echt' is. Natuurlijk zijn er de uitzonderingen en in het ondernemen zijn er vast meer en zijn de gevolgen niet (zo) dramatisch als verzuipen. Maar in de Amerikaanse uitzondering is de time-to-market veel lager dan bij de Europese uitzondering. Ik hoor graag opinies of bovenstaande een van de redenen is dat de Amerikaanse bedrijven vaak sneller lijken te zijn dan de Europese en of deze 'crash and burn' benadering ze niet statistisch een constante voorsprong bezorgd.
 4. Hoi Annedien, Hmm, ik had eerst wat beter moeten lezen voordat ik mijn post over de Politieke Aandelenmarkt plaatste. Zoals ik in mijn post al zei, mijn website is 'al vrij ver' maar nog lang niet af (nee, dat kan! Het wordt gewoon een heel grote website :) Ik heb aan alle zaken die jij hier opsomt al gedacht. Ik weet niet of je gelegenheid hebt gehad om even op Politicap.eu te kijken maar mijn idee was om een combinatie van een harde/zachte landing te maken; Ik wil eerst heel lokaal lanceren in de breedte door alle politici van Almere op de aandelenmarkt te zetten. Daarnaast wil ik ook een competitie opzetten mbt. de Amerikaanse presidentsverkiezingen volgend jaar en proberen of ik daar wat Amerikaanse vrienden & kennissen voor warm kan laten lopen. Da's dus heel breed. Wat ik me afvraag is of daar voordelen in zitten om zo'n gecombineerde launch te doen. Uiteindelijk is mijn doelgroep de hele wereld maar mijn vermoeden is dat het eenvoudiger is om eerst op lokaal niveau wat momentum te creeeren. Over je opmerking over 'prijsstrategie', zou je dat wat kunnen toelichten? Ik heb uiteraard wel wat ideeen over inkomsten bronnen maar Google advertentie inkomsten zijn moeilijk voorspelbaar.
 5. Anyway... Naast inhoudelijk commentaar op de website, de layout, de browser incompatibilities etc. vroeg ik natuurlijk voornamelijk om ervaringen van gebruikers mbt. marketing van een website, anders had ik het niet in 'Commercie en Marketing' gezet maar in 'Webmasters' ofzo :) Zijn er hier ook ondernemers die een succesvolle website hebben opgezet en gemarket en die me evt. wat handige tips kunnen/willen geven?
 6. Nonex, ik heb zojuist een nieuwe introductie pagina aangebracht en een korte referentie hiernaar op de intro pagina. Vindt je het wat? Mijn uitgangspunten waren: - Krachtig en to-the-point - Vleugje ironie - Vleugje arrogantie - 'Boodschap' ondertoon. Ik ben benieuwd of je deze introductie overtuigend vindt.
 7. Dit is naief en gaat niet werken. Ze zijn mediagericht, amar vooral met dingen die ze zelf bedenken, anderen voor ze bedenken of die al een groot succes zijn. Hyves was al een succes voordat het gebruikt werd in de verkiezzingscampagne. Hmmm. Ja, zoals ik al zei zit er een zeker risico aan om Politici te vroeg hierover te benaderen, dat ben ik zeker met je eens. Er is echter ook een risico om NIET direct politici te betrekken en uit te nodigen. Het zou namelijk kunnen dat ze verontwaardigd zullen zijn als ze merken dat 'aandelen in hun', zelfs al zijn het virtuele aandelen, zonder hun medeweten worden 'verhandeld'. Zeker nog wat verdere overweging waard denk ik. Het is 'het Engels' hoor LOL :) Die opmerking leg ik maar even terzijde want het Engels is niet slecht. Ah, okay. Da's wat anders dan 'de engels is bar slecht'. Enfin. Ja daarin moet ik je gelijk geven. In eerste instantie had ik de 'Introductie' als hoofd pagina. Hierdoor heeft de introductie pagina ook wat 'wolligheid'; het was in eerste instantie bedoeld als een tekst met wat 'body'. Daarna heb ik de introductie op z'n eigen pagina gezet omdat ik eigenlijk wil dat de 'nieuws items' (en idd. een lijstje met landen heeft waarschijnlijk een wat lage nieuwswaarde:)) op de voorpagina komen. Het plan is dat 'newsagencies' (de enige die er nu is is 'PolitiCap') deze nieuws items gaan publiceren en hiervoor waardering krijgen van de lezers; al naar gelang een newsagency hogere waardering heeft zal het hogere tarieven kunnen rekenen voor publicaties. Maar neem aub. niet de feitelijke inhoud van de huidige artikelen voor 'relevant' aan, ze zijn vnl. mockups en pagina vulling op dit moment. Klopt. Daarom is er op dit moment ook een http://www.nl.politicap.eu en op termijn zal de nl site ook vnl nederlandse artikelen hebben en uitleg enzo. Het plan is dat verschillende PolitiCap 'nodes' via syndicatie aan elkaar gehangen worden waardoor een globale markt ontstaat waar mensen op hun eigen regionale server kunnen aanloggen, researchen, chatten en handelen enzo maar dat ze via een zgn 'ECN' of 'Electronic Commerce Network' ook aandelen in buitenlandse politici kunnen verhandelen. Tja, da's altijd een vraag he, investering gaat eenmaal voor verdienste en als iemand met voor de 'ringtones' had verteld dat 'ringtones' ooit een miljardenmarkt zouden worden dan had ik ook in een deuk gelegen :) Maar laat je door mijn gebrek een kunde over IE bugs te omzeilen en een zeker gebrek aan vormgeving niet foppen, het is wel degelijk een professionele onderneming en er zit al VEEL meer achter de schermen dan je aan de voorkant direct kunt zien :) Ik wil niet zo banaal zijn om je te vragen een useraccount aan te maken maar indien je voldoende geinteresseerd bent door het concept (al lijkt dat er nog niet zoveel op :) wil ik je voorstellen om dat te doen, misschien dat ik je dan een en ander kan demonstreren :) Da's ook een goed idee! Tnx!
 8. Ik moet op het 'idee' nog een aanvulling geven die ik in m'n post niet noemde. Er zit weliswaar een vleugje politiek idealisme achter maar ik beoog veel meer dan dat (80/20) om een interessant en leerzaam beurs spel te ontwikkelen. De kleurstelling ben ik met je eens, die kan zondermeer verbeterd worden en is ook absoluut niet mijn sterkste kant. Ik probeer de site zodanig met CSS te ontwikkelen dat een designer met relatief veel gemak de kleurstelling kan aanpassen. De indeling... tja, wat is daar mis mee dan? Het is een redelijk standaard drie kolommen indeling met header en footer. Ik zie niet zo goed wat ik daar aan kan optimaliseren. Suggesties? Helder, dat is wat anderen mij ook al vertelden. Was het eerste waar je naartoe navigeerde dan ook Home -> Introduction en was die navigatie intuitief genoeg? Alle wollige tekst in de introductie zal ik op termijn inderdaad iets meer 'soundbites' op plaatsen met heldere diagrammetjes. None taken. Ik weet niet vanuit welke achtergrond jij de site bekijkt, maar zeker vanuit Nederlandse begrippen kan een combinatie van 'Politiek' en 'Aandelenmarkt' wat ongelukkig lijken denk ik. Politiek heeft zwaar te lijden aan gebrek aan vertrouwen (en interesse) in Nederland, en voor sparend en overwegend proletarisch Nederland is ook de aandelenmarkt volgens mij nog vaak iets wat gezien wordt als voor mensen die keuvelend over de golfbaan schuifelen. Vergeet echter niet dat de doelgroep niet Almere is, of Flevoland, of zelfs Nederland; de doelgroep is de hele wereld. Dat laatste zou ik dus graag wat in veranderen en al typend en mijn idee wat beter omlijnend vraag ik mij af of een betere invalshoek ter marketing niet zou zijn om Alex, Fundix, Behr etc. op termijn op de hoogte hiervan te brengen zodat ze zouden kunnen doorverwijzen naar een 'investeringsschool' oid.
 9. Oh nog een opmerking: Ik heb tevens de site een keer geadverteerd op marktplaats.nl onder 'diensten'. Dat leverde zo ongelofelijk weinig bezoekers op voor 25€ dat ik dat haast vergat te vermelden. Echter, misschien heb ik het gewoon in de verkeerde categorie gezet. Hebben jullie ervaring met marketing dmv. gelijksoortige websites en loont het soms de moeite?
 10. Hoi, Mijn idee is al redelijk ver gevorderd, ik ben aan het bouwen aan een zeer uitgebreidde website waar mensen: - Aandelen van Politici kunnen kopen - Virtueel geld verdienen met deze aandelen - Echte prijzen kunnen bemachtigen door goed zaken te doen en aandelen in die echte prijzen te kopen met hun winst. Er komen zaken als trading groups, forums, nieuws agentschappen etc. op de site. Wel tot zover de introductie. Ik ben zelf een techneut van oorsprong, heb al een tijdje mijn eigen eenmanszaakje en doe goede zaken waar het on-site werk in Unix/Infrastructuur betreft maar ik wil eigenlijk proberen om geheel zelfstandig te worden met behulp van soortgelijke websites en ontwikkeling van tools. Soortgelijke ideeen zijn al eerder gedaan dus het is niet origineel in het idee maar wel erg origineel in het realisme van de marktwerking. Dit is niet bedoeld als klein gelegenheids marktje zoals de Volkskrant bijvoorbeeld al eens heeft gedaan, noch is het puur en alleen entertainment zoals bijvoorbeeld de Hollywood Stock Exchange. Ik geloof dat de 'markt' een van de meest adequate middelen is om de werkelijke waarde van zaken (dus ook van politici) te vinden. Een vleugje idealisme zit dus ook in de website. Goed, nu dan mijn vraag; hoewel ik persoonlijk denk dat dit een heel goed idee is (anders deed ik het niet :) blijkt het toch lastig te zijn om mensen te laten deelnemen. Ik zit zelf te denken aan een adwords campagne maar ik zou graag horen van andere forum leden of ze wel eens vergelijkbare websites succesvol gemarket hebben en wat de resultaten van deze campagnes waren. De ideeen die ik zover heb: - Politici direct aanschrijven en ze vragen om deel te nemen (Politici kunnen hun eigen 'IPO' doen en hun username aan een aandeel laten koppelen). Het idee is dan dat politici de marketing VOOR mij kunnen doen. Vaak zijn politici immers media gericht. Echter, het kan zeer nadelig werken wanneer ze zich in een vroeg stadium tegen dit idee keren. - Bedrijven aanschrijven teneinde ze te vragen artikelen ter beschikking te stellen als prijzen. Hiervoor krijgen ze dan advertentie ruimte op de site terug. Dit lijkt vrij risicoloos, echter de tegenwaarde wanneer de site nog in opstart fase is is vrij gering. - Vrienden en kennissenkring ed. uitnodigen om het 'voort te zeggen'. Door middel van referenties kunnen mensen virtueel geld verdienen, soort virale marketing dus. - adwords campagne. Ik heb ondertussen een adwords account en ik hoor hiet vrij goede resultaten over. Hebben jullie hier goede ervaringen mee met websites in opstart fase? Het enige 'nadeel' hiervan is dat het in de papieren kan lopen als veel mensen de 'teaser' wel interessant vinden en enthusiast klikken maar dat de site ze dan niet kan overtuigen om ook daadwerkelijk deel te nemen. Graag zou ik dan ook inhoudelijke reacties horen op de site zelf ( http://www.politicap.eu ) en over hoe/of ik de site marketingtechnisch kan optimaliseren. Ik heb al eerder wat commentaar gehoord in de trend van 'ik moet heel veel lezen voor ik weet wat ik er aan heb' en ook 'Google ads moet je niet direct op de voorpagina tonen dan straalt het commerciele er teveel vanaf'. Dat soort commentaren zou ik bijzonder op prijs stellen. Met vriendelijke groet
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept