Jump to content

DiDiPiPi

Junior
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Een andere manier om zelf plastic te modelleren: http://www.micsaund.com/2006/03/13/plastic-you-can-mold-in-your-home-for-diy-projects/
 2. Ik ben een jaar geleden even terug naar Nederland gekomen, en heb van de kans gebruik gemaakt om me in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Ik heb ook een zakelijke bankrekening geopend bij de SNS bank. Ik ben nog niet met mijn bedrijfsactiviteiten begonnen en dus zijn mijn enige kosten nu nog enkel de jaarlijkse contributie voor de KvK, van iets meer dan 70 euro, en de kosten die de bank mij in rekening brengt. De SNS bank schrijft elke drie maanden de volgende bedragen van mijn rekening af: internetbankieren 9 euro rente, provisie en kosten 6 -- 9 euro Per jaar komt dat dus uit op zo'n 60 - 72 euro, wat ik toch wel aan vind tikken voor iets waar ik nu niets mee doe. weten jullie goedkopere opties of banken?
 3. Ik zit na te denken over een strategie om mijn toekomstige bedrijf self priming te maken. = na iets verkocht te hebben met het verdiende geld nieuwe investeringen doen en niet in het begin heel veel te investeren (in koopwaar). ( De Bootstrapper's Bible bracht me op het idee. ) Ik wil een product aan bedrijven verkopen. Maar, het product moet eerst nog gemaakt worden. Dus zoek ik fabrikanten die specialiseren in super lage oplages. En tips over hoe mijn bedrijf self priming te maken. Ik zie dit als het grootste obstakel bij de start van mijn bedrijf, omdat het voor mij onmogelijk is om de kosten van het laten produceren van, zeg, 1.000 of 10.000 eenheiden op te brengen. Daarbij, het is een nieuw product, dus ik weet niet of het product in de huidige vorm de juiste is, en ik kan ook niets zeggen over de aantallen die ik zou kunnen verkopen. N.B. Ik heb nog geen contact met fabrikanten gehad. Ik weet zelfs nog niet waar ik ze moet zoeken. Ik zit nu enkel mijn strategie te bedenken. Tot noch toe was ik te bang om zelfs maar de vraag (voor mezelf) te stellen omdat ik ervanuit ging dat hier toch geen oplossing voor was.
 4. Gisteren had ik een berichtje geplaatst -- dat ik later weer heb weggehaald -- waarin ik zei dat ik erover zat te dagdromen een eigen staatje te stichten in de Atlantische, Indische of Stille oceaan. Dit is hier een reactie op: Ja, gisteren heb ik hier over gelezen op Wikipedia. Dit stelt weinig voor. Ik ben er eigenlijk ook niet meer zeker van of het nodig is een eigen staat te stichten. Ik wil een soort van drijvend en verplaatsbaar eiland maken, dat nu weer eens in de buurt van Japan ligt, en dan weer eens voor de kust van Zuid Amerika. En dan wil ik dan niet gebonden zijn aan wetgeving van welke staat of organisatie dan ook -- en ik wil vooral geen belasting betalen. Als ik dan een eigen staatje sticht heeft dat wellicht het meeste allure. Ik heb me hier niet genoeg over ingelezen, maar het lijkt me dat als ik dat eiland buiten de territoriale wateren van 12 zeemijlen en buiten de exclusive economic zone van 200 zeemijlen, en buiten het continentaal plat in internationale wateren laat drijven, ik dan niet ben gebonden aan wetgeving van welke staat dan ook. Behalve van die staat waar ik burger of bewoner ben. Dan is echter het probleem dat het eiland geen vast grondgebied heeft, wat volgens mij wel een vereiste is om als een staat aangemerkt te kunnen worden. En soms wil ik dan wel binnen die grens van 200 en 12 zeemijlen komen om handel te drijven. Een optie is dan misschien een moedereiland te maken dat zich niet verplaatst, en andere eilanden de wereldbol over te laten drijven onder de vlag van dat moedereiland.
 5. Inderdaad hartstikke handig! Ook van mij een reusje. Maar of hij er wat zal gaan merken ...
 6. Ikzelf ben niet geheel overtuigd van mijn eigen capaciteit om een vinding succesvol op de markt te brengen, dus heb ik de websites van de bedrijven die Nils noemde eens bekeken. http://www.inno-concepts.com/ Dit ziet er goed uit, alhoewel ze niet al te veel informatie geven. Een zorg die ik heb is dat ze stellen dat ze zich nu sterk richten op twee hoofdgebieden. Mijn vindingen passen in geen van beiden. http://www.thesourceideas.com/ Per pagina staan er een paar regels tekst, en er zijn maar een paar pagina's. Op deze basis kan ik niet met hen in zee gaan. Beide bedrijven maken niet duidelijk welke successen ze behaald hebben. http://www.hetbesteideevan.nl/ Ik ben hier niet geheel duidelijk over. Het lijkt me in ieder geval een goed idee eerst een octrooi aan te vragen alvorens hier aan mee te doen. http://www.nebib.nl/ Goed. Maar is geen "foster parent" als de andere dat wel waren. http://www.novu.nl/site/ Goed. Maar is geen "foster parent" als de andere dat wel waren. Heeft iemand nog meer suggesties?
 7. Ja, dat was ik ook van plan. Maar nu vroeg ik me dus af: 1. Zitten zij daarop te wachten? 2. Hoe ga ik te werk?
 8. Hoi, Stel, ik wil graag dat een multinational zoals BMW, Microsoft, Boeing, of DSM mij een licentie verleent om een door hen gepanteerde uitvinding te gebruiken. 1. Zitten zij daarop te wachten? 2. Hoe ga ik te werk?
 9. idbroker: nee, ik heb nog niets gevonden wat de nieuwheid van mijn vinding in twijfel doet brengen. Die concurrent maakt een product wat een zelfde resultaat voor de consument oplevert, maar de manier waarop dat resultaat tot stand is gekomen wijkt af: mijn manier is goedkoper en mooier. Maar je hebt gelijk, ik zal nog vaker in de octrooiliteratuur moeten duiken om een grotere zekerheid te krijgen dat mijn idee nieuw is. Een probleem dat ik daarbij heb is dat een groot deel van de octrooien die ik vind het moeilijk maken om het octrooi te begrijpen. Normaal gesproken zijn er drie scenario's, die naar wil kunnen worden gecombineerd: 1. Geen INPADOC statusgegevens. (Ik heb nog geen enkel octrooi gevonden waar die beschikbaar waren); 2. Er is alleen een titel beschikbaar; 3. Er is alleen een korte, nietszeggende samenvatting beschikbaar. Het is maar eens in de zoveel octrooien dat er een beschrijving bij staat. En ik ben nog nooit INPADOC statusgegevens tegenkomen.
 10. Dat was nou precies wat ik moest horen :) Nadat ik je bericht las ben ik begonnen met het kopen van de materialen.
 11. Tonino: ja, dat is een erg goed idee :) idbroker: Dank je voor je tips. Die van de octrooigemachtigde was ik een beetje vergeten. Ik had in het verleden al vaker gezocht in espacenet, maar niets gevonden. Op jouw aanraden heb ik nu weer gezocht, en nu heb ik wel een mogelijke concurrent gevonden. Dat product vind ik er echter lelijk uitzien en ik denk dat het mijne mooier en goedkoper is. Ik werk dus nu maar vanuit de hypothese dat mijn product nog niet bestaat. Terug naar mijn vraag: hoe van een idee tot een prototype te komen? Ik zit elke week vele uren op wikipedia en ik voel me genoodzaakt Autocad of Solidworks te leren. Weet er iemand een aanvulling, of een betere manier?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept