Jump to content

Ondernemer82

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  financiering
  ondern
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Kamer van Koophandel

Company info

 • Location
  Regio Rotterdam
 1. Beste mensen, Bedankt voor de vele tips, ik heb inmiddels de schuldenlast behoorlijk terug kunnen brengen. Op dit moment heb ik een partij gevonden die het bedrijf (zonder schulden) zou willen voortzetten, de onderhandelingen lopen echter een beetje stroef, maar het is tenminste iets. Ik ben tijdens een zoektocht naar geld (particuliere geldschieters e.d.) wel tegen bijzonder veel oplichters opgelopen in alle mogelijke vormen. Onvoorstelbaar dat dit soort zaken gewoon doorgang kunnen vinden! Ik ben er erg van geschrokken, hier zouden mensen echt voor gewaarschuwd moeten worden. Desalniettemin heb ik helaas de benodigde financiën niet gevonden, hier zoek ik nog even naar voort, vervolgens verwacht ik dat er iemand e.e.a. overneemt (alleen al vanwege de waarde van de voorraad, inventaris, etc.). Dus dat is ook een lichtpuntje. Daarna zal ik na een periode van wat rust en het slikken van mijn verlies vervolgen (back2basics) zoals ik dat eerder beschreef.
 2. @ DiStefano Ik heb inderdaad contact opgenomen met de gemeente, vanwege wachtlijsten duurt het even voordat ik terecht kan. Ik moet zeggen dat mijn gevoel over het gesprek niet erg positief is, de persoon in kwestie was vrij sceptisch. Ik heb ook contact opgenomen met het IMK, deze verstrekken echter geen leningen zelf gaven zij aan, maar doen dit via dezelfde BBZ regeling van de gemeentes (begeleiding). ... Helaas nog geen resultaat zover. @ Targon. Ik zit zeker in de rats, ik probeer mijn hart te volgen, maar op dit moment zie ik de uitgangen niet. Ik heb berekend dat het mij ongeveer 35.000 euro kost om te stoppen (dan is alles netjes afgerond). Een krediet zou betaalbaar / draagbaar zijn, echter ik kan het nergens verkrijgen. Ben er eigenlijk bijna fulltime naar op zoek... Ik heb rond gekeken ook op advertentiesites, maar dat is een en al oplichter. Ik ben bang dat het toch een klapper gaat worden, ik heb naar mijn idee bijna elke kredietverstrekkende partij gesproken, het huilen staat de meeste momenten nader dan het lachen. @ De rest Bedankt voor jullie bijdragen! Ik probeer er zoveel mogelijk mijn voordeel mee te doen, misschien is de oplossing nabij, maar nog even niet in zicht...
 3. Ik heb een vraagje met betrekking tot rechtsvormen en de (hoofdelijke) aansprakelijkheid. 1. V.o.f. Stel men heeft altijd een eenmanszaak gehad, later wordt het een v.o.f. door het aantreden van een vennoot, welke na 2 maanden weer uittreedt. In hoeverre is deze persoon dan nog aansprakelijk? 2. Overname v.o.f. Stel men heeft een v.o.f. gevoerd en dit bedrijf wordt met de lusten en de lasten verkocht aan bijvoorbeeld een b.v. (met andere directie / aandeelhouders), welke na een half jaar failliet gaat. In hoeverre zijn de eerdere vennoten van de v.o.f. dan nog aansprakelijk? 3. Ltd. Er wordt heeeel veel over gesproken, veel voors en veel tegens. Desondanks een vraag, stel men heeft altijd een v.o.f. gehad en men besluit deze om te zetten in een Ltd., in hoeverre zijn de vennoten dan nog aansprakelijk (hoofdelijk) in de toekomst? Zijn misschien veel vragen, maar ik zit momenteel in een oriënterende fase om te stoppen binnen de huidige onderneming en een nieuwe te starten, ik wil echter niet achteraf verrast worden met problemen.
 4. Als reactie op je bericht op dit forum, of via andere weg? Beiden eigenlijk...
 5. :-\ Even een beetje andere richting; Ik heb ook verschillende reacties gehad van organisaties die "tegen vrijwaring" alles overnemen. Ik krijg er alleen niet echt hoogte van wat dit precies inhoud, wat er vervolgens gebeurt en of er niet alsnog risico's voor mij aan verbonden zitten. Heeft iemand hier ervaring mee? Wat dit precies is?
 6. Beste Distefano, Bedankt voor de reactie, hier kan ik ook wat mee. Even een vraagje nog, met IMK bedoel je "Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf"?
 7. De samenvatting klopt gedeeltelijk. Er zijn schulden en ook inkomsten, maar niet voldoende (meer)... Met andere woorden, het bedrijf is redelijk snel gegroeid, maar niet echt voorbereid op wat moelijkere perioden. Daarnaast is het vooral aan mij persoonlijk te wijten; ik wil niet zo ondernemen met de grote overhead en de bijkomstige grote zorgen. Ik ben druk bezig in kosten te gaan snijden, het blijft soms echter een probleem om bepaalde contracten af te kopen. Met wat wijzigingen in de bedrijfsactiviteit, de grote overhead terugbrengen is het een rendabel bedrijf, alleen dan is het vooral anders dan het nu is... Om tot die situatie te komen heb ik inderdaad een kredietbehoefte.
 8. Ja dat is waar, ik heb me een beetje laten leiden door adviezen van verschillende personen en eigenlijk uitgebreid terwijl het bedrijf (en ik) er niet echt aan toe waren. Wat de gemeente betreft is een goede tip, ik was daar niet van op de hoogte. Ik ga contact opnemen om te kijken wat ze voor mij kunnen betekenen in deze. Bedankt!
 9. Beste smart4u, Bedankt voor de reactie. Ik denk inderdaad ook dat dit helaas een lang traject gaat worden. De diensten en producten die op dit moment succesvol zijn vereisen (eigenlijk) geen personeel of een grote bedrijfsruimte. Met andere woorden, als ik de overige activiteiten afstoot zou er weinig van het huidige bedrijf overblijven om het verder voort te zetten in de huidige vorm. Nu heb ik eigenlijk een paar scenario's in gedachten; 1. Bedrijf verkopen, echter dit is om genoemde redenen erg moeilijk 2. Bedrijf beëindigen, dit is erg zonde omdat het zeker levensvatbaar is en een ondernemer die dit juist wel zoekt in de bovenstaande vorm kan hier in korte tijd een succes van maken (met wat aanvullende investeringen). Het is vooral vanwege de schulden en gedane investeringen eigenlijk niet echt mogelijk voor mij. 3. Alles afslanken, proberen de contracten te beëindigen en verder gaan in de nieuwe vorm. Dit lijkt mij een goede optie, maar neemt niet weg dat er veel verloren gaat van het bedrijf (wat ook zonde is) en ook veel geld gaat kosten (in zekere zin ook zonde). De investeerder die erbij is gekomen heeft vooral interesse in een andere tak van sport, ik heb eerder al aangeraden hier een andere onderneming samen voor op te zetten en daarin verder te investeren. Al met al kan ik het maar weinig uit mijn hoofd zetten en geeft mij uiteraard thuis ook wat wrijving met de levenspartner (die ziet het allemaal wat simpeler in; gewoon stoppen en opnieuw beginnen). Mocht ik voor scenario 2 of 3 gaan dan zit ik met het financiële probleem. Op zich ben ik er niet bang voor om een lening af te sluiten, dit komt uiteindelijk met de nieuwe activiteiten wel weer goed... Echter ik krijg de bank niet zover tot de verstrekking over te gaan dus, dat is wellicht de grootste bottleneck. Het is inderdaad een vrij lastige en zware periode, ondanks de zon buiten heb ik een gevoel van donkere wolken. Uiteraard weet ik ook wel dat aan het eind van de tunnel altijd het licht wel weer schijnt.
 10. ??? "Help dit wil ik niet" Medio 2005 ben ik vanuit huis begonnen met ICT dienstverlening aan het MKB, een jaar later in 2006 heb ik een bedrijfspand betrokken en ben uitgebreid met dienstverlening aan consumenten alsmede verkoop van hardware (computerwinkel). Nu weer een jaar later zit ik in een redelijk groot pand, 2 man personeel. Al met al redelijk hoge lasten, veel verplichtingen zoals huurcontract, leasecontract van apparatuur, etc. Ik ben er van overtuigd dat de groei wel verder komt en dat het zeker levensvatbaar is, dat dit een kwestie is van tijd en investeren. Al die tijd ben ik een eenmanszaak geweest, recent is een bekende in de zaak gestapt (nu v.o.f.) omdat wij plannen hebben om ook o.a. elektronica te gaan importeren. Via de bank zijn er mogelijkheden voor een rekening courant (70.000 euro), echter dit duurt heel erg lang, hierdoor zitten we ook met een omzetgat. Al met al zijn de lasten dus erg hoog, heb ik schuld bij kredietverstrekkers (zoals de vennoot) en ben ik heel veel tijd kwijt in de onderneming, echter omdat de resultaten net quite zijn, zit er voor mij veelal niets bij. De laatste tijd heb ik hier veel over nagedacht ("kon ik maar terug in de tijd"), maar ja, dat zullen we maar beschouwen als levenservaring / ondernemerservaring die je opdoet. Eigenlijk wil ik dit dus helemaal niet, echter het bedrijf beëindigen lukt niet zomaar (vanwege de schulden, contracten, e.d.). Verkopen van een jonge onderneming in de opstartfase zal ook niet makkelijk zijn (ondanks de gedane investeringen, opgebouwde netwerken, etc.) Mijn wens is om met een schone lei opnieuw te beginnen, dus de lasten weer zo laag mogelijk, (andere) diensten en producten aanbieden waar ik eigenlijk het sterkst in ben, zelfstandig zonder personeel vanuit huis of een (kleiner) bedrijfspand. Gewoon weer zoals in het begin; leuke verdiensten en niet te ver doorschieten in de vaste lasten. Het is wel iedere maand de touwtjes aan elkaar knopen, maar eigenlijk ben ik het persoonlijk gewoon zat, dit is niet het ondernemen wat ik in gedachten had en zoals ik begonnen ben. Er zijn gewoon wat verkeerde keuzes gemaakt, daarvoor betaal ik nu de prijs... Door de enorme hoeveelheid stress, het feit dat dit eigenlijk niet is wat ik wil met mijn onderneming, etc. is ook de energie weg om er voor te knokken en dat is natuurlijk erg gevaarlijk! Heeft er iemand gedachten hierover? Of tips / adviezen? Of misschien wel ervaring mee? [titel verduidelijkt - mod]
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept