Jump to content

Ondernemer82

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Ondernemer82

 1. Beste mensen, Bedankt voor de vele tips, ik heb inmiddels de schuldenlast behoorlijk terug kunnen brengen. Op dit moment heb ik een partij gevonden die het bedrijf (zonder schulden) zou willen voortzetten, de onderhandelingen lopen echter een beetje stroef, maar het is tenminste iets. Ik ben tijdens een zoektocht naar geld (particuliere geldschieters e.d.) wel tegen bijzonder veel oplichters opgelopen in alle mogelijke vormen. Onvoorstelbaar dat dit soort zaken gewoon doorgang kunnen vinden! Ik ben er erg van geschrokken, hier zouden mensen echt voor gewaarschuwd moeten worden.
 2. @ DiStefano Ik heb inderdaad contact opgenomen met de gemeente, vanwege wachtlijsten duurt het even voordat ik terecht kan. Ik moet zeggen dat mijn gevoel over het gesprek niet erg positief is, de persoon in kwestie was vrij sceptisch. Ik heb ook contact opgenomen met het IMK, deze verstrekken echter geen leningen zelf gaven zij aan, maar doen dit via dezelfde BBZ regeling van de gemeentes (begeleiding). ... Helaas nog geen resultaat zover. @ Targon. Ik zit zeker in de rats, ik probeer mijn hart te volgen, maar op dit moment zie ik de uitgangen niet. Ik heb berekend dat het
 3. Ik heb een vraagje met betrekking tot rechtsvormen en de (hoofdelijke) aansprakelijkheid. 1. V.o.f. Stel men heeft altijd een eenmanszaak gehad, later wordt het een v.o.f. door het aantreden van een vennoot, welke na 2 maanden weer uittreedt. In hoeverre is deze persoon dan nog aansprakelijk? 2. Overname v.o.f. Stel men heeft een v.o.f. gevoerd en dit bedrijf wordt met de lusten en de lasten verkocht aan bijvoorbeeld een b.v. (met andere directie / aandeelhouders), welke na een half jaar failliet gaat. In hoeverre zijn de eerdere vennoten van de v.o.f. dan nog aansprakelijk?
 4. Als reactie op je bericht op dit forum, of via andere weg? Beiden eigenlijk...
 5. :-\ Even een beetje andere richting; Ik heb ook verschillende reacties gehad van organisaties die "tegen vrijwaring" alles overnemen. Ik krijg er alleen niet echt hoogte van wat dit precies inhoud, wat er vervolgens gebeurt en of er niet alsnog risico's voor mij aan verbonden zitten. Heeft iemand hier ervaring mee? Wat dit precies is?
 6. Beste Distefano, Bedankt voor de reactie, hier kan ik ook wat mee. Even een vraagje nog, met IMK bedoel je "Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf"?
 7. De samenvatting klopt gedeeltelijk. Er zijn schulden en ook inkomsten, maar niet voldoende (meer)... Met andere woorden, het bedrijf is redelijk snel gegroeid, maar niet echt voorbereid op wat moelijkere perioden. Daarnaast is het vooral aan mij persoonlijk te wijten; ik wil niet zo ondernemen met de grote overhead en de bijkomstige grote zorgen. Ik ben druk bezig in kosten te gaan snijden, het blijft soms echter een probleem om bepaalde contracten af te kopen. Met wat wijzigingen in de bedrijfsactiviteit, de grote overhead terugbrengen is het een rendabel bedrijf, alleen dan is
 8. Ja dat is waar, ik heb me een beetje laten leiden door adviezen van verschillende personen en eigenlijk uitgebreid terwijl het bedrijf (en ik) er niet echt aan toe waren. Wat de gemeente betreft is een goede tip, ik was daar niet van op de hoogte. Ik ga contact opnemen om te kijken wat ze voor mij kunnen betekenen in deze. Bedankt!
 9. Beste smart4u, Bedankt voor de reactie. Ik denk inderdaad ook dat dit helaas een lang traject gaat worden. De diensten en producten die op dit moment succesvol zijn vereisen (eigenlijk) geen personeel of een grote bedrijfsruimte. Met andere woorden, als ik de overige activiteiten afstoot zou er weinig van het huidige bedrijf overblijven om het verder voort te zetten in de huidige vorm. Nu heb ik eigenlijk een paar scenario's in gedachten; 1. Bedrijf verkopen, echter dit is om genoemde redenen erg moeilijk 2. Bedrijf beëindigen, dit is erg zonde omdat het zeker levensvatbaar
 10. ??? "Help dit wil ik niet" Medio 2005 ben ik vanuit huis begonnen met ICT dienstverlening aan het MKB, een jaar later in 2006 heb ik een bedrijfspand betrokken en ben uitgebreid met dienstverlening aan consumenten alsmede verkoop van hardware (computerwinkel). Nu weer een jaar later zit ik in een redelijk groot pand, 2 man personeel. Al met al redelijk hoge lasten, veel verplichtingen zoals huurcontract, leasecontract van apparatuur, etc. Ik ben er van overtuigd dat de groei wel verder komt en dat het zeker levensvatbaar is, dat dit een kwestie is van tijd en investeren. Al
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept