Jump to content

A

Junior
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. vorig jaar afgedragen €1420,schilder,maar dat zal dit jaar wel weer iets verhoogd worden.
 2. De (verplicht)af te dragen minimum pensioenpremie aan A&O Services kost je op jaarbasis zo`n 1300€
 3. A

  geen voorlopige aanslag?

  Ben al gebeld door de BD,de reden voor geen voorlopige aanslag is waarschijnlijk dat het inkomen over 2009 erg afwijkt t.o.v 2008(aanvangsjaar) De BD raadde mij aan een brief te sturen waarin ik verzoek om vermindering/kwijtschelding van de voorlopige aanslag 2009 met het overzicht van de aangifte ib 2009 Had dus electronisch wel een goeie schatting ondernemers doorgegeven,maar hier is door de BD niets mee gedaan.
 4. A

  geen voorlopige aanslag?

  Ah,dat zou fijn zijn :)waarschijnlijk doet de BD er nog jaren over voor de definitieve aanslag bekend is. groet
 5. A

  geen voorlopige aanslag?

  wij hebben geen schattingsformulier gehad in 2009!,maar inderdaad is het inkomen wel veranderd ten opzichte van 2008
 6. Hallo, Afgelopen zaterdag bericht gehad over de aangifte ib2009,waarbij,in een standaard brief zonder aanslagnummer,vastgesteld werd dat er geen voorlopige aanslag plaats zou vinden.Nu hebben wij over 2009 een (te) groot bedrag via de voorlopige aanslag betaald,dit bedrag krijgen wij volgens de aangifte 2009 volledig terug,in de brief word echter met geen woord gerept over het voorlopig terug te ontvangen bedrag. Ik heb gebeld met de BD,hier geven ze aan dat mijn aangifte een "afwijkende behandeling"krijgt,dit kan vanwege verschillende redenen(foute cijfers,te laat aangifte gedaan,wat overigens niet het geval is!)en dat de teruggaaf pas met de definitieve aanslag verrekend gaat worden. Hebben jullie dit al eens zo meegemaakt?en kan uitbetaling inderdaad zo lang nog gaan duren?
 7. Ja had m eigenlijk al ;),maar zat nog een beetje met t splitsverhaal,dit ga ik nu even netjes uitsorteren in een factuur prive met 6% en eentje voor de zakelijke kant Iedereen erg bedankt,voor jullie goeie raad!
 8. Heb de opdracht binnen! Wat is beter? 1 factuur opgesplitst in zakelijk en prive,ik hou hiervoor de uren en materialen bij en ga dit naar verhouding verekenen. 2 facturen 1prive/1 zakelijk
 9. De afnemer weet toch zelf het best welk gedeelte procentueel van zijn bedrijfspand bestaat? Overigens: die 6% geldt inmiddels (sinds 15 september 2009, zie de website van het Ministerie van Financien) voor woningen van 2 jaar oud. Valt het dan nog steeds niet onder 6%? Oeps?! was ik nog niet van op de hoogte! ga even snel kijken erg bedankt hiervoor!
 10. Dus ik kan de verdeling niet aan de opdrachtgever overlaten? 6% regeling is hier niet van toepassing
 11. Hallo, Ik moet een offerte uitbrengen voor schilderwerk aan een bedrijfspand,hier word ook in gewoond. moet ik de offerte en dus ook de factuur(als het werk gegund word :))uitsplitsen in prive gedeelte en zakelijk gedeelte? of is de opdrachtgever voor de juiste afdracht btw etc verantwoordelijk?
 12. het gaat hier wel om een particulier!
 13. Hee bedankt,dan gaan we t eerst zo dan doen.
 14. net gestart met een eenmanszaak,vorige week ingeschreven bij de KVK,en een formulier gehaald voor de aanvraag van een BTW nummer dat ik morgen of overmorgen ga verzenden,zoals bekend kan dit even duren. Maar de eerste factuur kan ik al versturen,hier heb ik dus om t officieel te maken het BTW nummer voor nodig,ik neem hiervoor mijn sofinummer plus B01 erachter Vraag;kom ik hier mee in de problemen?of valt dit wel mee? ::) [edit] titel aangepast - mod.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept