Rob S.

Senior
  • Aantal berichten

    35
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Rob S.

  1. Omdat ik hier al zit en mijn huidige camera naar de klote is. Hier hebben ze alleen hele oude camera's vandaar....
  2. Heb een camera laten versturen naar Bolivia in Zuid-Amerika. Dit is een camera die in Nederland is gekocht. Ik betaal daar nu importkosten over in Bolivia, maar ik ga deze camera weer mee terug nemen naar Nederland. Deze camera hier is puur voor prive gebruik en dus niet voor de handel of iets dergelijks. Kan ik de importkosten terugvorderen in dit geval zodra ik het land ga verlaten?
  3. Als ik via bedrijfsnaam koop in Duitsland dan wordt de BTW niet rekening gebracht. Kan ik hem na leveren dan alsnog puur prive gaan gebruiken.
  4. Als ik via mijn bedrijf een laptop koop in Duitsland hoef ik de duitse BTW niet te betalen. Kan ik deze dan gewoon prive gaan gebruiken zonder dat ik hem in mijn boekhouding ga opnemen.
  5. Heeft er iemand hier een standaard verkoopovereenkomst van een website. Als de overdracht heeft plaats gevonden wil ik natuurlijk niet aansprakelijk kunnen te worden gesteld over nieuwe zaken of fouten.
  6. Wij zouden graag een website incl. script en aanwezige voorraad etc willen verkopen (enkele domeinen excl hosting). Betreft het hier een zakelijk overdracht van een gedeelte van de onderneming (factuur 0-tarief) of moet je hiervoor gewoon een btw factuur 19% opmaken. Moet je verder nog bepaalde zaken regelen in contracten etc.
  7. Rob S.

    Factuur opmaak

    Heb een online bestelsysteem en daarbij word took online geleverd. Het zijn dus geen fysieke producten. Als ik een factuur wil sturen naar de klant kan ik niet aan alle factuurvereisten voldoen, klant geeft namelijk alleen maar zijn email adres en naam door. Hoe streng zijn deze vereisten?
  8. die BTW bereken ik toch pas bij de btw aangifte. als ik voor 119 euro aan particulieren heb verkocht, ontvang ik van hun toch 119 euro. tijdens mijn btw aanfgifte geef ik dan 100 euro omzet en 19 euro btw op vraag me af of ik voor elke verkoop wel een factuurtje moet gaan maken, of dat een excel overzicht voldoende is.?
  9. Een excel overzicht met daarin exact alle betalingen is dus niet voldoende????
  10. Ik koop digitale kaarten in buiten de EU, deze goederen worden bij dus niet fysiek geleverd, maar krijg ik via de mail toegestuurd. Deze verkoop ik ook weer via de mail / digitaal. Buitenlandse ondernemer stuurt mij via de mail ook zijn factuur met daarop bijv. waarde 100 USD, ik betaal via paypal en dan kmen er dus nog kosten bij bijv. 5 USD. Totaal betaal ik 105 USD aan de ondernemer. Hoe moet ik dit op mijn aangifte verwerken, en moet ik nog rekening mee houden dat het geen fysieke goederen zijn. Ik heb begrepen aangifte doen via rubriek 4 en dan ook weer als voorbelasting aftrekken, er is namelijk geen BTW over de goederen reeds geheven niet bij de ondernemer (volgens factuur) en ook niet via invoer van de goederen (geen fysieke invoer). Waar nog rekening mee te houden??? Hoe in aangifte verwerken?
  11. de OB aangifte doen vanuit het buitenland lijkt me inderdaad niet echt een probleem. Het gaat er mij meer om dat ik geen post ga ontvangen over dat er een controle zal gaan plaats vinden. Kan ik dit gewoon aangeven dat ik tijdelijk afwezig ben of zo ivm lange reis. Voor de IB kan ik gewoon uitstel vragen, tegen die tijd ben ik namelijk weer terug, gaat met name omde ob aangifte.
  12. Situatieschets: Leverancier buiten EU stuurt bij een factuur voor bijv. 100 USD, echter ik betaal via paypal en dan moet ik 105 USD betalen, dat zijn de kosten die gemaakt worden. De 5 USD paypal kosten zijn niet op de factuur zichtbaar. Hoe dien ik dit in de administratie te verwerken en tegen welke koers moet ik dit gaan verwerken?
  13. Ik lever online digitale producten, en dat eigenlijk alleen aan consumenten. Moet ik hiervoor ook facturen hebben van mijn administratie. Ik hou het nu namelijk eigenlijk alleen bij in een excel overzicht van wat er verkocht is en wat betaald.
  14. Momenteel run ik een webshop dit helemaal digitaal is en waarin ik eigenlijk minimaal werk heb. Alle werkzaamheden kunnen online gedaan worden. Nu wil ik graag voor een tijd gaan reizen in het buitenland en tijdens het reizen deze shop wel bijhouden is dit eigenlijk wel mogelijk. Is het bijv. mogelijk om uitstel voor btw te vragen of uitstel van evt controles etc. en mag het wel. Waar dien ik rekening mee te houden of hoe dien ik dit aan te pakken. hoor graag de bevindingen
  15. Situatie gesplitst in omzet / inkoop / kosten: 1. Omzet: Verkoop online kaarten die digitaal geleverd worden, deze worden allen via ideal of bankoverschrijving betaald. Dit betreft altijd consumenten. --> Dit is eigenlijk mijn omzet wat ik ook zo op BTW aangifte kan vullen 2. Inkoop: Ik koop deze kaarten digitaal in buiten de EU en krijg deze via de mail geleverd. De worden allemaal in buitenlandse valuta betaald en dit wordt altijd betaald via PAYPAL. Een product kost bijv $10,- en daarbij komen dan nog kosten voor paypal. --> Hoe dien ik dit op de BTW aangifte te melden. Is mijn $10,- de inkoopwaarde, of de $10,- incl de kosten voor paypal. En tegen welke koers moet ik deze producten op de BTW aangifte vermelden. 3. Kosten: Paypal kosten, kosten voor ideal, kosten voor adverteren --> Adverteerkosten en ideal kosten lijken mij logisch, vallen hierin ook de paypal kosten of kun je daar geen BTW over aftrekken. Vragen: - Facturen van bijv. google voor adwords zijn achteraf betalen, over januari krijg ik straks een factuur waarin eigenlijk ook kosten in zitten die voor december gedeeltelijk tellen, geeft ik deze in de OB aangifte aan voor 2009 of voor 2010. Of is het zo als de factuurdatum 2009 is dan is het 2009 anders 2010? - Hoe doe ik bedragen omrekenen naar de juiste valuta? - Wat is een ICL aangifte en heb ik daarmee te maken? - Leverancier buiten EU geeft niet altijd een correcte factuur, is dit een probleem voor de BTW aangifte, Volgens mij moet ik het bedrag aangeven en meteen weer als voorbelasting aftrekken, dus heeft verder geen invloed volgens mij. Hoor graag meer info.
  16. Oke, dat de administratie helemaal op orde moet zijn dat begrijp ik en dat er evt creditfacturen gestuurd moeten wordne. Echter wil ik het weten voor mijn webwinkel. Als het systeem achter de webwinkel niet altijd correct werkt mbt ordernummers en dat er dus ordernummers af en toe weggegooid moeten worden. Kijkt de beastingdienst ook naar het systeem van de webwinkel wat je gebruikt, of puur de facturen etc die in je administratie zitten. Als de betalingen / facturen / uitgaven etc goed verwerkt zijn in de administratie is dat voldoende, of moet het systeem (programmeergedeelte) ook 100% eruit zien en wordt dat ook gecontroleerd. Of gaat het echt om wat jij doet als ondernemer, en werkt het systeem dat is dat aleen prettig voor mezelf.
  17. Huidige situatie: Er wordt een bestelling geplaatst en deze kan via ideal of handmatige overboeking betaald worden. Elke bestelling krijgt een ordernummer. Echter wil het regelmatig voorkomen dat een bestelling toch niet betaald wordt, dan gooi ik het ordernummer weg. Ordernummer is dus eigenlijk niet het factuurnummer, momenteel heb ik geen factuurnummer omdat ik de klanten geen factuur standaard stuur. Volgens mij hoef je consumenten ook niet standaard een factuur te sturen. Moet ik voor mijn boekhouding van elke verkoop een factuur maken (zonder deze evt naar klanten te sturen), als ik factuurnummer dan opvolgend houdt, dus zodra er een betaling is gedaan dat er dan een factuur wordt gestuurd? Gaat het problemen geven dat er ordernummers uit de lijst zjin verdwenen? Ben ik verplicht om voor elke verkoop een factuur aan te maken en deze ook op te sturen naar de consument?
  18. Ik heb een webwinkel, waarbij eigenlijk alleen consumenten bestellingen plaatsen. Nu is er aan elke order een ordernummer gekoppeld, echter zijn er ook wel eens dubbele bestellingen of foute bestellingen en die mogen dan verwijderd worden. Hierdoor is de ordernummerreeks niet meer oplopend, kan dit problemen geven of wordt hier helemaal niet naar gekeken. Tevens zou ik willen weten hoe het zit met een factuur versturen, naar mijn klanten (consumenten) stuur ik niet standaard een factuur. Als ik nu iemand toch een factuur wil sturen, begin ik dan gewoon bij nummer 1 in de reeks of moet ik eerst al mijn andere verkopen optellen en factuurnr ... sturen. ?
  19. Ik wil een webwinkel starten en die levert eigenlijk alleen aan particulieren. Is het verplicht om al deze mensen een factuur te sturen, of is het voldoende als je voor jezelf deze facturen bij houdt? Welke informatie moet er precies op een factuur aanwezig zijn. De website naam is een andere naam dan die bij de KVK staat geregisteerd. Op de website wordt alleen een naam en telnr opgegeven door de klant, is dit voldoende voor de factuur?
  20. Is het mogelijk om meerdere webwinkels te hebben op 1 kvk? Is het dan mogelijk om de factuurreeks wel apart bij te houden, en hoe registreer je dit? Moet je hiervoor ook iets aanpassen bij de kvk of zo?
  21. Oke helder, maar dan heb ik toch nog een laatste vraag. Heb nu van hetzelfde product een leverancier vanuit Amerika gevonden. Moet ikdan met andere dingen rekening houden. Ik ga niet uit van de margeregeling. Echter deze leverancier levert geen factuur mee uit, hoe voer ik deze amerikaanse diensten zonder factuur in mjin btw administratie / administratie?
  22. Hoi, het gaat om toegang tot een website, deze toegang wordt verkocht aan particulieren, maar in het buitenland worden hier accounts voor ingekocht. Er wordt geen product gestuurd naar nederland, alles via via de mail / internet plaats.
  23. Het gaat hier om nieuwe producten / diensten, dus geen gebruikte goederen / diensten.
  24. dat is dan dus 19% over ..... bijv. inkoop 100 euro bij particulier verkoop 125 euro excl (verkoopprijs 148,75) btw aan consument in nederland Dan betaal je dus 19% over 125 - 100 euro, is over 25 euro is 4,75 euro. dat is dan een stuk voordeliger als je het vor 100 euro bij een bedrijf zou komen in buitenland, of zie ik dat verkeerd. hoe toon je aan dat het een particulier is en hoe dat het een bedrij fi is in buitenland????
  25. Als ik koop bij een particulier (ebay of iets dergelijks, geen factuur in ieders geval) in de UK bijv. en ik wil deze producten in nederland verkopen aan een consument, hoe moet ik dit dan opnemen in de administratie BTW / boekhouding?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.