Jump to content

jpm106

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • First name
  Jan-Pieter
 • Last name
  Matthijssen
 • Company or organization name
  My Secret BV
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  commercie en marketi
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geen

Company info

 • Location
  Nederland
 • Branch
  Juridisch

Vision

 • I'm looking for people who
  Voor het succes gaan, ondernemend zijn, een vriendelijk doch zakelijk karakter hebben en hun theoretische kennis beheersen zodat ze tot een praktische oplossing kunnen komen.
 • My opinion about entrepeneurship
  Als je niet succesvol wilt zijn of alleen maar geïnteresseerd bent in geld moet je er niet aan beginnen; je moet plannen maken en constant blijven bijsturen, dan komt het succes binnen afzienbare tijd, maar je kunt er donder op zeggen dat je alleen door schade en schande wijs zult worden.
 • My opinion about innovation
  Je moet een product of dienst niet ontwikkelen of innoveren als je niet van je marktpotentieel op de hoogte bent. Als je geen commerciële kracht hebt moet je er al helemaal niet aan beginnen zonder hulp of advies te vragen.
 1. Ik gebruik een boekhoudsysteem dat de lading niet dekt. Ik wil graag een ander systeem kopen maar vind de markt erg ondoorzichtig; daarbuiten is het niet goedkoop. Wil iemand wat reacties geven omtrent je boekhoudpakket ( met CRM ) geven, wat de kosten waren en hoe tevreden je bent ( en waarom ? ) Ik ben benieuwd, het gaat om minstens 4 gebruikers.
 2. Adverteren in de gouden gids moet je mijns inziens alleen doen als je je: A. op een locale markt richt B. op consumenten richt Maar je kunt net zo goed: a. een goede website b. goede vindbaarheid ( keywords ) c. google adwords ( pay per click ) d. gratis advertenties / links op forums enz enz. inzetten. veel goedkoper en het werkt prima. Google adwords kun je ook regionaal inzetten, fantastisch gewoon.
 3. Dan zoek je gewoon een nederlandse distributeur die jouw keiharde verkoop systeem wel ziet zitten en die het enthousiasme heeft om hier iets van te maken. Let wel; Ik heb een hekel aan uitbuiters, en vind dat het je plicht is om de mensen die je in dienst hebt goed op te leiden en te begeleiden, niet om ze in financiële problemen te brengen. Voor jouw manier van verkopen is het duidelijk tijd voor wat vernieuwing, want de reden dat je moeilijk aan free lancers komt is dat er negatief over jouw type bedrijfsconcept gesproken wordt.
 4. What's in a name; uiteindelijk wordt de kracht van je bedrijf niet bepaald door de bedrijfsnaam, maar door de boodschap die je uitzendt.
 5. Misschien moet je eens overwegen of je niet beter een commerciële kei in dienst kunt nemen. Als je free-lance verkopers zoekt krijg je vaak geen kennis in huis, maar de werkloze ongeschoolde klasse die 'wel eens iets wil proberen'. zo loop je het risico dat hun enthousiasme zich binnen een paar jaar tegen je keert; wie gaat voor de commissie op verkopen laat vaak de normale waarden en normen varen. Ik weet natuurlijk niets van je bedrijf en de goederen / diensten die je aanbiedt, maar misschien kun je jouw zoektocht naar free lancers om te zetten in een beperkt multilevel marketingconcept, kan misschien nog wel eens aardig werken voor je.
 6. - wat is negatief ondernemersvermogen, rek-crt directie ? In dat geval tantiemes draaien aan het eind van het jaar, en belasting betalen. Indien dit het niet is: Let op dat je een VOF hebt en hoofdelijk aansprakelijk bent. Laat je niet opschepen met het verlies waarvoor de andere vennoten hebben gezorgd, en laat ze niet klakkeloos uitstappen. Praat met je /een accountant, zonder alle feiten te kennen is het beantwoorden van deze vraag onmogelijk op een forum. Nogmaals, let op je eigen hachje.
 7. Breng even verslag uit voor de lezers. De uitkomst van de gesprekken is als volgt: A. Reserveringen voor je pensioen treffen B. Alle investeringen binnen 1 jaar plannen C. Je vrouw op de loonlijst zetten Allemaal van die loze zaken. Mij is het duidelijk: ik heb verkeerd gedacht. Ik ga nu toch nog meer investeren in groei en slagkracht, want vergeet niet: 25% vpb over dit jaar, maar ook alvast een voorschotje op het komende jaar van 25% zorgt ervoor dat je prachtige winst wordt gehalveerd. Beter dit jaar een ton uitgegeven aan het bedrijf dan volgend jaar aan de belasting. Met een mannetje of 2 erbij Nieuwe PC's, werkplekken Nieuwe software Nieuwe brochures Ontwikkeling van diensten En een paar zakelijke reizen verwacht ik dat ik dit jaar nog wel een ton kan uitgeven . Mijn gedachte is: Als je dus niet mag investeren, geef het dan gewoon uit aan zaken die je volgend jaar meer brengen.
 8. Ik heb een handelsonderneming. Dat is genoeg info voor op dit forum.
 9. Bedankt voor alle reacties op mijn vraag. Ik besef dat het als gezeur overkomt, want 'je moet gewoon belasting betalen' als je winst maakt. Dat doe ik ook altijd braafjes. De uitspraak van die leraar sloeg waarschijnlijk op het feit dat je je bedrijf niet moet uithollen door op je winstuitkering aan te sturen, maar dat je de winst gebruikt ter vergroting van je slagkracht in de periode die voor je ligt. Dat heb ik allemaal al gedaan, ik kan even niet meer verzinnen waar ik nog meer in moet investeren. Ik ben zeker niet op zoek naar slinkse wijzen om de winst af te romen, maar puur naar een manier waarop ik ervoor zorg dat ik nu minder belasting hoef te betalen die me later meer oplevert. Ik ga dan ook met mijn accountant in conclaaf.
 10. Nou ja, misschien is dat wel een idee. Maar bedoel je dan een ander bedrijf opkopen oid ? Binnen mijn eigen branche heb ik daar nu niet genoeg geld voor maar ik ben van alle markten thuis, dus wil ik best een percentage aandelen van andere bedrijven kopen als ik er wat in zie. Ik heb ook gedacht misschien iets met onroerend goed te gaan doen maar zie hier ook weer haken en ogen.
 11. Ik onderneem sinds september 2006, heb een holding-BV en werkmaatschappij met 1 fulltime medewerker. Het gaat erg goed, dit jaar tot 31 aug 750.000 euro omzet en 215.000 euro winst ( salarissen staan hier los van ). Er speelt een opmerking door mijn hoofd die een oude leraar eens maakte: als je winst maakt in nederland heb je het eigenlijk niet goed begrepen. Nooit begrepen die uitspraak. Ik zie echter geen enkele reden om nog meer te investeren in een nieuw kantoorpand, meer personeel of anderszins; wie kan er wat zinnigs over zeggen ? Als het zwaard van damocles zie ik de aanslag van de belastingdienst al voor me. Die komt volgend jaar weer met een definitieve aanslag 2008 ( over ( naar verwachting) een winst van +/- 280.000 en een voorlopige aanslag 2009 mbt de vennootschapsbelasting. Dat kost me alweer een ton. Heeft iemand ooit een dergelijk probleem gehad en hoe ben je hiermee omgegaan? [titel verduidelijken - mod]
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept