Jump to content

yekki77

Junior
 • Content Count

  23
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Het is nog niet afgelopen helaas. Inmiddels met 2 van de drie schuldeisers een afkoop bedrag overeengekomen. De bank wil niet meewerken met een overdracht van de portefeuilles en lening naar de andere partij, is geen prioriteit door de mega grote instroom van bedrijven in zwaar weer. Ik ben niet belangrijk aangezien ik aan mijn betalingsverplichting voldoe. Ik ben wel vrolijk blijven doorwerken hierdoor komen er wel gelden binnen de aankomende 2 maanden. De volgende opties blijven over : zelf de stekker uittrekken. (geen optie), blijven doorgaan maar ik heb dan spoedig 20.000 euro nodig of een andere financierder vinden voor de overdracht van de portefeuilles. In mijn optiek is doorgaan de beste optie alleen moet voor 10 mei wel even 20.000 euro ophoesten.
 2. Inderdaad hij heeft makkelijk liqiditeit gekregen, heeft afstand gedaan van een slechte werknemer en ontving maandelijks geld om mij te ondersteunen. Nu heeft hij straks de portefeuilles weer terug die ook gegroeid zijn in omzet en een lening die deels ingelost is. Dit is heel slim bedacht en ik ben er met open ogen ingelopen. Hij had mij kunnen redden door mijn achterstanden in te lopen heeft hij toegezegd, maar puntje bij paaltje zag hij er vanaf. Dit is voor mij een hele goede en dure les voor mij.
 3. Het is best complex. Ik heb twee portefeuilles gekocht van een partij voor totaal 225.000 euro. Hiervoor heb ik 150.000 euro geleend bij bank en 75.000 euro bij de partij zelf (achtergestelde lening). Achteraf heeft hij op een slinkse manier mij een contract laten tekenen waaruit blijkt huurkoop te zijn aangegaan. Na een aantal gesprekken is dit aangepast. Ik heb een hypotheekadviseur overgenomen en maak gebruik van zijn faciliteiten en betaal hiervoor. De huidige situatie van de BV is gekomen door de verslechtering van de hypotheekmarkt, het commercieel niet voldaan van de adviseur en te hoge kosten die gerekend werden voor die faciliteiten. In de praktijk werd vrijwel niks gedaan voor ons kantoor, maar de facturen bleven maar komen. De situatie is eigenlijk een drama gezien de onbetrouwbaarheid van de businesspartner en de slechte communicatie. Hij is bereid om alles terug te nemen tegen dezelfde voorwaarde en prijs. Alleen moet de bank akkoord gaan met het overnemen van de lening van 150.000 euro (nu 120.000 euro) naar zijn BV. De portefeuille is verpand aan de bank. Op deze manier ben ik van de lening van 150.000 euro af en die van 75.000 euro. Ik moet daarna alleen nog de overige schuldeisers afhandelen en de BV ontbinden. Uiteraard moet iedereen hier mee akkoord gaan. Kortom veel stress zowel zakelijk en prive, maar stop mijn kop niet in het zand.
 4. Het is de bedoeling dat de schuld en de portefeuille overgaat naar de partij waar het oorsprongelijk vandaan komt. Zo komt iedereen er regelijk af. Als ik dit van te voren had geweten.... ???
 5. De loonbelasting is van het salaris van werknemer en DGA (zelf) De eenmanszaak is niet aktief en zal worden uitgeschreven. Inderdaad ik zal proberen de belastingdienst te betalen en wat over blijft de rest.
 6. Ik ga morgen voor de 4 maanden achterstand het formulier naar de belastingdienst toe sturen.
 7. Mijn werknemer heb ik onder de noemer bedrijfseconomische omstandigheden bij het UWV het ontslag aangevraagd. Gezien het feit dat dit traject al gauw 2 maanden duurt en dan pas het ontslag kan aanzeggen rekeninghoudend met 1 maand opzegtermijn. Zijn we er samen uit gekomen dat ze per 1 mei uit dienst gaat dit kost mij totaal 4.500 euro. Ik ben directeur/bestuurder van maar een BV er zit geen holding boven. Ik ben nu bezig alle contracten aan het ontbinden en daarna de schuldeisers aanschrijven om ze een voorstel te doen. Als dit geaccepteerd wordt de BV ontbinden. Hoe gaat dit in de praktijk ?
 8. Het betreft een BV die nog maar 9 maanden bestaat. Ik hoop dat de partijen akkoord gaan met mijn aanbod.
 9. Ik zit zelf te denken een akkoord te bereiken met de schuldeisers en dan ontbinden. Wie heeft hier ervaring mee??
 10. De achterstand bestaat uit leasewagen 7.500 , loonbelasting 10.000 euro en afkoop werknemer 4.500 euro. Het betreft een assurantietussenpersoon waar het momenteel erg slecht gaat. De helft van de inkomsten komt uit schadeverzekeringen de andere helft uit hypotheken. Het probleem zit in de productie van de hypotheken.
 11. Hallo, Mijn bedrijf bestaat pas 9 maanden en heeft het nu erg zwaar. Inmiddels heb ik mijn werknemer moeten ontslaan, een achterstand op de loonbelasting van 4 maanden en 3 maanden achterstand op de leasewagen. Morgen ga ik de leasewagen inleveren deze was aan het einde van zijn contract, maar er blijft wel voor 7.500 euro aan rekeningen open staan. Uiteraard heb ik iedereen aangeschreven. Wat moet ik doen het faillssement aanvragen of alles ontbinden ?? Bedankt [titel aangepast - mod]
 12. Bedankt voor de reacties!! Het is gewoon volledig mijn eigen schuld, dit laatste contract is te vluchtig ondertekend. Ik heb het drie keer gelezen, maar er per ongeluk overheen gelezen. Mijn BV koopt portefeuille van BV A voor 150.000 euro. (overeenkomst A) Mijn BV koopt portefeuille van BV B voor 75.000 euro (overeenkomst B) Hier de belangrijkste artikelen uit de laatste Ondertekende BV A en Mijn BV Artikel 1 De verkoper BV A (moet zijn BV A en BV B) waarvan A al voldaan is) verkoopt in huurkoop aan koper de assurantieportefeuille met een doorloopprovisie van .... euro en internetsites conform eerder gemaakte overeenkomst(moet overeenkomsten zijn). De eigendom van het gekochte gaat over op verkoper onder de opschortende voorwaarde van de betaling van al wat koper op grond van deze overeenkomst aan verkoper verschuldigd is. Artikel 2 De koopprijs beteft 225.000 euro waarvan bij het ondertekenen van de overeenkomst 150.000 euro verschuldigd en voldaan is. Het restant moet nog worden voldaan, zoals bepaald in artikel 3.
 13. Even voor de beeldvorming. Ik koop met mijn BV een assurantieportefeuille voor 150.000 euro van BV A Ik koop met mijn BV een assurantieportefeuille voor 75.000 euro van BV B dus twee koopcontracten voor twee verschillende producten die ik koop van verschillende BV's. Wij zijn BTW vrij vandaar.
 14. In koopcontract A staat dat ik 150.000 euro moet overmaken naar BV A voor het product. In koopcontract B staat dat ik 75.000 euro moet overmaken naar BV B voor het product. Ik heb dus geen factuur gehad maar 150.000 euro overgemaakt naar BV A met de beschrijving van het product erbij.
 15. Inderdaad er zijn twee verschillende overeenkomsten die producten afnemen van verschillende bv's van dezelfde holding. Beide contracten hadden een koopprijs van totaal 225.000 euro. Ik heb 150.000 gefinancieerd bij een bank dit bedrag overgemaakt naar de BV A waarmee ik de overeenkomst had voor het afnemen van het product.De overige 75.000 euro geleend bij de Eigenaar van de holding. Het laatste contract was om de huurkoop vast te leggen voor contract B Alleen door verkeerd lezen heb ik deze getekend. In het laatste contract staat nu het volgende " er is een koopovereenkomst van totaal 225.000 euro waarvan ik 150.000 euro heb betaald en 75.000 op af betaling.De juridische levering bij laatste betaling." Mijn vraag is : Je vraagt is nu dus of je met recht de getekende overeenkomst kan aanvechten omdat je de situatie anders had ingeschat.?? In mijn optiek is de laatste overeenkomst helemaal niet juist er wordt gespoken over een overeenkomst , maar er zijn er twee. Is dit dan rechtsgeldig ?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept