yekki77

Junior
  • Aantal berichten

    23
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door yekki77

  1. Het is nog niet afgelopen helaas. Inmiddels met 2 van de drie schuldeisers een afkoop bedrag overeengekomen. De bank wil niet meewerken met een overdracht van de portefeuilles en lening naar de andere partij, is geen prioriteit door de mega grote instroom van bedrijven in zwaar weer. Ik ben niet belangrijk aangezien ik aan mijn betalingsverplichting voldoe. Ik ben wel vrolijk blijven doorwerken hierdoor komen er wel gelden binnen de aankomende 2 maanden. De volgende opties blijven over : zelf de stekker uittrekken. (geen optie), blijven doorgaan maar ik heb dan spoedig 20.000 euro nodig of een andere financierder vinden voor de overdracht van de portefeuilles. In mijn optiek is doorgaan de beste optie alleen moet voor 10 mei wel even 20.000 euro ophoesten.
  2. Inderdaad hij heeft makkelijk liqiditeit gekregen, heeft afstand gedaan van een slechte werknemer en ontving maandelijks geld om mij te ondersteunen. Nu heeft hij straks de portefeuilles weer terug die ook gegroeid zijn in omzet en een lening die deels ingelost is. Dit is heel slim bedacht en ik ben er met open ogen ingelopen. Hij had mij kunnen redden door mijn achterstanden in te lopen heeft hij toegezegd, maar puntje bij paaltje zag hij er vanaf. Dit is voor mij een hele goede en dure les voor mij.
  3. Het is best complex. Ik heb twee portefeuilles gekocht van een partij voor totaal 225.000 euro. Hiervoor heb ik 150.000 euro geleend bij bank en 75.000 euro bij de partij zelf (achtergestelde lening). Achteraf heeft hij op een slinkse manier mij een contract laten tekenen waaruit blijkt huurkoop te zijn aangegaan. Na een aantal gesprekken is dit aangepast. Ik heb een hypotheekadviseur overgenomen en maak gebruik van zijn faciliteiten en betaal hiervoor. De huidige situatie van de BV is gekomen door de verslechtering van de hypotheekmarkt, het commercieel niet voldaan van de adviseur en te hoge kosten die gerekend werden voor die faciliteiten. In de praktijk werd vrijwel niks gedaan voor ons kantoor, maar de facturen bleven maar komen. De situatie is eigenlijk een drama gezien de onbetrouwbaarheid van de businesspartner en de slechte communicatie. Hij is bereid om alles terug te nemen tegen dezelfde voorwaarde en prijs. Alleen moet de bank akkoord gaan met het overnemen van de lening van 150.000 euro (nu 120.000 euro) naar zijn BV. De portefeuille is verpand aan de bank. Op deze manier ben ik van de lening van 150.000 euro af en die van 75.000 euro. Ik moet daarna alleen nog de overige schuldeisers afhandelen en de BV ontbinden. Uiteraard moet iedereen hier mee akkoord gaan. Kortom veel stress zowel zakelijk en prive, maar stop mijn kop niet in het zand.
  4. Het is de bedoeling dat de schuld en de portefeuille overgaat naar de partij waar het oorsprongelijk vandaan komt. Zo komt iedereen er regelijk af. Als ik dit van te voren had geweten.... ???
  5. De loonbelasting is van het salaris van werknemer en DGA (zelf) De eenmanszaak is niet aktief en zal worden uitgeschreven. Inderdaad ik zal proberen de belastingdienst te betalen en wat over blijft de rest.
  6. Ik ga morgen voor de 4 maanden achterstand het formulier naar de belastingdienst toe sturen.
  7. Mijn werknemer heb ik onder de noemer bedrijfseconomische omstandigheden bij het UWV het ontslag aangevraagd. Gezien het feit dat dit traject al gauw 2 maanden duurt en dan pas het ontslag kan aanzeggen rekeninghoudend met 1 maand opzegtermijn. Zijn we er samen uit gekomen dat ze per 1 mei uit dienst gaat dit kost mij totaal 4.500 euro. Ik ben directeur/bestuurder van maar een BV er zit geen holding boven. Ik ben nu bezig alle contracten aan het ontbinden en daarna de schuldeisers aanschrijven om ze een voorstel te doen. Als dit geaccepteerd wordt de BV ontbinden. Hoe gaat dit in de praktijk ?
  8. Het betreft een BV die nog maar 9 maanden bestaat. Ik hoop dat de partijen akkoord gaan met mijn aanbod.
  9. Ik zit zelf te denken een akkoord te bereiken met de schuldeisers en dan ontbinden. Wie heeft hier ervaring mee??
  10. De achterstand bestaat uit leasewagen 7.500 , loonbelasting 10.000 euro en afkoop werknemer 4.500 euro. Het betreft een assurantietussenpersoon waar het momenteel erg slecht gaat. De helft van de inkomsten komt uit schadeverzekeringen de andere helft uit hypotheken. Het probleem zit in de productie van de hypotheken.
  11. Hallo, Mijn bedrijf bestaat pas 9 maanden en heeft het nu erg zwaar. Inmiddels heb ik mijn werknemer moeten ontslaan, een achterstand op de loonbelasting van 4 maanden en 3 maanden achterstand op de leasewagen. Morgen ga ik de leasewagen inleveren deze was aan het einde van zijn contract, maar er blijft wel voor 7.500 euro aan rekeningen open staan. Uiteraard heb ik iedereen aangeschreven. Wat moet ik doen het faillssement aanvragen of alles ontbinden ?? Bedankt [titel aangepast - mod]
  12. Bedankt voor de reacties!! Het is gewoon volledig mijn eigen schuld, dit laatste contract is te vluchtig ondertekend. Ik heb het drie keer gelezen, maar er per ongeluk overheen gelezen. Mijn BV koopt portefeuille van BV A voor 150.000 euro. (overeenkomst A) Mijn BV koopt portefeuille van BV B voor 75.000 euro (overeenkomst B) Hier de belangrijkste artikelen uit de laatste Ondertekende BV A en Mijn BV Artikel 1 De verkoper BV A (moet zijn BV A en BV B) waarvan A al voldaan is) verkoopt in huurkoop aan koper de assurantieportefeuille met een doorloopprovisie van .... euro en internetsites conform eerder gemaakte overeenkomst(moet overeenkomsten zijn). De eigendom van het gekochte gaat over op verkoper onder de opschortende voorwaarde van de betaling van al wat koper op grond van deze overeenkomst aan verkoper verschuldigd is. Artikel 2 De koopprijs beteft 225.000 euro waarvan bij het ondertekenen van de overeenkomst 150.000 euro verschuldigd en voldaan is. Het restant moet nog worden voldaan, zoals bepaald in artikel 3.
  13. Even voor de beeldvorming. Ik koop met mijn BV een assurantieportefeuille voor 150.000 euro van BV A Ik koop met mijn BV een assurantieportefeuille voor 75.000 euro van BV B dus twee koopcontracten voor twee verschillende producten die ik koop van verschillende BV's. Wij zijn BTW vrij vandaar.
  14. In koopcontract A staat dat ik 150.000 euro moet overmaken naar BV A voor het product. In koopcontract B staat dat ik 75.000 euro moet overmaken naar BV B voor het product. Ik heb dus geen factuur gehad maar 150.000 euro overgemaakt naar BV A met de beschrijving van het product erbij.
  15. Inderdaad er zijn twee verschillende overeenkomsten die producten afnemen van verschillende bv's van dezelfde holding. Beide contracten hadden een koopprijs van totaal 225.000 euro. Ik heb 150.000 gefinancieerd bij een bank dit bedrag overgemaakt naar de BV A waarmee ik de overeenkomst had voor het afnemen van het product.De overige 75.000 euro geleend bij de Eigenaar van de holding. Het laatste contract was om de huurkoop vast te leggen voor contract B Alleen door verkeerd lezen heb ik deze getekend. In het laatste contract staat nu het volgende " er is een koopovereenkomst van totaal 225.000 euro waarvan ik 150.000 euro heb betaald en 75.000 op af betaling.De juridische levering bij laatste betaling." Mijn vraag is : Je vraagt is nu dus of je met recht de getekende overeenkomst kan aanvechten omdat je de situatie anders had ingeschat.?? In mijn optiek is de laatste overeenkomst helemaal niet juist er wordt gespoken over een overeenkomst , maar er zijn er twee. Is dit dan rechtsgeldig ?
  16. Inderdaad letterlijk. Hij beweert dat de overeenkomst wel juist is en niet fout. Hij zegt dus dat de overeenkomsten ondanks van verschillende bv''s als een gezien kunnen worden. Kortom ik heb dus maar een deel van de betaling gedaan.
  17. Mijn bedrijf BV heeft twee koopovereenkomsten getekend voor een levering van een product en afgesproken som. De koopovereenkomsten zijn van verschillende BV's gekocht, maar van dezelfde eigenaar. Koopovereenkomst A gekocht van BV A Volledig betaald. Koopovereenkomst B gekocht van BV B Op afbetaling doormiddel van financiering van eigenaar. Nu hebben we de volgende discussie. We hebben nog een andere overeenkomst getekend, maar hier staat een fout in en ik heb hem blijkbaar anders gelezen. De andere overeenkomst is een huurkoopovereenkomst. We hadden afgesproken contract B op deze basis te doen. Nu is deze overeenkomst niet helemaal juist opgesteld en heb ik deze ondertekend. In de overeenkomst staat het volgende : " Er is een totaalsom afgesproken van 225.000 euro voor de getekende overeenkomst. Dit is op basis van huurkoop er is 150.000 euro voldaan en 75.000 euro op af betaling. Juridische levering na laatste betaling." Blijkbaar heb ik dit niet juist gelezen. Hij beweert dat beide overeenkomsten op huurkoop zijn. In mijn optiek had er moeten staat " Er is een totaalsom van 225.000 euro afgesproken voor twee overeenkomsten, waarvan een betaald de andere op huurkoop" In mijn optiek is de overeenkomst juridisch niet goed aangezien er twee overeenkomsten zijn gekocht van verschillende BV's. Ik heb er een volledig betaald, de ander niet. Sta ik in me recht ? Hij beweert het volgende : BV A , BV B en BV C vallen allemaal onder Holding BV, zijn een fiscale eenheid en mogen onderling verrekenen. Hebben ook r.c. verhoudingen over en weer. Overeenkomsten naar derden kunnen dus onderling verrekend zijn
  18. Hahah egoïstisch'he!! Op het autoweek forum participeer ik nog steeds alleen een stuk minder sinds ik ondernemer ben. Tevens ben ik eens door een verzekeraar op mijn vingers getikt over chiptuning. Ik ben absoluut geen specialist op dit forum.
  19. Vandaag de ING en de ABN AMRO benaderd deze willen eerst alle stukken zien en een ondernemersplan. Geen probleem!! Heeft er iemand een mooie lay-out voor een ondernemersplan ??
  20. Wij hebben momenteel al 3 verzekeringssite online. Deze sites zijn relatief goedkoop ontwikkeld, één van de sites heeft dit jaar 150 verzekeringen gegenereerd. In deze site hebben wij geen euro geinvesteerd..behalve tijd. Deze website heeft een doorloop provisie van zo'n € 550 pm. uiteraard willen wij dit gaan uitbouwen. De markt is flink aan veranderen en wij veranderen gewoon mee. Wij sluiten hypotheken op vaste bemiddelingsfee en de markt vraagt meer kennis, zodoende heb ik net de opleiding en examen erkend hypothecaire planner afgerond. Het nadeel van hypotheken is de grote administratieve last en het altijd maar weer opnieuw sluiten. Verzekeringen geven een vaste doorloop en een goede basis. De moderne consument sluit graag verzekeringen online af. Wij willen graag meer verzekeringen, waarom dan niet meer websites??. De grote jongens richten zich op een grote doelgroep autoverzekeringen, opstalverzekeringen etc.. Ik wil met mijn nieuwe verzekeringsites gaan richten op een niche in de markt . Dierenverzekeringen, Sportverzekeringen etc... Door mij op deze markt te richten heb ik de kans om te groeien. Heeft dit globale verhaal kans van slagen bij een bank ?
  21. In april 2008 gestart als assurantietussenperoon. (eenmanszaak) Onze zakelijke rekening loopt bij de Rabobank. In april 2008 heb ik hier een bedrag opgestort van € 30.000 . Ik kreeg een kredietfaciliteit van € 30.000 op deze rekening. Sinds begin 2009 wordt deze kredietfaciliteit elke maand met € 1000 verlaagd. Momenteel kan ik nog maximaal € 12.000 in de min. 2008 een winst gemaakt : € 12.000 2009 winst gemaakt ongeveer € 45.000 liquiditeitspositie is niet sterk met ongeveer € 10,000 aan eigen geld. Ik ben niet echt te spreken over de Rabobank en een manier van meedenken. Nu wil ik gaan investeren in meerdere grote websites etc.. om de continuteit van de onderneming te waarborgen voor de toekomst. Ik wil niet aankloppen bij de Rabobank. Waarschijnlijk wil ik volledig gaan overstappen naar een andere bank en daar een aanvraag doen van investeringskrediet van ongeveer € 50.000 Hoe staan andere banken hier tegenover ? Wat voor plan zou ik moeten aanleveren ? Hoe communiceer ik dat naar bank ? Welke bank denkt het beste mee met bedrijven ? bedankt
  22. Bedankt voor de informatie en snelle reacties. Inmiddels ben ik ingeschreven in het register van het KVK en druk bezig met de voorbereiding daadwerkelijk te starten. Nu wil ik een bedrijfsrekening openen om daar mijn startkapitaal te storten zo'n 30.000 euro ongeveer. Heeft iemand nog tips voor een goede bank ?? . Ik zelf kom uit de particuliere branche, dus weet niks over de service en kwaliteit van de zakelijke kant. Inmiddels ben ik ook voor een lease auto aan het kijken. Eerst volgens volledig operationeel lease, maar volgens de BMW dealer misschien verstandiger om financial lease te doen. Aangezien je dan volledige afschrijving kan doen en BTW kan verrekenen. Een intermediar is geen BTW bedrijf, doe ik hier dan verstandig aan ?? Als ik het goed begrijp ga je gewoon een lening aan waar je rente en aflossing over betaalt. Aangezien ik geen jaarcijfers heb en niet echt veel vermogen op basis waarvan verstrekken ze de lening ?? Wordt de lening ook BKR gemeld ?? Bedankt
  23. Ik ben momenteel 5 jaar werkzaam in de financiele dienstverlening als adviseur Hypotheken. Sinds kort ben ik in het bezit alle vakdiploma's die nodig zijn om een vergunning aan te vragen bij de AFM. Ik wil zeer spoedig een tussenpersoon beginnen en sluit mij dan aan bij een inkoopcombinatie. De verwachte omzet voor het eerste jaar zal zijn 120.000 euro. Ik ga vanuit huis werken en wil een lease wagen nemen. Ik wil gaan beginnen als eenmanszaak en later eventueel overzetten naar een BV. Morgen ga ik mij inschrijven in de KVK. Daarna een zakelijke rekening openen waarop ik 28.000 euro stort. Zodra de vergunning binnen is en ik met mijn huidige werkgever alles heb afgehandeld ga ik starten met de zaak. Mijn vraag : Aangezien het even duurt voordat de provisies uitbetaald worden (4 maanden) en ik afspraken wil kopen heb ik 28.000 euro gestort. Ik wil maandelijks 2800 euro hebben om mijn lasten en dergelijke te betalen. Dit haal ik van de zakelijke rekening af. Hoe verwerk ik dit fiscaal ?? Omzet - Kost = Winst Mag ik het loon wat ik mijzelf geen zien als loonkosten ???
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.