dj

Junior
  • Aantal berichten

    25
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door dj

  1. Ik begin - vanuit een hobby - met het opstarten van een kleine webshop. 2 korte vraagjes 1) wat zijn de financiële consequenties als je je niet inschrijft bij de KvK? Ik heb het hier over een webshop die (eerst) weinig tot een paar honderd euro per jaar winst maakt. 2) Kun je bijv je winst als neveninkomsten opgeven bij de belasting en je tegelijk dus niet inschrijven bij de KvK? Ik hoor het graag :) (p.s.: ik heb zo mijn redenen om als particulier te starten, dus alle voordelen om wel te starten als ondernemer en je in te schrijven bij de KvK is voor mij eerst niet interessant)
  2. Citaat van een reactie in dit topic: "Als je ingeschreven staat bij de KVK heeft dit geen impact op je uitkering. Wanneer je aangeeft dat je, bijvoorbeeld, voorafgaand aan de uitkering 10 uur per week aan je bedrijf besteedde zal dit niet gekort worden. Als je gedurende de WW 16 uur besteedt aan je bedrijf zal er 16-10=6 uur gekort worden" Citaat van een reactie in dit topic: "Daarnaast zijn per 1 januari de regels veranderd: je wordt als je start wel degelijk gekort met nog eens 21% zodat er van jouw dagloon effectief maar 50% aan ww overblijft, :-\ alleen hoef je in de nieuwe situatie niet meer je inkomsten te verrekenen. " Dit is dus precies wat ik bedoel :-\. Bovenstaande opmerking is gebaseerd op het opvragen van informatie bij het UWV. Je zou dan dus denken dat je niet gekort wordt als je het aantal uren wat je gemiddeld aan je bedrijf besteedde na je ontslag op hetzelfde niveau houdt als voor je ontslag. Dan lees ik de tweede opmerking dat de regels toch weer anders in elkaar steken en je (lees citaat) maar 50% effectief overhoudt van je WW. Nogal een verschil met: "niet gekort worden op je uitkering bij het gelijk houden van het aantal uren wat je in je bedrijf besteedt na je ontslag" > Al deze verschillende inbreng zorgt er toch helaas voor dat - indien je in een situatie zit waarbij het redelijk onzeker is dat je je baan in loondienst behoudt - niet één twee drie begint aan het starten van een bedrijf en het inschrijven daarvan bij de KvK. Het probleem is dat blijkbaar niemand het precies weet en kan vertellen wat de exacte gevolgen zijn als je bij het aanvragen van een uitkering reeds een bedrijf hebt. Ik weet dat ondernemen risico nemen is, maar dit moet niet totaal onverantwoord zijn. Zo maar even 50% gekort worden op een evt. uitkering is niet iets wat ik (en velen met mij) kunnen veroorloven. Nogmaals, ik denk er sterk over om eerst hobbymatig te beginnen en van daaruit evt in de toekomst dit te registeren als bedrijf. Ik blijf het nogmaals jammer vinden dat er geen 100% duidelijkheid is over de gevolgen voor je WW als je bij aanvraag reeds een bedrijf hebt.....
  3. Gezien de onzekere situatie op mijn werk en de toch wat tegenstrijdige reacties kan ik er op dit moment geen vinger op leggen wat de gevolgen zijn als ik mij inschrijf bij de KvK en over een aantal maanden werkloos raak. Helaas kan niemand mij echt aangeven hoe het precies zit en dit maakt mij erg nerveus en blokkeert mij eerljk gezegd in het beslissen om mij in te gaan schrijven. Ik zit er nu sterk over te denken om mij niet in te schrijven bij de KvK en mijn activteiten voorlopig hobby-matig te houden. Het is erg jammer dat de maatschappij op dit moment zo in elkaar steekt dat je weinig gemotiveerd raakt om in een situatie zoals waar ik in zit een eigen bedrijf te beginnen. Je moet zodra je je inschrijft bij de KvK bijna zeker zijn dat - als je ontslag krijgt van je baan in loondienst - je volledig kan redden zonder de inkomsten van een uitkering. Erg jammer allemaal.... :-\ Reacties zijn welkom....
  4. Ik mag toch hopen dat bovenstaande niet klopt !? Wat is jullie mening?
  5. Er schieten mij vandaag nogal wat vragen te binnen, dus sorry voor alle topics ;) Zoals ik in vorige topics heb aangegeven wil ik naast een fulltime baan (40 uren) kleinschalig beginnen met het opzetten van een eigen webshop. Om in te kunnen kopen bij verschillende leveranciers / groothandels heb ik een KvK-inschrijving / nummer nodig. Ik ga er eerst vanuit dat ik op zich wel een KvK-nummer moet kunnen verkrijgen, ook al vermeldt de KvK een vage vermelding over een gemiddeld minimum aantal te besteden uren van 15. Dit zal ik in beginsel niet halen. Wat ik echter nog niet volledig begrijp is het volgende... als ik producten inkoop bij de groothandel kan ik de btw terugvorderen en bij het verkopen van deze producten aan de klant, moet ik btw afdragen. Nu dien ik hiervoor wel door de belastingdienst aangemerkt te worden als 'ondernemer voor de btw'. Eerder krijg ik geen btw-nummer en mag ik ook geen btw in rekening brengen c.q. terugvorderen. Op deze link ondernemer voor de btw staan de algemene voorwaarden vermeldt om door de Belastingdienst aangemerkt te worden als ondernemer voor de btw. vraag 1) Heeft de urennorm van 1225 te bestede uren op jaarbasis ook nog invloed op het besluit of je wordt gekenmerkt als ondernemer voor de btw. En aangezien ik kleinschalig begin - weinig uren - : wat is daardoor de kans dat ik een btw-nummer verkrijg? vraag 2) Als ik geen ondernemer ben voor de btw, maar wel een kvk-nummer heb, dan kan ik dus geen btw terugvorderen, maar hoef ik ook geen btw af te dragen over de producten die ik verkoop? Klopt dit?
  6. Beste allemaal, ik wil graag de volgende situatie even voorleggen: stel je solliciteert (na een ontslag) naar een fulltime baan (40 uren) en in de avonduren / weekenden ben je reeds bezig met het runnen van een eigen bedrijfje (webwinkel in dit geval). Nu kan het zijn dat het bedrijf waar je solliciteert bijvoorbeeld denkt dat je door het hebben van een eigen bedrijfje minder betrokken bent of dit misschien een nadelige invloed heeft op de uitoefening van je werk bij dat bedrijf. vraag 1) ben je bij een sollicitatie of inschrijving bij een uitzendbureau verplicht om te vermelden dat je ook een eigen bedrijfje runt? vraag2) vinden jullie het wel / niet handig om het hebben van een bedrijfje bij een sollicitatie te vermelden in je CV? Alvast bedankt voor jullie reacties!
  7. Ik zou graag willen weten wanneer je bij de KVK een inschrijfnummer verkrijgt. Voor zover ik het begrijp moet de KvK je als ondernemer kenmerken. In deze link: ondernemer voor kvk staan de voorwaarden opgesomt. Nu staat hier als extra criterium bij dat je gemiddeld minimaal 15 uren per week als ondernemer bezig zou moeten zijn. Nu wil ik met mijn op te richten webshop kleinschalig beginnen en maximaal zo'n 8 uren per week besteden aan het ondernemerschap. Krijg ik dan geen kvk-nummer? Ik wil eerst ook niet meer uren maken, om bij evt ontslag uit mijn loondienstbetrekking (40 uren) niet te veel uren aftrek te krijgen op mijn uitkering. Voorbeeld: stel ik krijg na 15 weken ontslag uit mijn loondienstbetrekking en ik heb gemiddeld 10 uren per week besteedt aan de webshop, dan is het aantal uren wat niet wordt gekort op mijn uitkering: 15wk x 10 = 150 / 26* = 5,7 uren. Het aantal uren daarboven wordt direct gekort op mijn uitkering. Daarom wil ik eerst niet te veel uren maken. (*26 is het aantal weken wat het uwv hanteert bij het bepalen van de uitkering) Ik zou dus van jullie graag horen of ik nu alleen een kvk-nummer krijg als ik bij de KvK opgeef dat ik minimaal 15 uren per week gemiddeld aan mijn webshop zal besteden?
  8. Allereerst bedankt voor alle informatie tot nu toe. Het begint een stuk duidelijker te worden :) Verder: Het lijkt mij voor het UWV in het geval van een webshop inderdaad moeilijk om de bestede uren te controleren. Zal het UWV in zo'n geval een aanname doen? Ik neem aan dat als je zegt dat je hier bijv 10 uren uren aan besteed (in avonduren / weekend) dit toch realistisch is? Als je vervolgens 26 weken lang 10 uur gemiddeld per week aan je webshop hebt besteedt, zou het UWV (26 wk x 10 uren = 260 uren / 26 wk = 10 uren) op het moment van ontslag die 10 uren toch niet moeten gaan korten op je uitkering? (p.s. uitgaande van een uitkering die is gebaseerd op 40 uren loondienst) Ik hoor graag nog even wat jullie mening is hierover..
  9. Op deze site maximale uren met behoud ww-uitkering las ik onderstaand verhaal: Mevrouw Wismeijer geeft in dit topic aan dat ze 18 uur in loondienst heeft gewerkt en daarbij tevens een eigen bedrijf had. Na haar ontslag mag ze van het UWV max. 4 uur per week werken in haar onderneming zonder te worden gekort op haar uitkering. Op het inkomstenformulier hoeft ze alleen het aantal uren dat ze in haar bedrijf steekt te vermelden en niet de inkomsten daarvan. Elk uur dat ze in een week over de toegestane uren (4 uren) heengaat, wordt van haar uitkering afgetrokken. Deze aftrek is gebasseerd op het uurloon van de WW- uitkering. @Henneke: er schijnt dus zo wie zo een bepaald aantal toegestane uren te zijn dat je in je onderneming mag blijven steken, zonder gekort te worden op je uitkering. Dus het voorbeeld wat ik noemde dat de volledige 20 uur als zelfstandige van je uitkering wordt afgetrokken is hier volgens mij niet van toepassing. Mocht iemand anders een andere mening hierover hebben, dan hoor ik dit graag. @ Nico Schouten: uiteraard ga ik met een positieve instelling beginnen aan de webshop. Ik denk echter dat het in deze tijden niet vreemd is, dat ik mij afvraag en graag wil weten hoe een UWV omgaat met een uitkering als je ook als zelfstandige werkt. Vandaar dat ik zo vrij ben om in dit topic om meer informatie te vragen ;) Rest mij de volgende vraag: wat is het maximaal aantal uren wat je in je onderneming - na ontslag - mag blijven werken zonder te worden gekort op je uitkering als je voorheen niet 18 uur in loondienst hebt gewerkt, maar 40 uur? Je zou zeggen dat dit meer is als de 4 uren die mevrouw Wismeijer in bovenstaand verhaal als zelfstandige mocht blijven werken. Is dit wellicht een uur of 8 tot 10? Als iemand mij hier informatie en/of meer duidelijkheid over kan geven, dan zou ik dat zeer op prijs stellen :) Alvast bedankt!
  10. Hallo allemaal, ik ben van plan om een eigen bedrijf (webwinkel) te starten. Dit zal ik gaan doen naast mijn fulltimebaan van 40 uren. Dus in de avonduren en in het weekend. Met de onzekere tijden waarin we nu leven ben ik mij aan het inlezen wat de gevolgen zijn als ik bijv ontslag krijg voor mijn baan van 40 uren. Stel dat ik naast mijn fulltimebaan van 40 uren in totaal 15 uren per week bezig ben met mijn eigen bedrijf. Vervolgens krijg ik ontslag en vraag ik een uitkering aan o.b.v. de 40-urige baan die ik had. > Vraag 1: word ik in dit geval gekort op mijn uitkering, omdat ik ook nog 15 uren bezig ben met mijn eigen bedrijf? Zo ja, is mijn uitkering dan gebasseerd op 70% van 25 uren loondienst ? (40 -/- 15 uren besteed aan eigenbedrijf) > Vraag 2: stel ik ga - na mijn ontslag - in plaats van 15 uren in totaal 20 uren per week besteden aan mijn eigen bedrijf. Krijg ik dan een uitkering op basis van: a) 70% van 35 uren (40 -/- 5 "meer uren" besteed aan eigen bedrijf) of b) 70% van 20 uren (40 -/- 20 uren besteed aan eigen bedrijf) of c) 70% van 40 uren? Alvast bedankt voor de reacties!
  11. Hallo Nimda, Ben je zeker wat betreft jouw antwoord op mijn 1e vraag, want wat vul ik in mijn geval dan wél in bij Stakingswinst? Als je onderstaande definitie van stakingswinst leest, dan lijkt dit wel op mij van toepassing te zijn en zou ik de winst die ik maak bij de verkoop van mijn goederen aan mijzelf niet als opbrengst op de V&W-rekening moeten plaatsen, maar op moeten nemen als stakingswinst. Of zou ik beide moeten doen....? Ik zou graag je mening hierover nog ontvangen. Definitie stakingswinst: Bij een staking kunnen de tot het ondernemingsvermogen behorende bestanddelen worden verkocht of overgaan naar privé. Niet alleen de daadwerkelijke verkoopwinst behoort tot de stakingswinst, maar ook het verschil tussen de werkelijke waarde en de boekwaarde van vermogensbestanddelen die zijn overgegaan naar privé wordt ertoe gerekend. Alvast bedankt, Dennis
  12. John, Ik ben benieuwd of je het ook eens bent met een reactie van een ander forumlid m.b.t. wat te doen met mijn activa (voorraad handelsgoederen, inventaris) op het moment van staken. Het gaat om onderstaande reactie: "je moet een redelijke verkoopprijs bepalen, die je in prive schuldig wordt aan de onderneming. Je bepaalt daarna of je winst hebt gemaakt (is heel waarschijnlijk als je op de inventaris hebt afgeschreven). Deze winst is: verkoopbedrag-/- boekwaarde inventaris en boekwaarde voorraad en deze telt gewoon mee in de winst uit onderneming. Let wel op dat je een redelijke verkoopwaarde bepaalt, anders kan de belastingdienst wel eens lastig gaan doen! Dit lijkt mij misschien nog wel aannemelijker dan de overheveling van mijn activa in te vullen als een privé-onttrekking. Wat dit forumlid dus eigenlijk aangeeft is dat je de voorraad goederen en inventaris per de stakingsdatum verkoopt aan jezelf (overhevelt naar privé), vervolgens bepaalt wat de winst is die je maakt en dit opvoert als winst uit onderneming. Ik ben benieuwd of je het hier mee eens bent. Wat ik mij vervolgens dan nog afvraag : a) Is de winst die ik nu maak een opbrengst op de V&W-rekening of moet ik dit in mijn aangifte IB invullen als Stakingswinst? b) als ik inderdaad de inventaris en handelsgoederen aan mijzelf verkoop: had ik op het moment van staken dan ook niet BTW af moeten dragen over de verkoop aan mijzelf van mijn voorraad handelsgoederen en inventaris? Ik hoop op je reactie... Dennis.
  13. Hallo Nimda , Nog 3 vraagjes 1) Is de winst die ik nu maak een opbrengst op de V&W-rekening of moet ik dit in mijn aangifte IB invullen als Stakingswinst? 2) Betekent dit ook niet dat ik eigenlijk op het moment van staken BTW af had moeten dragen over de verkoop aan mijzelf van mijn voorraad handelsgoederen en inventaris? 3) Moet ik ook niet alsnog de totale boekwaarde van mijn voorraad goederen en inventaris per de stakingsdatum (31 aug. 2007) opnemen als een "privé-onttrekking in goederen" in BOX 1 - Winst uit onderneming? Of is dit overbodig als je jouw antwoord / optie volgt? Alvast bedankt, Dennis
  14. John, Nog één klein dingetje: stel dat ik inderdaad het totale bedrag aan Activa (voorraad handelgoederen en inventaris) per de sluitingsdatum als privé-onttrekking opneem op mijn aangifte IB. Betekent dit dan volgens jou ook dat ik de opbrengst van de objecten die ik in de periode na 31 augustus (1 september - 31 december '07) heb verkocht en in feite geen handelsgoederen meer zijn op naam van het bedrijf niet hoef te vermelden op mijn aangifte IB? Of moet ik deze opbrengsten invullen in BOX 1 - Inkomsten uit overige werkzaamheden? Nogmaals bedankt voor al je antwoorden! Dennis.
  15. John, Mijn onderneming is uitgeschreven bij de KVK en tevens schriftelijk afgemeld bij de Belastingdienst per 31 augustus 2007. De voorraad handelsgoederen die ik nog over had per 31 augustus 2007 probeer ik vanaf 31 augustus 2007 als particulier zijnde te verkopen. De inventaris verkoop ik niet, maar gebruik ik nu privé. Het gaat hierbij om een computer, printer, scanner e.d. De periode tot 31 augustus had ik een bedrijf en moet ik de aangifte volgens mij ook als zodanig invullen: ik moet dus o.a. de stand van de Activa aan het einde v/h boekjaar (=31 aug. 2007) invullen bestaande uit mijn voorraad goederen, inventaris en liquide middelen. Mijn vraag is: wat voor gevolgen heeft de overheveling van deze Activa naar mijn privé-vermogen vanaf 1 september voor mijn aangifte IB? Moet ik nu volgens jou dus het totale bedrag aan Activa per de sluitingsdatum als privé-onttrekking opnemen op mijn aangifte IB? Alvast bedankt, Dennis.
  16. John, allereerst bedankt voor je snelle reacties. Mijn onderneming is inderdaad opgeheven per 31 augustus 2007. Per de stakingsdatum is het Eigen Vermogen (passiva-kant balans) gelijk aan de totale Activa, oftewel gelijk aan een optelling van mijn Inventaris, voorraad handelsgoederen die op dat moment nog over waren en de stand van mijn betaal- en spaarrekening per 31 augustus 2007. Je geeft vervolgens aan dat ik het Eigen Vermogen per de sluitingsdatum als privé-opname moet opnemen op mijn aangifte IB. Op 31 augustus 2007 is de post Eigen Vermogen (passiva-kant balans) gelijk aan de totale Activa. Dus mijn vraag blijft: Betekent dit dat ik zowel mijn voorraad handelsgoederen, mijn inventaris als mijn Liquide middelen(betaal- en spaarrekening) per sluitingsdatum op moet nemen als een privé-onttrekking? Zo ja, neem ik dan het totaal bedrag aan Eigen Vermogen niet meer op aan de passiva-kant van de balans, maar puur en alleen als privé-onttrekking in BOX 1? Lijkt mij niet toch... Ik ontvang graag opnieuw je reactie. Alvast bedankt! :) Dennis.
  17. Bedankt zover voor je duidelijke antwoorden Ecofin! Wat betreft de terugontvangen IB is het nu duidelijk: niets mee doen. Heb ik nog 1 belangrijke vraag: Je geeft dat ik het Eigen Vermogen per sluitingsdatum als privé-opname moet opnemen op mijn aangifte IB. Op dit moment is mijn aangifte zo ingevuld dat de post Eigen Vermogen (passiva-kant balans) gelijk is aan mijn totale Activa. Betekent dit dat ik zowel mijn voorraad handelsgoederen, mijn inventaris als mijn Liquide middelen(mijn totale betaal- en spaarrekening) per sluitingsdatum op moet nemen als een privé-onttrekking? Zo ja, neem ik dan het totaal bedrag aan Eigen Vermogen niet meer op aan de passiva-kant van de balans, maar puur en alleen als privé-onttrekking in BOX 1? Lijkt mij niet toch...Ik ontvang graag je reactie. Alvast bedankt. Dennis.
  18. Ecofin, Ik ben gestopt met mijn bedrijf per 31 augustus 2007 en ik heb nooit een aparte rekening gehad voor mijn bedrijf. Mijn prive-rekening en zaken-rekening waren één en dezelfde. Veranderd dit nog wat ten opzichte van wat je net hebt aangegeven? Hoef ik de ontvangen IB over 2006 nog steeds nergens in de aangifte IB van dit jaar te verwerken? Of moet ik het nu wel opnemen als een privé-storting? Alvast bedankt!
  19. Bedankt zover voor al jullie antwoorden! Wat nu nog rest... Voor de duidelijkheid: ik ben door de fiscus erkend als onderneming en moet dan ook een V&W-rekening invullen, een overzicht van activa en passiva, etc...Dit heb ik ook allemaal al ingevuld. Naast het invullen van de V&W-rekening en de balans heb ik echter ook BOX 1 - winst uit onderneming met als categorieën: privé-onttrekkingen, privé-stortingen, niet- of gedeeltelijk aftrekbare kosten en ondernemersaftrek. Dit zijn in feite correcties op de winst. De vragen die mij nog rest: 1) Teruggave IB Wat mij dus niet helemaal duidelijk was, wat te doen met de teruggave IB over 2006 die ik begin van 2007 heb ontvangen. Ik begrijp nu dus dat dit uit de zakelijke winst moet worden gehouden en ik heb dit dan ook niet als een opbrengst opgevoerd op de V&W-rekening. Nogmaals: moet ik dit dus opvoeren als een privé-storting in BOX 1, zoals hierboven vermeldt? Ik neem aan dat deze teruggave ergens ingevuld moet worden op mijn aangifte? 2) Teruggave BTW Als ik het goed heb begrepen hoef ik van de BTW die ik heb teruggevorderd in 2007 en ook heb ontvangen in 2007 helemaal op geen enkel punt in mijn aangifte IB iets in te vullen. Duidelijk. Wat mij nog niet helemaal duidelijk is: de vordering BTW 2006 die ik in 2007 heb ontvangen, hoef ik dit helemaal nergens in mijn aangifte IB in te vullen? Of hoort dit ook thuis als privé-storting in BOX 1? Alvast bedankt! Dennis.
  20. Even een aanvulling: het bedrijfje wat ik had betrof een eenmanszaak, oftewel er was geen scheiding tussen privé en zakelijk. Ik zit nog met een tweetal vragen: 1) Moet ik een teruggave IB invullen bij BOX 1: winst uit onderneming - privé-stortingen, waardoor het buiten de zakelijke winst wordt gehouden? 2a) De BTW die ik heb gevorderd in 2007 heb ik ook terug ontvangen in 2007. Dan kan ik dit toch niet invullen op mijn aangifte als "terug te ontvangen / te vorderen BTW"? Waar op mijn aangifte IB moet ik dit wel invullen? 2b) Voor mijn aangifte IB van 2006 heb ik destijds een vordering aan BTW ingevuld (4e kw. 2006). In 2007 heb ik dit bedrag ontvangen. Waar plaats ik dit op mijn aangifte IB? Alvast bedankt!
  21. Ik zit met de volgende vraag: Ik ben bezig met het invullen van mijn aangifte IB 2007. Moet ik nu ook ergens de BTW die ik terug heb ontvangen over mijn inkopen in 2007 en de de Inkomstenbelasting die ik in 2007 heb terugontvangen over 2006 invullen in mijn aangifte IB 2007? Zo ja, waar dan? Betreffen dit bijvoorbeeld privé-stortingen of zijn dit puur verrekeningen, die je niet nogmaals hoeft op te geven? Ik hoop dat iemand een antwoord heeft, want ik wil dit erg graag zeker weten. Alvast bedankt! Dennis.
  22. Hallo allemaal, Ik ben per 31 augustus 2007 gestopt met mijn bedrijfje. Nu wil ik graag het volgende weten: de voorraad handelsgoederen en inventaris die nu weer tot mijn privé-bezit horen, hoe ga ik daar fiscaal mee om? Ik kom hier niet uit.... Vul ik dit voor mijn aangifte IB bijvoorbeeld in als een privé-onttrekking? Met andere woorden: waar komt deze overheveling tot uiting op mijn aangifte IB? ??? Alvast bedankt! Dennis.
  23. Dan resten mij op dit moment nog twee vragen: vraag 1) Op het prikbord van belasting.startpagina.nl geven ze het volgende aan: "Bij het staken van de ondermeming gaat de voorraad over naar het prive-vermogen. De overgang naar het prive-vermogen is voor de BTW een belaste prestatie. Je moet de BTW over de (historische) kostprijs dus afdragen aan de Belastingdienst. Ik ga ervan uit dat je destijds bij inkoop de BTW hebt teruggevraagd." >>> Moet ik nu BTW af blijven dragen zoals ik voor de beëindiging van mijn bedrijf heb gedaan: dus BTW afdragen volgens de margeregeling oftewel over de winstmarge bij verkoop. Zie vorige reacties. OF moet ik BTW afdragen over de inkoopprijs zoals hierboven wordt beweerd. vraag 2: Ik blijf dus gewoon ondernemer voor de belastingdienst, en moet BTW af blijven dragen volgens de margeregeling, totdat ik alle producten heb verkocht? Ongeacht dat de Belastingdienst officieel een bewijs heeft ontvangen dat ik ben uitgeschreven bij de KVK?
  24. Om mijn situatie even te specificeren: toen ik nog stond ingeschreven bij de KVK (3 wk geleden), heb ik gebruik gemaakt van de margeregeling en dus bij het verkopen van mijn producten BTW afgedragen over de winstmarge. Ik begrijp uit je reactie dat ik dus voor de Belastingdienst ondernemer blijf totdat mij volledige voorraad verkocht is. Vraag 1: Betekent dit, dat ik dus gewoon BTW volgens de margeregeling af blijf dragen, totdat alles verkocht is? Vraag 2: Blijf ik ondernemer totdat de volledige voorraad verkocht is, ook al duurt dit bijvoorbeeld een half jaar of langer? Bedankt.
  25. Ik heb mij onlangs uitgeschreven bij de KVK. Nu heb ik nog een voorraad producten die ik nu probeer privé te verkopen. Nu stelt de belastingdienst dat je deze goederen onttrekt voor privégebruik en daarover BTW moet betalen. Dat is duidelijk, maar... Nu is mijn vraag: waarover dien je nu BTW te betalen bij dit overhevelen van je producten voor privégebruik. Over de inkoopprijs die je destijds hebt betaalt voor het aanschaffen van dat betreffende product? Betaal je dus 19% BTW over de inkoopprijs bij dit overhevelen? Alvast bedankt.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.