secondnew

Senior
  • Aantal berichten

    38
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door secondnew

  1. Hoi Allen, Bedankt voor de reacties. Al met al denk ik dat het een punt van discussie kan worden aangezien hier vooraf geen afspraken over zijn gemaakt / dit niet is besproken. Vervelende mosterd na de maaltijd waar een klant niet blij van wordt en ook met het oog op vervolgopdrachten wellicht weinig raadzaam. Deze zullen er vermoedelijk komen dus wellicht is er van afzien de beste oplossing. Tot slot bedankt voor de template! groet
  2. Hallo Levelers, Kan me voorstellen dat deze vraag vaker voorbij is gekomen, zodoende even bij de faq gekeken maar kon het antwoord niet vinden. Zodoende: Mijn zzp reclamebureautje heeft voor een opdrachtgever een huisstijl ontwikkeld. Begonnen met een logo, vervolgens stationery en een huisstijl handboek. Nou is de vraag van de opdrachtgever: ' we zouden graag het intellectueel eigendom betreffende genoemde elementen van je overnemen zodat het materiaal in alle facetten ons eigendom is. Kan je hier een overdrachtdocument / contract voor opstellen?" Nou ben ik hier toe bereid maar heb ik 2 vragen: - Zijn er wellicht standaard documenten / templates aanwezig die ik met wellicht enige aanpassing kan gebruiken voor de beoogde overdracht? - Is het gebruikelijk om voor een dergelijke overdracht een vergoeding te vragen of helemaal niet? Ik bedoel hiermee niet de tijd die nodig is om een document op te stellen maar de 'verkoop' van de rechten. Mocht iemand een antwoord hebben of me op weg kunnen helpen, hartelijk dank! Groet Albert
  3. Bedankt voor je reactie. Op zich lijkt me 1850 euro bruto nog best een fors bedrag. Vraag me af wat hier netto van over blijft. Met de omrekenfactor van 1,27 zou ik dan uitkomen op 2350 euro voor een vijfdaagse werkweek...
  4. Hai Levellers, Ik ben een zzp'r met de doelstelling een 'marketing & interactive' bureau op te bouwen. De werkzaamheden gaan voorspoedig en zodoende begint zo langzaam aan ruimte te ontstaan voor het aannemen van personeel. Ik denk hierbij aan een allround vormgever die net klaar is met zijn grafische opleiding aan het mbo welke ik voor 32 uur aan het werk zou willen zetten. Nou is mijn vraag: Wat is voor en dergelijk persoon, ik schat een jaar of 21 / 22 afkomstig van het mbo een goed instapsalaris? Zelf weet ik me te herinneren dat m'n eerste salaris na het hbo 2150 bruto was wat netto neerkwam op 1600 euro voor een veertig urige werkweek. Vervolgens: Wat zijn ongeveer de kosten voor mij als ondernemer bij brutosalaris x, is hier een omrekenfactor voor aanwezig? Ik hoop dat er levellers zijn, wellicht werkzaam in mijn branche, die me eindje in de goede richting kunnen helpen! alvast bedankt!
  5. @peter Bedankt voor je reactie. Alles moet een eerste keer zijn, een dergelijke mailing heb ik nooit voor klanten verzorgt. De ambitie om door te groeien naar een fullservice bureau neemt ook met zich me dat bepaalde facetten wat nieuwer zijn dan anderen. Eerst maar eens een mailing voor de eigen tent verzorgen, wellicht leerzaam. Wat betreft het zoeken middels Google, heb dit gedaan en was Cendris ook al tegen gekomen. Om het bos wat te schiften en de juiste bomen te selecteren vroeg ik me af of iemand goede ervaringen heeft met bijvoorbeeld Cendris of andere partijen. ps: Das een best tuintje! :-) @GJ Bramer. Gebruik dit platform inderdaad niet om mezelf of mijn onderneming te vermarkten. Wellicht iets voor de toekomst. @Jasper. Bedankt voor het geven van je zienswijze.
  6. @peter Jammer dat je het nodig vindt om op een dergelijke nederbuigende toon te antwoorden. Is het echt nodig om aan te geven dat het vreemd is dat ik geen adressenboeren ken? En wat betreft de omgekeerde volgorde: De doelgroep is bepaald en vervolgens is hier een brief voor gechreven. Iets wat in marketingland inderdaad best gebruikelijk is. En daar gaan we weer, 'iets wat in marketingland best gebruikelijk is?' Om tot slot zuchtend een poging te wagen enige input te leveren die vervolgens compleet aan mn vraagstelling voorbij gaat? Jammer, iets wat ik niet gewend ben op dit fraaie forum! Wellicht een idee om vandaag eens achter de laptop vandaan te komen en wat van de zon te genieten? Het is lekker weer, daar knapt een mens van op!
  7. Hi Levelers, Ben bezig met het inrichten van een direct mail actie. Brief getikt, flyertje erbij en een terugbel scriptje in elkaar gedraaid om enkele dagen later de geadresseerde terug te bellen. Tot nog toe alles volgens plan maar dan mijn vraag: Hoe kom ik aan een lijst geschikte adressen? Iemand tips hoe dit aan te pakken en wellicht goede ervaringen betreffende partijen die deze adressen aanleveren? Tot slot: Mijn onderneming houdt zich bezig met full service marketing. Van marketing consultancy tot het uiteindelijke ontwikkelen van tools zoals websites of het vormgeven van identity en design voor print. Ik wil mijn brief graag op persoonlijk niveau aan de ontvanger richten. Nou twijfel ik aan het volgende: De brief richten aan de eindbeslisser marketing (die mij misschien ziet als concurrentie in de eigen keet) of de algemene eindbeslisser / eigenaar? Alvast bedankt voor de reacties!
  8. @ edward Zowel kantoor als prive hebben een eigen toegang die afgesloten kan worden. Beide toegangsdeuren zijn te benaderen via de gedeelde gang waar ook het toilet aan grenst. Verder: Heb in de tussentijd vernomen dat de 'huurbescherming' van vijf jaar enkel geld voor de huurder. De huurder kan er tussentijds wel uit, de verhuurder echter niet.
  9. Bedankt voor de reacties. De situatie is als volgt: Het gaat om een pand van drie verdiepingen met eenzelfde voordeur. Beneden zit een horeca gelegendheid van de verhuurder, op de tweede verdieping wil ik mijn kantoor vestigen en op de derde verdieping bevind zich dan mijn prive ruimte. Mijn kantoor zit aan een gang waar ook een toilet aanwezig is wat door zowel de horeca gelegenheid als mijn kantoor wordt gebruikt. Het kantoor is dus wel los van prive, het is geen kamer binnen een appartement oid. In eerste instantie is het te huur gezet als woonruimte. Eerste en tweede verdieping. De insteek zoals ik het wil gebruiken vind de verhuurder ook prima. Dus: De makelaar zou de huurovereekomst van prive naar een zakelijke overeenkomst kunnen overzetten. De huurtermijn is overigens vastgesteld voor 3 jaar. Er is een opzegtermijn afgesproken van 3 maanden.
  10. Hi Levelers, Na enig zoeken heb ik een geschikte locatie gevonden om zakelijk en prive te combineren. In eerste instantie was mijn idee om de huurovereenkomst op prive te zetten en niet op mijn eenmanszaak. Betaling doe ik vervolgens in twee delen. Een factuur voor het kantoorgedeelte en het restant uit prive voor de prive ruimte. Belastingtechnisch is dit pand gechikt voor deze opzet. Echter: Nu zegt de verhuurder: Waarom zet je het huurcontract niet op naam van de zaak inclusief btw? Op zich geen probleem maar nu zegt mijn accountant: 'Let op, dan wordt het een zakelijke huurovereenkomst, je zit er dan vijf jaar aan vast! ' Echter, er zit wel een opzegtermijn van drie maanden op... Ik wil er geen vijf jaar aan vast zitten! Mijn vraag is nu: Zit ik er inderdaad ondanks de opzegtermijn vijf jaar aan vast? Zie ik wellicht andere haken en ogen over het hoofd? Alvast bedankt voor jullie reacties!
  11. Hi levellers, Momenteel werk ik vanuit een eenmanszaak waarbij het overgrote deel van de werkzaamheden wordt verricht voor een enkele klant. Het klantportfolio begint te groeien maar de ambitie om van thuiswerkende zzp'r door te groeien tot onderneming inclusief externe huisvesting en personele bezetting is een traag proces. Mijn voorname klant is enthousiast mij hierin te ondersteuen. Onderdeel hierbij is het doen van een investering en het vormen van een BV waarin mijn klant zal participeren. Hierover de volgende vraag: Als ik straks op de loonlijst sta en tevens meedeel in de winst, hoe gaat deze winst dan belast worden?
  12. @Lime Alvorens van start te gaan met het ontwikkelen van software is het inderdaad wel zo handig de bedrijfsprocessen in kaart te brengen, huidge omgang met data te onderzoeken etc. Dat stadium had een zware toer kunnen zijn, viel mee en heb ik inmiddels afgerond. Heb je een goeie tegenhanger van de methodes die drie keer hetzelfde doen... ?
  13. De inleiding doet me denken aan Seth Godin of beter nog Alan Cooper en zijn boek About Face. Theorie inzake marketing en usability op een leuke manier geformulerd, maakt het wel zo leesbaar!
  14. Thanks! Toch nog een reactie! :) Er zijn tal van methoden maar vaak kom je uit op iets als DSDM, RAD of AGILE. Methoden die, als je praktisch gaat kijken naar wat er te doen staat en hoe je dit gaat aanpakken, als vanzelf naar boven komen borrelen. Het inventariseren van behoefte, communicatie tussen projectmedewerkers en bijvoorbeeld testen: Allerlei zaken die met genoemde methoden in een raamwerk te gieten zijn waar je naar mijn mening ook op uit zal komen als je de methodes niet zou kennen. Open deuren? Zelf zullen we waarschijnlijk achteraf concluderen dat AGILE hetgeen was wat we hebben gebruikt... Wat betreft bronnen op het internet: Een outline voor bijvoorbeeld een PID is makkelijker te vinden dan een inrichting voor een functioneel ontwerp. Het verbaasd me dat maar weinigen een duidelijk antwoord kunnen geven op de vraag wat is nou een goed format voor een functioneel ontwerp, hoe ziet de inhoudsopgave er uit. 'Tja dat kan op duizend manieren.' Nou heb ik zelf ook een eigen manier gevonden maar ik zou dit wel eens willen spiegelen aan de mening of inzichten van anderen. Misschien moet ik beter leren googelen.. ;) Nogmaals dank, topic kan gesloten worden. ps: Higherlevel komt leuk naar voren in de Sprout deze maand!
  15. Hi levellers, Na een inventarisatie ben ik met een klein team bezig met het uitwerken van functionaliteit inzake processoftware. Er zal een uitgebreid pakket gebouwd worden wat elementen als personeelsbeheer, crm en bijvoorbeeld urenregistratie combineert. Zodoende ben ik bezig met het uitwerken van behoefte en een functioneel ontwerp. Een FO kan op meerdere manieren worden uitgewerkt en persoonlijk heb ik dit vooral voor websites gedaan. Mijn vraag: Heeft iemand een handige online resource inzake softwareontwikkeling en welke stappen hierin te nemen in zake voorbereiding voor ontwikkeling? Met betrekking tot functioneel ontwerp etc. ? Thanks!
  16. @ Het gaat om een extranet voor plusminus 25 personen. Echter de tent groeit vandaar de behoefte. Nou ben ik er inmiddels achter dat de website is gekoppeld aan een cms systeem waar ook toepassingen inzake crm etc. aangeplakt zitten. Ik kan ook zelf niet bij de bronbestanden, om het cms heen dingen aanpassen etc. Wat betreft de insteek van het intranet: Een eenvoudige 'site' met smoelenboek, nieuwtjes, agenda dat soort dingen. En dus de mogelijkheid medewerkers een emailadres te geven welke ze vervolgens hier kunnen uitlezen. Bijkomend probleem: Het aanmaken van emailadressen kost bij deze leverancier 150 euro! Das me een aardig bedrag en niet de bedoeling. Gebruik maken van de bestaande url en server lijkt dus geen optie. Een optie zou dus kunnen zijn dat ik een hostingpartij zoek waar ik een intranetsite laat plaatsen en waar ik onbeperkt webmail adressen kan aanmaken voor medewerkers. Jammer is dan dat je geen synergie heb inzake domeinnaam. Je wilt natuurlijk voor de email en benadering intranet dezelfde url gebruiken. (bedrijfsnaam.nl vs bedrijfsnaam.nl/intranet en dan niet vervolgens gebruiker@anderebedrijfsnaam.nl)
  17. Ahaa, ik heb het dus inderdaad over een extranet! Als ik het goed begrijp is de termologie inzake software installeren vooral van toepassing als het gaat om het inrichten van een interne server. Een webserver is al voorzien van apache, mysql etc. Klopt het dan ook dat ik voor elke gebruiker van het extranet een emailadres kan aanmaken middels webmail? Deze eventueel automatisch kan koppelen aan inloggegevens en deze onder een button 'mail' weer kan geven?
  18. Thanks voor jullie antwoorden! Het gaat om een intranet voor een detacheerder. Het is de bedoeling dat naast de interne organisatie ook het personeel wat in het veld aan het werk is dit intranet kan benaderen. Als ik het goed begrijp gaat het hier dus om een extranet en dien ik dit op een externe server te hosten. De externe medewerker logt in, en de interne medewerker heeft de landingspagina van het intranet als startpagina ingesteld. Bijvoorbeeld: www.homepage.nl/intranet Bij reguliere websites hoor ik afgezien van termen als apache, cms en bijvoorbeeld php of css in mindere mate spreken over het gebruik van standaardpakketten. Wat betreft intranet gaat het al wel snel om gebruik van software. Wat is hier de reden van? Dit aangezien ik denk dat het inprincipe gaat om een website die afgesloten is voor het algehele publiek?
  19. Beste Levelers, Ik heb een vraag wat betreft het opzetten van een intranet en de mogelijkheden die hiermee samenhangen. Als ik Google naar bijvoorbeeld 'opzetten intranet' dan krijg ik een overload aan technische specs, aanbieders etc. te zien. Een behoorlijke jungle. Wat is jullie idee wat betreft benodigdheden voor het opzetten van een klein intranet? Is dit op een zelfde manier te benaderen als het bouwen van een website met cms achter een een inlog, of komen hier andere dingen bij kijken? Is er misschien handige standaardsoftware voor aanwezig of is dit geen vereiste? Hopelijk kan iemand me het een en ander verduidelijken of me doorverwijzen naar relevante info. Alvast bedankt!
  20. De website oogt weinig professioneel. Dit komt vooral door het grote lettertype wat niet gestyled is, de matige vormgeving in het algemeen en de header in het bijzonder. Tot slot denk ik dat de 'website man' eens aan de slag moet met margins. Tabellen zijn verouderd maar kunnen prima worden gebruikt. zorg er dan wel voor dat input netjes is uitgelijnd. De site is nu niet in balans. tips: - Kappen met flash in de header. Een strak statisch logo heeft meer impact dan hetgeen er nu staat. De site oogt ook erg donker. Een grijstint is prima maar combineer deze met andere kleuren in plaats van andere grijstinten. - Voeg een stylesheet toe waarmee tekst strakker wordt vormgegeven en input van tabellen beter wordt uitgelijnd.
  21. Beste mensen, Een klant heeft mij gevraagd het project management te verzorgen inzake het implementeren van een urenregistratiesysteem. Hierbij heeft de klant graag op voorhand een indicatie van te maken uren. Lastig aangezien scope en doorlooptijd op voorhand nooit meteen duidelijk zijn. Heb zelf wel ideeen maar hoor graag jullie visie in deze. Misschien heeft iemand een handige checklist? Onderstaand een ruwe opzet, ben benieuwd naar jullie commentaar, aanvullingen, opmerkingen etc. - project initialisatie. Het op detailniveau uitwerken van behoeften, werking van het systeem etc. Hoe gaan we het systeem integreren met bestaande systemen. Wat zijn dit voor systemen (ik denk aan boekhoudsoftwware, banksoftware etc.) Resultaat: Conses wat aangeschaft dient te worden, hoe de software dient te werken en met welke bijkoemdne factoren we te maken hebben. Eventueel samengevoegd in een functioneel ontwerp. 40 uur? - projectmanagement gedurende implementatie. De ontwikkelaar gaat met het funtioneel ontwerp aan de slag. Vraag me af wat hier voor mij voor pm werkzaamheden komen kijken. Is dit in uren per week in te schatten? - bugfixing testen etc. 50 uur? - klaarstomen van de organisatie middels training en opleiding. 65 uur?
  22. @WWB: De bv van de klant is gezond en vermogend en zal er geen moeite mee hebben de 18 k in te leggen. Iets wat ik zelf minder eenvoudig kan realiseren. Ook hier een onderdeel van de puzzel: In ruil voor inleg van kapitaal een aandeel in de tent en voor mij de mogelijkheid plannen gerealiseerd te krijgen. @joost: Ik ben halverwege dit jaar gestart en 99% van mn tijd bij 1 klant gespendeerd. Hiernaast een klein klusje voor een andere opdrachtgever gedaan. Beschik echter over een VAR dus verwacht hier voor dit jaar geen problemen van te ondervinden.
  23. @ rene & henny Bedankt voor de reacties. In jullie antwoorden zie ik dingen terug die ik ook al door mn gedachten heb zien komen. Vooralsnog verhuur ik mezelf als fulltime externe aan de klant zonder zelf veel aan aquisitie te doen of de ambitie waar te maken meer klanten te halen en zo in de breedte te groeien. Het opzetten van een bv zorgt ervoor dat mijn klant, de andere aandeelhouder, me toegang geeft tot een groot netwerk wat hij actief naar me toe zal brengen. Zodoende komt er meer geld in de tent waardoor plannen die nu op de plank blijven liggen uitgewerkt kunnen worden. Al met al heb ik het idee dat er ergens een win-win situatie valt te halen. Krijg de puzzelstukjes vooralsnog even niet in de juiste format.
  24. Vanuit een eenmanszaak verricht ik veel werk voor een enkele specifieke onderneming. Kort door de bocht: De eenmanzaak functioneert als de marketing en communicatie afdeling van mijn klant. Van eenmanszaak zou ik graag doorgroeien tot BV en ook de betreffende klant is bereid mij hierin te ondersteunen. De klant bestaat uit een holding waar verschillende BV's onder hangen. Stel ik voeg mijn eenmanszaak als BV toe aan deze holding waarbij ik zelf 50% van de aandelen neem en mijn klant voor de ander helft. Is het voor mijn klant een groot voordeel omdat zijn kosten nu omzet zijn voor een BV waarvan hij zelf 50% aandeelhouder is geworden? In de huidige situatie is hij de kosten immers gewoon kwijt. Is dit een juridisch correcte structuur of een hersenspinsel wat helemaal niet mag? Ben benieuwd naar de reacties
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.