Jump to content

connector

Junior
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 1. Ha nee, ik heb blijkbaar dat hele stuk overgeslagen. Het is gewoon fulltime dienstverband maar ik begreep niet hoe ik dus om moest gaan met de verschillende totale werkdagen per maand. Dit verklaart inderdaad een hoop, een gemiddeld salaris zou op zich logisch zijn. Ik probeer het voor mezelf even allemaal helder te krijgen, maar dit verklaart een hoop.
 2. Ik wil ook per maand uitkeren, betekent dit dan dat het salaris automatisch iedere maand gelijk is ongeacht het aantal werkdagen. Ik bedoel de maand februari heeft 20 werkdagen en de maand 23.
 3. Hoe bedoel dat ik het salaris van te voren weet? Ik weet inderdaad het bruto salaris bij een 40 uuige werkweek, dit is vastgelegd in het contract. Maar het salaris is toch afgeleid van het aantal gewerkte dagen per maand? Misschien stel ik wel domme vragen hoor, maar het is voor mij al weer wat jaartjes geleden dat ik een salarisstrook heb ontvangen ;-)
 4. Ik heb vanaf deze maand mijn eerste personeelslid fulltime in dienst, nu geeft mijn administratiekantoor aan dat ik iedere 1e week van de nieuwe maand de uren moet aangeven van de gewerkte vorige maand en dat ik op basis hiervan een salarisgegevens krijg, zodat ik weet welk salarisbedrag ik moet overmaken. Ik hanteer een maandsalaris aan en geen 4 weken salaris. Dit betekent dus dat mijn medewerker zijn gewerkte uren in mei, pas eind juni overgemaakt zou krijgen. Dit lijkt mij niet helemaal zoals de gemiddelde medewerker het gewend is. Deze is gewend om in de maand mei, omstreeks de 24e van mij zijn salaris over deze maand te ontvangen. Hoe zit dit dan voor mij als werkgever. Ik principe weet ik natuurlijk per maand hoeveel dagen mijn medewerker gewerkt heeft. Maar dit is natuurlijk per maand verschillend afhankelijk van het aantal werkdagen in een maand. Hoe weet ik dan wat het uiteindelijk over te maken salaris is? Aangezien alle premies, heffingen, vakantiegeld etc afhankelijk is van het aantal gewekte dagen? En wat als de werknemer een aantal dagen voor onbetaald verlof heeft gekozen, betekent dit dat dit in de volgende maand wordt gecorrigeerd dan weer? Het meest makkelijk voor mij als werkgever is dan om pas in de maand juni rond de 24e het salaris over te maken van de vorige gewerkte maand mei, omdat ik dan alle gewerkte uren en eventueel verlof exact inzichtelijk heb. Ik ben daarom benieuwd hoe jullie dit hebben geregeld?
 5. Dat geeft toch niet, als ik maar een bedrijfsnaam heb verzonnen voordat een ander ermee vandoor gaat.
 6. Mijn excuses als mijn reacties niet echt opbouwend zijn, maar het is erg lastig als ondernemer in spe om met anderen een naam te verzinnen. Je hebt een bepaald gevoel bij een nieuwe naam, maar het lukt zelf niet om iets te verzinnen. Wat ik bedoel te zeggen, ik weet wat ik wil en ook weer niet. Ik wil een vernieuwende bedrijfsnaam in het nederlands, in een land waar ieder bedrijf juist naar engelse of latijnse woorden grijpt. Ik ben dus op zoek naar een jong, fris nederlands woord. Kaas is opzich goed qua lengte, maar in mijn ogen niet geschikt voor een media bedrijf. Een naam als Hollandse Nieuwe Media is erg leuk maar te lang denk ik, ik zal hier eens verder over nadenken of ik iets met deze woorden kan. En bedrijfs-uitje is wel erg goed gevonden! Kortom, ik denk ook kort, vlotte woorden zoals boom, bloei, bloem, graan, kook, held, anker.... Ik hoop dat wat duidelijker is geworden welke kant ik graag zou op willen met een naam.
 7. Omdat er nog geen goeie suggesties (naar mijn mening) voorbij zijn gekomen. Allen zijn of te lang of al bezet, daar schiet ik nietzoveel mee op. Schaap op de dijk of kaas media klinkt grappig, maar gaat hem voor mij echt niet worden.
 8. Zijn er nog mensen met goeie ideeen, ik krijg niks meer verzonnen. Zit met woordenboek opschoot, maar weinig bruikbaar of heeel veel al in gebruik.
 9. Haha Kaas is Baas, leuke naam maar misschien net even iets te ..... kazig. Andere namen zijn inderdaad erg lang, maar wel lekker nederlands.
 10. Ik zit in Zuid-Holland. dan kom ik op: Alblasserwaard Media
 11. Nog een paar van mijn kant: nl media (bezet) mediaplatform (bezet) media label (vrij, maar nog niet echt overtuigd) media centrale (bezet) media talent (bezet) bloem media bloei media
 12. Grapjes is emotie, da's een begin!!! Ja daar heb je absoluut gelijk in, maar nee ik wil niet associeerd worden met meesters en meesteressen...
 13. Mediatief - Aardig, maar is al vastgelegd. Meermedia - Aardig, maar is al vastgeled. MediaMeester - niet mijn smaak, ik hoor de grapjes al: MediaMeesteres :)
 14. Hele goeie! Maar helaas is deze bedrijfsnaam al ingebruik. :'(
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept