Jump to content

petertje1980

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  alibaba
  kvk
 1. Voor mijn BV heb ik een creditcard of nog liever een prepaid mastercard nodig. Kan ik deze gewoon op mijn eigen naam zetten (prive kaart), of moet dit perse een zakelijke kaart zijn? Zie niet echt direct verschil tussen een zakelijk of particuliere kaart? Heb verder geen medewerkers of iets dergelijks.
 2. Hoe verplicht is het salaris van een DGA? Ik weet niet hoeveel winst ik ga maken in beginsel en wil geld apart zetten voor een nieuw product. De BV wil ik zsm starten, november 2016 en kies voor een verlengd boekjaar. Kan ik de eerste 10 maanden bijv een 0 aangifte doen voor salaris. Blijkt er na 10 maanden wel geld te zijn dit alsnog uitkeren als salaris? Valt dat salaris dat in maand 10 of is dat een correct over alle voorgaande maanden? Hoe moet ik dit regelen, inrichten? [mod edit: titel verduidelijkt]
 3. Activiteiten zijn voornamelijk leveringen vanuit China direct naar consumenten over de hele wereld. Australie, Zuid-Afrika, Amerika, Canada, UK, Spanje, Japan etc. Het zijn geen producten die risicovol zijn zoals electrische apparaten etc, maar algemene gebruiksvoorwerpen. Qua verzekering is het lastig af te dekken omdat het verkoop vanuit China is waar ik zelf geen directe controle op heb wat er precies uit gaat en geen testrapporten zijn, aangezien het om 1 op 1 gaat en niet om partijen die er worden ingekocht. Ik verkoop aan consument, bestel het bij Chineze leverancier, Chineze leverancier stuurt het door naar consument. Jurist heeft mij inderdaad geadviseerd om het toch beste in BV onder te brengen (wat mijn boekhouder daarvoor ook al vertelde) om zo het risico af te dekken voor persoonlijke aansprakelijkheid. Bij het niet kunnen verzekeren zou er dan ook geen sprake kunnen zijn van wanbeleid. Wat mij nu niet helemaal duidelijk is: - Gaat die vlieger ook echt op dat er dan geen wanbeleid is? - Mochten mijn klanten zie willen beroepen op iets zou dat volgens mij altijd moeten volgens het Nederlandse recht, of is dit niet correct?
 4. Heb geen financieringen of risicovolle debiteuren, dus daar hoeft allemaal niks over omgezet te worden. Betreffen activiteiten waarvan de aansprakelijkheid lastig tot niet te verzekeren valt. Momenteel ben ik nog wel met verzekeraars bezig om zaken toch verzekerd te krijgen, maar ze gaan er niet echt in mee. Een jurist heeft me vanmorgen eigenlijk hetzelfde geadviseerd om toch voor een BV te gaan om risico's af te dekken. Persoonlijk zou ik dan niet aansprakelijk gesteld kunnen worden, al blijft er natuurlijk altijd een risico.
 5. Overstappen naar BV ivm stuk risico afdekking van persoonlijke aansprakelijkheid.
 6. Mijn boekhouder heeft mij geadviseerd om een BV op te richten. Een holding met daaronder een BV om vanuit daar te gaan werken. Nu heb ik nog een eenmanszaak, de activiteiten in de eenmanszaak zullen dan stoppen en ik zal nieuw starten vanuit de nieuwe BV. - Is het ok om de EMZ te stoppen en nieuw te starten in de BV? - Mijn salaris zal in beginsel zeker geen 44000 zijn, kan ik dit verlagen bij de belastingdienst? - Moet ik voor zowel de holdig als de werkmaatschappij een apparte bankrekening openen? - Zijn er nog specifieke dingen waar ik rekening mee moet houden?
 7. Ben al een aantal jaren parttime ondernemer, maar nu de laatste jaren begin het meer serieuze vormen aan te nemen en wil ik ook volledig voor het ondernemerschap gaan. Momenteel heb ik een eenmanszaak en is het nog niet interessant genoeg om over te stappen naar een BV. Echter ben ik getrouwd in gemeenschap van goederen en zit er aan te denken om het prive vermogen via huwelijkse voorwaarden bij mijn vrouw te leggen. - Als ik ons prive vermogen bij mijn vrouw neerleg doormiddel van huwelijkse voorwaarden, ben ik dan gedekt als ik aansprakelijk wordt gesteld? - Als ik aansprakelijk wordt gesteld in de toekomst voor iets wat zich heeft afgespeeld voordat de huwelijkse voorwaarden in gingen, zijn we dan alsnog voor ons complete vermogen aansprakelijk? Alvast bedankt.
 8. Ik had zelf het idee om te starten met in en verkoop en beetje reparaties uit te voeren te starten en dan eigenlijk voor particulieren. Later wil ik dit misschien gaan uitbreiden en dan professionele. Ik zou het liefste in eerste instantie starten als bijverdiensten ipv een onderneming, evt later als het begint te lopen omzetten in onderneming. Wil alleen weten wanneer je precies een onderming moet starten en wanneer het wordt gezien als bijverdiensten.
 9. Hoe zit het dan als je van particulieren koopt, dus niks met btw van doen hebt en in de meeste gevallen ook weer aan particulieren verkoopt. BTW heb je dan vaak niks mee van doen.
 10. Wil wat in- en verkopen via handelssites. Ik wil dus als het ware diverse handel kunnen drijven in diverse producten. Tevens kan het zijn dat ik me over een aantal maanden ook bezig wil gaan houden met reparaties van electronica. In eerste instantie zal dit allemaal niet heel grootschalig zijn (naast mijn huidige baan). Nu is mijn vraag moet ik me inschrijven bij de KVK of kan ik dit allemaal als bijverdiensten opgeven. Tevens wil ik graag weten als ik me moet inschrijven bij de KVK of ik als ik me laat registreren als handelsonderneming of ik daar ook reparaties onder kan laten vallen, of moet je daar dan weer een aparte KVK voor afsluiten. Kan iemand mij duidelijkheid verschaffen wanneer je ondernemer bent voor de belastingdienst en wanneer je het als bijverdienste kunt opgeven. De ondernemersfaciliteiten zijn voor mij niet intressant omdat ik het naast een huidige 40 urige baan in loondienst wil gaan doen. Alvast bedankt.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept