Jump to content

mark1234

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Er is een beperkte omzet van circa 25.000 euro over 2007 naar verwachting (tot en met oktober ruim 20.000 euro). Dit is met een beperkte winst. Over 2006 is een klein verlies gemaakt en was de omzet onder de 10.000 euro. Naast de genoemde hardware is geen onderpand mogelijk.
 2. Als ik puur naar de kosten component kijk bij overbelasting (naar mijn idee) van de servers dan kom ik minimaal uit op 10 euro/jaar aan kosten. Dan heb ik het nog niet over support en serverbeheer. Daarbij heb ik het enkel over: - 25mb ruimte (gebruikt een site gauw) (per account) - 1000 accounts/server (zelf zou ik er niet meer dan 200 opzetten) - stroom - 10GB dataverkeer/maand (per account) - .nl domeinnaam (circa 4 euro/jaar gemiddeld over 10 jaar, uitgaande van geen prijsverhogingen na de aangekondigde prijsstijging en veel .nl domeinnamen) Overigens wil je bij veel TLDs ook het administratief contact zijn in verband met het weg verhuizen en nog wat zaken ivm een mogelijke verhuizing. Al met al kom ik op een periode korter dan 10 jaar als ik alles mee neem.
 3. Persoonlijk zijn er 2 situaties: - Payrol bedrijf er tussen (relatief weinig risico!) - Op de eigen loonlijst (meer risico) Waarvoor zou je een verzekering moeten/kunnen afsluiten indien je minimaal 1 medewerker hebt en minder dan 10 (graag aanvullen): - Ziekte (stel de medewerker wordt ziek of kun jij dat voor een langere periode (maanden) opvangen?) - Arbeidsongeschiktheid (stel de medewerker doet werk op een stijger en komt in een rolstoel) - Aansprakelijkheidsverzekering (stel de medewerker breekt per ongeluk wat bij een klant) (heb je eigenlijk altijd nodig) - Rechtsbijstandsverzekering (heb je eigenlijk altijd nodig) Let wel bovenstaande zaken is wat ik minimaal zou willen aan verzekeringen, daarnaast heb je nog enkele verplichte verzekeringen, sociale premies en belastingen. Over deze algemene zaken kan uw loonadministateur/accountant/personeelsadviseur alles uitleggen. Dit zit vaak bij een accountantskantoor in (ten minste bij de grotere kantoren). Zelf heb ik goede ervaringen met de Jong & Laan en Price Waterhouse Coopers met betrekking tot de communicatie.
 4. Volgens mij is dit hetzelfde. Ik zou verwachten dat van eender welke zoekmachine de toolbar, desktop tools en de zoekpagina allemaal in dezelfde database spitten (en wegschrijven). Ergo: volgens mij is een toolbar gewoon een shortcut naar de zoekpagina.... maar ik werk niet voor/bij Alexa dus 100% zekerheid kan ik je hierover niet geven Digitalen bij de alexa toolbar krijg je ook een hogere ranking indien er in de adresbalk bijv. www.higherlevel.nl wordt ingevuld. higherlevel.nl krijgt dan de hogere waardering. Het hoeft dus niet via de zoekmachine en het gaat op domeinnaam (niet op subdomein/pagina).
 5. Het gaat er bij alexa om hoe vaak mensen met de alexa toolbar op een dergelijke pagina komen.
 6. En gaat het om iets fatsoenlijks? Iets waar een A-merkadverteerder bij zou willen staan? Welke sector moeten we aan denken? Gamen, reizen, social, nieuws... Het gaat om de doelgroep van 10 tot 15 jaar die een bepaald online spel spelen. Het concept is nog in het buitenland op te zetten. Persoonlijk speel ik liever enigszins open kaart op dat vlak. Eerder zal ik het proberen onder de noemer gedeeltelijke bedrijfsovername.
 7. Naar de banken toe is de voornaamste insteek geweest cijfermatig (en dan met name op omzet verwachting/winst verwachting/investering). Op 3 plekken in het hele ondernemingsplan stond dat het om een website ging, verder stond er wel weer dat de inkomsten gebaseerd zijn op de advertentie inkomsten van de afgelopen maanden (januari-oktober) en het aantal pageviews. Tevens waren de kosten gebaseerd op het extern hosten op eigen hardware. De website is op dit moment al winstgevend, echter zouden de inkomsten kunnen stijgen indien er niet alleen onder aan de site 1 advertentie zou staan maar op een meer zichtbare plek. Het gaat om een overname van een website van een ander bedrijf. Dat bedrijf heeft daarnaast ook nog andere zaken waaruit het inkomsten haald. Overigens gaat het om een site met meer dan 10 miljoen pageviews/maand en wordt er naar toe gelinkt vanaf enkele PR7 en PR6 pagina's.
 8. Veel hosters zijn juist al overgestapt of gaan dat voor het eind van het jaar nog doen. Veel hosters stoppen in 2008 juist volledig met de ondersteuning van PHP4 (vaak draaien ze eerst tijdelijk beide PHP versies naast elkaar).
 9. De resultaten die ik daarmee heb gevonden beginnen bij een minimum bedrag van 100.000 euro, wel zal ik morgen nog enkele partijen bellen/kijken of ik ze via via kan bereiken.
 10. Beste, Op dit moment ben ik bezig met de overname van een website en zoek ik daarvoor financiering. Het gaat om een bedrag van 10.000 euro dat ik niet zelf in kan brengen (indien ik ook enkele andere websites over zou nemen dan zou dit bedrag boven de 100.000 euro uit komen). Nu is het echter zeer lastig om voor dit bedrag een financiering te regelen, hieronder een korte situatie schets: - Onderpand naast de website hoogstens enkele servers. - Geen koophuis/koop auto aanwezig. - Mijn eenmanszaak bestaat circa 2 jaar. Waar ben ik al langs geweest: - Rabobank (afwijzing omdat het om een website gaat) - ING Bank (afwijzing omdat het om een website gaat) - Fortis (afwijzing aangezien ik nog geen 3 jaar besta) - ABN Amro (na enkele weken geen reactie) - Enkele andere partijen die ik via google gevonden heb, in veel gevallen is of het bedrag te laag, het onderpand te laag en/of bestaat het bedrijf te kort. Heeft iemand een idee waar ik nog meer langs kan gaan? De terugverdienperiode is korter dan 1 jaar (uitgaande van een interestpercentage van 20%). PS. voor mogelijk geinterreseerde financiers is uiteraard meer informatie beschikbaar.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept