Jump to content

dev12

Junior
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • First name
  Michael
 • Last name
  Rooker
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  belastingdient, kvk

Company info

 • Location
  Utrecht

Vision

 • I'm looking for people who
  iets weten over opheffen van een B.V.
  aansprakelijkheden als er geen decharge is gegeven.
 • My opinion about entrepeneurship
  is dromen over nieuwe ideeen, inspiratie om ze waar te maken.
 • My opinion about innovation
  is niet hetzelfde als efficientie
 1. Met terugwerkende kracht een B.V. oprichten is volgens mij niet mogelijk. Aangezien er eerst door justitie een onderzoek word gedaan naar de oprichters (op dat moment is de B.V. in oprichting i.o.). Zodra goedkeuring volgt. Gaat alles aan het rollen. Maar niet met terugwerkende kracht. Als je het pas in 2008 gaat oprichten.
 2. Mischien dat iemand anders nog suggesties heeft voor het vinden van de curator?
 3. Dank voor de tip, helaas na flink wat zoeken nog geen resultaat. op bovengenoemde site is de zaak onbekend.
 4. Zojuist contact gehad met de notaris. Deze weet echter ook niet hoe dit zit. Behalve dat de aandelen nooit in andere handen kunnen komen dan door ons goedgekeurd. Vervolgens moet dit dan bijgewerkt worden in het register. Vreemde zaak, want als een faillisement is afgewikkeld en de BV bestaat niet meer. Kan er toch ook niets zijn overgebleven? De directeur of aandeelhouders van die BV. Kunnen ook nooit die aandelen overnemen. Op zoek naar de curator dus. Hoe kom ik daar achter? bellen naar de rechtbank?
 5. Ja daar gaat mijn voorkeur ook naar uit. Het is juist het eisen dat hij meewerkt, wat moeite kost aangezien hij in negeer modus zit. Neemt geen telefoon op en reageert niet op sms of email. Zal het waarschijnlijk maar moeten uitnodigen dmv aangetekend schrijven ofzo en dan maar hopen dat ie komt.
 6. Deze opmerking hoort hier niet thuis. Ik kreeg een dikke kneus omdat ik eerder een reactie gaf op dit citaat van de forumbeheerder. Ik vraag mij serieus af wie de overige 0,1 % van de aandelen heeft want ik kom niet op 100% uit. 47,4+47,5+5=99,9% 47.45 + 47.55 + 5 moet het zijn inderdaad
 7. als ik het goed begrijp wil hij en jij dus niet dat hij mede eigenaar word van de onderneming? Als hij zelf een eenmanszaak opricht en jouw maandelijks een factuur stuurt. Dan kun je toch afspreken voor welk bedrag? Waar hij dan op moet letten is dat hij meerdere opdrachtgevers heeft in 1 jaar anders is t soort verkapte loondienst en dan krijg je problemen met de belastingdienst en het GAK. Overigens is voor hem een basis bedrag en een afspraak over winstdeling volgens mij de meest gunstigste optie voor hem.
 8. Een aandeelhouders vergadering kan besluiten om een directeur uit functie te zetten. Maar het zou toch vreemd zijn als ik zelf mijn functie neerleg en dat vervolgens door middel van stemming goedkeur. aangezien ik 1 aandeel meer bezit dan hij.
 9. Ja klopt en is ook zeker een stap die ik ga zetten. Maar was benieuwd of er hier iemand was die al vaker met dat bijltje gehakt heeft. En wellicht een goede tip om goed aan te pakken. Een notaris werkt tenslotte ook niet voor niets en zijn niet zo goedkoop. Wel alvast bedankt voor jullie reacties, het helpt mij zeker om de zaken even goed te inventariseren. Meer zeker welkom
 10. Verkoop je aandelen aan die ander en treed terug als bestuurder. Betaal er zelfs voor als het nodig is, maar zorg dat je er vanaf komt. Zoals gezegd dat gaat niet zo eenvoudig, aangezien je als bestuurder ook gedechargeerd moet worden voor gevoerd beleid. Mocht ik dat niet krijgen, dan blijf ik ook aansprakelijk. Als die ander er dan een zooi van maakt zit ik ook met de gebakken peren zeg maar.
 11. In dit geval is er dus wel een schuldeiser, en mn vennoot houdt dit ook tegen. Maar onderneemt helaas ook geen stappen om de situatie te veranderen. Vraag me daarom af of het niet verstandiger is om mijn functie neer te leggen. En uit te treden Verkoop je aandelen aan je compagnon. Desnoods voor 1 euro. Dan ben je van het gezeur af. Want volgens mij is dit een hoofdpijn dossier. Je kan je functie als directeur wel meerleggen, maar niet je functie als aandeelhouder. Dat is namelijk geen functie. Maar volgens mij kan ik niet zomaar mn functie neerleggen en waarschijnlijk maakt hij dan bezwaar. Moet ook wel decharge krijgen de onderneming anders blijf ik nog aansprakelijk terwijl ik niets meer heb in te brengen. En ja dit is zeker een hoofdpijn dossier en wil dit dan ook graag afronden. Maar zoek nog naar de juiste weg.
 12. Punt is dat ik niet weet wie het is (andere vennoot heeft dat besproken). Maar daar moet wel achter te komen zijn, kvk is uit geschreven maar is waarschijnlijk nog wel historie aanwezig.
 13. In dit geval is er dus wel een schuldeiser, en mn vennoot houdt dit ook tegen. Maar onderneemt helaas ook geen stappen om de situatie te veranderen. Vraag me daarom af of het niet verstandiger is om mijn functie neer te leggen. En uit te treden
 14. Hm zit inderdaad wat in, de curator heeft qua beslissingen niet zoveel te vertellen. Echter het bijzondere van deze zaak is, er is geen aandeelhouder meer die hij kan of mag vertegenwoordigen. Het faillisement is afgewikkeld. Is dus ook geen aangewezen curator meer. Dus de rechtspersoon is opgehouden te bestaan. Normaal gesproken blijft er natuurlijk niets over, inboedel word verkocht .. etc.. Maar aangezien de curator ze niet zonder meer kan verkopen. Of zich even in het aandelen register kan laten bijschrijven. Vroeg ik me gewoon af waar dat blijft. Of wie ze dan nog heeft. Hij kan niet zomaar eigenaar worden van die aandelen. Het bod van toen is ten opzichte van nu inderdaad te hoog. Maar de tijdsduur is verstreken. In dat geval zal er opnieuw aangeboden moeten worden of wij als B.V. de verkoop forceren?
 15. Oh dat is een hele goede tip over die vergadering, dank daarvoor. Dat van de B.V. afwikkeling dat wist ik, echter in dit geval bezit die onderneming dus nog aandelen van onze B.V. Is het dan gewoon een kwestie van de notaris bellen en deze het aandelen register laten aanpassen. Dat de aandelen zijn vervallen?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept