Jump to content

StarterRotterdam

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Beste Altan, volgens mij is een cursus communicatie en goed lezen bij jouw ook wel op zn plaats. Bedankt voor het vertroebelen van de vraag die ik in eerste instantie gesteld had. :-\ Anderen bedankt voor de informatie, ben zeer geholpen hiermee.
 2. Het gaat hier om b2b, dus wat houdt dan beperkte garantie in? Kan ik ook beslissen ,wanneer de koper daar mee instemt, géén garantie te verlenen en dat vast laten leggen op de verkoopfactuur. Zodat er in de toekomst geen misverstand kan ontstaan. Ben benieuwd wie hier nog wat aan toe kan voegen!
 3. Half jaar geleden hebben we voor ons kleine bedrijf een dure fotocamera uit Amerika geinporteerd die we nodig hadden binnen ons bedrijf. Nu staan we op het punt deze camera te verkopen omdat we hem niet echt meer nodig hebben. Hoe zit dat nu met garantie wanneer ik de camera verkoop. Garantiebepalingen uit amerika gelden niet in europa. Dus bij verkoop kan ik zelf ook geen garantie geven. Ben ik dat wel verplicht aan de koper of ........? (Het is dus niet ons product maar een tweedehands investering die we doorverkopen) [titel aangepast - mod]
 4. trouwens: moet ik over dit soort eenmalige vergoedingen ook 19% BTW berekenen?
 5. Ik zit met een paar vragen waar ik niet echt zelf het antwoord op weet: Ik heb een factuur mbt software betaald die voor een deel moet worden doorbelast naar een collega ondernemer. *Moet ik de BTW ook aan hem doorberekenen dmv factuur? *Hoe wordt mijn boeking in mijn administratie? Wij hebben een vergoeding en reiskosten betaald aan iemand die eenmalig iets voor ons gedaan heeft.(dus geen afdrachten etc) *Moet ik die kosten op grootboek salarissen boeken
 6. Aansluitend op bovenstaand verhaal het volgende: Ik moet kosten (software) voor een deel doorbelasten aan een collega onderneming dmv een factuur. Wat is de tegenrekening die ik dien te gebruiken bij het boeken van de debiteurenfactuur en wat boek ik bij ontvangst betaling?
 7. klopt inderdaad prive betaald. Maar hoe boek ik dat dan uiteindelijk in de administratie, niet via inkoopboek lijkt me, want dan blijft de rekning alsnog openstaan? Edwin
 8. Wij zijn per 01/01/2008 gestart als VOF en zijn door relatief lage omzet in het begin aangemerkt als "ondernemer voor de BTW" In 2007 hebben al wel wat investeringen gedaan voor deze VOF. Hoe verwerken we de kosten/ BTW in de administratie van 2008 ? ???
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept