Jump to content

VONDEL

Junior
 • Content Count

  29
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  46-50
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  internationaal ondernemen
  expert advies
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Amsterdam
 • Branch
  Overig

Vision

 • I'm looking for people who
  Betrouwbaar zijn
 • My opinion about entrepeneurship
  Vallen en opstaan
 • My opinion about innovation
  Toekomen ligt niet ver
 1. Hieronder een reactie van een oude kennis (ex-Shell medewerker). Goedemiddag X, Ja is inderdaad tijdje geleden, hoop dat alles goed gaat aan die kant. Hier tenminste wel. Ben sinds een jaar 2 werkzaam bij een X in X. Heb geen links met downstream lubricants en ook niet naar X. Dus die tender is niet interessant voor mij. Ben wel bezig met gaten boren in de Noordzee om gas te produceren, en dat bevalt mij prima. Veel contacten met toeleveranciers etc. @Mods, gooi er maar een slotje op want dit gaat nergens over. Hoe doe ik dit?
 2. Ja. Als ik naar je forum berichten kijk ben jij best wel een intelligente man. Maar niet echt je roeping gevonden in het leven vrees ik. Je hebt toch iets beters te doen op deze tijdstip dan na te gaan waar mijn tender van afkomstig is. Welterusten!
 3. Maar neen. Je moet verder kijken.. Een nog exotischer bestemming.
 4. Het gaat om een aanbesteding van een buitenlands bedrijf. Dit is een procedure waarbij door middel van inschrijving getracht wordt een bepaalde product te verkrijgen. Ik las het in een krant (in een exotisch verre land). Ik heb inmiddels veel distributeurs gevonden maar nog geen interessante producent. Misschien moet ik naar een andere continent kijken. 8) [bewerken]
 5. Hahaa.. Jouw link vond het heel leuk.. :)
 6. Waar vind ik smeerolie voor dieselgestookte elektriciteitscentrales? Heeft iemand ervaring hiernee?
 7. Bedankt. Ik ga morgen aan de slag met de 60 gratis dagen die aangeboden wordt. Ik moet even kijken hoe ik mijn huidige e-boekhouden.nl kan exporteren naar Kleistein.
 8. Bedankt voor je antwoord. Ik heb soortgelijke oplossingen ook gevonden. Ik kan helaas geen bestellingen plaatsen bij de leverancier. Dus geen Purchase Order CMR. Volgens mij kan ik ook geen Offertes opmaken en omzetten naar een Factuur. Er staat ook niets over ICP opgave. Maar ik ga morgen even bellen. Bedankt.
 9. Beste mensen, Ik ben al een tijdje op zoek naar een betaalbaar order administratie software dat gekoppeld is aan een boekhoudprogramma. Weet iemand een bedrijfssoftware dat voor mij een oplossing biedt? Wat ik dus doe is; - bestelling plaatsen bij leverancier - bevestiging sturen naar de klant - deze sales bevestiging meteen omzetten naar een factuur Verder zou ik graag gebruik willen maken van; - offerte uitbrengen; en indien van toepassing deze automatisch omzetten naar een factuur - proforma factuur versturen - credit notes etc.. Alles wat boven staat, dus de order administratie moet gekoppeld zijn met mijn boekhouding. Hierin moet ik een klanten bestand kunnen aanmaken; Artikel nummers kunnen aanmaken; Inkoop- en verkoop facturen verwerken Automatisch omzetbelasting aangifte Automatsch ICP-opgave (hoog en laag) Verder zou ik graag rapporten en grafieken willen zijn van mijn prestaties. Gezocht op internet Ik heb gekeken naar online boekhoudsoftware. Bijna allemaal waren ze hetzelfde met prijzen van €5 tot wel €100 per maand. Wanneer ik een orderadministratie gekoppeld wil hebben aan zo'n boekhoudpakket dan kom ik terecht bij de grote jongens zoals exact, cash, imuis etc waarbij ik gauw €2000 plus €300 per jaar kwijt ben. Wat ik steeds wel terug vind op internet zijn de Engelstalige oplossingen waarbij gratis orderadministratie software wordt aangeboden. Nadeel hiervan is dat het niet gekoppeld is aan onze valuta, belastingregels en bankwezen. Deze kan je daarentegen wel koppelen met een Amerikaanse of Engelse boekhoudprogramma gebruiken. Jammer genoeg heb ik hier niets aan. "Hebben jullie een oplossing voor mijn vraag"?
 10. Beste medeondernemers. Voor het aanleveren van opdrachten heb ik 50% provisie afgesproken met een Duitse bedrijf. Nu wil ik dit vastleggen. Wie weet op welke regels (juridisch en fiscaal) ik moet letten als ik mensen aanneem om commissiecontract?
 11. De hamvraag blijft nog steeds wat de meest logische vorm is voor mij. Een simpele CV is in principe de vorm waar ik naar streef denk ik. Enige nadeel is de aansprakelijkheid die voor de beherende vennoot met zich mee brengt. Ik wil gewoon mijn werk doen. Daarna zie ik wel hoe en wat dacht ik. Maar na het lezen van allerlei discussies op de forum ben ik niet meer zeker van me zaak. Ik wil me toch beschermd voelen, als dat kan. Ik heb geen kennis in vennootschapsrecht/fiscaalrecht. Ik moet advies hebben van een fiscalist dat ook ervaring heeft. Vandaag ben ik naar een jurist geweest. Zijn specialisme was ondernemingsrecht. Hij had 10 jaar ervaring maar kon mij niet vertellen, wie welke belasting betaalt, in een CV-stichting/bv-tld constructie. Een CV is net als een eenmanszaak en zou inkomstenbelasting moeten betalen toch? Wie betaald nu de omzetbelasting? Wat en hoeveel betaald de beherende vennoot?
 12. Minimaal 20.000 euro voor de DGA en het kan oplopen inderdaad. Maar een Ltd is niet verplicht zoveel kosten te maken voor zijn DGA heb ik begrepen. In ieder geval werd onder het kopje 'Voordelen van een Ltd' heel vaak de bovenstaande voordeel genoemd. Sowieso voor de belastingwet zijn een Limited en BV gelijk gesteld.
 13. Bij een BV heb je te maken met een directeur die ten minste 20.000 euro per jaar kost. En de oprichtingfase van een Nederlandse BV is enn hell. Je kent zelf de voor en nadelen; beter dan ik denk ik. Ook is het volgens velen op de forum lastig voor de Nederlandse fiscus om in Engeland speurwerk te doen. Enige is dat je in Engeland jaarlijkse kosten hebt van 2 ondernemingen + de CV in Nederland = 3 ondernemingen. +3 rekeningnummers. Wordt ingewikkeld verhaal. Alles dus 3x betalen en bedenken. Dat is zo gaauw 4500-5000 euro per jaar. ;)
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept