Dagobert24

Senior
  • Aantal berichten

    36
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Dagobert24

  1. Hartelijk dank voor jullie reacties! Echter wettelijk is het toch zo geregeld dat een rechtbank een faillissementsaanvraag alleen mag honoreren als de debiteur niet meer betaald, dus in een toestand verkeerd van opgehouden te betalen, en dat de aanvrager een steunvordering bij de aanvraag dient te voegen? aan deze beide eisen is in deze niet voldaan; recent is er nog betaald en er zit geen steunvordering cq openstaande opeisbare factuur van een andere partij bij de aanvraag; er wordt alleen een zinsnede gebruikt dat ik andere facturen onbetaald laat; wat echter ook niet waar is.
  2. Ik ben eigenaar van een winkel en ik heb al enige tijd een dispuut met een leverancier omtrent geleverde goederen. Een groot deel van deze goederen zijn met forse beschadigingen afgeleverd, hierdoor weiger ik de facturen te betalen want eerst wil ik dat het probleem wordt opgelost. Na heel wat e-mail verkeer & telefonisch contact zijn we nog geen stap verder gekomen; de leverancier weigert mee te werken en heeft de hoofdsom onlangs doorgegeven aan een incassobureau. Dit incassobureau doet niets anders dan dreigbrieven sturen totdat vandaag een deurwaarder op de stoep stond met een ambtelijk stuk waarin een aanvraag bij de rechtbank is gedaan tot faillietverklaring van mijn rechtspersoon. Ik ben hierover zeer verbaasd aangezien de hele zaak niet is voorgelegd aan de kantonrechter en dat er wordt geopperd dat ik in een toestand verkeer van opgehouden te betalen; dit terwijl ik amper 5 weken geleden alles heb betaald wat wel netjes is afgeleverd. Daarnaast wordt er tevens in de aanvraag geopperd dat ik andere vordering onbetaald laat; echter een concrete steunvordering (bijvoorbeeld een kopie van een andere factuur) zit er niet bij; alleen maar deze zinsnede. Tevens is het bedrag welke ik betaald heb ook niet in mindering gebracht van het zogenaamde te vorderen bedrag. Op 12 maart is de zitting; hoe kan ik hier het beste mee omgaan? Alvast bedankt!
  3. Ik ben eigenaar van een interieurzaak, voor mijn bedrijf bankier ik al jaren zeer tevreden bij de Rabobank. Bij de bank heb ik een zakelijk krediet lopen welke ik iedere maand netjes aflos, de looptijd van de lening bedraagt 5 jaar waarna hij volledig afgelost is. Binnen mijn showroom wil ik graag op de heel korte termijn mijn collectie gaan uitbreiden, ik vroeg mij af of het doorgaans mogelijk is om het reeds afgeloste bedrag op een normale lening met een lineaire aflossing opnieuw op te nemen voor een investering als deze? Uiteraard begrijp ik dat ik hiervoor het beste contact kan opnemen met mijn bank, maar ik wou toch graag eerst op dit forum vragen of iemand hier reeds ervaring mee heeft voor wat betreft de mogelijkheden alvorens ik naar de bank stap. Alvast bedankt!
  4. Ik ben eigenaar van een middelgroot bedrijf in de interieurbranche. Ik ben deze een kleine 2 jaar geleden gestart en inmiddels zijn er 3 medewerkers binnen mijn organisatie werkzaam. Mijn medewerkers vallen onder de CAO Wonen waarop tevens de arbeidsovereenkomsten zijn gebaseerd. Ik heb de salarisadministratie uitbesteed aan een accountantskantoor en ik dacht alles netjes voor elkaar te hebben ten aanzien van het personeel. Vorige week echter ontving ik zomaar een nota van ''pensioenfonds wonen'' waarin ik word verzocht een bedrag van ongeveer 3000 euro over te maken naar het pensioenfonds wonen voor mijn medewerkers. Het gaat hierom een betaling achteraf over het jaar 2010 en gedeeltelijk over 2011. Mijn accountantskantoor geeft aan dat deze facturen correct zijn; ikzelf echter zet hier mijn vraagtekens bij. Is het normaal/verplicht om als werkgever nog apart geld te moeten storten in een pensioenfonds? Ik dacht namelijk dat dit altijd geregeld was in de salarisverwerking en de afdrachten/loonheffingen die daar al mee gepaard gaan. Daarnaast vindt ik het apart dat ik daar nu zomaar opeens bericht van krijg terwijl ik nooit eerder enige vorm van correspondentie van dit pensioenfonds heb ontvangen. Alvast bedankt!
  5. Allereerst zeer veel dank voor jullie reacties! Aan het idee van Ed heb ik zelf ook zitten denken, of bijv. dat de huidige eigenaar voor een bepaalde periode geld in de onderneming laat zitten; in bijv. de vorm van een achtergestelde lening. Dit zou het een en ander bij de bank ook kunnen bespoedigen. Het gaat om de overname van de aandelen van de BV. De meubels zijn in principe in zijn geheel eigendom van de ondernemer, in de meubelhandel verandert dit wel constant doordat je regelmatig veel uit de showroom verkoopt en het nieuwe eerst weer financiert met je rekening courant.
  6. Op dit moment ben ik een kleine 2 jaar eigenaar van een interieurzaak van 2000m2 actief in het middensegment van de markt. Ik heb de recessie goed doorstaan en mijn wekelijkse omzetten zijn 7 van de 10 keer het dubbele t.o.v. vorig jaar. Ik ben nog redelijk jong, 26 jaar, en ik ben niet ondernemer geworden om stil te blijven zitten. Onlangs ben ik in contact gekomen met een eigenaar van een andere interieurzaak in het Noordoosten van het land. Het gaat hier om een interieuzaak welke al meer dan 30 jaar bestaat en actief is in hetzelfde segment als ik. Deze winkel draait een nette omzet en is groter dan mijn winkel, ongeveer 6500m2. Ik ken de eigenaar en deze wil de zaak, omdat hij bijna 65 is, verkopen. Nu ben ik met hem in gesprek gegaan om het e.e.a. eens nader te bespreken en te kijken of het een idee kan zijn dat ik de zaak erbij overneem. Gezien de extreem goede naamsbekendheid van het bedrijf, de nette omzet en de unieke design inrichting van de winkel en het pand zie ik dit als een buitenkans. De eigenaar is heel welwillend en wil mij overal waar nodig helpen. In eerste instantie gaat het alleen om de overname van de bedrijfsexploitatie onder de huidige naam, het pand wil ik eventueel in de toekomst van hem overnemen; de eerste jaren wil ik dit van hem huren. In principe heb ik helemaal voor ogen hoe ik alles wil hebben, ik kom echter alleen niet helemaal uit het financieringsvraagstuk. Mijn eigen bedrijf heeft een positief bedrijfsvermogen, o.a. de waarde van de meubels welke ik in mijn showrooms heb staan en mijn voorraden zijn veel meer waard dan wat ik nog aan krediet bij de bank heb uitstaan; ik heb dit laten taxeren. Daarnaast kan ik ongeveer 5% van de overnamesom uit eigen vermogen financieren, in principe is dit te weinig. De overnamesom bedraagt meer dan 1 mln euro, hoofdzakelijk veroorzaakt door het overnemen van de aanwezige meubelen in de showrooms e.d., daarnaast nog een stuk voorraad en een stukje goodwill. Mijn vraag is eigenlijk hoe zou je een dergelijke grotere overname kunnen financieren? zoals gezegd wil de eigenaar helpen en de situatie van mijn huidige eigen bedrijf is goed. Alvast bedankt!
  7. Ik ben op dit moment druk bezig met het opzetten van mijn bedrijf en heb binnenkort mijn grote opening, echter ik heb nu al behoorlijke investeringen gedaan in o.a. mijn inventaris. Uiteraard hebben de leveranciers mij BTW in rekening gebracht, echter omdat het om grote bedragen gaat zijn de BTW bedragen ook hoog. Dit geld zou ik op korte termijn goed kunnen gebruiken om extra te investeren; is het ook mogelijk om versneld BTW terug te vorderen? Alvast bedankt!
  8. Ik ga de komende tijd aan de slag om mijn eenmanszaak om te zetten naar een B.V., echter hoe zit het precies met de verplichtingen die ik onder de naam van de eenmanszaak ben aangegaan? worden deze ingebracht/overgenomen door de B.V. door de eenmanszaak hierin in te brengen? Op naam van mijn eenmanszaak staat bijv. een huurovereenkomst. Mijn verhuurder zei dat dit geen probleem was maar ik kan hier verder zelf weinig over vinden. :)
  9. er is geen sprake van een formele arbeidsverhouding en ze krijgt ook geen salaris, ze doet wel dezelfde taken als mijn ''formele'' personeelsleden maar dus wel min of meer als vrijwilliger want ze hoeft er geen geld voor. Op de website van de belastingdienst kan ik hier ook niks over vinden, alleen over het meewerken van partners.
  10. Ik ben van plan om vanaf de opening van mijn zaak mijn moeder te laten meewerken voor sowieso een aantal jaren, zij wil dit erg graag en hoeft hier verder geen salaris voor. Hoe werkt dit eigenlijk belastingtechnisch? is het toegestaan om familieleden zonder salaris en/of vast dienstverband te laten meewerken in de zaak? ik kan hier zeer weinig over vinden >;( Alvast bedankt!
  11. De verhuurder vindt het geen probleem, ik heb hier met hem over gesproken. Sterker nog hij had liever een BV als huurder, de reden hiervan is mijn echter onduidelijk. Het enigste wat ik al wel op hoofdelijke aansprakelijkheid heb afgesloten, en ook niet anders kon, is een zakelijke financiering voor mijn automatisering. Hier blijf ik dus wel prive voor aansprakelijk wanneer ik het omzet naar een BV; maar alles wat ik vanaf de daadwerkelijke oprichting en inschrijving in het handelsregister onderteken valt dan wel onder de aansprakelijkheid van de BV neem ik aan? Volgens de verhuurder kan mijn huurovereenkomst ook na ondertekening op persoonlijke titel volgens de eenmanszaak worden omgezet naar de BV als formele huurder en aansprakelijkheid.
  12. Bedankt voor jullie reacties! Mijn business plan met alles daarom heen is al grondig en goed opgesteld, de accountant heeft dit ook goedgekeurd en op basis hiervan heb ik mijn financiering ook rond gekregen. Een 10 jarige huurovereenkomst is in de wonen branche vrij gangbaar, in mijn geval heb ik een contract van deze duur omdat de verhuurder voor ongeveer 200k investeert in mijn pand. Waaronder ook een deel van mijn eigen investeringsbegroting. Ik zie geen problemen bij het wel of niet akkoord gaan van de verhuurder bij het omzetten naar een B.V. Het gaat namelijk om een grote woonboulevard waar ook bedrijven als de Gamma, Praxis, Leenbakker en vele andere landelijk en lokaal bekende bedrijven gevestigd zitten; allen zijn een B.V. Omdat het toch allemaal om grote bedragen gaat, en door die clausule in de huurovereenkomst lijkt een B.V. mij aantrekkelijker dan een eenmanszaak.
  13. Ik heb mij enkele maanden geleden als starter ingeschreven bij de KVK als eenmanszaak voor de start van een behoorlijk grote interieurzaak. Echter ik heb nu een nieuwe accountant en hij raad mij aan dit alsnog om te zetten naar een B.V., dit omdat het qua winstverwachtingen belastingtechnisch aantrekkelijk is maar ook vanwege mijn huurcontract. Deze laatste moet ik nog ondertekenen en is eigenlijk op alle punten gunstig voor mijn situatie, echter er zit 1 bepaling in welke gaat over de tussentijdse beëindiging van de huurovereenkomst in het geval van een faillissement. Mijn huurcontract geld voor 10 jaar, deze bepaling regelt dat stel ik ga in het derde jaar falliet dat ik dan alsnog de overige 7 jaar moet betalen; althans dat wordt dan een schuld. De verhuurder wil deze bepaling er niet uit hebben aangezien zij een grote investering doen in het pand. Mede hierdoor lijkt het mij aantrekkelijk om alles onder te brengen in een B.V., echter is het inderdaad correct dat mocht zo'n situatie zich voordoen dat ik in het geval van een B.V. dat ik dan niet aansprakelijk wordt gesteld voor bijvoorbeeld deze huurschuld? Ik hoor hier graag wat meer visies over!
  14. Aangezien jullie niet zo'n heel hoog bedrag nodig hebben zou ik eens gaan praten met de ING, zij hebben een starterskrediet tot 100k welke je met een goed onderbouwd plan snel kunt afsluiten zonder (extra) zekerheden. Ik heb hier in ieder geval positieve ervaringen mee.
  15. Bedankt voor je reactie! Ik zal gelijk een bezwaarschift opstellen waarin ik aangeef dat mijn winst over zowel 2008 als het merendeel van 2009 nul euro was en zal zijn. Echter omdat mijn aanslag meer dan 12000 euro bedraagt komt het toch ''schokkend'' over. Ik ga er wel vanuit dat ik uiteindlijk niks zal hoeven te betalen omdat er ook nog niets is verdient tot op heden. :)
  16. Ik heb mij eind december 2008 ingeschreven bij de KVK voor mijn KVK nummer, deze had mijn bank nodig om de financiering voor mijn winkel in orde te maken. Echter ik ben alleen nog maar op papier gestart omdat de zaak pas eind mei of begin juni open gaat, dit i.v.m. een gootschalige verbouwing welke de verhuurder gaat uitvoeren. Ik heb ook nog geen gegevens aan de belastingdienst verstrekt en er is dus ook nog helemaal niks verdient. Toch kreeg ik vandaag tot mijn grote verbazing een voorlopige aanslag inkomstenbelasting binnen over 2008 ter hoogte van 12000 euro, in 2008 studeerde ik nog en had ik dus ook geen inkomen; daarnaast bestaat mijn bedrijf alleen nog op papier. Ik heb ook nog geen vaste accountant dus ik vraag mij af hoe ik dit het beste kan aanpakken? aangezien deze aanslag gaat over 2008 zou ik een dezer dagen dan ook al 1 over 2009 binnen krijgen?
  17. Ik ben bezig met het opstarten van mijn bedrijf en nadat ik onlangs goedkeuring van de bank heb gekregen voor mijn financiering heb ik vanmiddag geprobeerd mij officieel in te schrijven in het handelsregister. Tot mijn verbazing kreeg ik een onprofessionele medewerker voor mij welke weinig verstand van zaken had. Zelfs tot 2x toe moest hij aan een meerdere vragen hoe het zat omtrent de regelgeving bij de inschrijving van een bedrijf middels een franchiseformule als eenmanszaak. Na veel irritatie bleek het na een dik uur praten niet mogelijk om mij op dit moment in te schrijven omdat er op dit moment nog geen bestaansrecht bestond voor mijn bedrijf. Alvorens ik mij kan inschrijven heeft de KVK volgens hem een Franchiseovereenkomst, huurovereenkomst plus financieringsovereenkomst nodig. Pas dan kan ik mij inschrijven en mijn KVK nummer krijgen! De eerste twee zaken zijn al lang rond maar de reden dat ik er juist zat is omdat mijn bank een KVK nummer nodig heeft voor het opstellen van de offerte en het verder rond maken van de financiering. Daarnaast snap ik ook niet wat een organisatie als de KVK met al deze gegevens zou moeten. Is dit werkelijk de gebruikelijke gang van zaken bij een inschrijving in het handelsregister?? of is, zoals op de website van de KVK staat, een geldig legitimatiebewijs voldoende en kan ik het beter bij een andere medewerker proberen? Ik vind het in ieder geval behoorlijk triest dat het je zo moeilijk wordt gemaakt :(
  18. op dit moment heb ik de financiering van mijn bedrijf zelf zo goed als rond en ben ik nu specifiek aan het kijken naar het vervoer, ik heb namelijk een personen auto nodig om naar afspraken te kunnen en bijv. zaken te bezorgen. Ik weet al welk merk ik wil en dat het om een goede occasion zal gaan. Maar hoe zou ik dit het beste kunnen aanpakken? bijvoorbeeld hoe kun je dit als starter het beste financieren? en zijn garages/dealers überhaupt wel bereid om een startende ondernemer te helpen? Het gaat bij mij wel om een relatief grote zaak met een grote omzet, waarbij de prognoses zowel door de bank als de accountant zijn onderstreept. Alvast bedankt!
  19. Leeftijd e.d. is absoluut geen probleem, ik ben zelf 24 en thuiswonend. Verder begin ik mijn bedrijf in het kader van het afstuderen van mijn HBO opleiding. Juist je jonge leeftijd kan voor een bank zeer aantrekkelijk zijn, je bent tenslotte nog onafhankelijk en je hebt lef! Bij bijna alle banken waar ik ben geweest kon ik merken dat er zo over werd gedacht, dus laat dit je niet tegenhouden. Terugkomend op de prive ontrekkingen in een begroting; ik had bewust gekozen, en ook in overleg met mijn accountant, om geen post met prive ontrekkingen mee te nemen in mijn exploitatiebegroting. De achterliggende gedachte bij mij was omdat ik bijna geen vaste lasten heb kan ik zo een buffer opbouwen. Tijdens het gesprek met de ING vertelden ze mij echter dat in ieder geval de ING standaard bij elke ondernemer/starter een bedrag van ongeveer 20.000 euro meeneemt als prive ontrekking, ongeacht het feit dat een ondernemer aangeeft dit niet te doen in vooral de eerste jaren. Een goed ondernemingsplan met een concreet en correct opgesteld financieel plan zal je zeker helpen je lening rond te krijgen, bij mij was dit in ieder geval wel zo.
  20. Ik zit zelf ook midden in het proces om de financiering van mijn bedrijf rond te krijgen en als advies zou ik zeggen: praat met de ING. Ik heb met de ING tot nu toe de beste ervaringen, zij kijken echt naar de ondernemer en het plan zelf en benadrukken de positieve kanten van je verhaal. Daarnaast kwamen twee accountmanagers bij mij thuis en dit voelde ook al gelijk een stuk beter en serieuzer. Bij twee andere banken waar ik ben geweest ging dit allemaal heel anders. Zonder al teveel moeite kreeg ik na het gesprek bij mij thuis al binnen 3 dagen bericht dat ik bij hen sowieso 100k kan krijgen puur op basis van vertrouwen in mij als ondernemer en in mijn plan en met ongeveer 13% eigen vermogen. Als je een goed plan hebt en een duidelijk verhaal dan ben ik ervan overtuigd dat een bank zeker met je in zee wil gaan. De aanhouder wint!
  21. Ik ben op dit moment bezig met het rondkrijgen van de financiering voor de start van mijn bedrijf, ik heb van de eerste bank gelijk het groene licht gekregen maar het bedrag waarmee zij akkoord gaan dekt niet mijn hele investering. Stel dat ik ervoor kies om met deze bank, waarbij ik een goed gevoel heb, in zee te gaan is het dan mogelijk om het resterende bedrag bij een andere bank te lenen en de lening dus als het ware op te splitsen? Alvast bedankt!!
  22. Zo denk ik er ook over, een kennis van mij uit mijn woonplaats is enige jaren terug ook een salon begonnen. Dit in een bedrijfsruimte bij een drogisterij in, de zaak loopt erg goed en heeft in mijn woonplaats nu een aanzienlijke naamsbekendheid. Als de bank jou die mogelijkheid m.b.t. de financiering bied dan zou ik persoonlijk gaan voor een bedrijfsruimte. Soms kan dit ook voordelen opleveren in de zin van dat je een welwillende verhuurder tegenkomt die bijvoorbeeld een bijdrage zou willen doen in het een en ander waardoor je zelf minder hoeft te investeren in de verbouwing. Een apart pand voor je salon inplaats van iets beginnen vanuit een kamer thuis straalt in mijn ogen veel meer professionaliteit uit :)
  23. Het gaat om geld en in totaal om een bedrag van 30.000 euro, hiervan komt 20.000 ten goede van de inventaris van de winkel. Die 20k is dus een bedrag welke je als baat zou kunnen betitelen en volledig ten goede komt aan de zaak, en waarbij ik de eigenaar erover wordt. De goederen (inventaris) waarvoor ik die 20k gebruik worden ook afgeschreven en zijn meegenomen in de exploitatiebegroting. Het gaat mij er dus om hoe ik die 20k dan het beste kan verwerken in mijn financieringsbegroting? De verhuurder realiseert naast deze bijdrage in principe alles om de winkel start klaar te maken, van verwarming tot goederenlift e.d.
  24. Wat staat of wordt van die financiële tegemoetkoming op papier gezet ? De tegemoetkoming zelf staat in zijn geheel in de huurovereenkomst. Echter een deel van deze tegemoetkoming wordt zoals gezegd gebruikt voor de aanleg van de verlichting welke 1/3 deel van het bedrag zal kosten. Ik heb de verlichting dus niet meegenomen nog in mijn investeringsbegroting. Echter er blijft dan nog 2/3 deel over zoals ik dat met de aannemer heb begroot en dit is dan voor de overige punten die wel in mijn investeringsbegroting staan. Dus die 2/3 deel van de tegemoetkoming zou ik dan op papier willen zetten in mijn financieringsbegroting.
  25. Er bestaan toch ook speciale regelingen voor starters die niet of nauwelijks eigen vermogen hebben maar wel een goed plan? zoals het borgstellingskrediet van de overheid of de stimuleringslening van de Rabobank & de Friesland Bank. Die stimuleringslening is een achtergestelde lening en heeft hetzelfde karakter als eigen vermogen. Je moet volgens mij alleen bij deze regelingen een goed plan hebben zodat je het vertrouwen hebt van de bank en zij dit voor je kunnen regelen. Daarnaast kun je met alleen een goed plan bij de ABN meestal 25000 euro krijgen en bij de ING zelfs iets van 37500 euro meende ik. Hierbij gaan ze uit van goed ondernemerschap en de kwaliteit van je plan. Ik zou het gewoon proberen! :)
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.