Jump to content

pameve

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Mijn excuses, het is inderdaad geen ondernemersgerelateerde vraag, maar aangezien het een belastingtechnische vraag is, dacht ik dat het hier wel op z'n plaats is. Zou jij deze topic alsnog kunnen verhuizen naar een off-topic sectie?
 2. Hallo, Ik ben benieuwd of iemand mij hier kan vertellen of het verstandig is om bij een aankoop van een huis contact te betalen? Nu weet ik dat wanneer je een hypotheek afsluit je de voordeel hebt met de renteatrek, maar in hoeverre is het nou verstandig om een huis te kopen door te betalen in contanten?
 3. Bedankt voor je medeleven, maar dat is de issue niet.
 4. Voor de vraagprijs EUR 500.000 de BV met alle toeters en bellen, de hele onderneming. In dat geval kan er geen sprake zijn van huur, want je koopt voor dat bedrag de aandelen van de vennootschap en daar zit alles al in ook het o/g. Laat je bij die transactie in iedergeval adviseren/begeleiden door iemand met kennis van zaken, want onder die toeters en bellen kunnen ook nog "verrassingen" zitten waar je niet blij van wordt. Ik ben mij nog aan het orienteren of ik uberhaupt een onderneming wil overnemen. Ik vroeg mij gewoon af hoe het nou zit met het niet-eigen vermogen hoe dat gefinancieerd moet worden. Mocht er op de huidige onderneming een hypotheek afgesloten zijn, of ik die hypotheek dan persoonlijk op mijn naam moet gaan overnemen of de rechtsvorm de BV die het over neemt. Misschien is mijn vraag verkeerd door mij gesteld. Wat ik eigenlijk wil weten is of de huidige hypotheek en bankleningen van de over te nemen onderneming bij de overname op mijn privé komt te staan, dus op mijn persoonlijke naam of op de naam van de rechtsvorm in dit geval de BV. Nogmaals bedankt!
 5. Hallo Sofiak, Voor de vraagprijs EUR 500.000 de BV met alle toeters en bellen, de hele onderneming.
 6. Bedankt voor je reactie. Wat nou als het pand gehuurd wordt? Hoe zit het dan precies.
 7. Nu zit ik al enige tijd te denken om een bestaande onderneming over te nemen (health club), hierbij kun je denken aan diverse sauna's, stoombaden, zonnebanken etc. in een kleine omvang, denk dus niet in de richting van de Zwaluwhoeve oid. Ik heb het een en ander uitgezocht en hoe zit het met de financiering van de overname? Stel de vraagprijs is Eur 500.000, en 1/3 daarvan moet betaald worden met eigen inbreng en 2/3 daarvan kan gefinancierd worden via een lang vreemd vermogen (bijv. hypotheek). Voor zover ik weet wordt het momenteel 2/3 gefinancieerd met een hypotheek. Maar hoe zit het bij de overname? Moet ik persoonlijk de hypotheek op mijn naam overnemen, of blijft de hypotheek dan lopen (en neem ik het automatisch over) omdat de hypotheek op de naam van de BV staat wat immers de rechtsvorm is. Ik hoop dat ik mijn vraag zo helder mogelijk heb beschreven. Ik kijk uit naar de reacties! Bedankt.
 8. Helemaal mee eens, Spoon! En Merkava; ik geef je geen ongelijk, alleen denk ik persoonlijk dat je dingen moet blijven doen waar je goed in bent. Naast mijn huidige core-business probeer ik een nieuw projectteam op te zetten om mijn nieuwe idee te realiseren. Als ik het allemaal zelf moet gaan doen, zou het een tijdrovende bezigheid worden. Er zullen vast wel consultants zijn op dat gebied van octrooistrategie en die probeer ik nou juist te vinden. Wellicht zijn er wel honderden, maar ik moet de juiste zien te vinden en ik hoopte hier een aanbeveling van iemand te krijgen voor een doorverwijzing naar persoon x. Ik waardeer je advies. Bedankt!
 9. Merkava, bedankt voor de reactie. Ik heb mijn eigen plan van aanpak hoe ik het product op de markt ga brengen. Ik heb een relatief groot eigen vermogen om de voorbereidingen te financieren, alleen mijn issue voor nu is de octrooiaanvraag op internationaal niveau. Ik denk dat ik maar een consultant hiervoor moet inschakelen om het e.e.a. uit te zoeken wat nou het beste is om te doen voor mijn nieuwe realisatie van het idee. Ik bedank je advies voor de cursus, maar daar kan ik helaas niet de tijd voor maken. Mijn know-how op het gebied van business planning en development moet haast wel voldoende zijn. Spoon; het businessplan is reeds geschreven door mijzelf en heb het door externe business consultants laten herschrijven gezien verschillende meningen zijn over strategie en uitvoering. Kortom; het businessplan is kritisch gescreend. Ik moet toegeven dat het een lastige issue is m.b.t. octrooiaanvraag. Nog nooit eerder gedaan, en volgens mij zijn er niet echt veel leden die er veel ervaring mee hebben. Mochten er leden er zijn die in dezelfde boot hebben gezeten en met succes hun octrooiaanvraag hebben gerealiseerd, dan neem ik graag contact met je op. Of wellicht heeft er iemand ervaring met consultants op dit gebied die aan te bevelen zijn? Bedankt mensen!
 10. Beste HL leden, Al enige tijd browse ik op deze fantastische forum. Ik ben zelf een aantal jaren geleden met ondernemen in de IT sector (online business) en redelijk succesvol, ik mag in ieder geval niet klagen. Nu wil ik mij richten op een idee dat al geruime tijd door mijn hoofd stormt. Ik heb al het een en ander uitgezocht via deze nuttige forum, alleen ik loop op de octrooiaanvraag vast. Het is mij niet geheel duidelijk hoe het nou zit met het aanvragen van een octrooi op een nog niet bestaand product. Het product dat ik op de markt wil zetten is een nog niet bestaand product waar voor zover ik weet nog geen octrooi op is aangevraagd (wellicht al in aanvraag, maar nog niet zichtbaar althans). Het product dat ik op de markt wil zetten is echt een simpel idee dat technisch haalbaar is om te fabriceren tegen relatief lage kosten, een marktonderzoek moet nog uitgevoerd worden om geheel zeker te zijn of er daadwerkelijk vraag naar is. Het probleem is alleen de octrooiaanvraag zoals gezegd. Aangezien het om een product gaat waar iedereen wat aan heeft (op internationaal niveau) is, is het voor de hand liggend dat ik een internationaal octrooiaanvraag moet doen wanneer de benodigde voorbereidingen/researches zijn verricht. Klopt dat? Een aantal onderzoeken verrichten van enkele tienduizenden Euro is voor mij haalbaar, maar het aanvragen van een octrooi op internationaal niveau gaat mij echter een paar ton kosten voor zover ik weet. En ik heb gelezen dat een octrooiaanvraag wel 3-5 jaar kan duren op internationaal niveau, is dat niet een beetje overdreven lang? Dit aangezien het product wel in een aanzienlijk kortere tijd vervaardigd en op de markt gebracht kan worden. Mijn dank is groot.. Groeten, Gio
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept