mullie

Senior
  • Aantal berichten

    33
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door mullie

  1. Btw berekenen als u goederen of diensten afneemt uit andere EU-landen en dan in het stukje: U doet geen btw-aangifte Doet u geen btw-aangifte omdat u bijvoorbeeld uitsluitend vrijgestelde prestaties verricht of omdat u een rechtspersoon bent en geen ondernemer? Op de pagina U koopt goederen uit EU-landen, maar doet geen btw-aangifte: drempelbedrag leest u wat u dan moet doen. De 'definitie' van vrijgestelde prestaties staat b.v. in de .... hulpmiddel incidentele BTW als je het "?" bekijkt achter de eerste vraag; daar staat de KOR letterlijk weer genoemd. Vrijgestelde goederen en diensten Vrijgestelde goederen en diensten komen onder andere voor bij: de kleineondernemersregeling onroerende zaken gezondheid etc...
  2. Hm, Dan kom je toch in een soort loop... "Wanneer BTW verleggen" -> "zaken doen met het buitenland" -> "Btw berekenen als u goederen of diensten afneemt uit andere EU-landen". Als je onder de KOR valt kies je " U koopt goederen uit EU-landen, maar doet geen btw-aangifte: drempelbedrag " -> Waar is uw aankoop belast? In Nederland of in een ander EU-land? Het hulpmiddel Intracommunautaire verwervingen helpt u bij het beantwoorden van die vraag. Doet u normaal geen btw-aangifte? Gebruik het hulpmiddel Incidentele btw-aangifte om te bepalen of u aangifte moet doen. Eigenlijk zou je hier gelijk naar het hulpmiddel Intracommunautaire verwervingen moeten gaan (ook als je normaal geen BTW-aangifte doet); dan kom je volgens mij wel op de juiste conclusie nl. in NL BTW aangifte doen...
  3. Bij deze vraag heb ik "nee" gekozen, na lezen van de toelichting op de site van de belastingdienst door op het "?" te drukken: " Btw-verlegging verplicht - Er zijn goederen waarvoor een btw-verlegging bij invoer verplicht is. Bijvoorbeeld ruwe aardolie, metaalertsen, ruwe wol en jute. Kijk op wetten.overheid.nl (Deze pagina opent in een nieuw venster.) voor een volledige lijst". Mijn aanschaf staat hier niet bij.... Ik snap overigens prima dat ik de BTW moet betalen, maar dacht dus uit te komen dat dat in Italie moet gebeuren, ipv incidenteel in NL.
  4. Als ik op de site van de belastingdienst kijk, geldt dit wel voor aankopen: "Waar is uw aankoop belast? In Nederland of in een ander EU-land? Het hulpmiddel Intracommunautaire verwervingen helpt u bij het beantwoorden van die vraag. Doet u normaal geen btw-aangifte? Gebruik het hulpmiddel Incidentele btw-aangifte om te bepalen of u aangifte moet doen( U koopt goederen uit EU-landen, maar doet geen btw-aangifte: drempelbedrag (belastingdienst.nl) In het geval van de KOR (normaal geen aangifte) kom ik dus op dat hulpmiddel uit. De leverancier levert "automatisch" zonder BTW als je zakelijk koop en je je gegevens geeft.
  5. Beste, Ik loop tegen dezelfde situatie aan als beschreven in onderstaand topic. Daarin wordt verwezen naar een vragenlijst "Moet ik incidenteel btw aangifte doen" op de site van de belastingdienst (https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/btw/content/hulpmiddel-incidenteel-btw-aangifte-doen-bepalen). Hoewel ik op de tweede vraag "Levert u vrijgestelde goederen en/of diensten omdat u hebt gekozen voor de kleineondernemersregeling?" "JA" heb gekozen (en de overige vragen m.i. ook correct heb ingevuld (geen onroerende zaken, voertuigen, e.d.), komt er als conclusie uit dat er geen incidentele aangifte gedaan hoeft te worden. In NL dan dus, maar dan moet dat in Italie (daar wil ik bestellen) wel? Ik zou niet weten hoe, wellicht beter om als particulier dwz zonder opgave bedrijfsgegevens te bestellen? Of krijg ik dan problemen om aan te tonen dat dit wel een zakelijke aankoop is?
  6. Beste Wouter, hoe weet je dat je de concurrentie voor bent, en onbekendheid met het product de reden is van lage verkopen? Er zijn volgens mij al heel veel aanbieders van dit soort verlichting; zowel custom designs als vaste modellen. Wat onderscheidt jou van de concurrentie (bv. dat je ze zelf hier in NL maakt; daarmee kwaliteit en levertijd levert zou er zeker een zijn)? Ik zou daar op focussen. De aanname dat het onbekendheid is en de oplossing om een winkel te beginnen kan dan kostbaar uitpakken.
  7. Beste Poriya, Op de site van CTGB staat inderdaad aangegeven uit welke stappen het proces van toelating bestaat. Het gaat om Europese wetgeving aangevuld met nationale eisen. Het zal dus vermoedelijk wel helpen dat het middel als is goedgekeurd binnen (een aantal) Europese landen (dat staat ook op de site). Daarnaast las ik dat als het gaat om een middel wat niet in de consumentenmarkt verkocht wordt, er ivm COVID een versnelde procedure is. Maar dit is specialistisch werk - via Google vond ik zo een bureau dat gespecialiseerd is in het begeleiden van de toelating, misschien kun je ze eens vrijblijvend contacteren?
  8. Beste, Als dit heel recent was, zou het ook kunnen zijn dat je beperkt contact krijgt vanwege Chinees Nieuwjaar. Maar dat had de leverancier je zelf ook even kunnen aangeven, dus zoals hier boven al aangegeven is: ik zou het zeker bij een andere proberen.
  9. Beste Alex, Ik zou eens kijken op de site van RVO, daar vind je waar je aan moet voldoen (onder andere ook wat er op het apparaat moet staan, en in de handleiding). Daarnaast is het goed om te weten dat de importeur juridisch gezien wordt als fabrikant, en aansprakelijk is voor het product (bijvoorbeeld als daardoor brand o.i.d. ontstaat). Je komt dan niet weg met de verklaring dat de Chinese producent aangaf te voldoen aan de Europese eisen voor product veiligheid.
  10. Beste Adam, Een goed startpunt is denk ik de site van de KNMP, met name het deel onder Praktijkvoering/Richtlijnen. Dat gaat inderdaad heel wat verder dan het aannemen van een apotheker.
  11. Zoals Kuifje eerder ook al opperde, misschien kun je de huidige eigenaar toch nog overtuigen om jou het domein, tegen vergoeding en en zolang er geen andere koper is, te laten gebruiken voor het doorsturen van mail. Dat hoeft hem geen tijd te kosten (wat geloof ik het tegenargument was) - dat zou jij ook voor hem kunnen organiseren. Je zou zelfs de mail hosting kunnen doen. Tegelijk kun je dan misschien een afspraak maken over een toekomstige verkoop van het domein - lukt het hem niet om het domein binnen een bepaalde periode (b.v. 1 of zelfs 2 jaar) te verkopen, accepteert hij jouw bod. Dan zal hij dus wel van plan moeten zijn om actief met de verkoop aan de slag te gaan . Als hij dat niet wil (m.a.w. gaat zitten wachten tot er op een dag iemand komt die de hoofdprijs wil betalen), ga je denk ik hem niet uit de prijs patstelling kunnen bluffen / dwingen.
  12. Misschien kan je zien (of weet je al) wat voor soort klanten je hebt. Kan me zo voorstellen dat het typisch grootouders of kennissen zijn die zo'n kinderbestek als cadeau kopen en in het weekend op bezoek gaan. Ik zie dat je typische levertijd 3 dagen is, dus dat zou de dinsdag (of maandag) kunnen verklaren, want dan heb je het nog op tijd binnen.
  13. Hallo Sven, Er is een verschil tussen product options en attributes. Als je opties gebruikt kom je op veel minder produkten. Stel je hebt 3 maten, in hout of kunststof - dat zijn 6 produkten. Je klant kiest 1 produkt, bijv. Medium hout: basisprijs xx. Daaronder hangt een optie "kleur"; klant kiest uit een lijstje: wit (+0 euro), zwart (+27 euro), of onbehandeld (-5 euro). Tweede optie: aantal gaten. Klant kiest: geen (0 euro), 1 gat (+5 euro), 2 gaten (+10) etc. De meerprijzen voor dezelfde optie, maar voor een ander produkt, kunnen verschillend zijn. Dus zwart +27 euro voor een medium bak, maar +30 voor een large. Tenslotte optie: bedrukking nee (+0) of ja (+15). Dit alles is nog standaard opencart functionaliteit (en ook voor je klant makkelijk te begrijpen). Hoe levert een klant normaal gesproken de bedrukking aan?
  14. Ik zou eens kijken of je het minder complex kunt maken door een handige combinatie van een aantal verschillende producten en opties te maken. In jouw geval bv. 3 maten in hout (S/M/L) en 3 in kunststof. Dat zijn dan 6 producten, dus niet overdreven veel. Dan kun je daar de verschillende opties (geen attributes overigens) aanhangen, zoals kleur, aantal gaten etc. Deze kunnen (in Opencart) standaard, per product, een andere prijs krijgen: dus zwart voor medium kan duurder zijn dan zwart voor een small model.
  15. Beste Nitpit, Het hangt af van het aantal spinners (gokje) dat je verkoopt. Met gemengde partijenpost kom je voor pakjes die door de brievenbus gaan uit op 1.40 als je er 13 of meer per dag verzendt. Volgens mij wordt het vanaf 8 pakjes goedkoper dan gewone postzegels. Nog niet helemaal 0.99 cent dus, maar het scheelt al wel.
  16. Beste, Een agent werkt in het algemeen op commissiebasis. Dat betekent dat je als agent geen eigenaar van de goederen wordt; de klant betaalt rechtstreeks aan de leverancier en de agent ontvangt een bepaald vast percentage van de prijs. Een distributeur koopt de producten in van de leverancier, houdt een voorraad aan, en bepaalt daarna zelf de verkoopprijs. Als ik je berichtje goed begrijp, is dat wat jij wil. Daarnaast denk ik dat een deel van jouw toegevoegde waarde wellicht juist zit in het afhandelen van de betaling tussen Afrika en Nederland. Ik zou me overigens niet al te druk maken over hoe je het e.e.a. wilt noemen - er zijn verschillende tussenvormen te bedenken. Uiteindelijk gaat het erom wat je met je leverancier kunt afspreken!
  17. Of consignment stock, hoewel dat niet noodzakelijk door de importeur of distributeur hoeft te gebeuren lijkt me.
  18. Hun jaarverslag staat online - geeft inzicht hoe de geinde bedragen worden uitgegeven (en wie betaalt; naast het bedrijfsleven komt een groot deel uit het onderwijs). Stichting Brein heeft in 2013 ook een bijdrage ontvangen.
  19. Beste BJM, Het hoofdstuk "Ontvangt u goederen uit het buitenland van organisaties en bedrijven?" begint dik gedrukt met: "Dit onderdeel is alleen bedoeld voor particulieren, die goederen ontvangen uit het buitenland van organisaties en bedrijven." Op het 'zakelijke' deel van de douane site kan ik niets vinden over vrijstellingen of 'lage waarde regeling' (anders dan een link naar het particuliere deel met bovenstaande beperking). Kijk ik er overheen? [edit: ja, al zeg ik het zelf, want in het douane handboek heb ik het inmiddels wel gevonden in hoofstuk 3. Vind het wel onduidelijk op de site...]
  20. Sta je al ingeschreven bij de kamer van koophandel? Volgens mij melden zij je dan ook aan bij de belastingdienst en krijg je een BTW nummer. Als bedrijf heb je geen vrijstelling van BTW of invoerrechten. Het verbaast me enigszins dat je nu geen BTW of invoerrechten betaalt - wie doet de verzending? Normaal gesproken namelijk sturen koeriers zoals Fedex, TNT e.d. je een factuur met de BTW en invoerrechten (dat kun je bij grotere hoeveelheden zeker verwachten), daar hoef je dan zelf niets voor te doen. Ook zit er normaal een pro-forma factuur bij... maar eerlijk gezegd kan het best zijn dat die niet klopt. In mijn BTW aangifte bereken ik dan zelf de correcte BTW (over het aankoopbedrag + verzendkosten) en trek die gelijk als voorbelasting (samen met de eventueel gefactureerde BTW door de transporteur) weer af van de BTW over de omzet. Netto effect is 0, maar dan staat het wel netjes in de boeken.
  21. Beste, Het kan zijn dat dit al opgelost is, maar mijn ervaring is dat een leverancier je ook wel een prijs inclusief levering wil geven. Ze kunnen vaak een levering met Fedex, DHL of TNT goedkoper organiseren dan wanneer je dat rechtstreeks zelf doet. Mocht je de prijs niet vertrouwen kun je zelf ook een freight forwarder vragen wat ze zouden rekenen. Let er dan wel op dat je leverancier de goederen aanlevert in een stevige verpakking ("export boxes") - anders kan dat zo maar eens een van die verrassingen zijn....
  22. Bedankt voor de reacties! Ik ga op zoek naar een goed bedrijf dat het voor mij kan vernietigen. Het gaat gelukkig om een beperkte hoeveelheid - waarbij een inzetten van bijvoorbeeld een surveyor kosten technisch niet interessant is. Ik zie het maar als leergeld...
  23. Hallo, Ik importeer spullen uit China - en helaas weet je nooit zeker wat voor kwaliteit je krijgt. Nu heb ik een partij waarvan ik besloten heb het niet te gaan verkopen: het gaat om hard plastic hobby materiaal (of speelgoed, daarover verschillen de meningen) waarvan ik vind dat het risico te groot is dat het breekt, en iemand zich eraan bezeert. Het risico niet waard. De vraag: hoe vernietig ik dit belasting technisch correct? Kan het gewoon weggooien maar hoe leg ik aan de fiscus uit dat ik het niet 'zwart' verkocht heb?
  24. Joost, Bedankt voor je gedetailleerd antwoord. Heb vandaag de gegevens voor inschrijving (EMZ) ingestuurd!
  25. Hallo Joost, Bedankt voor je snelle reactie. Ik heb ook nog inkomen uit een vast dienstverband - waardoor een evt. winst uit een eenmanszaak zondermeer tegen 52% belast zal worden. Ik weet niet of het hebben van een vast dienstverband er voor zorgt dat een aantal fiscale voordelen van een EMZ komen te vervallen (en wellicht het fiscaal kantelpunt EMZ / BV anders komt te liggen)
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.