Jump to content

TimF

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  via een kennis

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. maar zaken als alvast webdomein registreren, zijn dat geen kosten voor de BV die ik voor oprichting al kan maken en daarna verrekenen?
 2. kan ik persoonlijk kosten maken die ik later op mijn BV kan verhalen zodra die een feit is? Hoe werkt dat?
 3. heeft er eimand een voorbeeld van een contract voor de situatie waarin ik vanuit mijn BV, als oprichter/DGA van de BV, op interim basis projecten voor opdrachtgever uitvoer? Kan dit met een standaard freelance contract?
 4. welke verzekeringen hebben we het hier eigenlijk over?
 5. ik krijg sterk het gevoel dat subjectieve overwegingen belangrijker zijn dan zakelijkere criteria? Of eigenlijk vraag ik me af welke zakelijke criteria ik moet overwegen in mijn beslissing.
 6. @alef: dank voor je uitgebreidde antwoord. Werkt de SAR constructie ook met mensen die niet op de loonlijst staan? Hoe wordt de waarde van het bedrijf bepaalt in dit geval?
 7. dank voor de reacties. Ik moet vooral ook snel kunnen schakelen, zal maar wat afspraken gaan inplannen.
 8. dank voor de reacties. Het voorstel van Christine om zelf het IP te houden en te werken met een licentie waarbij opdrachtegevers onbeperkt gebruiksrecht krijgen en het recht zelf door te ontwikkelen ga ik verder uitwerken. Renep schetst ook het probleem van onderhoud door een derde partij, dat moet ik dan inderdaad ook afdekken. Zijn er plekken waar ik drafts/templates van dergelijke overeenkomsten kan vinden om als basis te gebruiken?
 9. Is er iets te zeggen over de keuze voor een bank om een zakelijke rekening voor mijn te starten BV onder te brengen? Ik heb een rekening lopen bij ABN, en hypotheek bij ING.
 10. het idee is dat de expertise die wordt opgebouwd in meerdere projecten wordt ingezet. Freelancers moeten zeer bereidwillig zijn om een moeilijke klus met extra inzet te klaren, en de opgedane ervaring in een volgende klus ter herbruiken waarbij de BV voorkeur geniet boven andere potentiele opdrachtgevers.
 11. ik wil talentvolle developers aan mijn bedrijf binden zonder dat ze per definitie in loondienst komen. Binden met als doel gecommiteerde inzet over langere periode te kunnen garanderen. Ik wil geen inspraak in de BV geven, dus niet met aandelen werken. Ik heb gehoord over een SAK die certificaten kan uitdelen. Ook over optieplan en winstuitkering. Zijn deze laatste alleen van toepassing op personeel in dienst van de BV? Hoe kan ik deze constructies eenvoudig vergelijken en spiegelen aan mijn situatie?
 12. vanuit mijn BV wil ik met geld van 2 opdrachtgevers een softwareprodukt bouwen. De opdrachtgevers betalen voor de bouw van een eerste versie, waarbij de 3 partijen uiteindelijk de mogelijkheid willen hebben onbeperkt zelf met de code verder te gaan. Ofwel: ik bouw de software, de code wordt gedeeld met de 2 opdrachtgevers, en ieder blijft vrij om in de toekomst onbeperkt met deze code te doen wat hij wil. Is dit een veel voorkomende manier om een product te starten? Hoe neem ik dit gedeeld IP mee in het contract met de 2 opdrachtgevers?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept