Jump to content

Tiuri

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 1. Klopt! Schier overheen gelezen, dacht zelf dat dit het standaard Belastingdienst Telefoon-nummer was. Bedankt, ga ze bellen vandaag. Ik ben wel in mijn eentje werkzaam, de rest van het team bestaat uit vrijwilligers. Vandaar dat ik de wij-vorm aannam. Al mijn diensten zijn 19% belast, niet vrijgesteld dus. Onderneming is eind 2005 gestart, in 2007 was ik niet in loondienst (student). Bedankt allemaal! We kunnen weer even uit de voeten.
 2. Dank voor de (uitgebreide!) reactie. Ben ik mij bewust van, heb er daarom niet voor gekozen van de zelfstandigenaftrek gebruik te maken in dat jaar :) In beginsel zijn van dergelijke contracten geen sprake, en als met bewijsstukken van investeringen geen facturen worden bedoeld moet ik daar ook op afhaken. Wel betrekken wij inmiddels een kantoorpand, dit schaar ik hier dan maar onder. Nogmaals, bedankt voor de hulp! Dat helpt me een eind op weg in het schrijven van de brief naar de Belastingdienst toe.
 3. Goedendag, Van de Belastingdienst heb ik een brief ontvangen, waarin mij wordt verzocht aanvullende informatie te verstrekken, om mijn aangifte IB 2007 te kunnen beoordelen (of ik als ondernemer voor de inkomstenbelasting kan worden aangemerkt). Graag wil ik de vragen van de Belastingdienst goed en grondig beantwoorden, echter ben ik niet zeker waar de gevraagde (onderstaand genoemde) punten precies voor staan. Graag vraag ik jullie hulp in deze zaak, gezien het feit dat dit mij een brief lijkt die de Belastingdienst vaker naar ondernemers stuurt en op Higher Level wel bekend zal zijn. Onderstaand loop ik puntsgewijs de punten af, met mijn commentaar bij ieder punt: - een omschrijving van de activiteiten van uw onderneming Globaal genomen, zijn dit de diensten en producten die mijn onderneming levert? - een omschrijving van de mate van zelfstandigheid van uw onderneming Wordt hier gevraagd in hoeverre ik afhankelijk ben van derden? Gaat het dan om bedrijven en/of personen? Of wordt hier iets anders mee bedoeld - een opgave van het aantal uren dat u per week in uw onderneming steekt In 2007 heb ik mijn werkuren niet geregistreerd, maar in principe ben ik wel alle vrije tijd die ik heb bezig in of met mijn onderneming. Moet ik deze uren verantwoorden met een urenregistratie, of mag ik mijn gewerkte aantal uren opgeven? - een omschrijving van de omvang (in tijd en geld) van uw werkzaamheden Deze vraag vind ik lastig te interpreteren. Wordt hier bedoeld de omzet die ik maak? En in hoeverre verschilt de omvang in tijd van mijn werkzaamheden met de vraag hoeveel uur ik per week in mijn onderneming steek? Het lijkt mij niet dat de Belastingdienst twee keer om dezelfde informatie vraagt in een brief - een opgave van het aantal klanten van uw onderneming Geldt deze vraag voor 2007 of voor het moment van schrijven? Zie ook * - een beschrijving van de manier waarop uw onderneming zich presenteert De feitelijke werkzaamheden van de onderneming zijn het onderhouden van een website en het verhuren van advertentieruimte e.d. Voldoet het omschrijven van de presentatie de structuur van het bedrijf en de hierbij behorende website?/i] - de stukken waaruit blijkt dat de onderneming voor uw rekening wordt gedreven Is dit het uitreksel uit het handelsregister van mijn onderneming? - de stukken waaruit blijkt dat u rechtstreeks wordt verbonden voor verbintenissen van de onderneming Is dit ook het uitreksel uit het handelsregister van mijn onderneming? *Daarnaast een globale vraag betreffende bovenstaande punten, moet ik deze vragen beantwoorden uitgaande van de situatie in 2007, of op basis van de huidige stand van zaken? Het lijkt mij voor 2007, omdat de brief naar aanleiding van de aangifte inkomstenbelasting 2007 is verstuurd, maar zeker weten doe ik dit niet. Bij voorbaat dank voor alle hulp!
 4. Ik ben woonachtig in Rotterdam, en heb verder geen apart bedrijfspand. De afhandeling kan wat mij betreft verder ook geheel digitaal, aangezien ik al mijn facturen inscan en alle benodigde gegevens ook online heb staan. Toch bedankt voor de tip, ik zal het erbij zetten :)
 5. De reden dat ik dit onderwerp aanmaak is omdat ik opzoek ben naar iemand die mij kan helpen bij mijn administratie. Ik zal de situatie in het kort schetsen; sinds 2005 heb ik een eenmanszaak, dit is mijn website waar ik advertentieruitme op verkoop. In al die jaren heb ik nooit echt aandacht geschonken aan mijn administratie, wel heb ik al mijn facturen e.d. netjes bewaard en weggeschreven in Excel documenten per jaar. De bottleneck waar ik op vastloop is voor mij de balans, ik heb hier geen kaas van gegeten omdat ik nooit een dergelijke opleiding/cursus hiervoor heb gevolgd. De primare taak van mijn hulp in de administratie is mij te helpen bij deze taak. Verder woon en werk ik in Rotterdam-Noord, Zuid-Holland. De hulp kan ook volledig digitaal geboden worden wat mij betreft, aangezien ik alle benodigde gegevens en bestanden digitaal heb staan. Ik ben geen groot bedrijf, ter illustratie in 2007 had ik 12 uitgaande facturen en 13 inkomende facturen, verder heb ik geen auto van de zaak en ook geen personeel in dienst, wel lever ik weleens diensten aan het buitenland, en neem ik ook diensten uit het buitenland af. De BTW aangifte lukt mij zelf, immers deze bevat niet de door mij gevreesde balans. Als je mijn opdracht zou accepteren moet je mij dus helpen bij de Inkomsten Belasting. Ook moet ik bij je aan kunnen kloppen als ik verdere financiële vragen heb, of als iets mij niet duidelijk is. Ik wil wel duidelijk maken, ik wil graag leren en niet passief toekijken vanaf de zijkant. Een 'mentor' die mij de kneepjes van het boekhouden duidelijk wil maken is ideaal. Uiteraard staat hier een vergoeding tegenover, zelf dacht ik tussen de 100 en 200 euro excl. BTW, hier valt nog over te onderhandelen. Nogmaals op een rijtje wat ik van je verwacht: - Ervaren in het boekhouden. - Je helpt mij bij de Inkomsten Belasting (2007). Ook leg je mij uit waarom bepaalde zaken onder juist die bepaalde post op de balans vallen, zodat ik er ook daadwerkelijk wat van leer. - Je weet hoe je diensten die worden afgenomen en/of verkocht in het buitenland geboekt moeten worden op de balans. - Als ik verder financiële vragen heb moet ik bij je aan kunnen kloppen. Als je interesse hebt kan je hieronder een reactie achterlaten of mij e-mailen.
 6. Bedankt martijnp, maar dat is op dit moment niet mijn grootste probleem. Ik ben weer bijna heel mijn weekend bezig geweest maar ik kom er gewoonweg niet uit, ik wil gewoon mijn belastingaangifte doen maar het lukt gewoon niet omdat ik de balans niet rond krijg! Ik heb hier ook al een PM ontvangen van iemand die dit voor 100 euro excl. BTW voor mij wil doen, dat kan ik helemaal niet bekostigen, ik weet dat de oplossing simpel moet zijn echter moet je wel verstand hebben van active en passiva, iets wat ik niet heb. Dus nogmaals de gegevens, voor als iemand mij uit de brand zou kunnen helpen voor 1 april: Boeksaldo per 31-12-2006: -6.01 Boeksaldo per 31-12-2007: 94.32 Saldo winst-en-verlies rekening: fiscaal: -64 (644.75-580.86=63.89) Priveontrekkingen: 110 Priveinvesteringen: 225 Ondernemingsvermogen: 115 (is dit wel het ondernemingsvermogen???) BTW overzicht: KwartaalOntvangenBetaald 1e12.5213.12 2e34.4139.92 3e21.1431.93 4e42.2927.17 Totaal110.36112.14 Ik zou dus in principe 2 euro terug moeten hebben gekregen over heel 2007. Echter heb ik in totaal 51 euro teruggekregen (nooit iets betaald). Ik hoop echt dat iemand mij kan helpen de enige post die ik op de balans kan invullen is die van de liquide middellen, die 94 euro bedragen aan het einde van het boekjaar. Ik wil wel een kleine vergoeding hier tegenover stellen, echter kan ik gewoon niet veel missen zoals wellicht ook duidelijk wordt aan bovenstaande cijfers.
 7. Ik kom er toch niet uit hoe ik dit in mn belastingaangifte moet invullen. De saldo winst-en-verliesrekening kan ik toch daar niet bij mn activa zetten? Het wordt iig niet meegerekend. Ik hoop echt dat ik er nog uitkom voor 1 april :-\
 8. Nee, de balans begint met een rekening-courant van -6,01, alle gegevens staan dus idd in het excelbestand. Ik kom op 112,14 BTW uit, het totaal is wel hetzelfde. Eind 2006 was de rekening-courant -6 (31-12-2006) dus zal die nu waarschijnlijk op 109 moeten staan. BTW waardes heb ik ook :) Ik ben nu alleen nog aan het puzzellen hoe ik de teveel ontvangen BTW op mijn aangifte kwijt kan. Ik dacht dat de KOR per kwartaal rekende, dus dat ik 18 euro zou moeten ontvangen dit jaar, en dat die -15 uit het 4de kwartaal wordt opgevangen door de KOR. Ik heb 51 euro ontvangen dus zou 33 euro aan BTW terug moeten betalen? Maar als de KOR per jaar werkt, dan zou ik 3 euro moeten ontvangen en dan zou ik dus 48 euro aan BTW terug moeten betalen. Welke van de 2 methodes is nou juist?
 9. Allereerst hartelijk dank voor je antwoord, het verheldert een hoop :) Stom van me, het staat inderdaad niet op de KvK factuur, bedankt voor het wijzen hierop. Klopt ook helemaal volgens mijn (nieuwe) berekeningen :) Ik heb dus in totaal 51 terug gekregen, maar ook een vraag over de KOR: Ik dacht dat je dit per kwartaal afrekende, dus in mijn situatie: Over de eerste 3 kwartalen zou ik 18 euro hebben gekregen, en die 15 euro die ik moet betalen dat ik die zou 'compenseren' met de KOR regeling? Ik zit hier dus fout? De balans is nu inderdaad rond, alleen snap ik niet hoe je op de Te Betalen BTW van 43,22 komt, en of ik dit bedrag ook daadwerkelijk moet betalen. Zou jij (of iemand anders) hier wat meer over willen verhelderen? Bij voorbaat dank, mijn aangifte is op deze manier al bijna kloppend!
 10. Beste Mensen, *note: Een excel-document is bijgevoegd met alle relevante informatie, welke ook hieronder is vermeld. Ik worstel nu al enkele dagen met mijn aangifte InkomstenBelasting 2007, na regelmatig Google gebruikt te hebben stuitte ik op dit forum waar uitgebreid werd uitgelegd aan mensen die nog niet echt kaas hebben gegeten van het boekhouden, daar valt ondergetekende dus ook bij. Ik zal eerst even mijn gegevens voor 2007 hier plaatsen, omdat dit de vragen verderop in de post verhelderen: - Mijn boekwaarde bedraagt op 31-12-2006: -6,01 euro - Mijn boekwaarde bedraagt op 31-12-2007: 94,32 euro - Ik heb 691,22 euro omzet gedraaid (580,86 excl. BTW) - Ik heb 756,89 euro kosten gemaakt (636,04 excl. BTW) - Ik heb 225 euro in 2007 gestort op mijn zakelijke rekening. En 110 euro er vanaf gehaald. - Ik heb 51 euro aan teruggave omzetbelasting teruggekregen. - Mijn boekwaarde bedraagt op 31-12-2007: 94,32 euro. KwartaalOntvangenBetaaldTeruggaaf 1e12,5221,839,31 2e34,4139,925,51 3e21,1431,9310,80 4e42,2927,17-15,12 Echter is de teruggaaf niet gelopen zoals het zou moeten: 1e kwartaal: 0 euro teruggevraagd 2e kwartaal: 40 euro teruggevraagd (de betaalde BTW als het ware met de KO-regeling afgetrokken, erg dom) 3e kwartaal: 11 euro teruggevraagd, OK dus. 4e kwartaal: Met de KO-regeling gelijk getrokken, OK dus. Dit zijn alle financiele gegevens en mutaties over 2007, er is verder geen inventaris, afschrijvingen e.d. Nu komen de echte vragen, waar ik echt niet uitkom. 1) Op mijn aangifte heb ik bij de Netto-omzet 581 euro ingevuld. Bij de kosten 636 in totaal, ik kom dus uit op een saldo van -55 op mijn winst- en verliesrekening. Klopt dit? D.w.z. moet ik ook de netto-kosten nemen, dus zonder BTW? Waar moet ik mijn BTW dan plaatsen op de aangifte/ in de betalingsbalans? 2) Ik krijg mijn activa en passiva niet in balans, mijn liquide middelen bedragen 94 euro (boekwaarde einde van het jaar) op de bankrekening. Ik heb voor 225 euro geld gestopt in mijn onderneming, en 110 euro vrij opgenomen (dit zijn toch privestortingen en ontrekkingen?). Wat moet ik doen om mijn balans in balans te krijgen? 3) Waar moet ik mijn BTW plaatsen op de winst-verlies rekening? Er is overduidelijk wat fout gegaan maar ik weet niet hoe ik dit moet corrigeren. Ik heb al wel met de BelastingDienst gebeld over het suppletie formulier zodat ik de teveel betaalde BTW gewoon netjes terugstort. Ik hoop dat mijn vraagstelling duidelijk is en dat alle informatie voldoende is, ik hoop dat iemand mij kan helpen zodat ik een juiste aangifte over 2007 kan doen! Bij voorbaat dank. Belastingen.xls
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept