Jump to content

RGB2008

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Hi Japio :) Ik gebruik mijn beheer BV om pensioen in eigen beheer op te bouwen, dit is iets wat voor haar ook wel van toepassing kan zijn. Ik heb al meer dan 10 jaar een relatie met mijn vriendin dus wat betreft zit dat wel goed ;) Maar ik denk dat het voor wat betreft starters aftrek e.d. het aantrekkelijker voor haar is om zichzelf in te schrijven als eenmanzaak. Daar nog iemand advies over? Gr,
 2. Hi allemaal, bedankt voor jullie reacties. Ik was ook in de veronderstelling dat bij een nieuwe functie benaming een nieuw concurrentiebeding schriftelijk opgesteld dient te worden. Echter mijn nieuwe nieuwe functie is niet schriftelijk vastgesteld in mijn contract al werk ik wel al zo 3 jaar in deze nieuwe functie. Hebben jullie nog tips om zoiets uit te laten zoeken door een jurist of iets dergelijks? Ik heb geen intentie om klanten mee te nemen. Gr, R.
 3. Joost dank voor je reactie! Ik denk dat ik inderdaad het e.e.a. ga oplossen met een testament :)
 4. Beste, Ik zit met het volgende vraagstuk. Een aantal jaar geleden ben ik aangenomen bij een ICT Dienstverlener in de functie als Accountmanager Binnendienst. Deze functie is ook benoemd in mijn contract voor onbepaalde tijd. In dit contract is ook een concurrentiebeding opgenomen: "Naast het in de Personeelsgids, artikel nr... bepaalde concurrentiebeding geldt tevens dat de werknemer, tenzij in overleg en met schriftelijke toestemming van de werkgever, binnen een jaar na het einde van de dienstbetrekking geen contacten zal onderhouden met of diensten verrichten bijof met relaties of medewerkers van de werkgever ten behoeve van een zakelijk belang al dan niet voor eigen belang of voor een nieuwe werkgever" Inmiddels is mijn functie veranderd ik ben nu Recruiter. Dit is nooit in het contract gewijzigd/opgenomen. Nu wil ik freelance Recruiter worden. Is de bovenstaande concurrentiebeding van toepassing? Of is het concurrentiebeding alleen van toepassing op de functie Accountmanager Binnendienst? Daarnaast is onze personeelsgids ook gewijzigd. De personeelsgids die toen van toepassing was bestaat niet meer. Artikel nr.. is niet in de nieuwe personeelsgids opgenomen. Kan ik nu als freelance Recruiter aan de slag? En ook bij relaties van mijn huidige werkgever? Met vriendelijke groet, R
 5. Ik zit met het volgende vraagstuk, elk advies is zeer welkom! Situatie is als volgt: "Ik heb een goedlopende BV samen met mijn zakenpartner. Daarboven hebben wij beide een eigen Beheer BV. Op dit moment ben ik 100% aandeelhouder/eigenaar van mijn Beheer BV. Ik werk met de welbekende management fee structuur en zo factureer ik naar de werk BV. Dit loopt allemaal prima en ik ben content met deze opzet. Nu wil mijn vriendin als Freelancer een eigen bedrijfje opzetten, wat ik ten harte aanbeveel, ondernemen blijft mijn levenspassie :) Ik loop nu met het idee om mijn vriendin in de Beheer BV te betrekken, zodat zij daarvanuit haar Freelance carriere kan gaan opzetten. Nu de vraag is dit verstandig? Of juist niet? Heeft iemand hier ervaring mee en/of advies? Elk advies is welkom. Gr, R.
 6. Bedankt voor je reactie! Het wordt me steeds duidelijker en ik ga zeker informeren.
 7. Bedankt voor je hulp. Ik ga zeker informeren. Moet wel zeggen dat dit forum een enorme bron is van informatie hoor :) Super initiatief!
 8. Beste Odeon, Het is inderdaad best lastige materie. Ik wil het ook graag goed doen in één keer, want de notaris kosten zijn best hoog. Eventuele wijzigingen e.d. achteraf is altijd jammer als het voorkomen had kunnen worden. Is het zo dat mijn vriendin in loondient én 10% aandelen dient te hebben dus beide, voordat ze pensioen in eigen beheer kan opbouwen? Op zich klinkt dat ook wel aantrekkelijk t.o.v. alle pensioenfondsen waar je normaal als werknemer aan gebonden bent. Gr. R.
 9. Hi Ruben, Bedankt voor je bericht! Helaas kan ik inderdaad niet in de toekomst kijken :) Maar we hebben wel al 11 jaar een goede relatie en hopelijk gaan we ook nog trouwen e.d. dus ik ga gewoon van het goede uit. Ik kan me inderdaad voorstellen dat het niet gemakkelijke onderwerpen zijn om over te praten, maar dat geldt niet in mijn geval. Zowel ik als mijn vriendin zijn opzoek naar de juiste constructie. Is er nog fiscaal voordeel te behalen bij oprichting gezamenlijk of niet? In ieder geval 1 stap verder In feite is het dus zo, wanneer ik niets onderneem dan is mijn vriendin sowieso 50% eigenaar bij oprichting en dat vind ik niet erg :) Gr, R.
 10. Beste allen, De situatie is als volgt, ik heb sinds 2 jaar een VOF met mijn zwager. Het ondernemen gaat voorspoedig en er is ons mede daarom geadviseerd om over te gaan naar een BV rechtsvorm. Omdat wij ook pensioen in eigen beheer willen gaan opbouwen, denken wij aan de volgende constructie: Beheer BV (Ik) Beheer BV (Zwager) Werk BV (bestaande VOF) Ik ben samenwonend (niet getrouwd) en heb een vraag over het opzetten van de Beheer BV. Is het verstandig om op naam van mij en mijn vriendin te doen? Of juist niet? Waar moet ik rekening mee houden? Valt er fiscaal voordeel te behalen? Mijn vriendin is partime werkzaam voor een ander bedrijf en voert tot op heden geen werkzaamheden uit voor mijn bedrijf, dit is tevens ook niet een toekomstige intentie. Een hoop vragen en hopelijk kan iemand mee adviseren met dit vraagstuk. Gr, R.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept