Jump to content

zomaar

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Kan ik wel doen inderdaad. Toch denk ik dat het beter is om een andere snackbar te zoeken, ik moet nu alle apparatuur zelf aan gaan schaffen. Misschien kan ik nu net zo goed ergens anders een pand zoeken. Het voordeel wat ik dacht te hebben is namelijk dat er al een complete inventaris was. Maar dat is niet zo.. (mocht iemand een snackbar/cafetaria ter overname hebben, of eentje kennen in noord-holland. liefst kern van een dorp. dan hoor ik het graag.)
 2. Ik kom zelf ook uit een dorp. Maar zou het echt zo zijn dat nieuwelingen in een dorp met de nek worden aangekeken?, Ik dacht dat dat meer iets van vroeger was maar tegenwoordig niet meer. Ik denk wel dat de mensen willen weten wie je bent en waarvandaan, terwijl de klanten bij de FEBO in de stad dat niet zullen vragen. Maar wat dat betreft sta ik daar gewoon voor open. Update: Heb contact gehad met de makelaar, het pand is leeg, de vorige eigenaar is failliet gegaan. Volgens de makelaar: " doordat de eigenaar meer aandacht had voor andere zaken en niet zo'n zin meer had in de snackbar". Ik ben tevens op het internet achter een aantal dingen gekomen. in 2003 heeft het te koop gestaan, en 5 maanden geleden(bij een andere makelaar dan nu.) Het zou kunnen dat de vorige (laatste) eigenaar er niks van kon en het in die 5 maanden verprutst heeft. Zeker weten doe ik niet.
 3. Als de ruimte het toelaat ben ik vanplan het in 2en t delen. Door een soort lage tussenmuur. Zodat 1 gedeelte afhalen is en 1 gedeelte "restaurant". Een bar kan een voordeel zijn, maar het kost ook meer werk en de verdiensten wegen daar niet tegenop. Ik heb het pand al bezichtigd trouwens, ben door de buurt gereden etc. Alleen niet van binnen gezien.
 4. Ik ben vanplan contact met de makelaar optenemen, en als het mogelijk is het pand eens te bezichtigen. Dit wordt mijn eerste eigen onderneming, hebben jullie nog tips voor mij, vragen die ik moet stellen. Waar ik op moet letten :) zoals, -vetput aanwezig? -Vergunningen? -Staat van de apparatuur -hoeveelheid ruimte -omzet -reden van verkoop -verplichtingen vorige leveranciers? Wie kan nog meer opnoemen?
 5. Maar niemand hier vindt het bijvoorbaad niks door het aantal inwoners? (circa 2000)
 6. Je hebt het erover dat het geheel ingericht is, bedoel je dat er eerder een snackbar ingezeten heeft? Zo ja waarom zit die er nu dan niet meer in? Failliet vanwege te weinig klanten? Er zat inderdaad al een snackbar in, of die failliet ging, of waarom de oude eigenaar gestopt is, weet ik nog niet. Dit ga ik nog uitzoeken, maar als een snackbar in een dorp met circa 2000 inwoners bij voorbaad al kansloos is dan ga ik verder zoeken. Voordelen in de directe omgeving zijn, -bowlingcentrum -slager/bakker/bloemist. -café -tennisbaan -camping -kanoverhuur Het is wel een echt dorp dorp, het heeft geen winkelcentrum, zelfs geen supermarkt.
 7. Ik heb inmiddels een nieuw pand op het oog. Dit is al geheel ingericht en heeft geen concurrentie in de omgeving. Nadeel, het staat in een dorp met circa 2000 inwoners. Is dit te weinig om een goedlopende snackbar te beginnen?
 8. Ik heb het koffiehuis tot nu toe alleen van buiten bekeken, en de 2e snackbar op de hoek dus ook. Die bestaande snackbar ziet er gewoon standaard uit, niks bijzonders. Het koffiehuis wat ik dus op het oog heb, ziet er mooier/luxer uit, heeft mooie grote ramen tot de grond en warme uitstraling, ook kan je makkelijk naar binnen kijken. Dat vind ik zelf wel een voordeel. Ik ga de zaak in mijn eentje beginnen, daarom wil ik beginnen als snackbar en als het goed loopt. En de financien het toelaten er een cafetaria van maken, daar is de ruimte geschikt voor. En een snackbar veranderen in een cafetaria kan makkelijk, in dit pand dan(qua ruimte). Meerdere mensen vroegen waarin ik mij ga onderscheiden, Dat vind ik moeilijk te zeggen, Ik zorg wel voor goede kwaliteit, maar het is natuurlijk niet gezegd dat die andere snackbar dat niet doet. En ik zou me juist onderscheiden door er een cafetaria te beginnen, 2e voordeel daar bij in is dat ik meteen het oude publiek wat naar het koffiehuis kwam aantrek, want koffie en gebak, en broodjes biedt ik in mijn cafetaria natuurlijk ook aan. Maar een cafetaria kan ik niet vanaf de opening af aan beginnen. Waarom mooie locatie? -Omdat er veel winkels omheen zitten. Ook kan ik een terras buiten zetten. Tevens gratis parkeren op 20 meter afstand. Ik zelf denk dat het wel kan slagen, op alle fronten behalve dus het feit dat er nog een snackbar heel dichtbij zit. Al had die een straat verder gezeten had ik het niet zon probleem gevonden maar het is nu echt zo dat we in elkaar zicht staan. Ik denk dat de afzet groot genoeg is.. Er zitten zo'n 40 winkels in het winkelcentrum. Het koffiehuis voorzetten zie ik niet echt zitten, ik weet niet hoe het gelopen heeft maar ik ben echt opzoek naar een snackbar/cafetaria. (inmiddels ook 4 jaar ervaring in (in dienst niet als eigenaar)). Nog even iets heel anders, Iets wat mij opviel in het winkelcentrum is dat er overal om de 3 meter ongeveer kleine "speakers"aan de gevels hingen, volgens mij zijn het van die dingen die pieptonen uitzenden om hangjongeren weg te jagen. Dat zou kunnen wijzen op veel overlast. , maar ook kunnen betekenen dat ik sávond geen klanten meer trek.
 9. Ik ben opzoek naar een mooie locatie voor een snackbar/cafetaria. Nu heb ik een mooi pand gevonden, in het centrum van een dorpskern Met een aardig aantal inwoners, Het pand is nu nog geen snackbar maar koffiehuis. Het is een huurpand, en de goodwill.en inventaris zijn niet duur. Nu was mijn plan om daar een snackbar/cafetaria te beginnen. Maar ben erachter gekomen dat nog geen 100 meter verderop, een snackbar zit gevestigd. Qua inwoners maakt het niet uit denk ik, en het pand wat ik op het oog heb ziet er veel mooier/uitnodigender uit. Maar het nadeel is dat het zo dichtbij die andere snackbar staat. Is het erg stom om een snackbar/cafetaria te beginnen vrijwel tegenover een andere snackbar? (het is in het winkelcentrum van een dorpskern, dus niet in de drukke stad)
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept